Vaše příběhy

Opuštění těla

Zajímavá informace - (komentáře)

kalidor
...
20. 06. 2013 21:58

To viete, že čo je najväčším dôkazom našej úžasnosti, supernosti našej duše a pod?

záchod :D
Garfield
Dano,
20. 06. 2013 21:57

jestli půjde, ráda. Já o tom jen četla. No ale, dle KG jsem měla stát u každého umírajícího, protože jinak jsou to kecy. Jen jestli on stál taky u všeho, očem se ve škole učej.:-)
Dana P.
Garfi
20. 06. 2013 21:54

až ten film půjde v TV podívej se (možná je i někde ke stažení nebo v půjčovnách DVD). Já jsem ho viděla už před 10 lety a do té doby jsem o těch výzkumech ani neměla šajna
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 21:53

jako budoucí stavř snad už znáš pojem reverzní inženýrství. A vo tom to je.;-)
Garfield
Dano,
20. 06. 2013 21:51

jejda, to ani nevím.:-) Díky. No podařilo se lidi zblbnout, aby mysleli podle šablony, co? KG je zářný příklad.:-)
Dana P.
Garfield
20. 06. 2013 21:48

máš pravdu. Domněnka, že je to pravděpodobně duše a váží 21 gramů, je na základě vážení dr. Duncana MacDougalla dokonce už z roku 1907, kdy si dělal svůj soukromý výzkum (není těžké vygooglovat). Od té doby tohle bylo opravdu potvrzováno vážením lidí před a po smrti. Na základě těchto výsledků výzkumu vznikl v roce 2003 vynikající film s Sean Pennem se stejným názvem "21 gramů". Viděla jsem, stojí za to!
Garfield
kalidor,
20. 06. 2013 21:47

neznalost zákona neomlouvá. otéž si mohu myslet o tobě, protože tvé otázky odhalují naprostou neznalost problematiky. Záležitosti s UFO a mimozemšťany jsou nejvíc a nejlíp střeženou záležitostí-utajovanou, všech dob. Nejeden člověk, který něco prozradil, přišel v lepším případě JEN o kariéru, leckdy se platilo životem. nemá cenu to tu vypisovat, to bys musel sám projevit zájem a zjistit si fakta, abys mohl na toto téma diskutovat. Já taky s lékařem nemohu polemizovat o hodnotách třeba krevního obrazu a srdečních vad, když o tom nic nevím.
kalidor
...
20. 06. 2013 21:33

Ja proste neverím. Pretože viem, že náš vývoj je ešte v plienkach a všetko čo vieme môže byť celkom celkom inak.
takže niečo prečítať a hneeeeeeeď tomu len tak veriť, tak to je u mňa v mojom prípade nonsens.
A obzvlášť pri meraní hmotnosti nehmotnej duše.
kalidor
...
20. 06. 2013 21:28

Ako si overila, že tá váha skutočne iné ukázala? Nijako.
kalidor
...
20. 06. 2013 21:27

Pozri sa, každý môže napísať, že niečo zmeral pri mŕtvole. Ja ti môžem povedať že som meral mŕtvolu a nič som nenameral. Dám to dočlánku, ty to prečítaš a budeš mi slepo veriť, lebo som to tam napísal?
To ti stačí, že prečítať a už veríš, HOCIČOMU? Kritérium? Sedí ti to do viery v dušu, tak musí byť pravda. Čo nesedí, to nieje pravda :D Takto sa nikam nedostaneš.

Navyše, všade sa dočítaš, že duša je nehmotná.
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 21:24

vtipné s těmi hovínky. Ovšem ty absolutně nevnímáš, co ti kdo sděluje. I kdyby to bylo hovínko, to s váhou nic udělat nemohlo, neb by zůstalo rovněž v té posteli, co stála na váze! Aspoň vnímej, ano?
kalidor
Garfield
20. 06. 2013 21:24

...ty sa nedozvieš ani plány útoku na Sýriu. Vážne veríš, že keby tu boli mimozemšťania, každý by o tom vedel, keby to vláda najviac tajila? Nikdy by si sa nič nedozvedela.
Ono košpričaných teórií sa už navymýšľalo. Od Lochness po mimozemské základne na Mesiaci.
kalidor
...
20. 06. 2013 21:23

Študujem na stavebnej fakulte - inžinierske dopravné košntrukcie a ich statika.
Garfield
ad UFO
20. 06. 2013 21:23

A pro jistotu si nic nepustíš, nic o tom neposloucháš, nečteš, nevíš, že se tím zabývají vlády a tajné odbory a výzvědné služby, netušíš ani, že na Zemi na základnách v USA trvale Mimozemšťané žijí a pracují a že jsou na to svědci z řad těch, co tam taky pracovali. Nevíš, že je viděl prezident Eisenhower a spoustu dalších doložených faktů, zato to krásně a z fleku zamítneš... A tak je to i s dalšími záležitostmi..
kalidor
...
20. 06. 2013 21:22

Vieš tých 21 gramov mohli byť hovienka. Pán sa vykakal, zomrel a váha namerala niečo iné. Ono keď sa človek vykaká, tak môže dať von aj 100 gramov, možno aj viac.
kalidor
...
20. 06. 2013 21:21

//nejúspěšnější a nejbohatší lidé na světě jsou VŽDY duchovně založeni.//

Samozrejme, predože klamú obyčajných ľudí a berú od nich pekné prašule :)
Obzvlášť v USA je toto známe. Zatiaľ čo vedci a profesori idú skoro o žobrote.
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 21:21

to je právě to překvápko, že trochu hmotná je. Ale řekni, kolik lidí napadl takový či jiný pokus? Jen proto, že je něco opomíjeno, zesměšňováno jako nedostatečněůvědecké" se to tedy nezkoumá a o to víc se tomu posmívá, protože se o tom tuplem kulový zjistí. fakt bezva přístup. naštěstí se ledy hýbou, pomalu, ale jistě.
kalidor
...
20. 06. 2013 21:20

/Řekni mi, co si myslíš o UFO, která se umí dematerializovat, která umí na naše poměry neuvěřitelně zrychlit a hravě si poradí s rychlostí vyšší než světlo, které ta naše"věda" uznává...?/

Nemyslím si nič, pretože neviem či na zemi bolo nejaké UFO a ak áno či robilo tieto veci, alebo iné. Proste nič o tom neviem. Preto robiť nejaký záver, tak isto nemôžem.
Garfield
A do třetice Kalidor,
20. 06. 2013 21:18

nevím, kde a co studuješ, ale na některých našich vysokých školách měl přednášky jinak po celém světě jezdící a špičkové manažery školící muž, který říká, že nejúspěšnější a nejbohatší lidé na světě jsou VŽDY duchovně založeni. Jen to netroubí do světa. Ale jsou. Bez toho by totiž nebyli tak moudří a otevření všemu novému a všem nápadům. Tak si říkám, zda to u tebe není brzda....
kalidor
Garfield
20. 06. 2013 21:18

Môže ale nehmotná duša niečo vážiť? Opakujem nehmotná.
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 21:07

ještě k tomu andělovi, já ho mám, strážce, neříkám vyloženě anděl, prostě dobrá pomocná duše. Nemluvíme spolu, nevidím ho. Přesto ho vidí u mně jiní! Chápeš? To lidi ani o sobě nevědí, že existují, jsou jen oba extra citliví.
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 21:02

prosím neuraž se, ale tvoje za´tatost se blíží zabedněnosti. Na akademické půdě se mnozí bojí hovořit otevřeně, mají strach ze zesměšnění jiných zabedněnců, totéž i lékaři atd. To je holá pravda. Ne, všechno se změřit nedá a přesto to existuje. Řekni mi, co si myslíš o UFO, která se umí dematerializovat, která umí na naše poměry neuvěřitelně zrychlit a hravě si poradí s rychlostí vyšší než světlo, které ta naše"věda" uznává...?
iveta
kaligari
20. 06. 2013 21:01

ano to je možné že se s tebou může bavit kdokoliv
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 20:59

s tou duší se mýlíš. jeden lékař, pracující s umírajícími dělal dlouhodobý výzkum. Měl umírajícího i s postelí na superpřesné váze. A zjistil jednu věc. KAŽDÝ umírající vážil o 21 teď nevím zda gramů či deka míň těsně po smrti jako před smrtí. Je jedno, jestli byl tlustý nebo tenký, měl obsah plic takový nebo makový. Prostě každý jedinec, jakéhokoliv věku a pohlaví ztratil po posledním výdechu 21 jednotek. po více letech se k tomu vrátil s ještě přesnější měřící technikou. Výsledek? naprosto stejný. Takže tolik váží duše, když odejde.:-) To jsem se rozepsala je pro tebe, který musíš držet v rukou nějaké výsledky za každou cenu. myslím, že jestli někdy narazíš na něco dle tebe"nepřirozeného" zhroutí se ti svět...
kalidor
..
20. 06. 2013 20:58

Ako to vie? No nemá to odkiaľ vedieť, je to slepá viera. Namýšľa si anjelov. Podľa mňa teda.

ON to proste nemá odkiaľ vedieť, či to nieje náhodou zosnulý Hitler.
kalidor
...
20. 06. 2013 20:56

//Projev toho, co nevidíme taky je, existuje, je vnímatelný, cítitelný, třeba i slyšitelný.//

Anjel ztoho nespĺňa ani jedno. Anjel je v takej istej pozícii ako Boh. Proste kto verív anjela, ten si myslí, že hovidí, rozpráva sa s ním. Je to ten istý psychologický problém, ako u veriacich v bohov.

Ešte raz. Aj keď s aniekto rozpráva s anjelom, dajme tomu. OK.
AKO dotyčný vie, že je to anjel a nie trebárs Diabol, ktorý sa len pretvaruje?
kalidor
...
20. 06. 2013 20:54

To teraz nepíšm ako nejaké zabrdanie. Píšem to ako tvrdý fakt!
A zážitky nám tiež veľmi nepomôžu.
Pretože existuje také nábožko že kresťanstvo a tam sa kresťan rozpráva s Bohom a je rpesvedčený že to je Boh.
A aexistuje také nábožko, že hinduizmus a tam sa hinduista rozpráva s Krišnou a tiež je presvedčený, že je to Krišna.
Obaja sú stopercente presvedčení, ale jeden sa musí mýliť predsa.

Čiže aj tá nesmierna presvedčenosť pri zážitkoch s anjelmi nehrá žiadnu rolu.

Ten čo sa rozpráva s anjelmi, môže konať taký istý sebaklam, ako hinduista pri tom Krišne. To náááááááááááááám nepomôže, že niekto sa rozprával s anjelom.

Zážitky nám nepomôžu. Potrebujeme viac!
Garfield
Mno, částečný úspěch:-).
20. 06. 2013 20:53

Projev toho, co nevidíme taky je, existuje, je vnímatelný, cítitelný, třeba i slyšitelný. Vem si třeba poltergeisty, u duchů je nejen cítit, ale lze i změřit změnu teploty, člověk to cítí, přístroj naměří. á svého strážce nevidím a necítím, ale citlivější lidé mě už na něj(aniž by se kdy setkali a znali)upozornili. A vzhledem k tomu, čemu všemu jsem"jako zázrakem" unikla v průběhu života, to už by bylo zatraceně náhod!! Takže tomu věřím, aniž ho vidím.
kalidor
Garfield
20. 06. 2013 20:51

Ja poznám tiež profesorov a vedcov, ktorí zasa s týmto nesúhlasia. Tiež totiž pobudávam nejaký čas na univerzite a tam sa vedú rôzne poznámky, reči apod.
To ale neznamená, že môžeme podľa toho obhajovať alebo niečo popierať.
Ako obhajovať nejakú vec podľa toho koľko a kto tomu verí, to by sme dodnes museli pripustiť že Zem je plochá, již keby sme uvažovali podľa tejto logiky.
Veď koľko ľudí a možno vedcov vtedy verilo v plochosť Zeme?

Našim kritériom musia byť indície, nie kto tomu verí. Ale reálne podklady, opodstatnené znaky, že to existuje. A to chýba. A chýba to už 6000 rokov.
Preto dodnes nikto nevie čo je to tá duša. Nikto nemá ani len dôkaz jej existencie.
Teraz či Einstein verí v dušu, alebo neverí v dušu, to je šumafuk.
Dušológia neexistujú, čiže všetci sa môžeme považovať za amatérov v otázkach duše. Aj Einsteina.

Pre nás sú podstatné hmatateľné dôkazy. Niečo o čo sa môžeme oprieť. Slovíčkarenie ezoteriky akosi nepostačuje.
kalidor
...
20. 06. 2013 20:47

Dobrotu myšlienok síce nezmeriame, ale vidíme ich prejav. DOkážeme posúdiť ihneď či sa jedná o výmysel, alebo reálnu vec.
Dá sa toto povedať o anjeloch? Môžeme s istotou povedať, existujú? Podľa čoho?
Čo je tým meradlom, ktoré nám umožňuje skonštatovať: Tak dobre, fakt anjeli sú...
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 20:47

ještě něco. To, žes nic z toho, co my tady ještě neviděl ani neprožil, neznamená, že můžeš vykřikovat, že to neexistuje. Někdo jiný to totiž viděl a zažil. pokud jsi viděl UFO, pak si asi neřekneš, že jsi cvok, i když ti, co ho nespatřili v něj nevěří. Takže-vím-li o něčem kulový, tak nevynáším kategorické soudy. Opakuju, že znám zkušené vědce, doktory aj.specialisty, kteř narozdíl od tebe ví své. A je jim minimálně dvakrát tolik co tobě.
Garfield
Kalidor,
20. 06. 2013 20:43

ty si vážně myslíš, že se vše dá a má změřit?:-) Ano, skupina lidí dosti úzká, ale nanapadlo tě, že duchovní záležitosti jsou prostě nezměřitelné-kdo ti změří třeba dobrotu tvých myšlenek? To je přece blbost. Navíc dokola opakuješ jen to své-tak já znovu opakuju, že navzdory mnoha výzkumům a pokusům ví věda pořád ještě zatraceně málo. A jak poměříš všdu pozemskou a vědu mimozemskou a co z toho je "opravdová věda"? Už staří Sumérové, Řekové atd. měli filozofii spojenou s matematikou a zdraví s psychikou. To jen ta "úžasná moderní věda" to roztrhla v posledních několika málo stoletích a tak teprv zase te´d jako první vlaštovky vzniká-jako znovuobjevená Amerika celostní medicína, kde se psychika neodděluje od ostatníc lékařských oborů. Nenapadlo tě, že to, co si cpeš do hlavy je matrix učící lidi být slepí a hluší a jet jen v té jedné určené lajně? Na tobě mě mrzí ne to, že máš jiný názor, ale že jsi ukázkově hluchý a nepřijmeš nic, než co ti ve škole nakukají..:-(
kalidor
...
20. 06. 2013 17:48

Máme o anjeloch niečo viac ako iba slová ľudí?
kalidor
...
20. 06. 2013 17:47

*synonymom
kalidor
...
20. 06. 2013 17:46

Iveta, hmota je synonimum energie. Niečo ako, že jablkový strom nazývame jabloň.

Garfield, ako môžeš o niečom prehlásiť že to existuje, keď o tom nie sú žiadne dôkazy, merania, iba výpovede ľudí? navyše iba úzkej skupiny, ktorá sa dokonca špecializuje na také podivnosti ako aura, karma a teda ich výpoveď je rovnako dôveryhodná, ako výpoveď afričanov čo veria v boha JUJU z dna morí.
Skrátka o týchto veciach nemáme vôbec nič. Preto sa o ne veda nezaujíma.
Príde mi smiešne nazvať vedcov nejakými pokrytcami.
Nieje to tak, že vedci skúmajú tisíce vecí a my laici práveže skoro nič? Oni by mali na nás prví kričať "Vy pokrytci". Takže na vedcov v prvom rade nemáme právo nič kričať.
V druhom rade, oni skúmajú to, čo sa skúmať dá.

Keby sa dala skúmať duša, skúmajú dušu. Keby anjeli, založia vedecký odbor "vedecká anjelológia" apod. Prečo by vedci neignorovali jeden fakt, ale ignorovali iný fakt?

JE TO PRETO, že anjelológia NIEJE fakt. Nemajú sa vedci o čo oprieť. Všade o anjeloch počujeme iba od ľudí. Asi ako o Krišne, Diovi, Herculovi, Pinokiovi.

Pri všetkej úcte, človek zvykne klamať. Preto sa mu nedá veriť a treba tieto veci skúmať cez "hmatateľné" možnosti. Tým myslím viac ako iba cez slová.
iveta
no
20. 06. 2013 17:14

já se ani nedivím těm mimíkům že se nechtějí ukázat....když vidí ten blázinec tady!a ještě ozbrojený blázinec!
No tak jak se pak gepard může bavit se šnekem :-)))
Sylvia
Snek
20. 06. 2013 17:05

to je dobry priklad, pretoze tie vyskumy ale robia len dalsi sneci, tak budu ku gepardovi velice skepticki, pretoze to predsa nieje mozne, aby niekto bezal rychlejsie nez oni, ze? Nikto to neoveril...
Garfield
Sylvia,
20. 06. 2013 16:57

to dokáží a proto mi přijde legrační, že někdo stojí na tom, že co naše pozemská věda ještě neověřila, to pro ni neexistuje. To je stejné, jakoby šnek nechtěl věřit, jak rychle běhá geepard. nebojím se ani srovnání IQ, protože ač se nám to nemusí vůbec líbit, je nanejvýš pravděpodobné, že některým mimozemským entitám připadáme velmi primitivné tvorové.:-)
Sylvia
Vcera
20. 06. 2013 16:39

davali zase dokument odhaleny vesmir, ale spominali tam kmen Dogonov, ktori od pradavna uz asi 1000 rokov uznavaju hviezdu Sirius, ta hviezda je dobre vidiet volnym okom, takze sa neni comu divit, ale jejich predkovia prave tvrdili, ze ona ma svojho tmavsieho spolocnika a az nedavno sa zistilo, ze Sirius ho naozaj ma, ma tmavsiu hviezdu, ktora je ale prave zatienena Siriusom a neni volnym okom vidiet. Takze teoria starovekych astronautov tu vychadza dost pravdepodobne, to som len odbocila, lebo pri AC by clovek toto mohol vidiet tiez.

Inak je pravda Iveta, ze ked sa objavuju nejake svetla UFO, tak vacsinou ta hmota vyzera skor plazmovita, nez pevna, a to, ze sa tvrdi, ze sa dokazu povedzme lietajuce taniere dematerializovat, tak to ukazuje tiez na nejaky druh energie, takze nemusia to by naozaj v skutocnosti vsetko len plavidla, kde sedia humanoidi, len otazka je, co to je, pokial teda hovorime o nevysvetlitelnych objektoch.
Garfield
Ivet,
20. 06. 2013 16:33

já taky zírám, že nezná nejnovější vědecké poznatky.:-) A jak zkousne, že vyjadřují totéž, co říkají třeba Aboroginci odněpaměti.:-)))
iveta
kaligari
20. 06. 2013 16:29

já tě zase popíchnu....víš o tom že hmota jako taková neexistuje?Veškerá hmota je jen energie koncentrovaná do vibrací.
iveta
Sylvi
20. 06. 2013 16:26

nejspíš ano dostala bych se někam jinam kdyby bylo po mém.
No asi tak mám zkušenost že když je to opravdu na mě tak většinou se pohybuji v prázdném prostoru kde nikdo a nic není.Je tam naprosté ticho a já si tam jen tak lítám.Jednou se mi stalo že jsem lítala ve vzdušném prostoru mezi letadlama.To letadlo mě takovou silou odmrštilo že mě to hodilo o několik metrů dál.:-)Víš co si myslím že právě to co vidí někteří piloti a považují to za ufo(ty světla) ve skutečnosti to jsou mimo jiné také astrální cestovatelé a jejich energetická těla prostě svítí jako koule.
Nebo ty světla(malá nebo velká)co jsou natočené v různých videích a pohybují se ve vesmíru jsou v podstatě živé a energetické bytosti.
Jo vesmír je prosycen těmito světly už i podle toho jak se pohybují,je to strašně podobné tomu mému letání.Prostě můžeš odskočit když máš nějakou překážku.Chápeš jak to myslím?
kalidor
Priestor
20. 06. 2013 15:38

Priestor je nič, je to meisto kde sa môže prejaviť hmota.
Premiestniť priestor (nič), je ako premiestniť žiadne jablko.

Čo tam ostane? Prázdo prázdne nič? Ničo nič? Iný priestor pod priestorom? Je to nezmysel prosím.
Treba si naštudovať čo je to priestor.
kalidor
...
20. 06. 2013 15:23

Priatelia, existuje priestor a v ňom s apohybuje hmota. Priestor sa nemôže pohybovať :) To sú základy fyziky.
Keby s apriestor pohyboval, robil by tak iba v ďalšom nepohyblivom priestore :) Čiže by sa nepohyboval priestor, ale iba nejaké určené miesto, nejaká sústava - myslený objem.
Napríklad kocka, ktorá letí. To sa ale pohybuje hmota v priestore.
kalidor
...
20. 06. 2013 15:20

Ako sa priestor hýbe?
Sylvia
No
20. 06. 2013 14:49

a este jak sa pohybujes, myslienkou? A ked hovoris, ze ste sa zrazu objavili niekde pri bazene, tak to znamena, ze Ta viedol on, pretoze ty by si mohla chciet v skutocnosti ist niekam inam.
iveta
no ten svůj pohyb
20. 06. 2013 14:42

poznáš,ovšem nepoznáš jestli se pohybuje prostor.Jo s tím prostorem je to možné že se hýbe.
Nikdy nemluvíme telepaticky,je to opravdový rozhovor jako když bych těď měla mluvit třeba s tebou.
Rozumíš tam se někdo objeví a řekne Ahoj já jsem ten a ten,jmenuji se tak a tak,uplně klasický rozhovor,každý dotyčný má jinou barvu hlasu atd....toto mě fakt zaráží a pořád to jaksi nemohu vstřebat.

Ne, to že se ten hlas zeslabuje není vinou toho že by se mi dvě reality prolínali sluchově,je to čistě jen tam.
To se dá lehce poznat
kalidor
...
20. 06. 2013 14:32

no nebol som ďaleko :D
Sylvia
Iveta
20. 06. 2013 14:30

a nebude to prave preto, ze ste stale v pohybe, aj ked si myslis, ze stojis alebo sedis, v skutocnosti sa Ty alebo ten priestor pohybuje? A potom zase vo finale clovek nepocuva sluchom, ale pocuje to niekde jak telepaticky alebo v hlave, nie?

A moze to aj byt, ze Ta niekto zvonku rusi, a ze akoby precitas z hlbsej fazy do plytsej a tym sa to zoslabuje, aj ten zvuk, a Ty potom precitnes uplne, tak to samozrejme zmizne.
kalidor
...
20. 06. 2013 14:14

Nebude to vplyv anjelov? :)
iveta
Sylvi
20. 06. 2013 14:11

no ono se to přeruší někdy z mojí strany a někdy z jejichale co tak přemýšlím tak většinou z mé strany je to častější.
Jenže tam je velmi zajímavé to že když jim naslouchám tak skoro pokaždé se ta hlasitost jaksi snižuje a zvyšuje.
Je to jako kdyby na tebe někdo z dálky mluvil a pak se přiblížil až k uchu a pak zase oddálil.Mezi tím oddálením se právě vytváří jakýsi hluk a šum.Jako když ladíš rádio.
Sylvia
Iveta
20. 06. 2013 13:31

Mna bu skor zaujimalo, preco to prave v nejakej chvili zmizne, ked sa este nedokonci veta, zmiznes Ty alebo on?
iveta
Danuš
20. 06. 2013 11:21

jasan už od samého počátku věků to tak funguje.
Hééej lidi na světě je tak krásně :-)přeji krásný pohodový den
Dana P.
ivet
20. 06. 2013 11:18

no tak mezi námi, my všecky to prostě dávno víme, že :o)
iveta
Danuš
20. 06. 2013 11:17

tak ty jsi to teď rozsekla....tak krásná myšlenka,která mě fakt zahřála u srdce a pobavila.:-))
Jo ženský jsou bohyně....
Dana P.
...
20. 06. 2013 11:14

jak málo stačí, viď? Polechtat za ouškem a hned jsou všecky čtyři packy nahoru :o))
kalidor
iveta
20. 06. 2013 10:42

ÁNo, to je teda skutočná láska :DD
iveta
kaligari
20. 06. 2013 10:29

né vážně já tě mám ráda takovýho jaký jsi:-)
Adanom
Protoze
20. 06. 2013 10:16

Jezevec na ixtou. :-)))))
kalidor
...
20. 06. 2013 10:13

Adanom, prečo máš v každom komente 5 smajlov? xD
Adanom
No
20. 06. 2013 10:12

Aka? Aka? Hadej ujko. :-)))
kalidor
...
20. 06. 2013 10:10

Existuje nevedomá bytosť? Aká?
iveta
:-))
20. 06. 2013 10:07

jen vědomé bytosti mohou být pozorovateli
kalidor
Dana
20. 06. 2013 9:32

Podobný rozhovor môžeš kedykoľvek dokončiť. Stačí použiť tie isté procesy ako pri prvom rozhovore :)
iveta
no
20. 06. 2013 8:47

Danuš ono to není tak jednoduché,protože si myslím a podle toho jaké mám zkušenosti tak ty bytosti se nemusí vrátit...je to jako když potkáš cizího člověka,který jen tudy prochází, pár slov s tebou prohodí a pak už ho v životě neuvidíš.
Je to jako sázka do loterie,ten dotyčný musí chtít a mít podmínky k tomu aby se ke mě vrátil a dopověděl větu kterou nakousl.
Většinou ti kteří se vrací se na samém začátku představí a nebo se jich po opakovaném setkání zeptám jak se jmenují.
Dana P.
ivet
20. 06. 2013 8:17

zkusíš se při dalším AC s tím mužem znova setkat? může se to podařit a dokončit ten rozhovor? Já se ptám, protože zatím AC neovládám
kalidor
...
19. 06. 2013 18:26

Najlepší diskutéri píšu i článku v diskusii. Tí ktorí sa nevedia vysporiadať s diskusiou, donekonečna píšu, aký je ten druhý, hen taký onaký a všetko možné len nie o článku.

Môžete ísť od začiatku diskusie a všímať si, kto píše o článku a kto nie.
kalidor
...
19. 06. 2013 18:25

Bez pochvali, alebo kritiky čitateľov autor nemá odozvu, či sa jeho článok páči, nepáči, či niečo chýba, niečo je prehnané apod.
Na to existujú tieto miesta "diskusie", aby sa diskutovalo.
Sylvia
No
19. 06. 2013 16:43

ale mna by len zaujimalo, kde je ta konstruktivna kritika a diskusia, ja ziadnu nevidim, ja tu vidim len, ze tu sa tu omiela stale dookola nieco, co nema vyznam a Ty to Garias potrebujes stale pisat, s nicim novym nechodis a nic nove sa sam nedozvedas, ona urcita efektivita by mala byt, malo by to mat zmysel a dospiet k niecomu alebo minumalne si vypocut nieco zaujimave, naco trepat stale to iste navyse o niecom, o com ani neni rec.

A jak pise Adanom, Ty niesi vysporiadany s tym sam, jak sa mozes vysporiadat potom s tym, co pisu ostatni. Mozno lahko, seba prehliadas, tam Ti to nevadi a u ostatnych hej. Ja som tu parkrat predsa videla a citala protichodne nazory, diskusie a aspon to za nieco stalo. Ale to boli ini ludia, u ktorych bolo jasne jak su vytrybeny a mali svoj vkus a neprehliadali nic, co sa im nehodilo do kramu. Ja skor myslim, ze Ty cakas len na to, aby si mohol pisat svoje rozpravky, robis to len preto, aby si zas opakoval neustale dookola o trapnych rozpravkovych postavickach.
Adanom
:D Kali Gari
19. 06. 2013 15:54

" KAŽDÝ im musí proste hneď od ziačiatku slepo veriť, lebo ak autor verí, tak to musí byť pravda. Nemusí! "
Tohle je ale Kali pouze Tvoje domnenka a take jen Tvuj soukromy problem.
Jsi tusim jediny kdo ma takove domnenky.
Ja bych rekla ze uz by jsi se s timhle po tech letech mohl komecne vyporadat. Co rikas?

Jelitko
Kalidor
19. 06. 2013 15:41

jo ja to beru,vse se musi probrat a prodiskutovat a ja snesu kritiku,ale jak rikam prosim,neurazej.
Ja osobne si rada tvuj vedecky nazor vyslechnu,proc ne.Ale snaz se i pochopit ostatni a nikdo ti nerika ze musis slepe souhlasit.
O to tady jde,my vse spolecne proberem,jeden druhemu v klidu poradi a je klid po pesine. :o)
kalidor
...
19. 06. 2013 15:34

Zmysel článkov je navodiť nové myšlienky vytvoriť stret názorov - kritiku, obhajobu, zmenu, vylepšenie. Ak niekto niečo napíše a očakáva, že teraz každý mu to má, alebo musí uznať bez mihnutia oka, taký človek potom nemôže normálne diskutovať.
Týmto problémom trpia obyčajne takí ľudia, ktorí považujú svoje názory za konečné, nemenné a KAŽDÝ im musí proste hneď od ziačiatku slepo veriť, lebo ak autor verí, tak to musí byť pravda. Nemusí!
kalidor
Jelitko
19. 06. 2013 15:32

Je pravdou, že ľudí, ktorých uráža kritika, tak takí sa budú vždy hádať s inými ľuďmi. Ono pokiaľ niekto neznesie kritiku, nemal by ani nič písať, nejaké teórie, hypotézy.
POkiaľ chcem byť istým autorom niečoho, musím očakávať, že nie každý bude so mnou súhlasiť.
A kritický postoj iných ľudí je práve niečo, čo hýbe našim svetom dopredu a vyberáme si reálnejšie názory.

A ako píšem, pokiaľ niekto neznesie kritiku, tak VŽDY bude brať názory iných ľudí ako urážky. Ale potom sa nikdy ani nedostane do nejakej konštruktívnej diskusie. Zbytočne potom píše články. Môže si niečo napísať na list, zavesiť na stenu, pozerať sa a tešiť, že mu to nikto nenapadá. V tom ja zmysel nevidím.
Adanom
Ivet
19. 06. 2013 14:40

Napsala jsem Ti to protoze takovy jsem to citila kdyz jsem Te cetla. Nic vic k tomu ale nevim.
iveta
Adanom
19. 06. 2013 14:35

proč myslíš že je to důležitější?vysvětli
Sylvia
Uprimne
19. 06. 2013 14:29

Nechce sa mi zase dookola citat tieto zvasty o rozpravkovych postavickach, je to uz trapne a hlavne o nicom, nic taketo plky nikomu nedavaju a pokial by sa to malo uberat v tomto duchu, ze sa zacne zas s tymto trapnymi recami bez rozmyslu, tak je to na zvazenie, ci sem chodit, nemam naladu na to, aby sa tu realizoval niekto, kto ani nemoze respektovany z tej vedeckej stranky. Jak tu zas citam o nejakych rozpravkovych postavickach, uprimne zacinam dostavat osypky a toto trapne kvakanie a zvatlanie uz nikto nepotrebuje a ani nezaujima, stale dookola tak jak pred rokom, tie iste tupe argumenty, bez pokroku, len aby sa tu nieco vypisovala a vsuvala do komentarov prazdna vata, ktora nema ziaden vyznam pre nikoho.
Jelitko
kalidor,Garias=Marek
19. 06. 2013 14:09

ahoj ja osobne proti tvojim nazorum nic nemam,klidne tu s nama muzes hovorit do aleluja,opravdu ja jsem rada,ze jsi prisel,aspon je zde pohyb...
Ale,prosimte,zustan v takove urovni,abys nikoho tady neurazel,jinak budes mit zase problem a pan Admin zakroci.
Je pravda ze nektere zahady se daji normalne vysvetlit o to se taky snazime,ale nekdy jsou veci, co se vedecky ani jinak nedaji vysvetlit a tak to pravem spada do techto zahad co tady denne resime.
Klidne se s nama zucastni,nikomu nevadis,ale jak rikam,neurazej nikoho mel bys taky pochopit ostatni.My jsme tady na miste,ale ty neverici sem nepatris,ale protoze jsi zase prisel,precejenom asi o necem pochybujes...je to tak?
kalidor
...
19. 06. 2013 13:57

Nejde o výsmech. Ide o to pochopiť, že nie všetko musí byť také, ako sa nám na prvý pohľad zdá.
Zoberme si troch veriacich: kresťan, hinduista, afričan.
Akždý z nich verí, že jeho boh existuje a že sa s ním rozpráva. Ale iba jeden môže mať pravdu (alebo nikto). Ako to že tí dvaja nevedia odhaliť svoj omyl? Stále si myslia, že iba oni majú pravdu.
Proste ten mozog nieje dokonalý, veľa vecí si namýšľa. Sám som to vo veľa veciach zažil.
Ja len vyzývam, aby boli ľudia opatrní a rozmýšľali.
Garfield
Kalidor
19. 06. 2013 12:16

Jediný, kdo se vysmívá, jsi ty. Ne, o žádné pohádkové postavičce se mi nikdy nezdálo. A to ani jako dítěti. :-) Ovšem to, co nás zásadně odlišuje je, co ty sám uznáš za tu jedinou správnou realitu. To, že máš hodně zúžený pohled na ni, je mi jasné.
Adanom
Iveta
19. 06. 2013 7:43

Necetla jsem vsechny komentare , zatim jen vcera tu Tvoji reakci ze je mozne ze potkas nekoho ( Angl. Franc. ) koho zachranis od sebevrazdy. Muze byt ale co potom ta informace o zabiti milenky/ce pri milostnem aktu?
Na me osobne tahle imformace pusobi vic dulezita.

Jinak ja osobne povazuju vrazdu a sebevrazdu za obrovskou chybu.
kalidor
...
18. 06. 2013 23:57

..ak teda chápete čo tým chcem povedať. Podobné veci si môžem navymýšľať milióny. Pre mňa je ale dôležitá REALITA. A nie čo si môj mozog vymýšľa a domýšľa.
kalidor
...
18. 06. 2013 23:56

Musíte to proste zažiť. Myslím víziu, kde sa rozprávate s rozprávkovou postavičkou. Kto to nedokáže, ten tomu neuverí. ;)
Ale je to tak, lebo som to zažil a veírm tomu. Tak to museli byť rozprávkové psotavičky.
A nebol to sen, bola to skutočnosť, lebo viem čo je sen a čo nie.

Teraz mi povedzte rozdiel medzi pojmami "Ujo vo vízii" a "rozprávkové postavičky". Prečo veriť jednému a druhému nie? :)
kalidor
.
18. 06. 2013 23:52

/Protože i ve snu lze komunikovat kupříkladu s jinou entitou./

možno aj s rozprávkovými postavičkami. A nieže sa budeš vysmivať mojim vedomostiam ;)
Garfield
Kalidor,
18. 06. 2013 22:53

mně se to fakt nestalo-tedy rozlišit sen a skutečnost. Umím rozlišit i druhy snů-ty obyčejné, kdy mozek jakoby odpočívá a ty druhé. Ty bývají sdělné a nejsou vždy jen výplodm čistě mého mozku-což je voda na tvůj mlýn.:-) Protože i ve snu lze komunikovat kupříkladu s jinou entitou. Pak se mi staly věci, které rozhodně nebyly sen a výplod mé fantazie, přesto o nich stále trochu pochybuju. To je ale tím, co nám hustí společnost jako normu a jednou pravdu, jen to způsobuje moje pochybnosti.
kalidor
...
18. 06. 2013 22:48

Iste každý má vieru, ale nia každý verí :)
iveta
no vidíš
18. 06. 2013 22:24

takže máš svoji víru v to že se nerad mýlíš.Nikdy se nesmíříš s tím že se mýlíš...to je víra :-)
kalidor
Garfield
18. 06. 2013 22:24

To neije vždy pravda. Už sa ti stalo, že sa ti niečo snívalo, zobudil si sa a nebol isi istý, či je to bol len sen, alebo sa to udialo? Mne sa to pár krát už stalo.
Tu nejde o otázku či vieme čo je sen a čo nieje sen.
Tu ide o to vedieť rozlíšiť, či daný sen je iba sen, alebo či ho nezačneme pvoažovať za nejakú astrálnu cestu v inom vesmíre.
Vždy to je len sen.
kalidor
iveta
18. 06. 2013 22:22

Kritika spočíva v tom, že neuverí len tak niečomu. Ja vždy pri takýchto veciam vytváram druhú stranu, kritickú. Nikdy sa nezmierim iba s obyčajnou vierou. Tá býva obyčajne dosť klamlivá a ja sa nerád mýlim xD
Sylvia
Na
18. 06. 2013 22:22

to aby sa Ti to stalo sa musis dostat do nejakeho stavu vedomia, a aj telo nejak fyzicky nastavit, tak, aby si myslelo, ze spi a Ty pritom ale vedomie bdies, ked to ateista skusat nebude, tak to nedosiahne, ma to co do cinenia s nejakym cvicenim, nestane sa Ti to len tak.

Co sa Boha tyka, tak tu sa o biblii ani o nicom takom nikto nebavi, Boh ako energia s vedomim moze mat pre kazdeho inu podobu, ta biblicka to ale pre tychto ludi neni, len sa to snazis otocit, lebo si chces potvrdit, ze sem chodia alebo Iveta je nejaky slepy veriaci, ktory vyznava KC. Ale tak to neni, nikoho takeho tu nenajdes, prave naopak, tito ludia, co sa zaujimaju o energie a prezivaju aj ine stavy vedomia, tak ti prave vedia, ze s Biblickym bohom to nic nema spolocne. Ty to mas Garias strasne zjednodusene a ked vidis, ze to tym smerom nejde, tak sa tam sanzis ludi dotlacit, ale tu su dospeli ludia, ktori proste ziju normalne, pracuju, chodia do skoly, nakupuju a zaoberaju sa ezoterikou, ale nemusia byt ziadny fanatici. Chodia sem ludia, ktori maju aj ine prezitky nez sny. A snazia sa tie informacie nejak skonsolidovat.
Garfield
Těžko vysvětlit sytému
18. 06. 2013 22:16

hlad. Těžko vysvětlit někomu, kdo nezná nic než spánek a sny a víc nezažil, ten rozdíl. každý z nás pozná, kdy spí a má běžné sny, každý rozliší, kdy sní a kdy bdí.
iveta
gari
18. 06. 2013 22:11

přesně to co napsala Sylvia jsem psala také ale pak jsem to vymázla,neboť se domnívám že to nemá smysl rozebírat a kor s tebou.Tím se to nevysmívám ale pouze konstatuji že když jsi skeptik tak tomu prostě nemůžeš rozumět.

Sylvia ano byla to informace která se týkala čistě mě,dnes už to vím.
kalidor
...
18. 06. 2013 22:06

Ja si myslím, že je to len sebaklam. Niečo ako rozhovor s nejakým bohom, kde daný človek akosi nevie rozlýšiť realitu od ilúzie. Svoje predstavy od skutočných rozohovorov s bohom trebárs.

Zaujímavé je to, že o rozhovoroch s Bohom hovoria iba veriaci. Nikdy nie ateisti. Proste ten čo tomu verí.
Tak si myslím, že aj Iveta tomu verí, tak to považuje za pravdu.
Sylvia
No
18. 06. 2013 22:00

byva to aj naopak, ludom sa to stane spontanne a zacnu to povazovat za beznu sucast reality a pritom predtym o tom nikdy nepoculi, neverili a smiali by sa z toho. To je skor vacsina pripadov, nez len to, ze veria.

Premyslam, ze co to Anglicko a Francuzsko, ale ma len napada, ze je to informacia len pre Teba, ktora ma Tebe nieco priniest, ze aj ked to bolo takto podane, tak to neplati jaksi vseobecne.

Ale o narode ako takom som toto pocula o Japoncoch prave kvoli nespocetnym sebevrazdam.

A inak za toto nebyva nejaky trest podla mna, len si nieco musis zopakovat, co si nedokoncil, ezoterici asi rozumeju. Pointa ale je, ze sebevrazdou sa nic neda vyriesit a neriesi sa to takto, vsetko Ta dozenie.
kalidor
...
18. 06. 2013 21:40

Vieš na čo narážam. Ako o astrálnom cestovaní hovoria len tí, čo v to veria. Niečo ako tí čo sa rozprávajú s Bohom tak v Boha aj veria.
kalidor
...
18. 06. 2013 21:39

Ako vysvetlíš že sa to deje len ľudom, ktorí v to veria? Napríklad ezoterikom?
iveta
jak ti to mám dokázat?
18. 06. 2013 21:39

mám za tebou přijet?vždyť já ti nevyčítám že mě nevěříš,mě je v podstatě jedno jestli ano nebo né.
Nejsem žádná vyjímka proč mi to podsouváš?já to beru jako jev,který má možnost vyzkoušet každý opravdu každý...stačí se uvolnit.Jenže to je velmi,velmi pro někoho těžká věc.
kalidor
...
18. 06. 2013 21:34

Tak nám dokáž že si vystúpila z tela. Lebo každý si môže vymýšľať a aj ty si môžeš vymýšľať. Prečo nie? Nevidím dôvod prečo by si ty mala byť výnimka.
Tak podaj dôkaz a ja ti uverím, že si bola mimo tela.
Ak nedáš, potom mojim právom je ti neveriť :)
iveta
myslíš že mám
18. 06. 2013 21:33

problémy s uvědomováním?jak vtipné...čekala jsem od tebe něco lepšího a né toto.:-))
Gari promiň ale ty jsi ještě malý kluk,který neví co od života čekat.
kalidor
...
18. 06. 2013 21:25

Preto mi je divné, že tu opisuješ iba jeden sen, lebo bol podivný. Ale celú radu iných snov, nezaujímavých už tu nespomínaš.
Pričom aj tie môeš pvoažovať za astrálne cestovanie.
Ale nebolo tam nič zaujímavé, tak to astrálne cestovanie nebolo.
Ako to mi príde dosť nesprávne analyzovanie snívania.
kalidor
...
18. 06. 2013 21:24

No mne ked sa niečo zdá, ja vždy spím. Ale ty máš asi trošku problém si to uvedomiť :)
iveta
gari ty nepoznáš že
18. 06. 2013 21:17

jsi spal? :-)
kalidor
...
18. 06. 2013 21:13

Ako to poznáš?
iveta
kali
18. 06. 2013 21:05

vím co mi chceš naznačit ale věř že ještě poznám jestli spím a nebo ne :-)
iveta
no
18. 06. 2013 21:03

nemám tušení proč tato informace ale něco mi říká že opravdu potkám nějakého člověka(angličana,francouze)který bude potřebovat pomoc.Napadá mě že ho právě já zachráním od sebevraždy??
Jenže tím bych asi nezrušila tu kletbu nejspíš,kterou tyto státy podle mého průvodce mají na triku.
Garfield
Ivet,
18. 06. 2013 20:52

zajímavé. Já myslím, že třeba v dohledné době potkáš, poznáš někoho, komu tahle informace pomůže...
Jelitko
Iveto
18. 06. 2013 17:45

nechtel ten clovek,abys jim v tom pomohla ty?
Adanom
Ivet
18. 06. 2013 16:42

" Tak mě napadá, proč zrovna tato informace? "
A jaka odpoved Te napadla?

kalidor
..
18. 06. 2013 15:11

Ale ľahneš si pri tom a zavrieš oči, nie?
iveta
já si nic nepředstavuji
18. 06. 2013 15:06

to přichází samo,není to klasická vize ta funguje jinak ale je to prostě prolínání dvou různých realit.
Pokud si četl moje komentáře tak další a další reality jsou vedle nás tak blízko jen má někdo možnost je vnímat a druhý ne.
kalidor
...
18. 06. 2013 15:00

takže ty si ľahneš odpočívač a predstavuješ si niečo? A ti je akože vízia?
iveta
vím to zcela bezpečně
18. 06. 2013 14:59

protože slyším co se děje venku a slyším přítele jak přichází třeba z práce domů,slyším jak na mě mluví a posléze si to ověřuji.
A zároveň jsem v tom transu a poslouchám co mi kdo v astrále zděluje,je to provázané...dokonce mi jednou můj průvodce řekl....tvůj přítel přichází,budeme končit,tak zase příště.
kalidor
...
18. 06. 2013 14:56

A keď si v tranze, ako vieš či nezaspíš a nesníva sa ti?
iveta
gari
18. 06. 2013 14:55

bylo a je to vždycky v době meditace a vždy ve dne a pokud víš co to slovo znamená tak ti už dál nemusím vysvětlovat.
Ve správné meditaci člověk nespí,je uveden do transu
kalidor
...
18. 06. 2013 14:51

A o koľkej si to zažila? O ktorej hodine? Spala si, či si bola hore? Trošku nám ozrejmi udalosti za akých k tej vízii došlo.
iveta
gari
18. 06. 2013 14:48

jaké náboženství?už jsem ti tenkrát řekla že to s náboženstvím nemá co dělat.
Nejsem ovce která podporuje tuto politickou stranu :-)nedávám do kasičky peněžní dary a nenechám se nikdy ovlivnit.Já myslím a uvažuji jako samostatná jednotka chápeš?.
Prosím už nikdy mě neřaď mezi tyto ovce. :-)
Nikdo s nikým v tom astrálu nesoucítil,byla mi jen zdělena tato informace ale proč zrovna Anglie a Francie je v tomto prokletí to nevím.
Pro mě bylo spíš zarážející proč mi tu informaci řekl,proč zrovna v Anglii a ve Francii lidé jsou prokletí.
kalidor
..
18. 06. 2013 14:40

/to nemá co dělat gari./

A kedy si to zažila? Ráno, naobed, po spánku? V ktorý čas?
kalidor
...
18. 06. 2013 14:39

Mimochodom už aj mne sa snívalo že lietam a dýcham pod vodou. Ono v snoch sa to všetko zmieša s tým, o čom človek premýšľa.
Futbalistovi by sa snívalo ako hrá futbal s rybami.
Filozof by za letu rozoberal s tým mužom otázky platónových názorov.
Tebe sa snívalo, že si s niekym z inej dimenzie pod vodou, pretože sa zaoberáš ezoterikou.
To je prirodzené.
iveta
né se snem
18. 06. 2013 14:39

to nemá co dělat gari.
kalidor
...
18. 06. 2013 14:37

Dôkazom môže byť /Platí to i pro sebevrahy./ toto.

Ono samovrahovia žijú najhoršie životy z nás. Žijú tak nešťastne, tak hrozne a smutne, že to nevydržia a siahnu si na život. ktokoľvek z nás by možno reagoval rovnako. A v tej druhej realite, sú títo úbohí nešťastní ľudia, ktorí potrebujú práveže naše porozumenie a pomoc, uvrhnutí do skupiny tých, ktorí zabijú svojho partnera ako vrahovia, sebci.
To jasný znak, že sa ti to snívalo, a že tam pôsobí vplyv náboženstva, ktorý zatracuje samovrahov.

V mojom astrálnom výlete, kde ja súcitím so samovrahmi, by ten neznámy muž, ktorý so mnou plával v bazéne ako ryba, určite takto o samovrahoch nehovoril. :)
kalidor
..
18. 06. 2013 14:34

Volá sa to sen :)
iveta
18. 06. 2013 14:34

to byla další z mnoha možných realit
kalidor
...
18. 06. 2013 14:33

To sa ti snívalo?