Články

- Knižní novinky -

Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím

Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím
Friedbert Becker

    Do hloubky zajímavá kniha, která nám odhalí psychologickou metodu přímé komunikace s nevědomím. Můžete se stát sami sobě terapeutem, můžete to vzít jako pomůcku, pokud jste sami terapeuty. Můžete díky ní jednoduše proniknout do práce psychologů a „umět si pod ní něco konkrétního představit“.

    Jste-li ale terapeuty nebo nadšenci, pak si o díle Friedberta Beckera uděláte odbornější názor. Za mne, laika, je tato kniha kvalitním vysvětlením hlubinné psychologické práce i díky praktickým návodům, vzorům a vysvětlování principu. Otvírání traumat, mnohdy se tu dostáváme až do regresní terapie ? to bylo třeba moje bolavé téma, protože nejsem úplně příznivce znovu týrání. Snad ale až tady poprvé jsem se dozvěděla, proč je v těchto metodách takový tlak na prožití traumatu, pořád a dokola. Jak je ale důležité tato traumata odžít, odčistit. A doporučuji takové počtení i pro toho, kdo s tímto zbytečným otvíráním minulosti nesouhlasí. Je tu šance svůj názor změnit.

    Každý jsme jiný a chápu, že pro někoho je toto opravdu ideální metoda. Dalšího položí. A když už se do ní pustíme, musíme mít u sebe kvalitního terapeuta.

Cesta do nevědomí

    Takže na jednu stranu se tu nemilosrdně projdete krutostí prožívání starých traumat, na druhou stranu se naučíte umění vizualizace do všech jejich podrobností. Pokud se zabýváte druhým lidmi a terapií, jsou zajímavé části, kde autor popisuje podvědomé uhýbání očí, fyzické chování klientu při komunikaci s nevědomím. Je dobré znát takové základy už jen proto, abychom měli povědomí o tom, co tato práce obnáší.

Ať už chcete být terapeut, nebo se někomu takovému z pozice klienta vložíte do rukou.

    Oceňuji, že autor, byť je jeho styl úderný a naživo vás vtáhne do svých pravd, netrvá stoprocentně na všech svých metodách, přiznává, že to není pro každého, že znovu prožívání stresu je pro nemocné lidi dokonce zapovězeno, že ne každá fyzická nemoc má původ v podvědomí nebo má psychické příčiny.

A není dobré druhé lidi radikálně přesvědčovat o své pravdě.

    Na straně druhé dává opravdu podrobné návody a příklady, díky kterým pochopíte, že to čistě z principu fungovat může.

    A když se takto volně k této knize postavíte, stává se z ní dobrý průvodce fungováním lidské psychiky. A co jsem si odnesla?

Že první terapeutická otázka, ať už ta vnější, nebo ta, kterou si po tomto „knižním výcviku“ položím já, je krajně nepříjemná ? ale PRAVDIVÁ.

A to je terapie, kterou si může do života vnést každý z nás.
O autorovi:
    Friedbert Becker (*1955) je instruktor a majitel institutu Hypnose Institut Phoenix. Jeho knihy, vzdělávací videa a audia na téma hypnóza, mentální trénink, regresní terapie, práce s energií či vědění a praktiky šamanů jsou výsledkem jeho 40 letých zkušeností na poli tréninku hypnózy a mysli. Autor žije a pracuje od roku 2002 v Brazílii a Uruguayi.
Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2020, www.anch-books.eu

Vydáno:   28. 09. 2020

Přečetlo:  519 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)