Vaše příběhy

Záhadná místa

Prokletý dům? - (komentáře)

Adanom
Dano
8. 11. 2013 9:58

ty jsi ale chytra listicka. :)
Jelitko
Dano ahoj
8. 11. 2013 8:25

mas pravdu v tom,ze to provadeji obycejni lide,ale oni volaji tyhle mocne z jineho sveta,nebo spis ty spatne zahaneji.Je to proste ve spojeni toho druheho sveta a ten,kdo to umi,muze pomoci.Je fakt,ze nekdy ti co jsou v nejakym sokujicim zpusobem zbaveni zivota,tak se neodpoutaji od toho mista,kde se to stalo a tak i stejne ten zabijak,co toho ma na svedomi moc,pak se potuluji okolo tech mist a neodejdou tam kam maji odejit a temto se musi pomoci.I kdyz nechapu,proc jim nepomohl jejich ochrance ktery byl porat s nima na zivota hmotneho...to znamena,ze z nejakeho duvodu neposlechli.
lup
do diskusie
7. 11. 2013 19:19

Napriek tomu, že dnešný svet sa spravidla na kliatby díva ako na stredoveké rozprávky, skutočne môže ísť od kliatbu zameranú na miesto - na dom. Kliatby sú aj v dnešnej dobe realitou.

Nájdite si na internete odkaz na knihu Teodora Rosinského pod názvom "Energoinformačné systémy". V minulosti som tu dával odkazy na zopár príbehov od autora knihy - psychiater, ktorý sa tejto problematike venuje asi 50 rokov.

Môže pomocť vysvätenie alebo psychotronik, osoby venujúce sa energoinformačným systémom,...
S pozdravom LuP
Dana P.
A.Kargerová
7. 11. 2013 14:30

četla jsem i pár příběhů kdy tohle prostě nefungovalo. A když fungovalo, bylo to v mysli lidí a ve změně jejich přístupu. Osobně mám trošku pochybnosti zda mše, modlení, svěcená voda opravdu mohou pomoct - obřady provádějí lidé, takže nepovažuju za Boží zásah. Jsem přesvědčená, že vysvěcením geopatogenní zónu či jiné anomálie (což může být ten případ -legenda o prokletí je prostě legenda) například nelze tímto nijak ovlivnit?
A. Kargerová
ověřené
7. 11. 2013 10:27

Myslím, že modlitby za "oběti" domu včetně lichváře a vysvěcení celého domu by měly pomoci. Zdědila jsem po svém pradědečkovi dům na plzeňsku, který jednak stojí na pozemku středověkých rýžovišť zlata, kde se stalo mnoho násilných činů, a jednak tam nedávno žil člověk, který se pokusil zabít dva lidi kvůli dědictví. Klasicky tam strašilo - ozývaly se kroky na půdě, rozsvěcovalo se světlo, otvíraly se dveře. Tyto jevy se velmi omezily po mši za odvrácení všeho zlého, po modlitbách za vrahy a jejich oběti a po vysvěcení domu svěcenou vodou.Určitou úlohu tam zřejmě sehrál i biotronik z vedlejší vsi, který mne sám oslovil.
Adanom
xantipa
6. 11. 2013 17:46

nekdy nejsou veci tak jake se zdaji byt.
Pises o vnucce lichvare ze tomu prokleti verila a i tomu ze brzy umre.
Ja tvrdim ze je to predesvim samotna mysl tech lidi co necemu veri-uverili (+ cerne svedomi) a ta mysl-myslenky ma silu prinaset nestesti do jejich zivotu.

No a ten pribeh tech poslednich majitelu ,tech dvou zen s rodinami,tak ty bych s tim uz vubec nespojovala.
Tam uz je to podle mne predevsim o tom jak se veci jen zdaji byt v tech souvislostech o jakemsi "prokleti "

No a kdo se boji nesmi do lesa.
Zbyněk P.
Pro xantipu
6. 11. 2013 17:08

A nemáš náhodou někde fotky toho domu? Rád bych jej viděl! Prozraď nám, ve kterém městě se onen RD nachází? A kolik za něj chce? Pěkný den. Zbyněk P.
iveta
dům se drží
6. 11. 2013 16:31

v negativní linii těch předků...dá se s tím něco dělat.
Ale jedině ten další,kdo si ten dům koupí.
xantipa
Pro Adanom
6. 11. 2013 14:26

Já jsem samozřejmě Láskovi neznala, přistěhovali jsme se, když už byl pán po smrti. Ale babička mé kamarádky byla přítelkyně a spolužačka paní Láskové. Příběh znala přímo od ní a nenechala si ho pro sebe.
Adanom
?
6. 11. 2013 14:09

"Pan Láska spáchal sebevraždu a on i jeho paní dům před smrtí prokleli. "

A tohle se vi jak Xantipo? Nebo jinak receno jak tohle vis Ty?
xantipa
prokletý dům
6. 11. 2013 13:37

Nevím přesně, koho pan Láska proklel, jestli dům nebo lichváře a jeho potomky; nejspíš obojí, ale faktem zůstává, že každého, kdo tam bydlel postihla nějaká tragedie. Nynější majitelka ho prodává hodně pod cenou, ale i tak už je v nabídce nejméně tři roky. A není divu. Jsem naprosto racionální člověk, ale protože jsem vnučku onoho lichváře osobně znala a hodně jsme spolu kamarádily, vím, že ona tomu věřila. Když jsem za ní byla v nemocnici den předtím než zemřela, snažila jsem se ji povzbudit. Ale ona mi řekla, že ví, že brzy zemře, protože je prokletá stejně jako ten dům.
Dodnes, kdykoliv jdi okolo, vzpomenu si na ni a honem raději přejdu na druhou stranu.
Garfield
dům
6. 11. 2013 11:05

nenapsalo mi to slovo DŮM..
Garfield
Dost smutné,
6. 11. 2013 11:04

nicméně, pokud došlo k prokletí, měl být proklet spíš ten lichvář než, který za nic nemůže a další nájemníci rovněž. Je toho tolik, že bych se tam z pověrčivosti nehrnula ani já.:-)