Vaše příběhy

Kontakt se zemřelými

Stratena duša - (komentáře)

darsy
ocino
21. 02. 2013 13:23

čoskoro to bude rok,čo ocino odišiel a mne chyba viac a viac.Mam tri deti a viem že ocino teda dedko malý ako ho volali na nich dava pozor a som mu za to moc vdačna.
darsy
ocino
3. 11. 2012 17:34

Ahojte,včera bolo 8 mesiacov čo sa to ocovi stalo,za mamou už nechodi,fakt pomohlo že mu naozaj odpustila,pochopila...Akurat že včera v noci sa jej snivalo,že sedel v kuchyni,že prišiel som ta pozrieť,pozri aky som silny a ako sa mam dobre.že ju postiskal a že jej v tom sne bolo s nim velmi dobre.
Moc mi chyba...škoda že som si to uvedomila až ked je už neskoro...
Monis
Holky, holky...
9. 10. 2012 17:28

Víte, je to fakt děs...takovej krásnej a zajímavej příběh, proč v komentářích pořád řešíte samy sebe? Přispívejte jen k tématu a osobní antipatie si vyřiďte jinak. Nedá se to pak kloudně číst. Holky sorry, ale fakt mě nezajímají na www.esoterikweb.cz vaše věčný dohady. Chci si číst o věcech k tématu, tak to nekažte vašima dohadama. Děkuju předem za pochopení.
iveta
škoda
9. 10. 2012 13:38

že jsem se nedostala letos na ten burčák do mého rodného města Znojma,to by mi určitě bylo žbatně:-))
ale já bych šla do sklepa k tetce,tam je zaručeně dobrýý
iveta
Danuš
9. 10. 2012 13:36

A kdyby se nám pak při přehnaném množství toho burčáku udělalo žbatně :-)))
iveta
bubu
9. 10. 2012 13:34

nám to asi neřekne.
Adanom
bubu
9. 10. 2012 11:15

a kdo teda ze jsi?
bubaku
:-)
9. 10. 2012 4:48

Neřešte to už ano?
Dana P.
no, přijde na to
8. 10. 2012 23:15

kdybychom u toho stolu seděli nad burčákem.... :o)
Jelitko
jo
8. 10. 2012 22:18

a taky kdyby jsme takhle to meli rozebirat u stolu tak by asi nikdo nepromluvil,tahle to naklapem na notas a je to,ono se nam to lehce resi.Clovek rekne na sebe toho vic nez u stolu....
Jelitko
darsy
8. 10. 2012 22:15

tohle jeste nic neni,to je pouze vymena nazoru...:o)
Ale vazne bubaku,proc myslis,ze si tu vsichni vymysli?A kde jinde to probirat nez ne tady.Co se me tyce,ja ve svem zivote to s nikym neprobiram,tedy to necham jen v mojich myslenkach a probiram to jen s manzelem,ktery v posledni dobe to rad vyslechne a uz me veri.Ale to, ze se tu kazdy"rozpovida" to je jen proto ze tu jsme doma a vsichni aspon neco zazili co se neda nijak vysvetlit.Ja ani ostatni nemuzou za to ze ty mas na to jiny nazor,tak se nezlob...
darsy
....
8. 10. 2012 9:40

babyyyyy,nehadajte saaaaa
Dana P.
bubaku
7. 10. 2012 21:39

tvrdíš, že tu lidi píšou ne fakta, ale smyšlenosti? Jak to prosím poznáš, dej návod, děkuju
iveta
bubaku
7. 10. 2012 20:35

dobře beru, tvůj názor si řekla,tak mě prosím pro příště vynech.
Jinak,zas tak odlišný příspěvky a komentáře od jiných myslím nemám.
Sylvia
Bubaku
7. 10. 2012 20:30

to, ze moze pisat dalej nieje odpoved na to, ci je to Tvoj web, takze si nepochopila asi podstatu tej otazky. Je alebo nie? Je to jednoducha otazka.
bubaku
pro vás všechny:
7. 10. 2012 20:23

Anadom-není tady moc mých názorů,proč taky
iveta-opravdu jsem přesvědčená,že máš bujnou fantazii a píšeš sem pouhé smyšlenosti,jestli máš ale tuto potřebu,klidně v tom pokračuj,je mě jedno kdo Ti věří,já ne!
Dana P.-nechápeš spoustu jiných pro Tebe asi málo podstatných věcí
Sylvia-odpověděla-klidně všichni pište dál,od toho to tu je ne?Jen jsem kdysi myslela,že sem lidé budou psát pouze fakta,ne smyšlenosti
Dana P.
hmmm
7. 10. 2012 19:37

no já už jsem pár podobných komentářů od bubaku už dříve zachytila a už tehdy jsem nechápala, co vlastně tu teda dělá...
iveta
bubaku
7. 10. 2012 19:20

napsal(a) si...Víš,ten,kdo opravdu má nějakou zvláštní schopnost,tak se o ní nerozkřikuje...
To je právě to co je podle mého špatně,takoví lidé by právě naopak měli o tom mluvit i za cenu toho,že si o nich spoustu lidí bude myslet ,že jsou cvoci.
Ale asi to tak hrozné nebude,neboť bychom potom neznali pojem paranormální jevy.
iveta
bubaku
7. 10. 2012 18:59

pořád nechápu proč ti ležím v žaludku?
Proč se o mě tolik zajímáš?
Proč myslíš, že moje pocity a zážitky jsou vymyšlené?
Znovu opakuji nechci být něčím vyjímečná...to mi podsouváš ty.
Chci jen vědět jestli jsou lidé,kterým se děje něco podobného,ráda bych s nimi o tom diskutovala.
Toto jsou tvoje stránky?pokud ano,tak není nic jednoduššího než mě tedy "odpojit"když ti tolik vadím.
Od začátku tvých vstupů mě jen urážíš,nemůžeš snad zkousnout,
že jsem ti jednou napsala "nestraš bubáku"?
Sylvia
Bubaku
7. 10. 2012 18:43

Este si Dane neodpovedala, to su Tvoje stranky? A ked uz sa teda bavime o tom rozkrikovani, ja si tiez robim svoj nazor, kto povedzme prehana a kto nie, ale na druhu stranu kde inde ma clovek pisat o svojich schopnostiach, ked nie na takejto stranke? Otazka je len, ci sa Ti to zda doveryhodne alebo nie, ale pisat o tom moze prave tu. To je uz zas nieco ine.
Adanom
Bubaku
7. 10. 2012 18:29

Muzu se Te zeptat kdo jsi? Ja ze Te vubec neznam. Jeste nikdy jsem zadny nazor ohledne clanku a diskuzi od Tebe necetla.

Pises: "nikoho neodsuzuji za jeho názor,jen..... "

Neodsuzujes nazory ale posuzujes lidi na hloupe A omezene? Týýý jo, hmmm ....
bubaku
Dana P.
7. 10. 2012 18:17

jo,jo,klidně piš co uznáš za vhodné,nikoho neodsuzuji za jeho názor,jen vidím,jak se někteří snaží stát se hodně zajímavými.Víš,ten,kdo opravdu má nějakou zvláštní schopnost,tak se o ní nerozkřikuje,jen občas se snaží pomoci najít druhému pravou cestu. :-)
Dana P.
bubaku
7. 10. 2012 18:10

nic ve zlém. Asi ti ale teď nerozumím - tohle jsou tvoje stránky? :o)
Píšu podle sebe, co mne nezajímá, to nečtu, neposlouchám politiky atd.
bubaku
Dana P.
7. 10. 2012 17:58

A ještě něco,na svých stránkách si snad můžu dělat co chci nebo máš snad jiný názor?
bubaku
Dana P.
7. 10. 2012 17:51

copak zvědavost,ale omezenost a hloupost lidí :-)
Dana P.
bubaku
7. 10. 2012 16:11

když ti někdo nebo něco nesedí máš přeci volbu - nečíst. Jenže chápu, ta zvědavost, žejo? :o)
bubaku
mississippi
7. 10. 2012 14:31

:-) víš,já se většinou nepouštím do diskusí tam,kde lidem blbne hlavy člověk pod přezdívkou iveta,jsem přesvědčená a cítím,že chce být hlavně zajímavá,ale o opravdových pocitech,jako máme my dva se jí jen sní.Stačí si přečíst její povídky co sem jeden čas vehementně hňoucala.
darsy
aj pre Jelitko
7. 10. 2012 13:16

Jelitko,o Teba a Tvojich rodičoch som už par krat čitala,je mi to moc luto,že si ich stratila,tiež ti verim,čo sa ti stava,lebo občas aj ja ho porposim,nech v sne pride za mnou a pride.Ked som bola zufala,bez prace,neštastna ze sa nam situacia nevyriesi,tak sa mi o nom prisnilo,že stal a pozeral na mna.V snari bolo,že vidiet otca ale nerozpravat s nim,je že mi priniesol dobre novinky,den na to som dostala pracovnu ponuku,straženie deti,oli ktorym som nemohla ist do prace sa tiez vyriesilo,dokonca aj manžel ma novu pracu.Tak ja verim,že existuju a som rada že ho mam aspon v snoch.
Včera sme boli na cintorine na jeho hrobe,troskus oms a s nim porozpravala...)
Jelitko
Dano
6. 10. 2012 14:47

jsem rada ze pises o mojich zazitkach a vubec mi to nevadi ,ba naopak,tim citim,ze mi aspon ty veris.Klidne pis o me,ja nejsem urazliva jsem moc rada.Diky.
A jinak si myslim,zev tomto zazitku je napsano ze tatinek odesel pred 7 mesici,takze porat se muze drzet v blizkosti rodiny,on jeste neni daleko,jsem o tom presvedcena.Ale priklonuji se k tomu nazoru,ze je nutne mu odpustit at ublizil komukoliv ,je na jinym svete a pro nej s timto udelate moc a taky neni zapotrebi si na sebe usit svuj problem tim ze mu nechcete odpustit.
Jelitko
Vladimire
6. 10. 2012 14:39

nic ve zlem,ale me udivuje,ze kdyz verite v entity a ruzne upiry a mury,ze muzou byt okolo nas ,ze neverite tomu,ze se muzou lide kteri odesli na jiny svet taky k nam vratit nebo priblizit se k nam.
Me se to tak stalo a jak jsem psala uz vickrat,nejvic jsem to pocitila,kdyz me prisel deda s babickou pomoct kdyz jsem byla na umriti az k me posteli.Rodice vidivam dost casto(ted ponekud min nez drive) ale myslim ze je to telepatickou cestou a nebo setkanim v astralu.
Z me zkusenosti(a uz je toho dost) jsem postrehla jednu zajimavou vec,vzdycky cerstve odesly clovek ktery je ke me blizky a nebo i dobry pritel se mi vzdycky ozval po jeho rocnim odchodu a loucil se se mno,coz ja ani dost nevim proc,ale asi ze po roce odchazeji nekam dal a pak uz nam nejsou tolik nablizku....stalo se mi to s obouma rodicama a jedna moje dobra kamaradka a ted cekam ze se mi ozve i svagr,ten ma rok od odchodu 27.12.takze vam to pak zase napisi.
Proc tedy Vladimire zastavete tento nazor,ze oni hned odejdou a uz sem neprijdou,ja spis zastavam nazor,ze se sem uz nevrati zit,ze tady na teto planete a v teto podobe tu zijem jen jednou.
Sylvia
Daiter
6. 10. 2012 11:21

AC este nemusi byt to iste jak zivot po smrti. Pocas AC si stale uvedomujes, ze si nejakym sposobom naviazany na tento svet a psychika sa nezbavi ludskych vlastnosti a zavislosti. Lenze podla ludi, ktori mali NDE a boli naozaj blizko smrti, nikto sa nerozhodoval sam, ci sa vrati alebo zostane, nemali na vyber. Pokial clovek zomrie a je rozhodnute, tak uz sa riadi zakonmi, ktore platia tam. Ziaden predmet neposobi na na tychto ludi, pretoze oni sami su zbaveni hmotneho tela, ludia im pripisuju vyznam s jejich myslenim a s jejich potrebami. Keby som aj pripustila, ze niekto lipne na niecom takom jak je sakralny predmet, tak by to on sam musel mat zakodovane vo svojom vedomi jak nieco hrozne alebo ine, aby som to obchadzala. Navyse Vladimir pisal o entitach, ktore nikdy tu na Zemi neexistovali, ale boli stvorene v astrale.

Ty aj ja a vsetci ostatni, ktori tu pisu sa snazia si utvrdit svoje teorie a preto premyslaju logicky, jak im to najviac vyhovuje. Vnasaju do toho nieco svetske, ale vo finale ja si myslim, ze tento svet, ktory existuje po zivote je tak odlisny a energia, ktora ostane po cloveku sa zaradi do svojho prapovodneho sveta kam patri a znovu si uvedomuje jeho podstatu, ze nejaky predmet stvoreny tu na Zemi je uz zbytocny.

Tieto predmety posobia na ludi, kto je vnimavejsi povedzme moze komunikovat skrze ne, ale je to len preto, aby tomu rozumeli ludia, nie naopak. Ja myslim, ze to je tak velke nieco, co sa vymyka ludskemu chapaniu a logike a mysliet si, ze toto posobi a vyzaruje na nejaku entitu znamena, ze tomu vlastne vobec nerozumieme. Nedokazeme si predstavit milion svetlenych rokov, vzdialenosti galaxii, niesme na to nastaveni ani pripraveni. Na druhej strane je to mozno obrana, aby sme nepodcenovali tento svet a tento zivot a odzili ho tak, jak najlepsie vieme. Ale ziadny nezivy predmet nemoze posobit na silu, ktora funguje v inej dimenzii a riadi sa inymi zakonmi a ani ziaden ritual. Pokial existuju predmety, ktore maju magicku moc, tak len ludia, ktori su vnimavi a dokazu cez ne sa dostavat ku komunikacii s tymito bytostami z ineho sveta. Ale je to len prostriedok pre ludi, nie pre tych, ktori uz s hmotnym svetom nemaju nic spolocne. Nostradamus to vedel, pouzival krystalovu gulu, dobre vedmy zbieraju informaciu z pola okolo nich a mozu to vycitat z kariet. Ale zbieraju len informacie, ktore Ty uz mas napisane a zakodovane vo vedomi, vo vacsom meritku to moze mat aj ludstvo kolektivne. Preto tie vestby. Ale v ramci univerza je to stale nic.

Pokial zostane vo vedomi cloveka zakodovana stopa zavislosti na alkohole, pretoze je to zavislost z vacsej casti psychicka, tak verim, ze potrebuje ocistu. Jak ale prebieha, nikto nevie. Igor Chaun pri ayahuscovom obrade sa dostal niekde, kde bol doslova obnazeny a zazival neskutocny pocit studu z niektorych skutkov tu na Zemi. Ale aj v tom stave mal niekde zakodovane, ze sa sem vrati a moze sa zmenit. Tieto polozazitky, ktore ludia maju su ale len imitacia toho, co sa stane po smrti a ze by si clovek myslel, ze moze este nieco zmenit pomocou fyzickych aspekov, je nepravdepodobne. Pokial citas a pocuvas tie zazitky ludi z NDE, tak kazdy jeden je postaveny pred nieco, kde uz vie....my ale chceme aby nam to sedelo, lenze vsetko moze byt uplne alogicke, tak jak niektore sny a pravda vobec nemusi zapadat do seba tak, jak si ju mysli clovek. Takze nie, ziaden kriz nic nevyzaruje, na nikoho neposobi a nikto sa mu nevyhyba, je to nasa obrana, lebo my si myslime, ze na nas by to posobilo. Podla mna je iny dovod, preco su tieto zazitky, jak pise autor pribehu. Niekde som citala, ze aj smutok a nezrovnanie sa so smrtou moze drzat entitu tu na Zemi, ale ked si myslime, ze clovek je sucastou kolektivneho vedomia a po smrti sa k nemu pripoji a je to neobmedzena inteligencia, jak by mohla tato energia, dusa cloveka nepochopit tak zakladnu vec, ze v hmotnom svete uz nic nezmeni.
darsy
daiterr
6. 10. 2012 10:02

Velmi zaujmave čitanie.To,že by si oco chcel odčiniť nejaky dlh voči mame si myslíme aj my,lebo jej za života poubližoval,našťastie len slovne ale ku sklonku života,teda nejaky čas predtym sa ospravedlnoval a svoje činy moc lutoval.
čitala som v poslednych dnoch dosť pribehov,či tu alebo na inom webe a začinam sa priklanať k tomu,že jeho smrť možno nebola len nahodna tragedia...a či to že je stale tu a chodi za mamou tak často ako sa len da,/podlednu dobu je to noc čo noc/neni spôsobene tym že samovrahovia si musia odtrpieť svoj,,čin,,.Ako som už pisala včera,mama mu odpustila,ale v noci prišiel zase,tlačil ju rukami do chrbatu,držal jej nohy a ked sa mame z podslednych sil podarilo vykriknut chod do svetla,tak tlak povolil.Napriek tomu sa už mama nebala,ale zato setra od strachu až plakala.Ja s nimi nebyvam,ale neviem čo by som urobila ja.Aj ked ja sa ho nebojim,naopak,ked mi da najavo že je u mna,tak ho pozdravim a poviem mu čo mam nove...))Naposledy to bolo,že si sadol na gauč a bolo vidno tu priehlbinku pod zadkom,predtym sa mi sitko zavesene na hačiku pred mojimi a maminimi očami same odvesilo a spadlo asi 1,5 metra oblukom od miesta kde viselo.
Ja by som len chcela aby mal hlavne on klud...
daiterr
Darsy
6. 10. 2012 7:12

problémem může být právě ta "bývalá závislost" na alkoholu, která jej stále nutí být v této "Zemské rovině". Z vyprávění lidí, kteří praktikovali AC (astrální cestování) vyplynulo, že lidé, na čemkoliv hodně závislí, mají stále snahu tuto závislost nějakým způsoběm praktikovat. To znamená, že například právě alkoholici, kteří už fyzicky nemůžou pít, se dost často stahují na místa, kde se pije a tam se snaží alespoň přivtělit k těmto opilcům, aby aspoň trochu mohli cítit ten požitek z chlastu. Tak je to i s drogami a jinými závislostmi.

Je možné, že otecko, protože holdoval alkoholu a je nucen být teď na čas v "Zemské rovině", přesto spíš chodí za vámi, protože zřejmě cítí jakýsi morální dluh, který vůči vám vytvořil díky tomu, že pil. Myslím, že se snaží to nějak dát do pořádku, i když teď už to moc nejde. Zkrátka se vrací domů a rád by napravil spoustu věcí.

Takže nejlepší cesta je - zkusit s ním v myšlenkách promluvit, vysvětlit mu, že zkrátka už je čas jít dál. Pokud zůstane tady v "Zemské sféře", tak se tím jenom bude zbytečně zdržovat od dalšího vývoje. To také znamená i odpuštění čehokoliv z vaší strany. Občas také pomáhá mše v kostele. Ne proto, že se "pár pánbíčkářů pomodlí", ale hlavně proto, že jakákoliv myšlenka, podpořená meditačním souzněním více lidí (modlitba, meditace) na určitém místě, které samo o sobě je transformátorem a následným vysílačem určitých energetických kvant (jakékoliv kostely, chrámy, poutní místa, kde je všude naakumulována silná energie) má tak velkou účinnost a pro bytosti, které jsou stále vázány na "Zemskou rovinu" je to pak něco jako pověstné světlo ve tmě.

Jakákoliv velká závislost má tendenci stahovat lidi po jejich smrti zpět do "Zemské roviny" a tito mají nutkání závislost stále provozovat. To samé platí i s různými "karmickými" dluhy. Pokud je daná osoba kvůli nějaké závislosti stahována zpět, může si tak zároveň i zkoušet nějakým způsobem srovnávat i své morální dluhy. A nebo se jen prostě chce vrátit domů tak, jak to v běžném životě nemohl dokázat. Kdo ví..

Dobré myšlenky a odpuštění směrem k dotyčné osobě - to je to jediné, co pomáhá + podpořit to nějakou tou meditací (i modlitba je meditace).

K těm různým symbolům - je dobré si uvědomit, že každý symbol je svým způsobem silný zářič a tím pádem vyzařuje energii o určité frekvenci. To, že se člověk, nebo i jiná entita určitým symbolům vyhýbá, není proto, že by se jich bál, ale proto, že mu zkrátka dané frekvence nesednou. Je to to samé, jako byste někomu, kdo nesnáší rajskou s knedlíkem, cpali pod nos právě toto jídlo. Taky by ohrnoval nos a odvracel se.

Ve své podstatě "dobro" ani "zlo" neexistují, to je jen pomůcka pro lidi. Obojí je jen ta samá energie, akorát vyzařovaná na různých frekvencích. Polarita mezi těmito frekvencemi je hybnou silou vývoje tady na Zemi. Bez této polarity by bohužel nastala stagnace. Zkrátka - člověk v této realitě musí být neustále nakopáván méně, či více do řiti, jinak by zlenivěl a měl všecko na háku. Toto se netýká lidí, kteří jsou ve vývoji tak daleko, že už si ten vývoj řídí sami. Ale těch mezi námi je jako šafránu. Všechno funguje na principu - příčina / následek.

K výše popsanému - jsou to jenom postřehy a myšlenky, nic více. Takže vřele doporučuji se také řídit svým vlastním instinktem. Myslím, že intuice vám sama napoví, co je potřeba podniknout.

Ještě k těm AC cestovatelům - někteří z nich vypověděli, že například na hřbitovech prodlévá hodně lidských bytostí a nechtějí jít dále. Ne proto, že by se něčím provinily, nebo kvůli nějakým karmickým dluhům, ale hlavně proto, že za života věřily v "soudný den a vzkříšení, kdy povstanou z hrobů" a tak proto vyčkávají u svých hrobů - kvůli tomu, že čekají na ten soudný den.. Je to škoda, protože takhle prozatím stagnují ve vývoji a už dávno mohly být dále.. Naštěstí nic není ztraceno. I tyto lidské entity si časem uvědomí, že nemá smysl vyčkávat a pohnou se kupředu. To bylo jen tak pro zajímavost - jak může dogmatická víra v něco mít za následek vývojovou stagnaci.
mississippi
Sylvia
5. 10. 2012 23:29

Teda teď si mi srazila sebevědomí. No hned se mi bude líp usínat s vědomím, že jsem NÁSLEDEK :-)))

Dělám si samozřejmně srandu.
Klidně se pod to cos napsala podepíšu. Jsou asi simboly, které mají sílu, ale kříž to nejspíš nebude.
Sylvia
Dana
5. 10. 2012 23:04

Lebo vies co. Vesmir je stary miliardy rokov a pokial je nejaky zivot na inej urovni, jemnohmotnej, duchovnej, tak je mozne, ze je to spojene s nejakou vyssou inteligenciou a vedomim, ale ludstvo je len nieco, co vzniklo potom ako nasledok toho, nejaka nizsia uroven z nejakeho dovodu. Teraz to je len teoria. Takze nieco take existuje a vnimavejsi jedinci to pocituju a boja sa toho, tak si vymyslia rozne predmety a naradia, lebo sa boja oni sami toho a myslia si, ze tym zazenu aj bytosti, ktore tu existuju davno. Takze si vlastne ludia naivne myslia, ze coho sa boja oni a plati na nich napr. kriz, co je smiesne, tak sa budu bat aj tieto entity. Keby som ja bola ta entita, tak sa chytam za brucho od smiechu. Niekto predo mna postavi krucifix a ten niekto veri, ze je odstrasujuci a mysli si, ze zastrasi aj mna, pritom to je len hmota z atomov, ktora sice ma nejaky charakter, nieco vyjadruje a znamena, lenze len pre niektorych ludi.

Ja chapem, ze ked niekto vytvori sochu a vytvori ju z nejakou emociou, tak da do nej vlozi kus seba, ale kriz ako taky sam o sebe nic neznamena v suvislosti so zahananim bytosti, ktore su z uplne inej dimenzie.
Dana P.
Sylvia
5. 10. 2012 21:57

na tom něco je. Sleduji příběhy HAUNTING a věšinou se knězi nepodaří entitu "vystrnadit", takže....
Dana P.
Adanom
5. 10. 2012 21:50

dík za odpověď. Tak vyčerpávající jsem ani nečekala.
Sylvia
Vladimir
5. 10. 2012 20:52

Neviem preco by sa mali nejake astralne entity, ktore su tu veky vekov, od pradavna, pokial pripustime, ze existuju, mali bat sakralnych predmetov ala kriz a podobne. To su len krestanske vymysli, navyse par rokov stare z pohadu vesmiru a celeho usporiadania. Navyse cirkev si vybrala kriz jak symbol kvoli tomu, ze bol na nej ukrizovany JK a teraz by sa ich mali bat nejake entity, ktore s krestanstvom a vobe nabozenstvom nema nic spolocne? To si robis srandu? Pokial sa aj pohybuju nejake bytosti na inej vibracnej urovni a su jemnohmotne a my ich nevidime, su to vytvory myslienok, pretoze jak vieme, astralny svet sa tvori myslienkov a moze byt tym padom skutocnejsi, nez ten, co si mozes ohmatat. Nejake hracky a ozdoby, ktore pouzivaju ludia v hmotnom svete a vobec tu na Zemi by tym padom pre nich nemozu mat ziaden vyznam a uz vobec nemozu byt prekazkou pre nich. Je to len hmotna vec. A to plati aj na vsetko ostatne, co suvisi s tymto nasim svetom.

Pokial by aj nieco na to platilo, tak je to len myslenie ludi a aj to je otazka, kto koho vlastne myslienkov ovlada a kto je vacsi majstrom v tomto svete, ci astralna entita alebo clovek.
mississippi
bubaku
5. 10. 2012 20:47

Je zajímavé, že když cítím TO, nevím, jak to nazvat, objevím v komentářích Tebe.:-))
mississippi
Darsy
5. 10. 2012 20:45

Musí to být teď moc těžké a ne jen pro Tebe.
Buď silná!!
Já sice nevěřím na křížky a na růžence, ale určitě nad náma někdo bdí a snaží se ze všech sil nám pomáhat. Je jedno, jak se jim říká, andělé strážní, nebo co já vím jak.Ale z nějakého důvodu jsou tu a snaží se pomoct. Nejspíš už i napověděli jak a co udělat, ale je na nás naučit se naslouchat jejich radám.
Neumím Ti moc poradit, můžu Tě jen podpořit a pořát štěstí ....
bubaku
mississippi
5. 10. 2012 20:39

to víš že cítila,jinak bych nereagovala :-)
mississippi
vladimír
5. 10. 2012 20:36

Nerad se do toho pletu, ale ty simboly, co navrhuješ by měly smysl jen pro někoho, kdo jim věří. Bez uráržky. To bych radši vsadil na ty kitičky, co navrhuje Iveta.
A vzhledem k tomu, že je ona přesvědčena, že to to se kolem ní děje je nějak spojeno s jejím otcem, tak nemá moc smysl jí to vyvracet. A já osobně se k jejímu názoru připojuji.
vladimír
pro Darsy
5. 10. 2012 16:38

Osobně nevěřím na možnost návratu zesnulých na tento svět, nevěřím ani v nějaké bloudící duše, které se nemohou dostat na "druhý břeh" apod. To co po nocích a snad i ve dne obtěžuje Vaši matku nebude její zesnulý manžel. Dochází ke snížení teploty v místnosti (Vaše matka to alespoň pociťuje), cítí hrozný strach, má pocit že je dočasně paralyzována. Osobně se domnívám, že je to něco zlého. Jakási entita, která čerpá energii minimálně z jejího strachu a hrůzy, který způsobuje. Také se může zároveň jednat o nějaký druh energetického upíra nebo můry. Oslovil bych kněze. K posteli bych dal kříž nebo nad ní zavěsil růženec.
Adanom
Danca
5. 10. 2012 16:19

Ze jsi to Ty , tak pro Tebe jeste po lopate. :D
Nikde jsem nerekla nic o tom Ze jeho duse jeste neni na druhem brehu.
Darsy od sameho zacatku mluvi o tom ze je cimsi poutan k fyzicke realite ( ctu ji pozorne a muzes se to take docist ) a ze maminka chtela aby odesel.
Nyni chapu ze nejen Darsy ale i maminka chapou ze musi ( potrebuje ) jit dal. ( ctu pozorne a Ty to muzes delat taky :D )
Na to co pise Darsy ja reaguju. A cele se to odviji od toho. :-)

A Dano, Kdyz si jeden ze dvou zacne sam hrat se slovicky, prekrucovat podle sebe to co druhy rika ,muze se mu stat ze se mu bude zrcadlove odrazet, dit prave to co dela on sam.
A ted hadej kdo je kdo. :-) ( to jen tak na okraj )
Dana P.
dodám, že
5. 10. 2012 15:40

zážitky Jelitko s jejími rodiči zde uvádím pouze jako příklad a doufám, že se na mne nebude zlobit :o)
Dana P.
Adanom
5. 10. 2012 15:17

ráda si hraješ se slovíčky a nakonec i překroutíš co jsem řekla, že se domnívám, že se tak nebo onak má. Já v podstatě chtěla jenom vědět z čeho usuzuješ (či jak to víš), že jeho duše ještě není na druhém břehu a že je moudré ho nechat jít? Co když tam je a vrací se rád? Jak tedy víš, že tomu tak není?
Z příspěvků Jitky-Jelitko totiž já vyvozuji, že ji rodiče navštěvují, ač jsou již na druhém břehu, chápu-li to dobře...
Adanom
Darsy
5. 10. 2012 14:00

Chapes to spravne. :)

......ze je potreba aby sel dalej, ;)
darsy
oco
5. 10. 2012 13:28

Nehadajte sa,prosim.Ked pride za mnou,alebo surodencami,tak sa nebojime,nemame z toho strach,skôr dobry pocit,že je s nami.Naopak,mama zato že mu nedokazala odpustiť,tak sa ho bala,aj ked sme jej hovorili,ze sa ho nema bať,že ju mal len rad,tak sa nemoôže odpustať od nej.Chvilku /7 mesiacov/ jej trvalo,kym pochopila,že tym že mu nevie odpustiť robi zle sebe aj jemu,že už musi isť.Rozpravala som jej včera aby ho poslala za svetlom,či tak urobila neviem,budem jej volat.
To,že este neni na druhom brehu sme mysleli tak,ze ked chodi stale za mamou,tak asi nema pokoj jeho duša,tak preto že neprešiel.Občas ho počuju chodiť po dvore,tak ako chodil dakedy v tych jeho papučiach šuchtavo...na dvore je este jeho bicykel,ktory mu privodil smrť,na ktory sme ,,zabudli,,resp.nemal ho doteraz nikto silu vyhodiť,ale urobime tak cez vikend,či ho aj to nedrži...a možno len naš smutok,nikdy som nemyslela že mi bude tak chybať...
Adanom
Danuska :)
5. 10. 2012 13:02

Pisu- " bylo by moudre nechat ho jit , i tohle muze tatinka drzet na miste "

Tyhle dve kraticke vety patri neoddelitelne k sobe. Tak by bylo prima kdyby jsi je nerozdelovala a chapala cely kontext. Psala jsem je na zaklade slov ktere pise Darsy.

Dale, Co se tyka me osobne ani ja v calnku nikde nectu ani necitim ze by jej tu drzeli nasilim. Zajimave je vsak ze i kdyz ja to netvrdila a netvrdim ze by jej tu drzeli nasilim, tak ze Ty osobne to nekde asi ctes. Kde?

Dale otazka z ceho vyvozuju ze tatinek Uz davno neni na druhem brehu Te prosim napadla proc?
Psala jsem ze to ale nevim jak to , ze to pisu proto ze se to stava.
Takze Ty Danus me obvzlast cti priste pozorne.
Na nektere Tve Takovehle pristi otazky se muzu priste rozhodnout vubec neodpovidat, tak aby jsi vedela proc. :)

A to jak se to dela nechat ho odejit jsem uz psala.

Silan slova pises Dano. Tady krome Tebe nikdo nemluvi o nejakem vyhaneni. Tfuj! Jak Te neco takoveho vubec napada?
Nechat ho odejit a vyhnat je naprosty rozdil.



Dana P.
ivet
5. 10. 2012 10:54

vím, ale to jsem napsala, aniž bych to Adanom vkládala do úst, však ona jistě souvislost pochopí :o)
iveta
Danuš
5. 10. 2012 10:50

ty zlé duchy jsem psala já...nejde však o zlého ducha,je to jen fráze která se běžně říká.:-)
Dana P.
Adanom
5. 10. 2012 10:46

píšeš, že "...bylo by moudré nechat ho jít."Jak to přesně myslíš, jak to mají udělat? Chodí za svými dětmi v dobrém, já z článku nijak nevycítila, že by ho tu držely nějakým násilím, jen vnímají jeho přítomnost a tuším, že je to těší?
Vyháníme duchy zlé, ale proč vyhnat dobrého a jak vlastně? Z čeho vyvozuješ, že tatínek už dávno není na druhém břehu? Co když je a prostě teď svoji rodinu navštěvuje?
Dana P.
Darsy
5. 10. 2012 10:42

taky myslím, že tatínek chodil za maminkou proto, že potřeboval odpuštění a je dobře, že to dokázala. A za vámi dětmi, když jste mu odpustit dokázali, chodí usmířený. A cítím, že se ho nebojíte ?
iveta
darsy
5. 10. 2012 10:24

mohu doporučit svazky sušených bylinek,je jedno jaké.
Nebo ještě lepší je bylinkový polštář,můžeš ho i koupit.Nejlepší je máta a meduňka.
Bylinky jako takové pomáhají k tomu aby člověk lépe spal a odhání zlé duchy a krásně voní.Jinak se přikláním k názoru, že maminka by měla odpustit.
Věřím ,že vše se obrátí k lepšímu.
Adanom
Darsy
5. 10. 2012 10:23

To je moc dobre. :)))

Jeste bych Ti k tomu chtela neco rict.

NEodpustenim je ublizovano nejen tatinkovi ale zaroven tim ublizuje maminka sama sobe. Neboli jinak receno, kazdy kdo dokaze odpustit , tim osvobodi nejen toho komu odpousti ale osvobodi i sam sebe. Odpusteni ie svobodou pro obe strany.

Darsy a i kdyz jsi Ty rada ze tatinek je S Tebou. Ze vis ze Vas ochranuje, bylo by moudre ho nechat jit. I tohle muze tatinka drzet na miste.

Mnoho stesti. :)
darsy
dakujem
5. 10. 2012 10:09

Dakujem za odpovede,včera som toho dost prečitala a s mamou sa dlho a vazne porozprávala.Tá celu noc premýšlala a všetko si ,,dufam,,v hlave prehodnotila a v srdci sa jej /podla jej slov/ urobilo teplo a klud a zrazu vedela,že nema zmyslel sa už na neho hnevať,nič sa tým nevyrieši,akurat mu ubližuje,že ho svojim neodpustením,aj ked to bolo tažke nechce pustiť dalej.Rano sa s prihovarala jeho fotke a povedala mu,že sa už nehneva...nebudem tu pisať všetko čo mu hovorila,ale poplakali sme si ked mi to vravela.
Tiež si myslím,že ked chodi za nou,za mojou sestrou,bratom,občas za mnou,že si neuvedomuje,že už nežije.Ja som mu odpustila už davno a dokonca mi velmi chyba.Zo začiatku ked zomrel,som citila vône,občas sa prehol gauč na mieste kam si sadal,ked bol u mna..v plameni sviečky,ktoru som pre neho zapalila,sa mi vytvorilo srdiečko...viem,že je so mnou a som rada,lebo viem že nas ochranuje.
Adanom
.
5. 10. 2012 9:40

Odpusteni je nitne i kdyz snadne vubec neni.

Je taky mozne ze si tatinek ani nemusi uvedomovat ze uz je mrtvy.
Muze tam zit paralelne dal jakoby se nic nezmenilo. To je potom o to tezsi ho zadat aby odesel kdyz stale veri ze je vse pri starym. ( to ale nevim jak to je , to pisu proto ze se to stava )

Kdyz ho maminka i vy ostatni budete zadat a prosit o to aby odesel je nutna vlidnost, pochopeni a odpusteni. Vlidnost bez odpusteni bude tezka , nicmene se zlobou to nepujde.

mississippi
bubaku
5. 10. 2012 9:10

Taky si to cítila? :-)
mississippi
Souhlasím
5. 10. 2012 9:09

Nemohu jinak, než souhlasit. Ať za života prováděl cokoli, píšeš, že neubližoval. Jen holdoval alkoholu a ten člověka hodně změní. Vím, že je těžké odpustit a něco fakt odpustit nejde. Ale co to vzít takhle ODPUSTIT, ALE NEZNAMENÁ ZAPOMENOUT. Snad víš, co tím myslím.
Hodně štěstí Vám všem ....
bubaku
ahoj
5. 10. 2012 8:55

Maminka bude muset tátovi odpustit,protože bez odpuštění on na druhý břeh nesmí.