Články

- Knižní novinky -

Probuďte své božství (Dr. Joe Dispenza)

Probuďte své božství
Dr. Joe Dispenza

    A já říkám prosté: Probuďme se! Do sebe, do svého pravého já, do svého pocitu vyrovnanosti a štěstí s tím, že přesně víme, kam v životě míříme a čeho chceme dosáhnout. To je to božství, to je stav, kdy se umíme vyrovnat se stresovými hormony, naučenými návyky a jsme ochotni se všeho pustit, aby k nám mohlo přijít něco jiné, nové - více naše a mnohdy vysněné.

    Na rovinu ale říkám, že stresové hormony jsou parádní droga, na které jsme navíc od dětství učeni jet na plný plyn. Tohle zlomit není jednoduché a i autor sám říká, že to může trvat týdny, měsíce, roky, podle toho, jaký život jinak žijete a jaké jsou vaše cíle i výchozí body. A já s ním souhlasím.

    Čím mne ale přesvědčil a dokázal mi, že tohle zdaleka není „pouze“ duchovní cesta, ale skutečné přetransformování vlastní psychiky, jsou nejen uváděné, i jeho vlastní výzkumy s prokazatelnými výsledky, ale hlavně jednoduché, stručné vysvětlení toho, jak náš mozek funguje ve stresu, jak v meditaci, jak ve chvíli, kdy je vděčný. Jak mocná je chemie pocitů a emocí. Jak dokáže jedna myšlenka doslova zničit život a zotročit naši budoucnost.

Jak snadno se staneme závislí na nespokojenosti!

    Tohle všechno bylo doprovázeno mnoha aha efekty, protože tu autor často popisuje nejen své vlastní minulé zážitky, ale i příklady od jeho studentů, což jsou životní situace důvěrně známé snad každému. Najednou mi došlo, že moje tělo a mozek funguje přesně tak! Špatně!

    Ale když to tedy funguje, mělo by to fungovat i správně ? což je právě celá cesta, kterou v této knize Joe Dispenza popisuje. Uklidnění, začátky meditace, zklidnění mysli, spočinutí v okamžiku a uvolnění těla i mysli. A pak postupujeme dále ve vizualizaci si energetických center, začínáme si s energií hrát, převalovat ji v těle, pracovat s ní ve svůj prospěch. No, když nic jiného, minimálně je to velice osvěžující!

    A v závěru už autor přechází k samotnému vstupu do kvantového pole. A věřte mi, funguje to. Je to báječný pocit, je to to velké nic a všechno v jednom, kde může člověk udělat ten první důležitý krok k vlastní nové budoucnosti. Ale tady už je zřejmé, že tomuto se musíme nějako dobu intenzivně věnovat, pracovat nejen s myšlenkami, ale i s dechem.

Víme to, protože když si prostor pro nové věci neuděláme, prostě nebude.

Víme to, protože chaotický mozek není schopen uspořádaného rozhodnutí.

A ucítíme, že skutečně je srdce zesilovač pro mozek.

To je to přání, které se tolik liší od plané touhy nebo pouhého intenzivního chtění.

    Obyčejní lidé umí dělat neobyčejné věci - nezpochybnitelně čtivá kniha, která vám přivodí jeden aha moment za druhým, opravdu může změnit život. Naše mysl, náš mozek, je náš nástroj.

    Dr. Joe Dispenza je uznávaný odborník v oblasti neurovědy, svou práci podporuje nejen již známými výzkumy, ale se svým týmem a bezpočtem žáků provádí výzkumy vlastní. Nabízí nám v této u nás nikoliv jediné knize, úžasné nástroje, které nás zavádí do zcela jiného vidění svého života - někdo tomu říká vesmír, někdo kvantový svět.
Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2020, www.anch-books.eu

Vydáno:   16. 09. 2020

Přečetlo:  407 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)