Vaše příběhy

Podivní tvorové

Les v Mlze - (komentáře)

demon hopskulka
Ten..
9. 03. 2017 20:39

.."přízrak", mimozemšťan nebo někdo živý tě nejspíš znal ánébó jsi ho překvapila ;-).
demon hopskulka
Věříte..
7. 03. 2017 4:05

.. nekdo na hejkala? Znám borca co v lese byl taky jak doma jen nevím jak ten přízrak nazval co viděl,tak jako zakladatelka.Klobouk dolů,že se nebála jít stanovat.Ja většinou,když chodil do lesa poprosil sem o vstup a něco dobrého na kraji lesa nechal i ve vnitr.
Kybernaut
Možno houmlesák.
31. 12. 2013 1:12

Ešte ste vynechali nejakého bezdomovca, ktorý sa potuluje a žije v lese a vystrašenú svedkyňu chcel len poprosiť aspoň o cigaretu. Keď videl, že sa ho bojí a má dokonca zatvorené ešte aj oči, že s ňou asi nebude moc do reči, tak sa radšej pobral preč.
avery
g
8. 12. 2012 15:26




určitě Slender man
Karel.Aquarel
Slenderman a Sobín
4. 12. 2012 16:32

K článku: Vypadá to na Slendermana, buďto doopravdy existuje nebo si autorka článek pěkně přikrmila aby sem tu senzaci ze západu jménem slenderman dostala. kdo neví tak vypadá asi takhle http://1.bp.blogspot.com/-HOAzmvb1MJg/UCD8p-2VFRI/AAAAAAAAAyQ/EFkVv0E8ptg/s1600/Slenderman.png

K Tvrzi Sobín : minulý rok jsme jeli záhadu sobína vyřešit. Povedlo se nám to. Pokud tam půjdete v noci tak počítejte s tím že tam uslyšíte kroky a různé strašidelné zvuky, ale to jen proto, že se přímo na území hradu nachází hned 3 krmítka. Jedno pro ptáky, druhé se senem pro vysokou a pak s kukuřicí a bukvicemi pro divoká prasata. A možná tam ještě někoho vystrašil Hajný co má hned na poli za příkopem posed. Tím bych viděl záhadu sobína za vyřešenou. Je to jenom velká nafouknutá bublina plná pověstí o temných rituálech a loupežnících.
METTALIC
slenderman
27. 08. 2012 20:13

uvažovali jste že to mohl být právě slenderman les vysoká postava která zmizela navíc si tam byla s dcerou ale je to jenom můj návrh
prokopios
Les
17. 06. 2012 18:49

V lese jsem odmalička dost často a nikdy jsem se v něm nebál- a to jsem kolikrát chodil mezi půlnocí a čtvrtou ranní z autobusové zastávky cca 3 kilometry nočním lesem, jelikož mi nejel vlak. Naopak se v lese cítím téměř vždy jako doma (oproti tomu v některých starých budovách mi v noci skutečně není do zpěvu). Jsou ale určitá místa, která naši předkové označovali jako "černý les", kde se člověk-ale i zvířata a ptáci téměř nezdržují. V Brdech jsou takové místa, pak prý třeba v Boubíně na Šumavě. Pokud by si člověk takové místo vybral jako nocležiště (což ovšem alespoň trochu citlivý člověk neudělá), tak věřím, že by se mu tam mohlo něco opravdu nepříjemného přihodit.
Pak jsou i jiná lesní místa, kde je vyloženě koncetrována negativní energie. Tam, kde se stal nějaký mord, kde se konaly černé mše atd. Kdo zná například hrobku Kasalických mezi Všenory a Dobřichovicemi, ví, jaká místa mám asi na mysli.
Jelitko:
Proč by se měla pisatelka sama bát spát s dítětem v lese? Například noční cesta Prahou je jistě mnohem nebezpečnější.
Přemek Slavík
...
17. 06. 2012 17:41


No co bych věděl? Sobín je zřícenína severozápadně od Lán, je v takovém výčnělku lesa, který trčí do pole.
Od 15. stol. tam žili loupeživí rytíři a už tehdy mělo to místo špatnou pověst, která se časem jen zhoršovala. Historických zpráv je ale málo, i A. Sedláček se o něm zmiňuje pouze krátce. Taky je možné, že Sobín se původně jmenoval Sovín, což by byl vhodný protiklad ke nedaleké tvrzi Holubínu, kde žil nepřítel pána ze Sobína. V souboji se ti dva navzájem zabili a podle pověsti ty dva stromy, o tam rostou omotané okolo sebe, vyrostly na jejich hrobech. V Novém Strašecí v muzeu je pár věcí, které se na Sobínu našly.Tam je může každý vidět.
Hlavní věc ale je, že na Sobínu probíhaly magické rituály. Pověsti o tom, že tam nikdo nevydrží
přes noc, souvisí s otevřenou Tlamou Sfér, která tam je, a s bytostmi z jiných dimenzí, které tou škvírou v časoprostoru pronikají do našeho světa.
Dana P.
Přemku
17. 06. 2012 13:55

co víš o Sobínu? Vyprávěj
Přemek Slavík
brána do jiného světa
17. 06. 2012 11:12

Třeba je v tom lese brána do jiných dimezí jako na Sobínu a byla to bytost odtamtud. Mohla jste postavit stan přímo na Prahu Sfér.
Jelitko
...
16. 06. 2012 17:32

me se taky nelibi,ze jsi zavrela oci.Ja bych je nechala jo sakra otevrene!A spis bych na toho cloveka mluvila,nebo ho aspon pozdravila a cekala na reakci a pak bych co nejrychleji odesla.Ja se ti stejne divim,ze jsi mela takovou odvahu na stanovani jen s dcerkou.V dnesni dobe bych sama jen tak nesla.
Mohl to byt kdokoliv,aji ti mimozemstane by svuj prilet nikde nehlasili,takze jich tu taky muze byt dost a na ruznych mistech...
Dana P.
Grush
15. 06. 2012 18:08

to co jsi napsal, je výsledek střízlivého a rozumového posouzení situace. My ale nevíme, co nebo kdo ta bytost byla. Z popisu Rosemary mi nevyplývá, že by věděla s jistotou, že je to člověk, to by zřejmě reagovala úplně jinak. Kdožví, jestli se na chvíli neocitla v nějakém hypnotickém stavu, který jí bytost telepaticky navodila? I to, že má zavřít oči? Vnitřní pocit, že se nemá bát to udělat? Rosemary si toto nemusí pamatovat?
Grush
Možná
15. 06. 2012 17:53

je fuk co to bylo, ale s prominutím, nepřijde mi fuk popisovaná reakce - zavřít oči a čekat ve stylu "děj se osude". Pokud jde člověk sám za sebe tak je to v pohodě, ať si každý dělá co chce je to jeho věc; ale pokud jsem dobře četl, měla jste u sebe i děcko. Nechci aby to znělo jako kritika, protože to kritika není, jen opatrná připomínka: příště by z toho nemusel být jen hezky čtivý příběh, ale třeba rozbitá hlava a okradení - či kdo ví co ještě.
mississippi
Anebo
15. 06. 2012 14:14

To mohl být normální ochránce prudič a v ten okamžik, když zavřela oči, chtěl vyndat průkaz ochránce přírody, ale to neviděla,protože měla ty oči už zavřené a zjistil, že průkaz nemá a tak raději zmizel, aby nebyl za trubku :-) (sranda)

To co píše Perchta se mi líbí. Ale mohlo to být kde co.
Perchta
Anebo
15. 06. 2012 11:44

to klidně mohl být nějaký ochránce lesa z pohanských dob a prostě se jen přišel podívat, co tam kdo dělá....
mississippi
Hezky pěkně
14. 06. 2012 21:39

Když to vezmeme po pořadě. Slyšela jsi kroky. Tak to mohlo být něco hmotného, ale i duch prý dělá zvuky.
Reagovalo to na Tvoji přítomnost, ale nechtělo Ti to ublížit. A nejspíš to vnímalo i Tvůj strach, který sílil tím, jak se to k Tobě přibližovalo. Pak píšeš, žes zavřela oči, to jako, když čekáš poslední ránu a nechceš se na to dívat. Ale to něco nezaůtočilo, ale odešlo to. Proč? Nejspíš vycílo Tvůj strach a nechtělo Tě to dál děsit.

Je to zajímavé, ale bohužel také neporadím.

lup
Zaujimavý
14. 06. 2012 19:26

Zaujímavý príbeh. Podobných som čítal viacej. Ťažko povedať, čo si videla. Otázne je, či si videla úplnú postavu alebo len obrysy, či videla postavu aj Tvoja dcérka, či si videla do tváre, ako sa postava pohybovala (vznášala sa, pohybovala nohami) a pod... Zaujímala by ma taktiež reakcia maičkinho psíka, ako sa správal pri "zjavení" - štekal, bál sa a pod. Ide skrátka o to, či "videlo" zjavenie aj zviera.

Ak si si istá, že to nebol človek, mohol to byť duch niekoho, kto sa rozhodol ochraňovať ľudí. A predpokladám, že takého sa človek nemusí báť.

Ľutujem, že som Ti nedal vyčerpávajúcu odpoveď na otázku. No ako vidíš, otázok je viacej, než odpovedí :-))
S pozdravom LuP