Vaše příběhy

Zvláštní schopnosti

Kletba, je to vůbec možné??? - (komentáře)

Anna Kargerová
Boží mlýny?
1. 02. 2017 20:17

Ano, Růženko, to je bohužel běžné, že vedoucí neumí práci, kterou má řídit. Když je požádán, třebas jen o radu, je zle. Uvidíte, že dotyční tři noví zaměstnanci brzy dají sami výpověď.Tak to aspoň probíhá na mém bývalém pracovišti. No, paní Evička je pomstěná, její vyhazovači potrestali sami sebe. Nemohu se zdržet pocitu uspokojení, že nějaká spravedlnost přece jen existuje. Ať se vám oběma daří!
Růžena
Bingo!
30. 01. 2017 22:43

Anno,souhlas s Vašim komentářem, Evča v práci rozhodně zastala víc než ji bylo ukládáno, protože je šikovná a stíhala a to ještě spoustě lidí stačila poradit a pomoci, anžto šéfka byla vedle jak ta jedle, ta šéfka mohla sotva něco radit a pracovat???, ona???, jako co to po mě chcete???? Je ironií, že za Evu, co byla nadbytečná:-))), přijali již 3 nové lidi a stějně to tam jde od desíti k pěti.
Anna Kargerová
jak se do lesa volá....
28. 01. 2017 22:23

Nemyslím si, že by kletba Vaší přítelkyně způsobila problémy ve firmě. V létě se mi stalo něco podobného s tím, že mi nedali vybrat typ výpovědi ani termín, to vše pár let před důchodem. Za mé propuštění mohla kolegyně, kterou jsem před několika lety nachytala při krádežích, a která se mne potřebovala zbavit. Byla jsem nervově sesypaná, takže jsem se nezmohla ani na kletbu. Týden po mém odchodu se na bývalém pracovišti zjistilo, že jsem většinu práce dělala sama, a že kolegyně neumí a nechce pracovat. Od té doby má velké problémy, nový nadřízený se jí chce zbavit a denně ji kontroluje způsobem, který je za hranicí šikany . Našla jsem, vzdor svému věku, velmi lehce novou práci, která mne baví a ve které mám úspěchy. Prostě intrikáni zapomínají, že když někoho vyštvou, musí místo něho udělat jeho práci. Když to neudělají, pracoviště se rozpadne. To je zřejmě případ vaší kamarádky. Zbylí pracovníci nechtějí práci navíc a šéfová ji vykonávat neumí. Dobře jim tak!
Růžena
díky všem za komentáře
9. 11. 2016 23:25

moc mi pomohly a Evině taky, té ještě víc než mně.Já jen trochu upřesním tu její situaci s výpovědí. Výpověď byla naprostá podpásovka,za Evou přišla šéfka na pracoviště a řekla ji: firma už Vás nechce zaměstnávat, dostanete výpověď, vyberte si, jestli pro nadbytečnost nebo dohodou.Naprosto protiprávní jednání, přece výpověď je buď pro jedno nebo pro druhé nebo pro jiný závažný důvod a má následovat písemné sdělení proč, popsat detailně důvod.Důvod vysvětlen nebyl, protože nebyl žádný reálný důvod.Eva řekla, že nechá firmu, aby ji dala výpověď, že ona dohodu nepodepíše. No a tak ředitelka vyndala ze složky jinou výpověď a ta byla pro nadbytečnost. Protože ta výpověď pro nadbytečnost měla právní vady, tak to Evča podepsala a později měla matroš pro soud.Kdyby Eva zazmatkovala a podepsala výpověď dohodou, neměla by odsupné. Šéfka čekala, že Eva zazmatkuje a podepíše první papír, ten s dohodou.Takhle to dnes chodí.Jenže, jak jsem psala, Eva není hloupá,zvolila lepší variantu ze zlého, aby soud potom vyhrála. To, jak mizerně s ní zacházela šéfka, než Eva odešla, to je další ukázka hrubosti.Evě na tom vadila nejvíc ta naprostá absence ženské solidarity, jak může vůbec takto jednat žena, když se dnes všude píše, jak jsou ženy empatické a v pracovních vztazích jiné než muži. Proto se dá chápat, jak tady vyslovujete, že byla naštvaná a tím se dá vysvětlit její jednání. Ale já mám pocit, že o nějakou krutou pomstu ji nešlo.Na teď už bývalém pracovišti má přátele a těm by ublížit nemohla ani za nic.Já sama za sebe si myslím, že člověk není všemocný a tak i vyslovené zlé věci nemusí mít tu razanci a předpokládaný účinek.A ta nemocnost, tak pokud lidé pracují pod tlakem, tak to ke zdraví nepřispívá, to je známá věc.Ta sebevražda se nakonec naštěstí tomu muži nepovedla, ten se teď už léčí z alkoholismu, což se jeví jako možná příčina jeho jednání. No a špatná situace ve firmě je výsledkem špatného vedení a "osvíceného" jednání šéfky-vyhodit chytré lidi, aby sama nevypadala jako amatér.
Zbyněk P.
Pro Radka Hadače
9. 11. 2016 16:46

Kolegáčku, jen věřte! Sám možná časem poznáte, že to, co jsem uvedl, tak že je pravda. Nastínil bych to asi takto: Naše planeta má údajně 4 mld. roků stáří. Necháme-li 2 mld. let na její uklidnění a vytvoření podmínek pro život, tak máme 2 mld. let. A budeme-li kalkulovat s tím, že po každém miliónu let vznikla lidská civilizace, tak by jich zde mělo býti už 2000! A každá tato generace si nesla svého vymyšleného boha, který dříve či nejpozději s vyhubením té dané civilizace, vyprchal do propadliště dějin, a již nikdo o něm nic neví! Kdyby to ale vylo tak, že by přeci jen takoví bohové existovali z těch dřívějších civilizací, tak bychom o nich již dávno věděli, neboť by se určitě vehementně rvali o své místo pod sluncem! Ale nic takového není! Nebo snad máte nějaké vědomosti, které mne minuly, že právě nějací bohové z dřívějších civilizací bojují a vynucují si dnes, tedy v této civilizaci, své místo pod sluncem? Všichni jsou mrtví! Tak jako ten náš! Pěkný den. Zbyněk P.
Radek Hadaš
Zbyněk. P
9. 11. 2016 15:45

Vy ze mně děláte fanatika. To se říká nechat bohu nebo boží mlýny.Nechápu jak někdo může říct že bůh je lidský výmysl že nic není. Nejsem fanatik,nechodím moc do kostela,ale nikdy byh neřekl že není. Něčemu musíme věřit.
missi
Růženo
9. 11. 2016 14:26

Jde o to co vnimame jako kletbu..ja osobne jsem presvedcen o tom, ze,, kletba,, funguje..vubec bych si ale nedelal tezkosti s tim, jestli to je, ci neni spravne..vnitrne kazdy z nas( no, kazdy asi ne) tak nejak citi, ze by nemel delat zle veci, mezi nez kletba patri, ale naprosto ji chapu.
Zbyněk P.
Pro Danu P.
9. 11. 2016 14:01

Danuš P., z jedné strany pravdu máš......ale nesmí se vůbec, ale VŮBEC zapomínat na to, že je dnes již 21.století! Tedy doba, kdy by se měly veškeré bludy a nesmysly dostat do stejného propadliště dějin! Nebo chceš mi snad tím říci, že i do dalšího budoucna si poneseme takovéto nesmysly, lži a bludy? Kdy si údajně budeme moci postěžovat pofidernímu bohu, který neexistuje, a tím tedy ty bloud lidi omlouvat za to, že jsou tak zaostalí v přísunu moderního myšlení? Je možné, že i já sám jsem takový bloud člověk ale v jiné oblasti, ale přesto mám snahu se z těch bludů dostat a povznést se! Pěkný den. Zbyněk P.
Dana P.
Růženko já v tom kletbu
9. 11. 2016 13:24

vůbec nevidím ani necítím. To, co se těm lidem v té firmě děje, je prostě docela přirozené, děje se to všude kolem nás, že lidé onemocní, zvažují ukončení svého života. Lidé v produktivním věku jsou dnes nepoměrně víc frustrovaní a psychicky na dně než tomu bylo "dřív", proto takový nárůst nemocí. Na to spíš bych hledala odpovědi, proč to tak je, když máme tu krásnou budoucnost, o které jsme (my starší hlavně) tak dlouho snili...
Tak si s tím prosím nedělej zbytečně hlavu, tvoje kamarádka je v naprostém pořádku pokud je taková, jak jsi ji popsala. Prostě byla smutná. Chápu, protože jsem takovou situaci prožila. Avšak možná, kdoví, je také věštkyně?
Dana P.
Zbynku
9. 11. 2016 13:11

zkus být tolerantním, nech každému co jeho jest a ať věří, čemu chce. V podstatě jsi také věřící, protože věříš, že Bůh není.
Zbyněk P.
Pro Radka Hadače
9. 11. 2016 11:00

Vážený kolego, kde byl ten Váš podělaný Bůh, když zabíjeli amíci po celém světě nevinné lidi? Kde byl když totéž dělal Hitler? Zcela se na nás ale úplně VY.RAL!!!! A proto nechte boha tam kde je, tedy v propadlišti dějin, ať tam klidně třeba shnije...... Copak nechápete, že bůh je jen lidský výmysl církevníků????????? Pěkný den. Zbyněk P.
Radek Hadaš
Nemyslet na pomstu.
9. 11. 2016 8:31

Udělala chybu jsme lidé a chybujem. Není dobré myslet na pomstu. To nechat na bohu.
Radek Hadaš
Odvolat kletbu.
9. 11. 2016 8:26

Doporučuju vyhledat odborníks na ty to věci a odvolat vyčistit auru. Nebo tak nějak. Nezahrávat si stěmato věcma. Odborníků co ťímto zabívají je dost.
Kybernaut
Bumerang.
8. 11. 2016 21:52

Mám také obavy, že sa tej Eve tá jej kliatba v budúcnosti môže vrátiť.