Vaše příběhy

Sny a realita

Zapomínání - (komentáře)

Adanom
Houba
5. 07. 2013 10:32

Mas ve vsem pravdu. ;)
Houba
Adanom
5. 07. 2013 10:15

No tak nějak napůl. Zdraví pořád nic moc, ale přesto jsem celkem v pohodě a všechno mi tak nějak vychází vstříc, až se tomu sám někdy divím :-)
Tobě se určitě daří - ani se neptám ;-) (kdyžtak mě oprav)
Tak jsme se všichni vzájemně pozdravili a teď už konec off-topic keců! :-D Když je tady nějaký zajímavý článek a pak se chcu podívat na komentáře, tak jsou tam obvykle desítky komentářů a většina je úplně mimo a ty hodnotné příspěvky v tom zanikají.
Adanom
Houba
5. 07. 2013 8:42

Naprosty souhlas. :)

Jinak ja jsem Te tu pred casem taky nekde zdravila v diskuzi kde jsi se objevil a nereagoval jsi.
Dari se Ti?
Houba
ahoj
4. 07. 2013 20:30

Ahoj :-) Už jsem tě tu kdesi zdravil, ale nereagovala jsi. Ale bylo mi jasné, že jsi to ty :-)
Asiel:-)
Sny
4. 07. 2013 20:01

U mě je to úplně stejné. Když chci moc, aby se mi zdál lucidní sen, tak nepříjde. Přijde vždycky nečekaně. Nejspíš to funguje tak, jak to popsal Houba (ahoj, Houbo :))

Taky se teď pokouším zapisovat sny, ale jak na potvoru si žádný pořádně nepamatuju, jen takové nesouvislé útržky...
Houba
úsilí
4. 07. 2013 19:21

No ono často platí, že to co chceš nemůžeš získat a stane se to snadno dostupným, až když ti na tom nezáleží. Už jsem to tu kdysi myslím psal. Pokud něco chceš, je v tom něco jako pochybnost, nebo strach, že toho nedosáhneš. Zkrátka kde je úsilí, je i odpor. Důležité je získat pocit klidné jistoty, že toho dosáhneš. Takové jakoby odevzdání vyšší moci, nebo tak něco. Aspoň u mě to tak funguje. Neumím s tím ale moc pracovat. Spíš to ke mě občas jakoby samo přijde.

Podobné "bloky" vznikají třeba u meditací, když se při té meditaci snažíš o to, mít nějaký zajímavý zážitek. Prostě je těžké meditovat, pokud chceš jakoby za to něco získat. Kdesi jsem narazil na hlášku, že "s Bohem se neobchoduje :-)". Nejspíš je to tak.

Psaní snů je dobrá věc. Několikrát jsem to dělal a i když normálně si nepamatuju většinou ani jeden sen, tak když jsem je začal psát, tak hned první noc jsem jich zapsal asi 6 nebo 7. A po několika dnech jsem měl hrozně živé sny, včetně toho, že jsem v nich třeba cítil na obličeji jak fouká vítr apod. Nevydržel jsem to ale nikdy dlouhou dobu v kuse, protože prostě je to časově hodně náročné a taky je to otravné to všechno v polospánku zapisovat :-)
Jarda
re:
4. 07. 2013 12:59

Zkus si každý ráno napsat všechno co si z toho snění pamatuješ. Každý detail co se ti vybaví. Časem se to bude zlepšovat... uvidíš ;-) Taky jsem to tak dělal a nakonec, když už se to blížilo tomu, že bych mohl furt jenom psát co všechno bylo v těch snech. Pak už paměť na sny byla dobrá a nechal jsem toho :-)