Vaše příběhy

Teorie a myšlenky

Nová hudební teorie - (komentáře)

Adanom
A
16. 10. 2015 9:01

Nebo i tak. A nebo stokrat jinak.
missi
Co kdyz
15. 10. 2015 17:01

Co kdyz paralelnich realit je prave tolik,kolik mame v zivote moznosti se rozhodnout? Co kdyz v kazdem okamziku kdy se rozhodujem neco udelat se otvira dalsi.. paralelni..realita? A tim ze vlastne prozijem vsechny moznosti ktere nam zivotni situace prinaseji se my..tedy nase duse..vyssi Ja..ucime? Protoze ve vsech realitach jsme?
Adanom
Dobre teorie
15. 10. 2015 11:14

Osobne bych rekla ze paralelnich vesmiru je mnoho na ruznych urovnich - frekvencich.
Podle me,nase byti existuje prave ted na mnoha urovnich najednou a ta nesmrtelnost je energie ktera se otiskla, zapsala na jine paralelni urovni.
Ja tvrdim ze pamet uzce souvisi s nesmrtelnosti. Stejne tak jako nesmrtelnost s paralelnimi urovnemi. :)
Adanom
Vrána
15. 10. 2015 10:49

Jo tak tomu rozumim. Ty napady co napadaji ty nejsou jen tak.U me tomu je tak ze maji vzdycky nejaky smysl.
missi
Vráno
25. 09. 2015 18:00

Ptal jsem na to záměrně..samotnému se mi stává že ve spánku píši básničky..jsou dokonalé..vyjadřují přesně to co chci..maji dokonalé rýmy..nic co se nemá opakovat se v nich neopakuju..ještě když spím, tak ty verše vnímám..vidím je třeba i napsané..Ale po probuzení z nich zůstane jen obsah..jen pocit..tak jsem jen chtěl vědět, jestli nemáš něco podobného s hudbou..
Vrána
Adanom
25. 09. 2015 17:51

Nevím. Prostě mě to tak napadlo. Je to takové pěkné černé zvířátko.
Vrána
missi
25. 09. 2015 17:50

I to je možné, ale tak daleko už prostě vidět nedokážu, tudíž to nemůžu posoudit. Oproti umělcům je to pro mě dost těžko představitelné.

Jestli jsem někdy něco takového slyšela, to si nepamatuji. Občas mě zčistajasna napadne nějaká melodie, ale většinou si ji pamatuji a někdy je dost těžké posoudit, jestli jsem ji už neslyšela v nějaké skladbě.
Vrána
Růžena
25. 09. 2015 17:45

Hieronymus Bosch je každopádně zajímavý (jeho obrazy mě trochu děsí, do ložnice bych si je opravdu pověsit nechtěla) a Čapka mám moc ráda, četla jsem Válku s mloky a moc se mi líbila jeho hra Bílá nemoc. Myslím, že je dost možné, že veškeré umění i věda jsou zahrnuty v jednom světě, jen z něj každý vidí ten svůj kousek. Mohli na tom být podobně jako já.
Zajímavé ovšem je, že obvykle, když čtu něco o podobných věcech (třeba reinkarnace atd.), docela mě to děsí. Mám z toho takový divný pocit, něco jako když se dívám na obrázky ohromných galaxií, které jsou od nás ve vesmíru vzdáleny o miliony světelných let. Taková posvátná úcta. U hudby se mi to nestává. Ve světě hudby se cítím dobře, považuji ho za svůj domov. Navíc tam žijí moji přátelé, Beethoven, Liszt a Brahms.
V souvislosti s nimi mě napadá ještě jedna zajímavá věc. Vlivem toho hudebního prostoru jsou neuvěřitelně milí, klidní a jemní, což je obzvlášť u Beethovena poněkud zvláštní. I já se najednou zklidním, když se do světa hudby dostanu.
69
Růženko
24. 09. 2015 21:03

však změněný stav je každý takový,který ti vytvoří změnu vnímání.Do toho pochopitelně patří jak holotropní dýchání,meditace a nebo obyčejný spánek a snění.
Růžena
69 :změněný stav?
24. 09. 2015 18:35

to je pro mě dost obecně řečeno. Já jsem třeba četla popis zkušeností lidí, co se podrobili holotropnímu dýchání a ještě o jedné technice, která je skoro s "holotropkem" totožná.Zajímavost:derviši dosahují tranzu tancem a prý v tomto stavu vidí věci , které zasahují do budoucnosti.Také rituály wůdů(nevím, jak to správně napsat)evidentně pracují s podvědomím a mají kromě spirituání praktiky i schpnost navázání kontaktu s paralelním světem.Šamanismus, sám o sobě tajemný,dokáže uvést do říše duchů a metody budou podobné jako už u zmíněných technik zaměřených na změnu vnímání . To jsou úžasný věci, škoda , že toho vím tak málo. Ale přece jenom, umělci a vědci s tímhle umí nakládat nějak jinak, dokážou to využít k vytvoření třeba hudby nebo odhalí přírodní zákon. Já si nemyslím, že bych něco srovnatelného dokázala, kdybych jako Vrána měla její schopnosti. Ona má umělecké nadání a potom spojením jejích prožitků a jejího talentu dokáže něco vytvořit.Musím se trochu smát, Mozart tu známou árii z Královny noci vykomponoval během hádky se svou tchýní, jeho talent asi nešlo zastavit nikdy.
69
A to vůbec nemluvím
24. 09. 2015 7:38

o tom,že vše se vším,celé Jsoucno je pochopitelně navzájem propojené.
To je pak ta nekonečná inspirace nejen pro umělce ale i pro všechny lidi,co něco pro tento svět udělali a dokázali.
69
Například
24. 09. 2015 7:34

lidské tělo je jedna velká muzika.
Když uvážím kolik částic se v našem těle ukrývá je to neuvěřitelný hudební koncert!
Pokud změníte vaše vědomí do té nejniternější hloubky,uslyšíte ten "koncert" stoprocentně.
To je ta největší inspirace! :-)
69
Jinak co se týká hudby
24. 09. 2015 7:29

vůbec,je to přeci jeden za základních zdrojů.
Zvuk je i v tom neutrínu Růženko,jen ho přirozeně neslyšíme.
Zvuk je v každičkém pohybu,pohyb je naprosto ve všem.
69
Ženy
24. 09. 2015 7:25

to je přeci jasné odkud čerpali.
To už tady bylo několikráte napsáno.
Jejich zdroj informací je,byl a bude vždy ze změněných stavů.Všichni umělci,všichni lidé mají tu možnost.
Adanom
?
23. 09. 2015 20:55

Mam jenom jednu otazku....... Proc Vrana?
Dana P.
Růženo
23. 09. 2015 18:26

Bosch mne fascinuje ! I ty jeho ostatní obrazy, co taková "Smrt člověka nespravedlivého" například? :o) Měl úžasnou představivost a já se docela divím, že jeho malby vůbec přežily středověk s inkvizicí!
U Čapka mne uvádí v úžas nejvíc asi Válka s mloky, děsivá vize. Ano, odkud čerpal? Stejně jako Nostradamus a řada dalších... je nám mnohé skryto
Dana P.
Vráno
23. 09. 2015 18:13

hudbu mám ráda, její tvorbě nerozumím, ale to se jistě nevylučuje :o)

Teorie nesmrtelnosti a Teorie paralelních vesmírů - věřím, že obojí reálně existuje. Co třeba Edgar Cayce, který čerpal ze "zdroje", považuju za důkaz...
A naposled mi to potvrzuje paní Anita Moorjani ve svojí autobiografické knize "MUSELA JSEM ZEMŔÍT" , která o tom hovoří úplně jednoznačně!
Růžena
wow, to je něco
23. 09. 2015 17:09

krásně jste popsala zdroj Vaší inspirace a tvorby, věřím, že je to pro Vás docela obtížné se s tímto fenoménem svěřit. Mě kdysi velmi zajímaly obrazy Hieronyma Bosche, dodnes se vlastně ani neví, proč jeho obraz "zahrada rozkoší" vypadá jako halucinace nebo stav po drogové dávce,ostatní jeho díla nevyjímaje,ale třeba je to zrovna tak,že při své práci byl veden podobnými podněty nebo spíše vnitřním viděním,asi podobným tomu ,co popisujete.Dodnes mě uvádí v úžas, to, co vystihl ve svých románech R.U.R, Továrna na absolutno a Krakatit,Karel Čapek.Jistě, jeho literární schopnosti jsou vyjímečné a znalosti z mnoha oborů byly přímo encyklopedické, ale stejně, kde se v době,kdy tyto romány napsal, vzaly jeho představy o umělé inteligenci, existenci neutrina???? nebo o dokonalé chemické reakci. Byl Čapek takový vizionář a nebo byl zdroj jeho inspirace podobný tomu Vašemu? Budu ráda, když o sobě ještě něco napíšete.
missi
No
22. 09. 2015 21:03

Zajimave teorie..
Ale..
Proc by se to melo tykat jen umelcu?
Ono kovar co dovede ukout poradne podkovy..zednik ktery postavy rovnou zed.. Tesar ktery udela pevny krov..
Asi vis kam tim mirim..

Slyselas nekdy pri tech svych vyletech do rise hudby nejakou skladbu, ktera nebyla nikde ke slyseni? Byla naprosto dokonala, ale po probuzeni Ti sice znela v hlave..ale Tys nebyla schopna ji zahrat..zapsat do not..zustala jen jako prosty pocit?