Vaše příběhy

Něčí přítomnost

Setkání - (komentáře)

Maar
video podoba
26. 01. 2020 13:27

Ahoj, zpracoval jsem příběh do video podoby - když bude zájem posílejte příběhy ke zpracování i mě - info na kanále

https://youtu.be/bPsQONar_8E
Garfi
tetička Wiki
14. 10. 2018 14:20

Bilokace je nadpřirozená schopnost vyskytovat se v jeden okamžik na dvou místech současně. Řadí se v církvi mezi zázraky, jindy mezi paranormální jevy.(zdroj?)

Bilokace chápaná jako zázrak je připisována některým svatým: například peruánskému léčiteli Martinovi de Porres, italskému světci Pateru Piovi(1) nebo sv. Janu Boscovi.(2)

Mezi další osoby, u nichž byla bilokace údajně zaznamenána, patří švédský filozof Emanuel Swedenborg.(zdroj?) Je zmiňována také řeholnice Maria Coronel de Ágreda, která se zjevila indiánům na americkém západě.(zdroj?)

Islandské ságy hovoří o bojovnících, kteří se přivedli do transu a pak se objevili na bojišti stovky kilometrů vzdáleném.(zdroj?)

A já dodávám, že dohledat mohu i podrobné svědectví o Donu Boscovi, ale myslím, že to už zvládne na netu každý sám...
Garfi
nedávná událost
14. 10. 2018 14:18

Jeden z posledních případů bilokace se stal v roce 1998 v New Yorku. Julii Gardnerové se vytrhl pětiletý syn a vběhl do silnice přímo před autobus. Řada svědků prý viděla, jak se matka na chodníku kácela do mdlob, zatímco se její druhé tělo náhle zjevilo uprostřed silnice a chlapce na poslední chvíli strhlo stranou. Když se Julia na chodníku probrala, odmítala, že by zažila něco zvláštního, jen prožila obrovský strach z možné ztráty syna. Fenomén bilokace stále zůstává nevysvětlenou záhadou a jedním z velkých tajemství lidského mozku.

Garfi
učitelka
14. 10. 2018 14:17

Učitelka se rozdvojuje!
Emilia Sageé byla vzdělaná a velmi oblíbená učitelka dívčího lycea v dnešním Lotyšsku, přesto v roce 1918 dostala po roce a půl působení okamžitou výpověď. Důvod byl více než zajímavý. Studenti si stěžovali, že se někdy během výuky fyzicky rozdvojí a zatímco jedna osoba dál pokračuje ve výkladu, druhá ji znuděně pozoruje nebo odchází zcela pryč a bezcílně bloumá po chodbách.

Ředitel tomu zprvu odmítal věřit, ale když svědectví žáků přibývala, podivnou ženu raději propustil. Její blízké to prý nijak nepřekvapilo. O její schopnosti věděli už dávno a nijak je neznepokojovala. Třeba její synovci běžně mluvili o tom, že mají dvě tety, které vypadají zcela stejně.
Garfi
Páter Pio
14. 10. 2018 14:15

Sv. Padre Pio di Pietrelcina

(Narozen 25.05.1887, zemřel 23.09.1968, svatořečen 26.06.2002.)

Znáte nějakého člověka, který míval horečky přes 48 stupňů Celsia, měl v rukou, nohou a boku nehojící se a krvácející rány, ze kterých se linula krásná vůně? Osobu, která téměř nejedla a podle vědců by její denní příjem potravy nestačil k přežití ani kojenci? Člověka, který býval k vidění na dvou různých místech světa zároveň (bilokace)? Takový muž skutečně existoval! Jde o italského mnicha, kapucína, kterého socha stojí v ČR například u hotelu Slunce v Uherském Hradišti, svatého patera Pia z Pietrelciny. K jeho hrobu v San Giovanni Rotondo putují zástupy lidí. Můžete o něm shlédnout kratičký dokument na ČT, na adrese http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10123417216-svetci-a-svedci/208562211000013-04.05.2008-16:15-pater-pio.html
Garfi
Missi,
14. 10. 2018 14:11

nejde o středověk a jsou na to svědci, kteří o tom svědčili. Já tě přece nenutím věřit ani tomuto, ani tomu, že je tráva zelená, to je čistě tvoje věc. ;-)
missi
Noo
14. 10. 2018 14:08

Prokazane.. :-D
Nekde se o tom psalo. Asi.
A znas me. Co nezazije nekdo komu verim. Angai, Jitka, Ty .... Tak to pro me neni prukazne.
Tim nikoho nenabadam, aby tomu neveril! ;-)
Garfi
Ahoj,
14. 10. 2018 14:00

Právě, že to astrální tělo je viditelné a někdy bilokace tak silná, že třeba s páterem Piem si lidé podávali ruce v Americe, zatímco on spal fyzicky v Evropě v ten samý čas. A je to prokázané. Stejně prokázaný je i případ jedné učitelky, jestli si dobře pamatuji, tak Francouzky před cca 100 lety. Vyučovala ve třídě a zároveň se procházela po zahradě. Ta o své bilokaci ale nevěděla, zatímco páter Pio nebo Don Bosco (opět prokázaný případ, kdy s "tím druhým" jinde hovořili, zatímco on spal) prováděli svou bilokaci záměrně, protože nestíhali být všude tam, kde jich bylo potřeba. Takže nemáte pravdu, že astrální tělo je vždy neviditelné. Jak kdy a jak kdo.
Bigbiz
Romanavejtasa
14. 10. 2018 2:13

Musím říct, že když jsem četl tvůj příběh, tak jsem měl husinu a osobně se přikláním k názoru Garfi. Ta bilokace mě napadla taky. A s tím, že nerozumíš Energi, si hlavu nedělej. My jme tu už několik let a nerozumíme jí taky.
missi
Romanavejtasa
13. 10. 2018 20:08

Jo a i spouustu klidnych noci..
missi
Romanavejtasa
13. 10. 2018 20:07

Mas pravdu. V normalnim stavu nemuzes, podle me, videt nekoho z astralu. Jde to ve zmenenem stavu vnimani. Treba ten alfa stav. Tam uz to jde. To mam odzkousene.
Nevim, jak jinak to vysvetlit. Nic jineho, nez ze Ty si byla v alfe, nebo mozna i v hlubsim stavu. Ale ten je az daleko za hranici stavu ve kterem se zdaji sny. Spis ta alfa. A sestricka si vybehla z tela. Je nemam tyhle terminy viz bilokace moc rad. Zni to moc odborne.

Takhle nadalku a jen s par indiciema je to tezke poradit. Nicmene to vypada ze Ty i Tvoje sestricka bude patrit k tem vnimavejsim jedincum. Tyhle stavy se mohou prohlubovat. Zazitku muze byt i vic. A nebo s dospivanim vymizi. To je jak u koho.
To zmateni u takoveho zazitku je bezne. Kor kdyz je to nahodile. Casem by sis na to zvykla. A naucila se s tim i pracovat.

Preji hodne hezkych dni ..
romanavejtasa
Pro Energi
13. 10. 2018 19:02

Děkuji za zajímavý názor. Musím ovšem dodat jednu věc. Jsem sice z České republiky, prostě čistokrevná Češka, ale nerozumím. Nerozumím tomu, co se tu píše :D :D. Promiň.

Jsem sice "vzdělaný" člověk, ale musím uznat, že tohle je mimo mé chápání :D :D.

Klidně mi to můžeš napsat jako pro laika :)

Děkuji za pochopení :)
romanavejtasa
poděkování
13. 10. 2018 18:57

Všem moc děkuji za vaše názory. Posílám pár odpovědí.
Missi: Moje sestra nikdy nehovořila o tom, že by s tímto měla nějakou zkušenost. Musím ovšem dodat, že přece jen něco podobného se událo i jí.

Už jsme byly starší. Mě táhlo na 14 let a jí 11. Stále jsme všichni žili v tom malém bytě. Nikdy tam nestrašilo. Nebo si toho nejsem vědoma.
Jednoho dne jsem čekaly na mámu až přijde z práce. Máma v té době měla špatné období, takže jsme nevěděly kdy dorazí domu. Chodívala jsem se dívat z okna na schodiště, kde byl i výtah. Okno bylo směrem na zastávku odkud máma vystupovala.
Pak jsem jen uslyšela z bytu křik mé sestry, takže jsem rychle běžela za ní. Byla v obýváku vyděšená.
Když mi pak pověděla, že viděla odraz v prosklených dveří holky, která mi byla dost podobná. Šla směrem k ní, ale v obýváku už se neobjevil. Byl to prostě jen odraz ve dveřích , a když ji viděla myslela si, že jsem to já. Když však nikdo do obýváku nevkročil, bylo jí jasné, že já to nebyla. Byla jsem celou domu mimo byt na chodbě.
Nevím, zdali to popisuji tak, aby se to dalo pochopit. Tohle mě také zarazilo. Trvalo dlouho než se z toho nějak vzpamatovala.

Garfi: Moje teta mi říkala něco podobného. Zajímá se o takové věci. Ale stejně mi nedává na rozum, pokud by to tak bylo, měla jsem za to, že astrální postavu prostě nelze vidět. Pokud se již tak ale stalo, proč mi intuice říkala, že to není dobré??
Ufo si myslím, že to asi ne. Už jen z toho důvodu co by z toho měli? Zavítat do úplně normální rodiny s běžnými starostmi a "strašit" malé dítě? Jsou věci, do kterých nevidíme, ale zase si myslím, že by opravdu z toho neměli nic. A ještě jen tak přijít na návštěvu. Žádný únos, žádná slova, prostě nic.
Energi
Měli
12. 10. 2018 18:54

bychom si uvědomit jeden fakt...naše vědomí je naprosto ale naprosto tvárné.Vědomí lze totiž nejobjektivněji ověřit ve stavu nejvyšším.Vědomí řídí veškeré energie a co je nejdůležitější..tvoří jejich formu,tedy hmotu!Vědomí je ve formě elekronů,atomů a hmoty.Lidé ještě neobjevili pravý stav a smysl vědomí ono se totiž obejde bez jakéhokoliv teoretizování či spekulaci...na pochopení onoho vědomí není potřeba mysl.. nýbrž intuice.Vědomí si je vědomo, že nelze vše vyjádřit v pojmech neb jich je neskutečně málo.Je nejlepší mlčet a nacházet se "za"... za těmi myšlenkami a intuitivně prožívat. :-)
Garfi
Ahoj,
11. 10. 2018 23:23

vypadá to na bilokaci, neboli rozdělení. Astrální tělo bylo s tebou v pokojíku a tělo z masa a krve u rodičů spalo. Jsou známy případy, kdy astrální tělo vypadalo a chovalo se stejně, jako tělo opravdové, např.známý případ pátera Pia nebo slavného dřívějšího kantora Dona Bosca. Když si napíšeš do vyhledávače "bilokace", určitě na něco narazíš. Emh, jsou ale ještě i jiné možnosti. Někteří mimozemšťané schopní telepatie aj., si v tvém mozku mohli "přečíst", jak vypadají tví blízcí a záměrně na sebe vzít jejich podobu, aby člověka nevyděsili svou jinakostí. Pokud jsi měla nějaké podivné zážitky třeba s UFo, mohlo by to souviset. Jinak spíš asi ta bilokace...
Askii
Romanavejtasa
11. 10. 2018 21:59

Můj názor je asi takový, že by člověk neměl takové věci moc řešit. Vzít prožitky tohoto charakteru z té pozitivní stránky, že svět je mnohovrstevnatější, nežli se mnohdy zdá. Nikdo Ti nikdy nedá přesnou odpověď, co to mělo znamenat, co to bylo nebo jestli to byla pouze halucinace atd., když to nevíš ani Ty sama. Na odpovědi si možná budeš muset počkat až do chvíle, kdy tyto momenty zapadnou do mozaiky Tvé životní cesty.
Já jsem také zažil pár podivných věcí a nechal jsem je plavat a skoro už bych na ně zapomněl, když se pak najednou po mnoha letech připomněly ve formě svědectví od někoho jiného apod.. Zrovna v celkem nedávné době, kdy jsem se z práce chodíval domů jenom vyspat a svět se stal bezduchým a prázdným. Možná nás podobné podivné události mají za úkol udržet ve vědomějším stavu, naznačují, že tu je ještě něco víc a víc bych od toho také nečekal a hlavně bych v tom nehledal zlo, toho je dost v naší běžné realitě.
missi
Romanavejtasa
11. 10. 2018 19:18

Ahoj.
Z toho pribehu mrazilo i me. Dokazu si predstavit to co si prozila. Ta smes prekvapeni, zmatenosti a strachu, kdyz si videla sestricku tam, kde byt nemela.
Nemyslim si, ze to bylo neco v prevleku Tve sestry. Nejspus to byla ona sama. Nedokazu Ti ale uspokojive vysvetlit jak je to mozne. Je mozne, a to by bylo nejpravdepodobnejsi, ze kdyz ses probudila v noci, neprobudila ses tak docela uplne. Ze si proste byla porad v hladine alfa spanku, kdy uz vnimas sve telo a muzes ho ovladat i mluvit, psat a podobne, ale zaroven jsi schopna vnimat i jinou realitu. Nebo v tomhle stavu jeste prozivat sen, ktery se neuveritelne podoba realite. Pri obojim mas ale pocit, ze jsi vzhuru. Ja sam za sebe bych se priklanel k te prvni moznosti. Ale k tomu by bylo potreba jeste neco. A to je Tvoje sestra. Otazka, ktera se nabizi je, ,,Jakto, ze ale byla na dvou mistech najednou? ,,
Spala klidne v posteli u rodicu a zaroven byla na Tvem koni. Odpoved se da najit v , rekneme tomu astralni cestovani. Ona si proste v noci odskocila z tela pohoupat se na koni a Ty si v tu chvili kdy ses probudila, mela moznost ji videt.
Je to jedno z mnoha moznych vysvetleni.
Co Tvoje sestra? Nevypravela Ti nekdy nejake podivne pribehy? Treba o cizich krajinach, o lidech, ktere nemohla znat. Nechodili s ni nahodou imaginarni kamaradi, se kteryma si nekdy i povidala?