Vaše příběhy

Něčí přítomnost

Kto to je II? - (komentáře)

klaraa
čo to je
26. 05. 2013 15:59

niečo podobné som zažila, verím ti absolútne že to, čo píšeš je pravda. Mám jedného známeho, ktorý má v tejto oblasti bohaté vedomosti a skúsenosti a veľmi mi pomohol zbaviť sa podobných atakov. Ak máš seriózny záujem môžeš mu napísať na mail safty@gmx.ch v nemčine alebo angličtine. Je to Švajčiar, pomohol už veľa ľuďom. alebo napíš mi na môj mail klara.novak@zoznam.sk a dohodneme sa - budem tlmočiť.
Perchta
Sylvi
14. 02. 2013 20:34

Jj, dělám ve zdravotnictví....
Perchta
Dani
14. 02. 2013 20:29

Já to samozřejmě nemůžu vědět, jestli dada trpí psychozou nebo ne, ani jsem to nikde neřekla (!), je mnoho typů "psychotických poruch", ale všechny ty nejtěžší mají společné halucinace a pocit ohrožení popř. pronásledování s tím, že postižený neodlišuje tyto stavy od reálných zážitků.

Nechtěla jsem jí urazit, na léčení jí neposílám, pouze doporučuji popřemýšlet nad tím, co se jí v poslední době děje. (Pokud se to děje).
Dana P.
Perchto
11. 02. 2013 23:21

a mohu se zeptat jak jsi přišla na to, že dada trpí psychózou?
Nedá mi to nevzpomenout jak nás tu svého času kolega zo Šamorína taky posílal na léčení...
Sylvia
Perchta
11. 02. 2013 12:39

Myslim, ze to vidis velice spravne. A Ty robis v zdravotnictve, ze? Takze to mozno aj dokazes nejak posudit.
mississippi
Perchto
11. 02. 2013 12:29

Máš pravdu.
Já to všechno posuzuju podle sebe. Někdy se dokážu vcítit do druhého, ale na to ho potřebuju znát..
A pokud to přestane zvládat, je lepší živá "kytka" než .... :-((
Perchta
missi
11. 02. 2013 12:03

A co když to "ono" neexistuje, resp existuje jen v Dadině hlavě? S psychozou se sám člověk nepopere, musí si nechat pomoct, jinak špatně skončí.Dada, pokud je schopna nějaké sebereflexe, se musí zamyslet nad tím, jestli vyzkoušela všechny dostupné možnosti, jak s tím zatočit, pokud ano a nic nepomáhá, měla by prolém zkusit uchopit z jiného konce a podívat se na něj jinak. Dřív než to blbě skončí. Ještě je tu třetí varianta a to ta, že si to vymyslela a dost to přitáhla za pačesy, ale o tom tu nechci spekulovat....
mississippi
dada
10. 02. 2013 19:29

Psichiatrovi bych tohle zrovna neříkal. Dostaneš prášky a udělaj z Tebe kytku. Zkus s tím bojovat. Třeba jen v představách. Útočí to jen na Tvoji psichiku, tak tomu ukaž, že se nebojíš!!
Perchta
No,
10. 02. 2013 16:14

pokud u "toho" máš panické ataky a "vize" jsou stále častější a zřetelnější, je na místě se kriticky zamyslet nad tím, jestli jsi v pohodě. Pokud ano a provedla jsi ochranné rituály, tak se budeš muset obrátit na někoho, kdo dělá do "čištění" příbytků apod. Pokud nejsi v pohodě a pokud se ti zdá, že se celý tvůj život nějak změnil, všichni jsou divní, máš záchvaty paniky, třes vkončetinách, bušení srdce, pocení, zdá se ti, že tě někdo pronásleduje apod., je na čase si přiznat problém a jít k psychiatrovi. Bez urážky.
Grush
Věř
9. 02. 2013 23:50

si. Prosté, účinné.
(No, možná to ale není tak prosté jak tak koukám kolem sebe.... :-)))
Andílková
láska
9. 02. 2013 7:33

Když na to myslíte nenapojujte se vnitřně na strach. Když si vybavíte ty oči pošlete jim ze srdce proud lásky. Možná to ze začátku dávkujte. Myslím tím začít nejdřív v malých dávkách.