Diskusní fórum

- Úkazy na fotografiích -

Sviecka 5
No a nakoniec sa ese rozhorela a este stale takto hori .-)

Vydáno:   29. 09. 2013 [21:00]

Přečetlo:  1953 čtenářů
Autor (vložil): Sylvia



Sylvia
Mississippi
6. 10. 2013 [18:28]

Ano, s tym knotom to tak nejak bude, proste blba sviecka to bola, no a na venci si to neviem predstavit, musel by si to strazit.
mississippi
Sylvia
6. 10. 2013 [11:46]

Na otřesy bych to neházel.. nebydlím příliš daleko od Tebe. Včera mi synátor říkal, že u nás straší.. seděl v obýváku a z kuchyně slyšel kroky.. je tam dlažba.. ale říkal, že se nabál a to byl doma sám.. mám pocit, že se poslední dobou nějak zvýšila aktivita těch věcí, které nejdou vysvětlit..
K té svíčce..
podle fotek to vypadá, že ten plamen byl hodně silný a jasný. Měl vyšší teplotu, než je zdrávo. Podle mně (pokud vynecháme paranormální jevy) to mohl způsobyt knot, který byl jiný než normálně... obsahoval nějaké okyslišovadlo.. ale to mohlo být vlastně i ve vosku.. hořelo tak rychle, že se propálila stěna svíčky a vosk vytejkal do té misky.. Ještě, žes to měla v té misce.. představ si svíšku tohohle ražení třeba na adventním věnci..
Sylvia
No
1. 10. 2013 [21:22]

mozno je nieco vo vzduchu, ja som uz dlho neskusala AC a znovu som zacala a zistila som, ze sa mi to sice nedari, ale prejavuje sa mi to inak. Napriklad uz som mala dalsi "vestecky" sen, nechce sa mi ist do podrobnosti, ale sa mi proste snivalo, ze sa nieco stane z piatka na sobotu a ono sa to stalo v sobotu rano. Bolo to pre mna dost dolezite, tak som si to zapamatala.

Padaju mi handry z pultu na zem v kuchyni, to by sa dalo aj vysvetlit, ale ked to potom clovek da dohromady. Tak mozno su nejake otrasy alebo co.
iveta
jo a
1. 10. 2013 [20:16]

včera mi blbla elektrická jiskra na sporáku...sama od sebe začala škrtat.
To už je podruhé :-)
iveta
Sylvi
1. 10. 2013 [20:12]

zvykej si na to že ti bude nejen padat taška :-)
chceš vypsat co všechno jsem dnes podivného zažila?
tak nejdřív jsem mluvila po telefonu s miláčkem a najednou se v telefonu ozvalo takové burácení(jako nějaký stroj!!)a okamžitě nás to přerušilo,musel volat znovu.
Pak mi dnes neustále blikají žárovky!až skoro zhasínají a znovu se rozvěcí.A do třeticemi dnes na co jsem sáhla tak nefungovalo,počítač,telka a rádio jsem ani nepouštěla :-)
Mimochodem už dva dny za sebou slyšíme burácení venku,je to takový rachot že si říkám jestli to náhodou není ze země.Třeba se i tady hýbou tektonické desky.
No rachot to je obrovský a trvá tak deset minut,pak pomalu odezní.
Schválně jsem dnes rozhodila sítě jestlli tu někde nepracovali s nějakýma velkýma mašinama venku...a nic.
Sylvia
Dievcence
1. 10. 2013 [15:28]

Ja tieto sviecky pouzivam furt, su to antitabakove sviecky a oni horia vzdy normalne, ze zhoria cele, nezhori len to vnutro.

No a ja som zapalila novu a ona zacala strasne horiet vysoko, strasne vysoky plamen, potom sa ten plamen rozsiril akoby po celom obvode tej sviecky a strasne rychlo to zacalo horiet, horelo len to vnutro a ta skrupina zostala. Potom to zhaslo a zostalo to prazdne, v miske bolo plno vosku.

Ale ma to prekvapilo, lebo mi tu predtym zase spadla taska sama od seba, tak som myslela, ze ma niekto strasi haha. Ale ja myslim vo finale, ze to bolo tym knotom, ze bol nejak divny a on tak prskal.

Danka ano bola uplne taka ista, oni su v obale, ten rozbalim a potom uz je cela voskova.

Ivet ja to kupujem v DMke za nejakych 27 kaciek, ale mam ich rada, niesu moc aromaticke, ale trochu beru dym z cigariet, tak mi vyhovuju. Ale strasne sa to rozhorelo, uz mam novu a ta zas hori normalne.
Dana P.
no k tomu vosku
1. 10. 2013 [12:13]

je to jak vidět jenom taková skořepinka, já bych čekala, že sic neshoří, ale že se tím žárem úplně zhroutí dovnitř !?
iveta
Sylvi
1. 10. 2013 [11:40]

kde se daj koupit takové zápalné svíčky?...že bych místo pepa na zátop používala právě tuto svíčku :-)
No každopádně je to síla. :-)
iveta
danuš to
1. 10. 2013 [11:37]

bohužel by nestihl se roztavit,pokud knot hoří strašnou rychlostí,tak vosk nemá šanci shořet celý.
Automaticky když knot vyhoří tak vyhasne i vosk.
Všimla sis někdy na těch malých čajových svíčkách že zbyde trošku vosku na dně a přitom knot je vyhořelý ouplně?
Dana P.
ještě si nejsem
1. 10. 2013 [11:33]

jistá - ten obsah shořel nebo se roztavil do té misky? Myslím, že kdyby byl obal svíčky z vosku, musel by se jistě žárem roztavit také??
Garfield
Nemůže
1. 10. 2013 [11:25]

být ta svíčka nějak"ošizená"-čili z materiálu, který rychle shoří, jen obal je z normálního vosku? Nazvala bych ji svíčkou "zápalnou" :-).
iveta
tak
1. 10. 2013 [11:24]

mě napadá...nemohl ten knot někdo ve výrobě z recese namočit do hořlavé látky? :-)
Dana P.
Sylvi
1. 10. 2013 [11:08]

no toto! To jsem ještě nikdy neviděla a nemám vysvětlení. Ještě nedž jsi ji zapálila nezdála se ti být něčím zvláštní? "Vypadala" jako ty ostatní?