Články

- Knižní novinky -

Život bez zánětu (David Frej)

Život bez zánětu
David Frej:

    Praktické tipy do kuchyně, konkrétní řešení zdravotních problémů a drobné vychytávky do jídelního stylu, abyste co nejvíce zmírnily rozvoj jakýchkoliv zánětů v těle. Knihy Davida Freje jsou parádní vždycky, tahle je ale hodně PRAKTICKÁ.

    Považuji ji z celé jeho série knih za nejužitečnější. Samozřejmě nám tu autor v krátkosti vysvětlí, proč je chronický zánět v těle tak nebezpečný, ale Život bez zánětu nese konečně řešení. Přináší rovnou celou plejádu tipů, jak změnit svou životosprávu, čeho se vyvarovat a co zařadit do svého jídelníčku častěji. A často jde o drobnosti, koření, ovoce, zeleninu nebo změnu sladidel. Tenhle hřích nedělat příliš často, a tady něco pozměnit k lepšímu. I pár drobných zvyků, jež vnesete do nového dne, přinese výsledky.

Seznam toho, co jíst a co nejíst

    A tady záleží na tom, jak na tom jste. Nakolik jídlo řešíte, nakolik jste zoufalí z nabídky supermarketů a nakolik máte přístup ke skutečně kvalitním potravinám. A není na nic nic zázračného či nelogického. Dá se říci, že v jednoduchosti je krása, v přirozenosti zdraví. Buď vás kniha nakopne k práci na svém zdraví a ke zdravému přístupu k jídlu, nebo se chvíli budete utápět v hrůze z toho, co jste zvyklí mít v ledničce. Z různých důvodů.

Protizánětlivé potraviny a byliny

    Moje nejoblíbenější kapitola! Tady totiž najdete pojednání o různých bylinách a potravinách, které notně zvýší tělu možnost se vypořádat s životem ve znečištěném světě. Ananas, avokádo, losos, lékořice, hřebíček, šišák, vývary, nebo červená řepa. Tohle jsou SUPERPOTRAVINY.

    A pokud toho člověk mnoho nezmůže, aby byl stoprocentní, tak tohle je úlevou! Tohle zařaďte do jídelníčku a tělo bude potěšeno, polaskáno a odmění se vám.

Třešničkou na dortu pak jsou…

RECEPTY! No hurá!

    Jak já miluju konkrétní recepty. Navíc takové, ve kterých můžete dělat různé změny a pořád máte tu jednoduchou dobrotu, ze které nemusíte mít špatné svědomí. Od polévek s kokosovým mlékem, po pečené celery, saláty, pikantní masa nebo dušené hrušky s kořením a granátovým jablíčkem.

A vyzkoušela jsem kimči!

Povedlo se a od té doby kvasím pořád.

    Právě kimči a jednoduchá zelenina natlačená do skleničky - je ukázkovým příkladem, jak málo stačí, aby nám bylo lépe, abychom svému tělu odlehčili.

    Protizánětlivá pyramida potravin na závěr udělá tečku, tu si pamatujme.
Recept na zdraví a dlouhověkost je tu.

V této knize je protizánětlivá strava v kostce, v základech a plně vnesitelná do běžného života.
O autorovi:
    MUDr. David Frej je autorem knih Ajurvéda, Ajurvédské recepty pro zdraví, Šťávy a míchané nápoje z přírody, Zánět - skrytý zabiják, Biologické hodiny a Tučné superpotraviny a oleje, Zdravé střevo a další.
Knihu (a další tituly od Davida Freje) najdete na: www.eminent.cz/kniha

Vydáno:   04. 12. 2019

Přečetlo:  606 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Renata Petříčková



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)