Články

- Záhady a tajemno -

O mimozemských civilizacích ve Vesmíru
Ačkoliv panuje dnes okolo témat, spojených se vším mimozemským ve vesmíru, obzvláště horečné pátrání po nových ucelenějších poznatcích, je přitom možné stále říci, že ve skutečnosti není dosud k dispozici něco jasnějšího, přesvědčivějšího, co by dokazovalo nebo naopak vyvracelo existenci mimozemských civilizací! Pomineme-li tak proto vše to, co je vytvářeno uměle - pro obchod - což je, žel většina, pak zůstane nám jen velmi malý díl vážných poznatků, s nimiž je možné se dnes na veřejnosti obeznámit.

Pomiňme zde nyní také i zaručené zprávy těch, kteří dnes stále častěji udržují „kontakt“ s nejrůznějšími flotilami, obklopujícími i zemi, jsouce nachystány k veliké misi pro záchranu tohoto pozemského lidstva.

K tomu je možné zmínit jen jeden velmi podobný příklad: Také i v mnohých náboženských směrech existují sdružení, která nabízí záruku záchrany svým věrným příznivcům. Vůdci těchto skupin často „udržují“ mediální, vizionářské spojení s anděli, světlými proroky, či dokonce s Ježíšem samotným. Jako vyvolení zástupci pak sdělují stoupencům nové zprávy, co má být činěno, aby mohlo být kupříkladu zachráněno co nejvíce lidí a podobně. Tato sdělení bývají přitom povětšinou jen neurčitá, rádoby znějící slova, která kromě citování hesel, z již na zemi známých nauk nepřinášejí nic nového, objevnějšího.

Skutečnost bývá však nejčastěji taková, že spojení, pokud vůbec nějaké v případě takového vůdce existuje, zdaleka není tak ušlechtilé, vznešené, jak je vyhlašováno. Nelze tak hovořit o tom, že se jedná o spojení s velikým děním ve vesmíru nebo dokonce v samotném Stvoření, nýbrž často bývají právě zmínění vůdci pod silným vedením jen nějakého zlomyslného ducha v záhrobí, v jemnohmotném okolí této země. Velmi opakovaně také bývá skutečností to, že zmiňovaný pozemský vůdce podléhá hlasům a obrazům, jež jsou produktem jen jeho vlastního myšlenkového světa - fantasie. Že se tím pak zcela vylučuje jakákoliv možnost velikého vznešeného poslání, nemusíme zde ani déle vysvětlovat.

Je samozřejmé, že všichni dotčení budou se nyní hlasitě obhajovat, že tomu tak v jejich případě není, a že jejich spojení je zaručeně to nejpravější, nejušlechtilejší.

Můžeme se jich proto zeptat tedy na jediné: na Pravdu, přicházející od stupňů samotného Tvůrce, na Pravdu, objasňující všechny souvislosti ve Stvoření! Podání této Pravdy s klidným osvětlením všeho dění, pak zcela zřetelně ukáže, jak vysoko si kdo ve skutečnosti stojí a jaké má spojení. Nechme tak věcně hovořit tyto „napojené“ pro doložení velikosti jejich vědění. Pochopitelně, že nesmíme se zde spokojit s vytrženostmi a kousky vědění, jichž je dnes na zemi možné poskládat v několika minutách na sešitové vydání nového náboženství. Zde je myšleno pravé, celistvé vědění, úzce spojené s děním v celém Stvoření.

Je také možné říci již dopředu, jaký bude výsledek. Důsledný tazatel bude po mnohém oddalování odpovědi a nedůstojném vykrucování nakonec nazván skrze vůdce skupiny dotěrným nespokojencem, rušičem a bude mu sděleno, že je zavrženíhodným napadatelem velikého dění. Také mu bude sděleno, že je nehodným nějakého poznání, dokud nepřijme jako fakt vyvolenost toho kterého konkrétního směru.

Právě tak, jako je tomu u zmíněných náboženských směrů, stejně tak je tomu i u většiny skupin zabývajících se kontakty s mimozemskými civilizacemi. Opravdu vážného zkoumání po existenci mimozemských civilizací ve vesmíru nalezneme dnes tak v jednom případě z tisíců! To právě proto, že každé vážné zkoumání je současně podmíněno i opravdovou touhou po celkovém vědění, po poznání o veškerém životě, po vědění, jež drží ve všech souvislostech neměnný a pevný směr, vedoucí k vysokému cíli.

Abychom se však vrátili zpět k tématu. V základě lze říci, že v tomto vesmíru je opravdu více míst - planet, na nichž existuje život, podobný zdejšímu životu pozemskému. Stáří civilizací těchto oživených míst je pak přibližně stejné, jako je tomu na naší zemi. Mnozí lidé očekávají, jak to naznačují nesčetné vědeckofantastické knihy, že mimozemské civilizace jsou morální a především technickou vyspělostí daleko napřed před pozemským lidstvem.

To jest však jen obraz vykreslený spisovatelskou fantasií pozemšťanů. Na různých místech vesmíru žijící mimozemské civilizace jsou naopak ve svém duchovním vědění oproti pozemskému lidstvu spíše nazpět. Technický rozvoj je pak mírně lepší, či podobný s naším s menšími rozdíly ve znalostech využívání energií a podobně, neboť to vše je dáno dopředu velikými zákonitými podmínkami zralosti a stáří celého zdejšího hmotného vesmíru. Na naší planetu Zemi se také inkarnují - vtělují - občas duše obyvatel těchto mimozemských civilizací k doplnění vlastní zralosti a naopak také právě k obohacení zdejšího pozemského poznání novými originálními myšlenkami z míst jejich předchozích životů.

Je potřebné říci však zde to nejdůležitější: tímto nejdůležitějším je skutečnost, že jediné ucelené vědění o Bohu je zakotveno v celém vesmíru nejzřetelněji právě na této Zemi skrze původní Ježíšovo poselství, skrze poselství Pravdy. Přímé, nejsilnější spojení s Pravdou je na této Zemi silnější, než na ostatních hvězdách.

Náboženství či duchovní vědění na planetách obydlených ve vzdáleném vesmíru je ponejvíce shodné s dnešním meditačním náboženstvím asijských národů na této Zemi. O duchovním stavu mimozemských civilizací tak zčásti vypovídá i kultura a historická tradice těchto východních národů.

Zde musíme pro správné pochopení přijmout, jako součást vědění o životě, skutečnost, že je něčím zcela přirozeným v tomto hmotném oddíle Stvoření, když mnohé duše přicházejí ke vtělení na různá místa života ve vesmíru přesně podle své vlastní zralosti a potřeby vývoje. Duše z mimozemských civilizací se tak vtělují na tuto Zemi, a to nejenom do oblastí východní Asie, ale také i do ostatních národů; a naopak mnozí pozemšťané se čas od času inkarnují do národů civilizací na vzdálených hvězdách, právě opětně k posílení svého vlastního vývoje.

Znovu však ještě připomeňme: Nejdůležitější, nejcennější i přes všechnu převažující materiálnost dnešní křesťanské populace, je ono vysoké duchovní vědění Pravdy tak, jak je zachovává původní ryzí křesťanství, a jak je právě shrnuje vědění VE SVĚTLE PRAVDY, které stojí dnes v celém vesmíru nezpochybnitelně hodnotově nejvýše. Vědění o Ježíši a Jím přineseném Slovu na této zemi je nejsilnějším spojením s Pravdou ve veškeré zdejší hrubé hmotnosti.

Zmíněné východní národy, jež jsou si duchovně s mimozemskými civilizacemi nejbližší, potřebují proto také urychleně uzrát ve svém poznání a od náboženství budhismu i všech dalších rozjímacích nauk, směřujících ponejvíce k duchovnímu rozplynutí se, jakožto k nejvyššímu vědomému cíli člověka, musí se v blízkém budoucnu pozvednouti výše k pravému poznání Pravdy, k pravému vědění o Jediném Tvůrci a Jeho Vůli, působící ve Stvoření. Tím bude umožněno i přicházejícím duším, dnes stále častěji se inkarnujícím do těchto národů, rozšířit poznání a snad také i přenést potom následně toto vznešené vědění Pravdy zpětně do ostatních mimozemských civilizací vesmíru.

Úloha planety Země je v tomto směru nesmírně zodpovědnou! Nikde jinde ve zdejším hmotném vesmíru není v současnosti zakotveno takové vědění Pravdy o Bohu a celém Stvoření, jako na planetě Zemi.

Zmíněné mimozemské civilizace tak velmi nutně potřebují, aby si tato planeta udržela vědění o Bohu čisté a nezkalené. To však nezajistí vůdci nešťastně blouznící o záchranných flotilách, nýbrž právě a jen sami obyvatelé planety Země ve svém znovuzrozeném úsilí k duchovnímu poznání Pravdy.

V tom spočívá mimo jiné vážná úloha této malé hvězdy, na níž žijeme! Je to veliké poslání pro celé duchovní pokolení tohoto vesmíru! Hmotně - technická znalost vzdálených civilizací, byť by umožnila někdy v budoucnu dospět jejich vyslancům k Zemi, pak tuto záchranu nezajistí! Pravé pomoci mohou přijít jedině v podobě vlastního velikého duchovního obrození zdejších obyvatel Země. Technické objevy vědy pozemšťanů i mimozemšťanů v tom bez opravdové živoucí touhy po duchovním vědění ničeho nezmohou. Největší záchrana a pomoc musí proto dnes na Zemi nadejít z probuzelého úsilí každého jednotlivce, jenž silou svých vnitřních tužeb usiluje o poznání Pravdy a také usiluje svým životem cele tuto Pravdu následovat. Jedině tím bude zajištěna záchrana nejprve pro tuto Zemi i s jejími obyvateli a následně také bude duchovně pomoženo i všem civilizacím, pobývajícím na vzdálených místech v tomto vesmíru.

Vydáno:   23. 12. 2006

Přečetlo:  3621 čtenářů
Zdroj: http://www.ao-institut.cz

Autor (vložil): m.s.



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ *V základě...
26. 03. 2007 8:58
Grush
¤ Zajímavé
24. 12. 2006 12:58
Tilion