Vaše příběhy

Zvláštní schopnosti

Záblesky Situací? - (komentáře)

demon hopskulka
No právě...
24. 03. 2017 22:47

...nehádejte se! :-D
demon hopskulka
No právě...
24. 03. 2017 22:46

...nehádejte se! :-D
Kybernaut
Pokus o rac. vysvetlenia.
20. 03. 2017 13:45

Matej Arunachala, ak máš záujem o tvojich, tebou popisovaných zážitkoch, zistiť niečo viac dôveryhodnejšie, tak prosím odpovedz na moje nasledujúce otázky z prvého môjho komentára. V prvom rade by totiž trebalo vylúčiť všetky racionálne vysvetlenia, aby sme sa mohli pohnúť ďalej, do ďalšej fázy možných vysvetlení.

Ak si už ty vylúčil všetky možné racionálne vysvetlenia, tak nasledujúce moje otázky môžeš brať ako bezpredmetné a bolo by dobré, keby si ma/nás o tom aj informoval aby sme mohli ísť ďalej. Takže poďme na to.

To, čo popisuješ, sa podobá na takzvané "flashback-y", ktoré sa zvyknú vyskytovať po užití psychedelických chemických látok.

Preto moja prvá otázka znie takto nasledovne: neužíval si predtým žiadne psychotropné a psychoaktívne chemické látky?

Potom ďalej píšeš, že sa ti tie krátke výpadky zdajú byť ako keby nejaké výjavy z minulosti. Ako ďalšia možnosť racionálneho vysvetlenia, ma napadá to, že by sa mohlo jednať o iné "flasbacky" z oblasti psychologicko patologických javov, ktoré sú popisované na wikipédii na webovej stránke https://en.wikipedia.org/wiki/Flashback_(psychology).

Moje ďalšie otázky: netrpíš "PTSD", čiže posttraumatickou stresovou poruchou, "OCD" = obsedantno-kompulzívnou poruchou osobnosti (viď predchádzajúci odkaz hore vyššie), nemávaš depresie a netrpíš napríklad aj maniodepresívnou psychózou = bipolárnou poruchou? To všetko totiž môžu vyvolávať tieto náhle stavy prezývané aj ako "flashback"a vôbec to ani nemusí byť nič také nadprirodzene paranormálne, "medzi nebom a zemou".

Je mi to ľúto, ale aby sme sa mohli pohnúť ďalej, tak považujem za potrebné, snažiť sa to aj takto racionálne vysvetliť, aby sme nemuseli riskovať zbytočné chodenia okolo horúcej kaše a špatné závery a je potrebné pravdivo odpovedať aj na takéto nepríjemné otázky.
Matej Arunachala
Děkuji
18. 03. 2017 20:58

Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem. Někomu tedy úplně nerozumím, ale to nevadí. Jsem rád že jsem pochopil většinu z vás. (to nemyslím ve zlém) Právě naopak, děkuji mnohokrát za ochotu. Moc to pro mě znamená. Krásné nadcházející dny přeji. Mějte se rádi, a nehádejte se :D
Dana P.
demone, filuto
17. 03. 2017 21:18

ono vyhrát či prohrát je tak moc relativní pojem. Záleží na tom, ze které strany nahlížíš, z nebe, z pekla...? :D
Energi
Kybernaute
17. 03. 2017 13:06

přeji ti krásný den a už se nerozčiluj :-))
Kybernaut
Odpovede bez otázok.
17. 03. 2017 3:34

Gratulujem ti Energi, ale ak sa dobre pamätám, tak nikto sa ťa na nič nepýtal. To si akože komu odpovedala? To si si odpovedala ty sebe samej? Mňa osobne totiž vôbec nezaujíma, že čo ty, prečo a ako robíš. To sa tá pravá ozvala, že kto má mať nejaké problémy.
demon hopskulka
Kovář"
17. 03. 2017 0:53

Viděl si Maťeji Maťeje ve statečném kováři?! On prohrál.
Energi
no tak vidíš
16. 03. 2017 6:51

i já mu dávám otázky aby mi odpověděl.
Ano i já mu pokládám podle mého názoru normální otázky.
Nemám na tebe žádné další otázky neboť zjišťuji že to nemá smysl s tebou komunikovat.
Pokud máte psychické problémy,řešte to jinde a né tady.
Kybernaut
Mediální páteře. :)
16. 03. 2017 3:10

Energi, na tvoju otázku "načo mu prosímtě dáváš tak smiešné otázky teda i ty?" odpovedám celou vetou takto nasledovne: na to mu, prosím mňa, dávam pre teba smiešne otázky teda aj ja, aby mi na ne autor príspevku, ktorý tu komentujeme, Matej Arunachala, odpovedal a to podľa možnosti správne a pravdivo, ak sa dá. Moja odpoveď na túto tvoju ďalšiu otázku, "co je prosím tebe "normální"?" odpovedám tak, že podľa môjho názoru je normálne to, čo som napísal v predchádzajúcom komentári z 15. 03. 2017 t = 0:52 a aby som sa zbytočne neopakoval, tak odpoveď na tvoju druhú otázku nájdeš v mojom predchádzajúcom komentárnom príspevku. Na tvoju v poradí, už tretiu otázku "Víš co je v životě to nejdůležitější?" touto písomnou formou odpovedám takto: Áno, viem, že čo je (nie len) v živote to najdôležitejšie. Ak máš na mňa ďalšie otázky, kľudne sa ma môžeš ďalej pýtať. Prepáč mi to Energi, ale nevyhoviem tvojej prosbe ohľadne mojich bádateľských postupov. Nie je potrebné sa mi ospravedlňovať za nejaké dotýkania sa, lebo som z tvojej strany nebol nijako dotknutý. A na záver ťa ešte informujem o tom, že špatne to vieš, že "áno", je mi to ľúto ale mýliš sa a žiadne mnou zavedené vzory, o ktorých som predtým písal, mi nijako nevadia a nemám s nimi žiadne problémy.

Ďakujem ti za podporu, pochvalu a uznanie, Bigbiz. Obávam sa ale toho, že podľa tej osoby budeme teraz mať problémy nie len s tou páteřou ale hlavne aj s mozgom. :)
Bigbiz
Kybernaute
15. 03. 2017 12:24

Z toho si nic nedělej. Iveta pokládá směšné otázky celou dobu, co je tady. Ale napsal jsi to hezky.
Energi
víte co je ve
15. 03. 2017 7:55

společnosti lidí a vůbec v celém tomto vědomím nabitém systému nejkrásnější?...všichni vědí všechno a přitom nikdo neví nic.
Jsou však tací co nemusí nic vědět,důležitější je pro ně prožitek,který si nikdy a nikým nenechají vzít neboť je naprosto ojedinělým a čistým,nejčistším skutkem.
Tohle můžete považovat za moje motto dne...budiž světlo přátelé! :-)
Energi
:-))kybernaut
15. 03. 2017 7:21

načo mu prosímtě dáváš tak smiešné otázky teda i ty?
Ne nerozumíš tomu proto nemůžeš tušit proč.
Jo a ještě jedna věc...co je prosím tebe "normální"?...myslíš tím to,co nastavila společnost,nebo snad to,co si teď tím tvým komentářem nastavil ty?
Tak to je vskutku zase pro mě směšné.
A to už vzhledem k tomu že dodnes nikdo nerozumí pořádně vlastnímu tělu,vědomí a vůbec chodu celého vesmírného systému :-)
Tak hlavně,že se chováš jako ovečka,která jede podle nějakých nastavených tabulek.
Víš co je v životě to nejdůležitější?...já to vím a doslova mě to obohacuje.
Tak hlavně prosímtě při tom bádání podle těch tabulek nekuř žádné nikotinové cigarety a ani elektronické a vůbec žádné drogy, neboť na tvoji šišinku mozkovou tohle nemá vliv,ona sama je schopna vyprodukovat DMT a to nemusíš být ani tabulkový blázen...:-))
Ospravedlňujem sa pokud jsem se tě dotkla... a já vím že ááno neboť jedeš podle zavedeného vzoru :-)
Kybernaut
Môj návrh na iný postup.
15. 03. 2017 0:52

Ešte predtým, ako začnem komentovať, tak vyzývam aj všetkých ostatných prispievateľov, aby nelietali hneď v obláčikoch a nebrali hneď všetko naivne a bez preverenia, ako jasné nadpozemsky paranormálne fenomény, ešte pred pokusmi o racionálne vysvetlenia. Všetko sa najprv treba snažiť nejako normálne a racionálne vysvetliť a nie hneď kadečo považovať za nadpozemsky ťažko vysvetliteľné javy. Vôbec totiž nie je isté, že Matej Arunachala je "zřejmě médium,které vidí do budoucnosti i do minulosti", čo ma aj dosť pobavil takýto pravdepodobne možný a hlavne predčasný záver bez predchádzajúcich výskumov. Aj tie pravdepodobne zbytočné "od veci" otázky typu "nemáš problémy s páteří?" sa mi prepáčte, zdajú byť tak trochu streštené. Veď aj tak bola odpoveď taká, že Matej žiadne problémy "s páteří nemá", tak na čo mu prosím vás, dávate takéto zbytočné a pre mňa aj smiešne otázky? Možno tomu nerozumiem, preto mi také otázky pripadajú ako smiešne a preto sa ospravedlňujem, keď som sa dotyčnej osoby nejako dotkol. Takýmto menej vhodným spôsobom, dotyčným asi ťažko nejako pomôžete a ťažko prídete na objektívne skutočné príčiny. Tak to bolo na úvod a teraz už začnem komentovať.

Zaujímavé, Matej Arunachala. Podobá sa to na takzvané flashback-y po užití psychedelických chemických látok. Neužíval si predtým žiadne psychotropné a psychoaktívne chemické látky?

Potom píšeš, že sa ti tie krátke výpadky zdajú byť ako keby nejaké výjavy z minulosti, však? Ako ďalšia možnosť ma napadá to, že by sa mohlo jednať o iné "flasbacky" z oblasti psychologicko patologických javov (https://en.wikipedia.org/wiki/Flashback_(psychology)). Netrpíš "PTSD", čiže posttraumatickou stresovou poruchou, "OCD" = obsedantno-kompulzívnou poruchou osobnosti (viď odkaz v zátvorke), nemávaš depresie a netrpíš napríklad aj maniodepresívnou psychózou = bipolárnou poruchou? To všetko totiž môžu vyvolávať tieto náhle stavy prezývané aj ako "flashback"a vôbec to ani nemusí byť nič také nadprirodzene paranormálne, "medzi nebom a zemou".

Tak a teraz záver bude podobný, ako bol úvod.

Tieto všetky a aj všetky ostatné, normálne, racionálne spôsoby vysvetlení svedkom (subjektom) popisovaného javu, ktoré som v tomto komentári nespomenul a momentálne ma nenapadli, navrhujem najprv preveriť a až potom by sme sa mali baviť o nadprirodzených veciach, ako to tu zvyčajne hneď skoro každý unáhlene a predčasne začína. Česť výnimkám. Ja navrhujem tento normálny postup riešení, lebo ja som na takéto spôsoby zvyknutý. Alebo tu chcete i naďalej riskovať to, že sa tu budú riešiť také nadprirodzene paranormálno záhadné veci, ktoré v skutočnosti ani vôbec nie sú žiadnymi záhadami? Veď kto vie, že koľko takých prípadov tu už predtým bolo. Prosím, berte toto iba ako moju výzvu a návrh, ktorý nie je nikto povinný akceptovať.
missi
Matěji
14. 03. 2017 23:14

Mival jsem neco podobneho. Dostaval jsem se behem dne nekam mimo. Jako bych byl na dvou mistech najednou a prozival a vnimal jak to tady, tak to, co se delo tam. Byl to docela ulet. Nejdriv to prichazelo podobne jako u Tebe. Jen utrzky, sem tam mi zustalo v pameti neco, ale nebyl jsem schopny si vzpomenout co. Asi jako kdyz si nemuzes vzpomenout na jmeno medta a presto vis, ze ho znas. Tenhle pocit urcite znas. :-D
Tohle, co se Ti deje, muze kde co. Od, rekneme vzpominek z minula, az po nahlizeni do paralelnich svetu. Nebo mozna "jen" nejak vnimas to, co je ve stejny cas na jinem konci sveta.
A to nemluvim o tom, ze to klidne muze by zpusobene psychickou poruchou. Tim v zadnem pripade nemyslim, ze jsi blazen.
Sleduj to, vyhodnocuj a jestli mas nekoho s kym o tom muzes mluvit, mluv s nim o tom.
Matej Arunachala
R
14. 03. 2017 21:08

Missi, vzpomínám si jen matně, jak kdyby to byl sen, taky se někdy na sny vzpomíná hůře. Nedokáži si vybavit bohužel co to bylo. Vždy to rázem zapomenu.

=Jitka=
Dobře zkusím to, napadlo mě že by to mohlo bý třeba i něco z minulého života, ale nevím sám. Jsem z toho zmatený co to je, a z těch svých pocitů co u toho mám (Strach, sevření, úzkost) Zkusím to co mi radíte a uklidnit se když se to stane. Musím si v danou situaci říkat že je to jen a jen v mé mysli abych nepropadl panice, a dokázal se soustředit na obrazy co mi běží v mysli. Na anděly věřím, kolikrát si jím i něco říkám. Jsem moc rád že mi mnoho lidí napsalo, a pomohlo. Tak trochu se toho přestávám bát, a začíná se vtom orientovat. DĚKUJI VŠEM :)
=Jitka=
....
14. 03. 2017 20:36

v kazdem pripade se neboj musis zachovat vnitrni klid,treba se ti brzo podari to rozlustit.
Pred spanim zadej o ochranu sveho ochrance.At od tebe zazene vsechny zle astralni bytosti....
=Jitka=
Mateji
14. 03. 2017 20:31

kdyz se ti to zase stane doma,tak skus u toho se v klidu polozit a zavri oci.Sleduj jestli to budes videt aji ve sve mysli,tedy ne ocima.Pak si vse jakoby davej do hromady a snaz se pochopit o co jde,treba ti nekdo se snazi neco rict.
Nevis nahodou kdo by to mohl byt?A co nejaky kamarad,je nekdo,kdo s tebou o tom mluvil?Treba to na tebe prenesl
missi
Mateji
14. 03. 2017 20:13

Videl si, co se stalo? Jestli to dobre chapu, tak to co se stalo Tobe?
Matej Arunachala
Missi
14. 03. 2017 19:24

No většinou vidím jen nějaké symboly, co si tak matně pamatuji, zatím sem asi neviděl přímo místo. Jen nějaké symboly. A většinou to bylo něco co už se stalo, ale párkrát to bylo ještě co sem neviděl.
missi
Matěji
14. 03. 2017 19:15

Zkus se zamerit na detaily. Vybavit si co nejvic z toho, co vidis. Jde mi hlavne o to, jestli ty sam jsi v tech, nazveme to vizema, pritomny. Proste jestli to kam vidis, je nejake random misto,nebo, jestli jsi pritomny na tom miste. A muzes se na tom miste" vnimat" jak v tele, tak bez tela.
Matej Arunachala
Děkuji
14. 03. 2017 19:11

Zajímavé, děkuji vám za odpověď. :) Vážím si toho, a jsem rád že mi někdo pomohl ujasnit situaci. Problémy s páteří nemá, to má pouze mamka. Ale děkuji ještě jednou, zkusím tomu nechat volný průběh, a uvidíme.
Energi
prostě máš nadání
14. 03. 2017 18:05

budeš zřejmě médium,které vidí do budoucnosti i do minulosti.
Dá se to pochopitelně rozvíjet a ikdyby si to něchtěl...neubráníš se tomu.
Tak jak to příjde tak to i odejde,je to o tom,že v tu chvíli se tvé vědomí rozprostře do více dimenzí ze kterých ty vidíš ty popisované situace.
Nejsi ani vyvolený,žádná vyjímka a ani zatracený,posedlý aby bylo jasno....tohle může prožívat naprosto každý.
Nikdo ti s tím nepomůže,nikdo ti nebude vymítat ďábla z těla(jak by třeba naši katolíčtí fláterníci oponovali)je to naprosto přirozený jev.
Nemusíš mít z ničeho strach,pokud ho ovšem nechceš mermomocí mít,vše závisí jen na tobě.
Později zjistíš že se není čeho bát.
Jen mě zajímá...nemáš problémy s páteří?
Energi
Matěji
14. 03. 2017 17:52

zřejmě to budou vize.