Vaše příběhy

Praktická magie

Jak zlikvidovat energetického upíra? - (komentáře)

mississippi
Adanom
6. 02. 2014 22:48

v těch tečkách je nějaké moudro.. to je ale fak už moc.. je jich deset?? a když na ně dýl koukám, vypadají jako malilinkatý křížky.. :-)))

Ale nic co by dávalo smysl z nich nevykoukám :-)
Adanom
Bóže
6. 02. 2014 20:51

..........
mississippi
Poznání moje
6. 02. 2014 20:28

Přítel není ten, kdo tě zvedne, když spadneš..
přítel je ten co tě spadnout nenechá.....
Adanom
Poznáni
6. 02. 2014 9:00

Nekterych bytosti zni: " nejsi-li zadan tim clovekem samotnym byt tobe samotne/ mu za to stoji aby jsi mu pomahal/a, nemel/a by jsi se do toho plest. "




Adanom
Kybernaut
6. 02. 2014 8:52

Pises: "Možno je ten pán, Martinin otec, iba psychicky chorý, alebo je iba podráždený bežnými problémami v práci, v rodine a tak podobne že je proste iba nejaký napúätý a neurotický nervák, ktorý sa nevie sám seba ovládať a pravdepodobne ho aj niečo vnútorne trápi a z toho dôvodu je taký aký je. "

A prave ze takovy lide kteri si sami se sebou neumi poradit, neco je vnitrne psychicky trapi, nebo nejsou spokojeni, nejsou sami vyrovnani a nemaji se radi atd. , muzou v rodinach zpusobovat celkove potize. Muzou umyslne i neumyslne nejakym zpusobem deptat , vyprovokovat k plack nebo k vzteku , k zoufalstvi a k neblahym pocitum kazdeho v rodine kdo je na to vic citlivy - je tomu v sobe otevreny.
A kdo je tomuhle otevreny skrze svoji citlivost az precitlivelost, ten se trapi.

Je to pak takovy zacarovany kruh.
Je uplne jedno jak jim budeme rikat( jestli upiri nebo ne ) neni to nic nadprirozeneho je to bohuzel dost bezna vec v mnoha rodinach.
Takovym upirem muze byt napriklad i matka ktera nechce " odstrihnout " tzv pupecni snuru kdyz jeji dite dospelo a snazi se vyletet " z hnizda " .
Citlivy jedinec bude s tim mit potiz protoze ho bude matka vysavat v podstate svym
plačem.

Tady jak uz jsem psala nevime , nevidime do tohodle konkrerniho pribehu ale zapeklitosti o kterych pisu se deji v rodinach a neni to nic vyjimecneho a to se vubec nemusi jednat o pupertacku, pubertaka kdo o tom muze vypravet pribeh.

missi
Adanom
5. 02. 2014 22:44

On nekdo za to i stoji...
Přemek.Slavík
U nás ve městě
5. 02. 2014 21:48

je celá rodina energetických upírů. Bydlí v takovém malém domku vedle stožáru, mají tam natažené dráty a sajou energii ve dne v noci. Jednou tam na ně přijeli vlkodlaci z ČEZu, ale upíři se zabarikádovali v domě, takže nakonec museli přijet Muži v černém, kteří volali "jménem zákona, otevřete!" a pak už jsme šli raději pryč, abychom se do té války nadpřirozených bytostí nezapletli. Jinak je to ale hodně mystické místo, jednou jsem tam třeba na tom drátu viděl kulový blesk, ale nikdo mi to nevěří a všichni říkají, že jsem viděl tak akorát kulový ...
Adanom
A
5. 02. 2014 21:22

Pak je tomu i tak ze jestlize chce nekdo hasit , muze se i popalit.
Adanom
A
5. 02. 2014 21:21

Pak je tomu i tak ze jestlize nekdo chce hasit , muze se i popalit.

mississippi
:-)
5. 02. 2014 18:51

jasně, co Tě nepálí nehas.. :-))

s tím tak úplně nesouhlasím!!!
Kybernaut
Ále, prosím ťa, aký upír?
5. 02. 2014 18:39

Šarlota, nemusí sa jednať o žiadneho psychického upíra, alebo posadnutéího diablom, netreba za každým prejavom zlej náladovosti hneď vidieť niečo nadprirodzené. Ono to môže byť skôr psychologického charakteru. Možno je ten pán, Martinin otec, iba psychicky chorý, alebo je iba podráždený bežnými problémami v práci, v rodine a tak podobne že je proste iba nejaký napúätý a neurotický nervák, ktorý sa nevie sám seba ovládať a pravdepodobne ho aj niečo vnútorne trápi a z toho dôvodu je taký aký je. A ešte niečo ti Šarlota poradím. Do takýchto vecí ťa nič nie je, to by mal byť ich rodinný problém a nie tvoj, nie je to ani tvoja rodina, nie sú to tvoji rodinný príslušníci, to sú ich osobné a rodinné problémy a nie tvoje a preto ti neodporúčam, aby si sa do toho takto veľmi miešala a prosila dokonca ešte aj o pomoc druhých. Veď ani samotná Martina a nikto z jej blízkych nestojí o tvoju pomoc a skôr ti dávajú najavo to, že teba do toho nič. Tento tebou vyššie napísaný text mi pripadá ako tvoje vnucovanie pomoci a hranie sa na spasiteľa kamarátky. Veď ani samotná Martina nemá záujem o to aby si sa do toho ich rodinného problému miešala a vnucovala im akúkoľvek pomoc. Vieš, to sú dosť háklivé veci, ja by som sa do toho až tak moc nemiešal a nestrkal nos tam, kam nemám a radšej by som sa staral o seba a o svojich blízkych. Ďalšou háklivou vecou na ostrí noža je posudzovanie druhých. Neodporúčam takýmto spôsobom súdiť a posudzovať druhých, lebo veľmi ľahko sa môže stať, že sa mýliš. To s tým otcom tvojej kamarátky asi nebude až také vážne, ako si to ty a Martina spoločne nahovárate. Dospievajúca mládež úplne ináč vníma svojich dospelých rodičov a ich výchovné metódy. Vôbec nie je jednoduché v týchto ťažkých časoch vychovávať dospievajúcu dcéru, tak sa vôbec netreba čudovať tomu, že aj rodičia niekedy mávajú obdobia, keď majú nervy "na dranc".
mississippi
Jelítko
4. 02. 2014 18:26

Zásah , jak by řekl klasik do černého.. :-)

Je pravda, že abychom to mohli posoudit objektivně bylo potřeba to zažít, vidět, jak to v té rodině funguje..
K těm energetickým upírům.. viděl bych to asi tak, jsou vědomí, ti co to dělají schválně a vědomě si cucnou od někoho
a pak jsou ti druzí, co to o sobě nemusí ani vědět a jen svou přítomností působí nějak na druhé. Ale né třeba na všechny. Něco jako, že se vibrace těch dvou jedinců ovlivňují a jednomu to prostě ubírá, nebo škodí..
Adanom
K blbostem
4. 02. 2014 13:45

Urceny chat. Ne Jitko?
Jelitko
Adanom
4. 02. 2014 13:31

nic ve zlem....nemas ty taky nejaky problem?Vsimla jsem si,ze jsi nejaka podrazdena a napadas vsechny kolem.Porat jsem si myslela je mas problem s Ivetou a ono se to rozsiruje i na vsechny....
Nechces to nejak resit?Radi ti pomuzeme.
Adanom
Dana
4. 02. 2014 12:46

Vsak ano proc by ti to take nemelo byt jedno?!
Ja ti jen psala ze jsi se u me ztrapnila prave kvuli tomu ze jsi to nepochopila a tak se ti to prilis nepobedlo. To je cely.

I ty se svym vhledem jako rodic ( nakonec vis hovno jestli jsem ja jako nebiologicka matka nekoho nevychovavala ) se tady v tom neznamem pribehu muzes jit akurat klouzat. :P podle mne zase , chapes? :D

Pravo to je me to ale podivne zvrhle slovo.
Jiste Dano at uz to nazves jakkoli , nemuzes me to vzit to si pis, vim to moc a moc dobre sama v sobe.
Dana P.
Adanom
4. 02. 2014 12:37

mně je upřímně jedno s čím si pohráváš.
Máš vhled pouze za sebe, ne už jako rodič, takže je to dost o ničem.
Nicméně máš právo na názor, ten Ti neupírám :o)
Adanom
Dana :D
4. 02. 2014 12:29

Tak tohle: " "A my nevime doposud o cem je tento pribeh. :D "
No sláva, konečně jsi se k tomu dobrala ! "

To se ti prilis nepobedlo. Hi hi
Tesi mne ale ze jsi to prave ty zahy pochopila ze to je to s cim si tak pohravam. :D
Adanom
Helmut
4. 02. 2014 12:26

Ten se nezda byt k veci. :D
Dana P.
Adanom 11.27
4. 02. 2014 12:26

"A my nevime doposud o cem je tento pribeh. :D "
No sláva, konečně jsi se k tomu dobrala !

Příběh nám podává dospívající dívka (tohle Šarloto prosím nevnímej negativně, jen to konstatuju) a protože nemáme možnost vidět do té domácnosti a prožít s nimi nějaký čas, je to stále jen domněnka, že ten otec je "pruda".
Já mám ve vědomí svůj příběh dospívání, mám za sebou i výchovu tří kluků - i když puberty chlapců a dívek se naprosto liší, holky bývají mnohem citlivější na něco, kluci zas na něco jiného a rodiče se v této etapě dost často také plácají "ode zdi ke zdi" :o)))
Adanom
A
4. 02. 2014 12:25

Kdyz uz jsme tady u tech upirku. :D
Kdyz nekdo tvrdi podle nej,ze vsichni jsou upiri ( vcetne jeho samotneho samozrejme ) a to bez debat. S cimz ja osobne vubec nesouhlasim. Nebot pro mne neexistuje to co pro jine ano.
Tak jestlize ten nekdo to o sobe tvrdi, a muze to podle mne Jedine vedet jen o sobe a rikat to s jistotou jen o sobe, tak by si zaroven sam sobe mel pripomenot jeho vlastni slova, cituji: " " upírek je upírek a tim pádem ani on nepochopí, že by to neměl dělat."

Necht se prave ten clovek zamysli proc je upir ( rika to o sobe) a proc to co dela by nemel delat. Ale nejen to. Tecka. :-))))
Je to snadny jako facka. :D

iveta
naja
4. 02. 2014 12:15

Helmut :-))kriskot!
Adanom
A takhle
4. 02. 2014 12:13

to vypada kdyz nekdo v podstate timhle zpusobem skrze sve ego popisuje sebe sama.

:D
iveta
jojo
4. 02. 2014 12:06

koukám že se tu rozebírá do nekonečna...ego je taky pěkná sviňka když je nevyrovnovážená,pak převládá zákonitě to upírské sebedokazování a blábláblá...
Adanom
Vsichni
4. 02. 2014 11:27

Jsme byli v puberte. A Budu mluvit za sebe. Zive si pamatuju svoji vlastni pubertu a sve vlastni vnimani toho co Dano Tady nazyvas rodicovske vmesovani a starost.

Presto ale jestlize nejaky clovek( rodic ) je pruda a snazi se cely zivot vyvolavat v lidech vztek, plac, nebo jim psychicky vedome nebo nevedome ublizovat ( nejen jakoze dospivajicim pubertakum kterym pouze pripada v jejich puberte ze rodic je nesnesitelnej pruda i presto ze ve skutecnosti je starostivej ) , tak uz je rec o necem jinem.

A my nevime doposud o cem je tento pribeh. :D
Adanom
:D Dana
4. 02. 2014 11:18

Áno , vsak jsem taky psala tohle: " Muze to byt i o tom ale taky nemusi. Nebo vsechno dohromady. Zalezi na nasi predstave o pribehu
a pak hlavne na predstave autorky a predevsim samotne Martiny o otci. :-) "

Nebo jsi to prehledla? :D
Z toho je snad citelny ze podle Tebe "je to o tom" ( v uvozovkach ) , podle jineho " je to o tamtom" , podle dalsiho "je to treba o tom a o tamtom"
A jak jsem psala moznosti tu mame hned nekolik.
A vime snad je tomu dooporavdy?! :D


" Martina je ten typ puberťačky, co se zajímá jen o kluky a sociální sítě a na věci
„mezi nebem a zemí“ nevěří. "

No a ja tady ctu celou informacii autorky ,ze se Martina o veci mezi nebem a zemi
nezajima. Protoze se zajima o kluky atd.
Sice nevim proc opravdu je tahle informace sdelovana autorkou ,ale nectu v tom ze
proto vsechno to tatinkovi dela tezkou hlavu a Vedome se snazi v lidech vyvolavat vztek a psychicky jim ublizovat ( dle slov a predstav autorky pribehu)

A vime stale co?! No to hnedy vzdyt vis.
iveta
a co se týká dospělých
4. 02. 2014 11:02

lidí,tak energetického upíra(věčného rejpala)poslat tam kam patří..ke stejnému upíru jako je on,páč oni se pak vzájemě vyhubí a bude klid.:-)
To bude na světě krásně!! :-))
iveta
danuš
4. 02. 2014 10:52

nemohu než souhlasit.
V období puberty si rodiče i děti absolutně nerozumí.
Tady ve většině případů nepomůžou psychologický kecy,protože tomu stejnak to dítě nerozumí a nebo nechce.Jede si podle svého vzorce...a jde přes jak se lidově říká mrtvoly,tím se z něho formuje osobnost.
A je ouplně jedno jestli se tady o ní bavíme a nebo ne,stejnak se bude zuby nehty držet svého JÁ.
Je to marný...chce to jen udržovat kontakt a počkat až to přejde :-)
Dana P.
Adanom
4. 02. 2014 10:26

Šarlota píše, že "Martina je ten typ puberťačky, která se zajímá jen o kluky a sociální sítě..." Takže docela chápu jejího tatínka, že mu to dělá těžkou hlavu (a mamince zřejmě také). A z textu mezi řádky čtu, že Martina má svého tátu ráda, takže určitě i chápe, o co mu jde.Dospívající dívka má logicky určitý zmatek v duši, který souvisí s přechodem dětství v dospělost, už má taky svoje názory a vměšování rodičů těžce snáší, to je podle mne to, o co tu jde.
Adanom
... Dana :-)
4. 02. 2014 10:11

Sarlota psala: "     Dělá Martině naschvály, až do té doby, než se ona opravdu rozčílí nebo rozpláče......
Rozhodně se ovšem v druhých lidech snaží vědomě vyvolat vztek a psychicky jim ubližovat, ..... "

Kdyz budeme brat v potaz to co tady autorka pise, pak se da i snadno pochopit ze muze mit pocit ze otec Martiny je upirek vzhledem k tomu co si dnes kdekoli muze precist za znaky ,ze tak se rika tem, kdo zamerne vyvolavaji emoce v druhem ( viz zminovany plac.... vztek )

Takovy rodice taky opravdu existuji a ne ze ne. Tak i Martiny otec muze byt pekna pruda kterymu muze delat dobre kdyz dceru vytaci.
Z textu autorky Primo nezazniva ( dle jeji predstavy) ze by mel svym postojem otec Martiny zajem o to co dela jeho dospovajici dcera. Muze to byt i o tom ale taky nemusi. Nebo vsechno dohromady. Zalezi na nasi predstave o pribehu
a pak hlavne na predstave autorky a predevsim samotne Martiny o otci. :-)
Moznosti tu mame hned nekolik.

:DD


Jelitko
....
4. 02. 2014 8:13

Zadny rodic-upir nenexistuje...to je proste jen vec povahy a stim nic nenadelas,lidi v povaze nezmenis.Holka by se na reakci rodicu mela divat trochu jinak,myslim,ze to nebude tak zle.
Jelitko
ahoj
4. 02. 2014 8:11

nejlepsi nazor na to ma Dana a ja s ni plne souhlasim.
Vse prejde a s postupem veku se i ta pubertacka zmeni a na toto "tezke" obdobi bude jen vzpominat.Kazdy jsme tuto dobu prosli a aji me rodice v te dobe nesedeli,ale ted pri te vzpomince na moji pubertu se jen usmivam.
Dana P.
Šarloto
3. 02. 2014 22:34

ne každý rodič, který se zajímá o to, co dělá jeho dospívající dcera musí být energetický upír.
Nevím, kdo tenhle termín vytvořil, ale nic takového neexistuje! Ty sis o tom něco přečetla a věříš tomu viď? Neva, to přejde :o)
Moji rodiče se v době kdy jsem byla puberťačka taky starali o to, co dle mého už nebyla jejich věc a já je za to hodně "nesnášela". Puberta zdárně odešla a já je později pochopila...
Jarda
re: Šarlota
3. 02. 2014 19:52

Celestýnské proroctví: http://www.zivotvesvychrukou.cz/celestinske-proroctvi/

4. Vhled - doporučuji přečíst to z knihy.
Adanom
Tak
3. 02. 2014 17:42

To si pis ze to nechavam na ni, na nich. To me ale nebrani psat to co pisu. :D
mississippi
ach jo
3. 02. 2014 17:30

víš s Tebou je totiš potíš.. :-)
Nech ne ní jestli si z toho co jsem napsal něco vezme nebo ne..
Adanom
Ale jdi ty
3. 02. 2014 16:39

Kdyz rikam ze to zbloudile bylo ( mimo misu) a je , tak tim ze budes tvrdit opak se presto na mem vedomi a nazoru nic nezmeni.

Na tebe kluku, na tebe prdim, ale muj nazor na tvoji rekci k memu textu ti S klidnym srdcem napisu.

Ani ty ji nepomuzes onou zvracenou asociaci. A ani tim co tu zvatlas dal.

Ale jedno by si z tveho textu vzit preci jen mohla, tak ji na to navedu---- ze se v podstate vyprudi sama kdyz je v kontsktu s otcem.
Takze je to opet o tom co jsem uz psala ze je to o jeji potencionalni schopnosti umet byt uvnitr klidna a vyrovnana...... pak zadny upir razem neexistuje.




mississippi
Ale no tak :-)
3. 02. 2014 16:15

ono to až tak zbloudilé nebylo :-(
A na mně se vyprdni.. jde tady přeci o tu holčindu!!

A poraď jak tedy na upíra? Mně napadají jen věci co můžu já, ale všechno to co používám já vyprovokuje toho druhého. On se vlastně vyprudí sám. Je to docela zábavné to pozorovat, ale to jí nepomůže..
Adanom
No
3. 02. 2014 16:07

Opakuju -Otevrene se nedivim ze tady padla ta tva zbloudila asociace.
Kdyz nechapes nebo nemuzes zachytit moji myslnku ve 14:31 v tom kontextu a nebo kdyz nenavazujes na to co bylo tim co jsem napsala Ve 14:31 mysleno, nebo to neumis a nechapes, pak je pochopitelny ze zbloudis a dokonce si budes nasledne i myslet ze se mylim.

Tvuj myslnkovy pochod je v tomhle pripade mimo misu. Je to o jine kapitole.
iveta
každý jsme
3. 02. 2014 15:55


svým způsobem energetičtí upíři a to bez debat!:-)))
Někdo větší a někdo zase menší.
mississippi
Mno
3. 02. 2014 15:52

Napsal jsem to jen proto, že se pleteš.. člověk může před sebou utéct..a vůbec to nemělo být vtipné..
Adanom
Mno....
3. 02. 2014 15:38

Vskutku otevrene me vubec Neprekvapuje tahle tva zbloudila radoby " vtipna " myslenkova asociace k predchozimu kontextu.
mississippi
:-)
3. 02. 2014 15:12

Už Maryčka Magdonava věděla jak utéci sama před sebou..
Ale je to blbost.. většinou..
Adanom
:)
3. 02. 2014 14:31

Pred sebou nikdo neutece a nikam se neschova.

Nevedomemu - neznalkovi se jen zda ze utika pred nekym druhym, ve skutecnosti se snazi utect pred sebou sama. :-)
mississippi
Šarlota
3. 02. 2014 13:56

Ahojky.. píšeš, že Martina je na základce puboška, takže 13. 14. let.. vím o čem mluvíš, má jednu takovou holčindu doma.. chtít po takovémhle mláděti aby se postavilo na odpor a ... to nejde. pokud nemá zastání ani v matce, je v té rodině něco špatně. ona je hrozně mladá a hrozně zranitelná a pokud jí chceš pomoct a Ty evidentně chceš, asi jediné co pro ni můžeš udělat je mluvit s ní a dát jí najevo, že když bude potřebovat, budeš tady pro ní.. Ten tatík může být "upír", ale spíš to bude, jak dole někdo psal chorobný prudič a pak je fakt nejlepší odejít, ale vzhledem k věku, to nejde.. je hezké hledat ve všem něco pozitivního a vycházet mu vstříc, ale to taky nejde, protože ta holka je v pubertě a vytočí jí i to že ho vidí..
můžeš jí poradit, až zase bude prudit, ať si představí mezi jím a sebou zrcadlo a ona že stojí za tím zrcadlem. K ní by se nemělo nic dostat, a vše se bude drážek k otci, ale problém je v tom, že se bude víc a víc nasírat.. můžeš kolem ní udělat "bublinu" a ta bude fungovat stejně jako to zrcadlo, ale pokud na nic z toho nevěří. je těžké radit..
Adanom
Vin
3. 02. 2014 11:23

Mnohdy jsou situace v zivotech deti- pozdeji dospivajicich jedincu az nakonec dospelych jedincu nejen ze docela slozite oni jsou mnohdy hodne zapeklite a taky zdanlive neresitelne jinak nez utokem. Avsak zdani mnohdy klame. Jde ale presto vice mene o to ,ze kazdy jde tou cesrou kterou umi, protoze to neumi jinak.

Tady z toho pribehu nelze vycist vsechno, protoze vsechno tu nemuze byt obsazeno ale o napriklad o gemblerstci tu rec u Martiny nepadla , tak to uz je zase jimy pribeh.

Nicmene muj nazor stale je ze ti co utikaji pred cimkoli jsou tak jako tak slabosi ( a jinymi slovy ti co to jinak neumi ) a je uplne jedno ze takove jednani oni sami ze sveho pohledu povazuji za operativni a razne. Je to utek protoze jinak to neumi.

Odpustit lze naprosto vsechno, avsak clovek potrebuje nejenom chtit- mit zajem, ale potrebuje pochopit jeste mnoho a mnoho aby ve svem srdci zazehnul lasku ktera dokaze hory prenaset. Potrebuje taky pochopit souvislosti a sve vlastni stiny, a jine a jine veci- souvislosti.
To je cesta pro pripravene.
Mluvim o rodinnych vztazich pouze.
Vincentia
pro Adanom
3. 02. 2014 10:54

Někdy může být situace v rodině docela složitá, Martiny se maminka nezastane,možná ze strachu? Ale já si spíše myslím, že ti, co odejdou obecně od lidí, co jim ničí život, nejsou ani tak srábci, jako spíše lidé, co svoji situaci řeší operativně a rázně.Dnes není vyjímkou gamblerství, závislosti všeho druhu a v takovém prostředí žít, prostě nejde.Martinu táta podle mého názoru spíše šikanuje, celý život si to bude ta holka pamatovat, odpustit tohle opravdu nejde.
Adanom
Vincentia
3. 02. 2014 10:19

Mnoho lidi resi bolestne situace utekem. Z meho pohledu jsou tito lide slabosi.
Vetsinou je prirozeny ze to tak resi mladi lide co hned jak muzou tak vylitnou z domu a mysli si ze tim ten problem je vyresen, avsak on pro mnohe tim vyresen stejne neni -tahnou si ho mnozi sebou dal.

Ale kdyz utekem resi situaci i dospely jedinci ( kteri by meli byt uz tak nejak vyzraly ) tak to uz je pro mne osobne uplne nepochopitelny. Ale to proto ze to neni moje mysleni a cesta zivotem.
Kazdy dela co umi a jaky si to udelame takovy to mame.


Vincentia
obyčejný otrava
3. 02. 2014 9:46

znám lidi, kteří by neměli hezký den, kdyby někoho nevytočili nebo mu alespoň nezkazili náladu.Jestli se jim může říkat energetický či jiný upír, to asi není tak lehké určit, ale každopádně pryč od nich.Martina je moc mladá, ale až bude schopná žít bez rodičů, domov asi rychle opustí, ono ji to nebude bavit , nechat se týrat, byť v rodinném kruhu.
Adanom
Šarlota
3. 02. 2014 9:38

" Nejspíš bych potřebovala návod, jak zastavit energetického upíra, aby se to jeho vysávání obrátilo proti němu a už to nedělal, než že bych léčila Martininu oslabenou auru. "

A jak tebe vubec napadne myslenka ze by jsi POTREBOVALA , aby se to obratilo proti nemu?

Pises ze mas Martinu rada a chtela by jsi ji pomoc. To je sice moc pekny a zdanlive slechetny cin, ale zda se, ze se o tvoji pomoc Martina vubec neprosi,kdyz ti za to co ji rikas spis i vynadala.

Jak uz tady psala Jarda. Jedine tim ze se Martina nauci ( muze to byt dlouha a bolestna cesta ) neregovat na podnety vyslane jejim otcem, to muze postupne zastavit. Je tomu prilis otevrena, protoze je na to prilis citliva.
Kdyz mu nebude venovat pozornost samozrejme ze to ze zacatku bude jeste mnohem horsi protoze to ho muze prirozene drazdit.
Ale svobodu Martina ziska jedine tim ze ten KLID- vyrovnanost zaujme v sobe.

A stejne tak ty. Trenovat to muzes i ty kdyz si na tobe Martina vyleva sve bolesti.

Jeji otec je v podstate ten co ji svym chovanim vyzyva k tomu aby se v zivote naucila
vyrovnanosti a umela tak ze sveho zivota nadobro vymazat natlaky kterym ted celi.
Pak uz pro ni nebudou existovat.
A kdyz to dokaze , zmeni se teprve potom i chovani jejiho otce k ni samotne.
Jarda
re:
3. 02. 2014 7:29

Pokud na magii nevěří, nemusíš říkat, že je to energetický upír... stačí říkat, že vyvolává hádka pro svoje vlastní potěšení. V podstatě je to úplně to samé, ale lidi to pochopí snáz.

Moje sestra je v pubertě... nebo se tak alespoň chová a můj otec si občas rýpne, protože ví, že na to sestra bude reagovat způsobem, který mu dodá energii. U mě to nedělá protože ví, že mě to prostě nerozhodí a nebudu se s ním hádat.

Rodiče mají často správné připomínky, jenže sestra egoistická tím způsobem, že si nechce nic připustit a tak logicky musí být "zlo" na straně rodičů.

Jako všichni smrtelní lidé i otec Martiny má ego... a to chce pozornost a potvrzení, že existuje a je dobré. Chce podněty, které potvrdí, jak je dobré a skvělé, aby mohl ve svých vlastních očích stoupnout nebo si zachovat úroveň.

Pokud ego nedostává pozornost zkouší spoustu různých způsobů jak se k ní dostat, dokud nenajde ten, která mu funguje. To že rád poslouchá sám sebe tomu nasvědčuje.

pesimistický pohled => lituj mě => pozornost od člověka (nevím jestli hraje hru "lituj mě")

Řešení není složité... Stačí přestat dávat mu pozornost na negativní způsoby získávání pozornosti , věnovat mu pozornost ve volných chvílích a reagovat pozorností na pozitivní chování. Jinak by si našel ještě horší způsob jak pozornost získat.