Vaše příběhy

Něčí přítomnost

Bílá postava - (komentáře)

Jelitko
Tatiana
7. 09. 2012 15:08

mas asi pravdu,jestli se nejedna o lidi,co normalne ziji a astralne cestuji,ti to s tim telem maji trochu jinak a treba "neco" na nich videt jde.No,vsak to vsichni pak pochopime.Ze?Nac si ted lamat hlavu,tak se tedy lidi,nelekejme...
Tatiana Horňáková
Názor
7. 09. 2012 12:38

Mne sa stalo niečo podobné, tiež šlo o bielu postavu. Neskôr mi p.Herceg vysvetlil, že isté energie v astráli sú a sú viditeľné, tak nech si na to zvyknem. :-)
Perchta
Houba
6. 09. 2012 8:06

Máš recht. Zkus třeba Hl. nádraží v Brně, tam je to strašidelný dost a budeš mít alespoň pořádné publikum. A hlavně se ti to budou pořád obměňovat "čerství" diváci :D.....
Perchta
duchové
6. 09. 2012 8:04

jsou vlastně "energetické" otisky lidí. Myslím, že se mohou uchovat kdekoli, ale máš pravdu, že častější je to u míst, ke kterým měl zemřelý nějakou citovou vazbu, ale i na hřbitovech se určitě "objevují", např.: http://zena.centrum.cz/deti/zajimavosti/clanek.phtml?id=754673
Andre
.......
5. 09. 2012 23:52

1) Děkuji "tc2" za odpověď na můj dotaz.
2) Poznámka pro "Perchtu" a "Houbu". Při přečtení příspěvku od Houby "o strašení na fádním hřbitově" jsem si vzpomněl, že jsem někde četl jakousi teorii o tom, že se duchové zjevují na místech, ke kterým měli za života kladný vztah, např. kde žili, kde se jim líbilo (dům, zahrada, oblíbené místo apod.) a naopak, že duchové se nezjevují na neosobních místech, kde třeba jen zemřeli (např. na místě dopravní nehody, v nemocnicích, a také hřbitovech), protože k těmto místům nemají vztah žádný.Co je na tom pravdy, to se jednou dozvíme všichni.
Honza784512
Xxxx
5. 09. 2012 21:27

Souhlasim s Houbou, já slyšel o spoustu pripadech, kdy byly třeba slyšet kroky a lidi cítili chlad a tak, duchy asi slyšet nemusíme, ale můžeme...
Jinak podle mne duchové nesídli na hrbitovech, ty podle mne jejich mrtvá tela nezajímají, spis se mi zda pravděpodobnější teorie, že nekteré entity se uchýlí k mrtvým ostatkum, ale nevím, vázne těžko říct, možna, že si za to lidi můžou sami, mysli na někoho mrtvého, jehož telo je na hřbitově a nějak to toho ducha privolá? =)
Houba
sluch
5. 09. 2012 20:34

No já myslím, že je spousta případů, kdy člověk údajně ducha i slyšel - kroky, hlasy apod. Nemám tu zkušenost, ale zbytečně bych tu teorii neodmítal. Nevím... Navíc kdo ví jestli to slyšel ušima, nebo to byl spíš vnitřní sluch, jemnosluch (nebo jak se tomu říká).

Pro Perchtu: Až zas jednou budu mrtvý, tak si teda najdu nějaké zajímavější místo ke strašení, než fádní hřbitov! :-D
Jelitko
a taky
5. 09. 2012 15:29

ty kroky by nedelal duch,tedy jen clovek,duchove nejsou slyset,nase ucho jejich zvuk neslysi uz je uspech,kdyz je nekdo vidi...tak to musel byt jedine clovek,a to ze tam byl v tuto pozdni hodinu,mohl byt i clovek co byl ponekud unaven...a pak si zakouril a je to...hned je bilej ve tme :o)
Jelitko
no a
5. 09. 2012 15:23

klidanko muze byt i jeste dalsi vysvetleni.
Ze u hrbitovni zdi sidli nejaky bezdomovec a zapalil si cigaro a ten dym byl jako duch a treba ten bezdomovec nebyl videt,protoze tam spal v krovi a tak se ten hoch s toho vylekal,coz by udelal kazdy.
Perchta
*
5. 09. 2012 8:11

Klidně bych vsadila na Houbovo vysvětlení č.3. Kde už jinde potkat ducha, když ne u hřbitova :D?
Houba
hm...
4. 09. 2012 18:29

Napadly mě tři možné scénáře racionálního vysvětlení:

1. to že člověk za sebou slyší kroky se stává poměrně často. Je to nějaký atmosférický jev (nebo tak něco :-)) a slyší vlastně ozvěnu svých vlastních kroků. A pokud se to člověku stane v noci poblíž hřbitova a neví o co se jedná, tak ho to může vyděsit natolik, že psychika si vymýšlí přízraky všude, kde to jde.
Nevím jestli jste kdysi viděli v televizi pořad s Derrenem Brownem, který se jmenoval myslím Seance? Byla tam jedna holka zavřená pokusně v jedné místnosti, byla natáčená kamerama a byl u ní telefon a nějaké tlačítko, kterým mohla zavolat pomoc. Mělo to být celé v nějakém domě, kde zemřelo hodně lidí (už nevím jestli šlo o věznici, kde se vykonával trest smrti ,nebo tak něco) a údajně se tam dějou nějaké divné věci, straší a tak. Ve skutečnosti to byl normální dům, kde snad ani nikdo nezemřel.
No a ta holka byla úplně v pohodě. Pak jí po dlouhé době zavolali a začali nervózně něco v tomto duchu:
"Jste v pořádku? Nic vám není? Hned k vám někoho pošlem, vydržte. Nic nedělejte." apod.
No holka začala panikařit a zajímavé na tom je, že když jí "vysvobodili" z té místnosti, tak všem tvrdila, že tam viděla nějaké divné stíny na stěnách a slyšela zvuky apod. (Už si to přesně nepamatuju, ale chápete pointu, že?).

2. Šel za ním jiný člověk ve světlém oblečení a když se syn zastavil a otočil, tak to toho člověka vyvedlo z míry a radši se stáhnul. Z pohledu toho člověka to vypadalo, jako že ho chce syn třeba přepadnout.

3. Ta bílá postava byla nějaká jiná bytost, než člověk :-)
Jelitko
....
3. 09. 2012 14:30

z toho si nic nedelejte,on se vzdycky najde neverici Tomas....budeme si tedy prat,aby se mu "zjevily dukazy",pak treba bude verit.
al25
Přemku Slavíku
2. 09. 2012 22:11

myslím ,že váš komentář není moc vhodný,kdyby jste se o téma trochu zajímal,zajisté by jste věděl ,že podobné příběhy se stávají a ne po omamných látkách.Říct o člověku ,kterého neznáte ,že to má po omamných látkách není od Vás zrovna nejmoudřejší.
Dana P.
Přemku Slavíku
2. 09. 2012 19:33

zajímalo by mne kde v příběhu jste vyčetl, že dotyčný požívá či tehdy požil?
Jak potom vysvětlíte podobné případy, kdy lidé naprosto určitě nepožili?
Přemek Slavík
Pan syn
2. 09. 2012 17:56

by neměl požívat omamné látky. Škodi tak svému tělu i duchu.
Jelitko
ahoj
2. 09. 2012 12:49

18 let to uz neni zadnej drobek,k tomu proste neni co dodat,to se muze stat kazdymu a vsechny nas by to vylekalo.Obzvlast kdyz nevime co ta divna osoba ma v umyslu udelat.Treba slo o zleho demona,co vime...
2tc
Andre
2. 09. 2012 7:25

nedávno mu bylo 18.na svůj věk byl doopravdy vystrašenej.
Andre
Dotaz
31. 08. 2012 23:07

Jen tak pro informaci, kolik let je tomu synovi?