Vaše příběhy

Záhadná místa

Strašidelný hřbitov - (komentáře)

Bernadetta
Přejte jim klid
10. 07. 2017 13:29

Kdo na tato místa přichází s úctou a pokorou, ten se nemusí ničeho bát. Ale kdo tam jde na dobrodružnou výpravu jako zvědavec lačný adrenalinových zážitků, ten se nemůže divit, když ho budou chtít nebohé duše odtamtud vypakovat. Přejte těm duším klid, mějte v sobě, prosím vás, trochu úcty.
Hawkey
Výprava pozůstalých
5. 11. 2014 1:23

Rada starších svolala další výpravu. Sraz 1. 11. 2014 ve stejný čas na stejném místě.

Malá nehoda bohužel zapříčinila, že jsem na ni nemohl dorazit. Takže to je první výprava beze mne. Na té příští doufám už nebudu chybět. Bez mé maličkosti se schází ostatní přátelé.

Ovšem kromě mne, dnes bude chybět i Lea. Také prvně a na této její pozemské pouti bohužel už vždy.

Naše milá kamarádka se 1. 7. t.r. odebrala do věčných lovišť. I když vím, že tímto okamžikem to nekončí, přesto mne to velmi zaskočilo i ranilo a bude mi tu strašně moc chybět.

Je to také poprvé a naposled, co sem přidávám příspěvek, aniž bych se výpravy zúčastnil.

Píšu těchto pár řádků s láskou, úctou a pokorou, jen abych vzdal hold naší milé Lee. R . I. P. .

A je to zároveň nejen zde i můj poslední veřejný komentář vůbec. Budou-li mí přátelé chtít být sdílní a přidat sem pár řádků, je jen na jejich uvážení a volbě.

Děkuji všem za projevenou přízeň. Hodně štěstí a slunce v duši.

HOWGH
Alef
Kočko domácí
26. 02. 2014 19:47

Pokud vím, tak "neklidné duše" začaly atakovat návštěvníky hřbitova jako první. Z toho lze usoudit, že mají důvod. Otázkou je jaký. Lze jej zjistit kupříkladu v plzeňské pivnici?
Kočka domácí
Přejte jim klid
21. 02. 2014 10:56

Přátelé, já se při čtení diskuse nemohu ubránit dojmu, že vy na ten hřbitov chodíte jako do lunaparku, jako zvědavé děti lačné napínavých zážitků. A ani se příliš nedivím, že se to tamním nelíbí a brání se. Ten hřbitov je místo jejich posledního odpočinku. Někteří bohužel z nějakého důvodu nenašli po smrti klid, ale přesto si tyto neklidné duše si zaslouží, abychom se pomodlili za jejich klid, a ne abychom se na ně chodili s kamarády koukat a zkoumat jejich aktivitu. S přístroji toho stejně moc nenaděláte, nanejvýš naměříte nějaké hodnoty, na fotografiích objevíte nějaké chuchvalce páry či neurčité stíny, na zvukovém záznamu uslyšíte nějaké neidentifikovatelné šustění... ale co s tím? O těch duších vám to stejně nic nepoví. Proč tam vlastně jezdíte? Je to něco víc než zážitková turistika? Jste schopni nějaké duchovní práce, která by těm nebožákům pomohla? Nic ve zlém, přátelé... Já se jenom přimlouvám za to, aby se k těm duším přistupovalo s jistým respektem, lidskou úctou, a ne jako k zábavným bubákům v pouťovém domě hrůzy nebo jako k pokusným zvířátkům, která si občas přijedeme nafotit, natočit, poměřit a tím to hasne.
Co to v Noutonicích duchovně posunout někam dál?
Alef
Pro zajimavost...
30. 11. 2013 21:01

Pár fotek a zvukový záznam z naší poslední návštěvy. Zvuk v čase videa 1:03 a 1:13 nedokážu identifikovat.
https://www.youtube.com/watch?v=RZi90dz1UHU
Lea
Výprava 11. 10. 2013
15. 10. 2013 2:22

Všechny moc zdravím... Jako každý rok jsme se chtěli neporušit tradici a vypravit se kolem svátku dušiček na náš známý hřbitůvek. Vzhledem k poměrně velké účasti jsme museli sladit termín, který by vyhovoval všem. A tak jsem se tentokrát sešli trochu dříve - už 11. října. Já osobně trochu zápasím se zdravím, takže jsem se bála, že letos zklamu a výprava se obejde beze mě. Přímo ten den jsem měla od rána až do večera dost lítání, zázrakem jsem vše zvládala bez úhony a tak jsem se soumrakem svištěla směr Noutonice.
Jak už psal Hawkey, nejdříve čekala hospůdka "u čarodějnic" s výbornou večeří a fajn lidmi, po 23 hodině pak "náš" hřbitov. Všude tma, já jsem si zapomněla baterku a tak jsem neustále šlapala na paty těm, co na ní nezapomněli. :o) U rodinného hrobu a hrobky hraběnky jsem zapálila svíčky. Po celou dobu jsem neměla žádný pocit něčeho mimořádného, ale po pravdě - spíš jsem sledovala můj zdravotní stav, bylo mě divné, že ještě stojím na vlastních nohách a "dávám to" celkem v pohodě. Jen jsem registrovala u některých členů výpravy, že bojují s technikou, která chvilkama kolabovala. Asi místo mě.. :o))) Cca kolem 1:30 už na mě působilo vlhké a vlezlé počasí s únavou, takže jsem se rozjela s Hawkeym směr Praha. Po jeho vylodění jsem zaplula domů. Zhruba po 10 minutách strávených doma, se mě můj zdravotní handicap vrátil s plnou parádou. Tak jsem si říkala, že mě hraběnka a strašidýlka zařídili, abych mohla jet. Jsem ráda, že jsem se účastnila, už jen proto, že jsem zase mohla vidět tu úžasnou společnost a taky že jsem neporušila tradici.

Moc děkuji všem zúčastněným a příště už snad bude všechno OK. Včetně nějakého dalšího dobrodružství. :o)
Hawkey
Výprava 11. 10. 2013
13. 10. 2013 22:38

Rada starších na základě demokratického hlasování despoticky rozhodla a je tu další tradiční sraz v obvyklém čase, na obvyklém místě, v hospůdce s duší "U čarodejnic". Tentokrát se nás u stolu schází dvanáct : Lea, Alef, Hawkey, Jiřík, Martin, Pavel, Jana, Tomáš a Jirka. Ze zakládajících průzkumníků dnes bohužel chybí Jana a David, z těch kteří se přidali časem chybí Evina a Marcela. Dnes je s námi poprvé Magda a rodiče přítomné Janiny. Z nováčků chybí Zdendulka, které se dnes i přes velkou chuť nepodařilo časově skloubit dávno plánovaný koncert a následně pak rodinnou oslavu. Byla s námi aspoň duchem a snad jí to vyjde příště.
Sedíte-li ve společnosti milých přátel, pak čas při povídání a stolování ubíhá velmi příjemně, ale za to neobyčejně rychle. A tak po tomto báječném posezení vyrážíme do jámy lvové. Do již neosvětleného posvátného místa, kde spočívají duše našich předků (Ley a mých), vcházíme s patřičnou úctou a pokorou dvacet minut před půlnocí. Počasí se konečně umoudřilo a přestalo být "stabilní", dokonce i obloha byla, dá se říci, jasná a tak na nás nespadla už ani jedna dešťová kapička. Teplotně to na tohle období docela ušlo. Baj oko tak kolem 8°C. Ani jsem od "zmrzlin" nezaslech? nic o zimě :-) . V kostelíku je dnes tma. Svíčky svítí jen na několika hrobech. Ponuré atmosféře ubírá jen veřejné osvětlení od cesty nad hřbitovem do Svrkyně okolo stavení, kde při mé první návštěvě bylo jen jedno a dnes je tam několik dalších. Nedávno tam byla jen neosvětlená cesta v polích. A první noutonické stavení pokud, nemám špatný odhad, bylo ve vzdálenosti nějakých 200 m. Dnes na levé straně silnice směrem od Velkých Přílep vyrostlo "satelitní sídliště" domků až k odbočce na cestu ke hřbitůvku a dále do již zmíněné Svrkyně.
Tradičně zahajujeme zapálením svíček u hraběnčina náhrobku a rodinných hrobů Ley. Rod mých předků ve zdejší větvi zřejmě vymřel po meči i po přeslici. Pobývala tu ještě kdysi ve svém mládí babička mé babičky; její tatínek byl místní domkář. Jejich hrob nejspíš patří mezi ty, které byly v minulosti opuštěné a značně zchátralé a tak byly odstraněny, protože jsem žádný s jejich jménem ani při pár denních návštěvách nenašel. Již z hospůdky vím od Pavla a Jany, že v obávaném koutě a i blízko rohu u pumpy přibyly nové hroby. I když vnímám, že naše přítomnost není obzvláště nečistými silami vítaná, ta nevraživost není až taková, jakou jsem vnímal při mém sólo špacíru téměř před dvěma lety. Při procházení pořizujeme první fota. Alef a Pavel rozmisťují přístroje pro nahrání EPV. Teplotu dnes měřit nebudeme. Pavlík si na kontrolu stavu infrateploměru vzpomněl příliš pozdě na to, aby do něj stačil pořídit nové baterie. Ani dnešní výpravu neprovází kroky, které nikomu nepatří. Neozývají se ani z cesty do Svrkyně za boční zdí. Nezaznamenal jsem ani žádný jiný zvukový projev. Takové na tohle místo pro nás nezvyklé ticho, téměř doslova hrobové. Ovšem při pořizování snímků mi přijde, že foťák v několika případech stávkuje, a že oproti jindy se to podepisuje i na kvalitě některých snímků (před odjezdem jsem baterii dobil a kontrolka byla i při focení zelená). Byl jsem svědkem toho, že i Magdin foťák některé záběry pořídil až na další pokus a dokonce jí i signalizoval slabou baterii a vzápětí na to šlapal dál, jako by se nechumelilo. A z doslechu vím, že při focení technika zlobila i Alefa. Procházím hřbitůvkem křížem krážem, chvílemi zcela sám, a chvílemi i s kým se při svém brouzdání potkám. Na žádném ani z obávaných míst nemám žádný zvláštní pocit. V jednu chvíli mne Pavel zavedl k jednomu z hrobů, abych mu řekl, co vnímám. V tom místě jako by pulsovala energie, ale rozhodně ne negativní. Pak mi půjčil virguli a společně jsme procházeli i s Janou mezi hroby a sledovali její reakci na přítomné energie. Na nic vyloženě zlého a nepřátelského jsme nenarazili. Nekonala se ani mlha mezi hroby. Tu jsem společně s ostatními viděl před dvěma roky. Třikrát po sobě se mezi hroby utvořila a po chvíli zmizela. I při tomhle neorganizovaném procházení jsme se čas od času sešli na jednom místě, na čež jsme se pochvíli zas vydali na obchůzku, buď sami, či v malých skupinkách. Čas, ačkoli jsem jej nijak zvlášť nesledoval, měl dnes nakvalt. Bylo pomalu půl druhé. Tentokrát jsem společně s Leou jako první zamířil domů. Ostatní ještě pobyli a připadlo jim jako mě, že to tam právě začíná "žít"… ale to vám ve svých komentářích prozradí sami. Uvidíme, co přinesou fota a záznamy EPV.
Takže na dnešní výpravě jsem na vlastní bulvy nezažil nic až tak zvláštního a pár větami jsem pospal jen to, co jsem viděl a slyšel a rozhodně ne proto, že bych to chtěl slyšet či vidět. Hodně štěstí a slunce v duši vám všem. HAWK



Lea
Dewey
8. 07. 2013 3:19

O dalším hrobu rodu Dlauhoweských-Langendorf víme. Bohužel to není "naše" Babeta, kterou hledáme a která je právě tou "prokletou a nemilovanou" hraběnkou. Ale i tak je zvláštní, že je tento hrob umístěn mimo hlavní hrobku rodu. Je ještě hodně otázek, na které hledáme odpověď. :o(
Dewey
Ztracená členka rodu
7. 07. 2013 21:18

Při nedávném pátrání na noutonickém hřbitově, jehož nočnímu kouzlu zkrátka nešlo odolat, objevila naše dvojčlenná pátrací skupinka hrob dosud nikde nezmíněné členky rozvětveného rodu Dlauhoweských.

Marie, baronka Dlauhoweská-Langendorf, která zemřela roku 1873 jako šedesátiletá, vlastní nenápadnou náhrobní desku, umístěnou několik kroků na sever od mnohem zachovalejší hrobky dalších členů téhož rodu. Nápis na náhrobní desce, který je již značně zvětralý, je na denním světle nečitelný, proto v tomto případě dobře posloužila tma a světlo z baterky, které odhalilo překvapivě slušně zachovalé dílo. Na tomto místě musím pochválit práci kameníka, jehož opus přetrval více jak jedno století na holé zemi, vystaven všem možným rozmarům počasí. Lakonické, v němčině vyvedené přání „Pokoj tvému popelu!“, následované věnováním od „zarmoucených“ sourozenců budí spolu s nápadnou vzdáleností od honosného, „oficiálního“ pomníku zdání, že o milou zesnulou hraběnku snad nikdo nestál.

Taková skutečnost je přinejmenším zajímavá v kontextu s pověstmi o prokleté a nemilované hraběnce z Langendorfu, jejíž neklidný přízrak má údajně bloudit hřbitovem a z různých příčin nenacházet klid.
Jana a Pavel
Listopad 09.11.2012
14. 11. 2012 22:59

Zdravíme všechny příznivce Výprav na tajemná a strašidelná místa. Letošní setkání hodnotíme jako velmi povedené, provázela ho skvělá atmosféra a i duchové se postarali o nějaké ty subjektivní zážitky.

Jen bychom chtěli doplnit pár údajů do pěkně napsaných komentářů od kolegů (přátel) výzkumníků.

Letos jsme přijeli s infra teploměrem, měřičem elektromagnetických polí (Gaussmetrem), fotoaparátem a zařízením pro pořizování zvukového záznamu (diktafonem :-)).

Jana byla vybavena měřičem EMP a fotoaparátem a já jsem měřil teplotní změny pomocí infra teploměru.

Hřbitov jsme si prošli ještě za světla kolem 17-té hodiny. Během naší obchůzky jsme nic zvláštního nepozorovali, tak jsme vyrazili na oblíbené místo srazu.

Když jsme večer dorazili zpět ke hřbitovu, tak se teplota před hřbitovem pohybovala v rozmezí 0 - -2°C, což odpovídalo reálné teplotě. Pří vstupu na hřbitov teplota mírně klesla, ale stále se pohybovala +- 2°C. Kolem 23:00 se teplota začala skokově měnit a klesala hluboko pod bod mrazu (minimum, které bylo naměřeno bylo -21,8°C), chlad byl i smyslově ověřitelný. Zajímavé byly souvislosti mezi teplotou a jevy, které se občas vyskytly. Například když se mi zdálo, že na mě někdo sáhl, teplota vzrostla přibližně o 6 - 10°C, nebo když Lea pociťovala tíživý chladný pocit, tak teplota opět vzrostla. Naposledy teplota stoupla skoro k nule, když Jana šlápla do pomyslné díry, která zapříčinila její pád. Před hřbitovem bylo v porovnání s teplotou na hřbitově jako v "sauně". Teplota tam byla pořád okolo nuly a ze hřbitova se táhla zima jako z mrazáku.

Na jednom z EVP záznamů jsou slyšet kroky, ale nahrávku ještě analyzujeme.

Během naší návštěvy elektromagnetické pole mírně stoupalo, ale nebyly naměřeny žádné extra výkyvy.

Již nyní se těšíme na další výpravu za záhadami tohoto místa.
Alef
Listopad 09. 11. 2012
14. 11. 2012 20:55

pár slovy doplním hezky napsaný komentář mých přátel. Jsem rád, že jsme se znovu po roce (pokolikáté už?) sešli. Je to zkrátka tradice která vznikla díky této diskusi, tomuto článku a těmto stránkám...
Hawkey
Listopad 09. 11. 2012
12. 11. 2012 2:09

pár slovy doplním hezky napsaný komentář Lei o své postřehy.
Nevím, jak moji přátelé, ale já jsem už měl docela takový menší noutonický absťák. A samozřejmě jsem se především těšil i na setkání s nimi. Soudím, že jak je znám, byli na tom obdobně. Tentokrát se scházíme na obvyklém místě a dá se říci, že i v obvyklém čase, v naší oblíbené hospůdce, kde se dobře povídá(obzvlášť v společnosti milých přátel), jí, doplňují tekutiny a obsluha je vlídná a pozorná.
Počasí je nám nakloněno. Na tuto dobu je docela nezvykle teplo, oblačno a naštěstí neprší. Vyjma teploty, která poklesla během našeho posezení k nule a později až k -2°C, stále je oblačno a sucho. Ani přesně nevím,kdy vcházíme do jámy lvové. Odhaduji, že mezi 22. a 23tou hodinou večerní. Kostelík ještě díky osvětlení září do okolí. To zhasíná asi tak deset minut před půl dvanáctou. Škoda, že díky blížící se civilizaci v podobě nových stavení a veřejného osvětlení se neponořil do větší tmy tmoucí. Tradičně zapalujeme svíčky u rodinných hrobů Liany a náhrobního kamene hraběnky. Nemám zatím žádný negativní pocit. Naší pozornosti neušlo, že zejména podél zadní zdi byla odstraněna křoviska a nejsem sám, komu přišlo, jako by tu ubylo i pár stromů. Bylo tu tak nějak vymetýno jako v klícce. Procházíme křížem krážem hřbitůvkem s očima na stopkách, nastraženýma ušima...a fotíme své okolí. V několika případech opět mi foťák stávkoval, vůbec neblesknul. I Alef zažil vzpouru techniky. Oproti jindy nás dnes na hřbitůvku a ani na cestě podél něj neprovází kroky, které nikomu nepatří. Tento fenomén byl dnes nahrazen jiným projevem. A to místním ochlazením vzduchu. Nejvíce Pája na svém přístroji naměřil až neuvěřitelných -20°C. Podrobnější popis nechám ale na něm. Krom toho, že jsme díky technickému vybavení tyto poklesy měli nejen změřené, jsme ten chlad i pociťovali. V jednu chvíli, kdy jsme po rozloučení s Alefem, Tomášem a Jirkou stáli před vchodem doslova na nás vál závan ledového vzduchu jako bychom stáli před otevřeným mrazákem a ne vchodem na hřbitov. V jednu chvíli, kdy jsem se oddělil od ostatních a první příčnou cestou se od hraběnčina kamene vydal na hlavní cestu, jsem ucítil chlad v předloktí levé ruky, jakoby si hraběnka nabídla rámě, ale jen ten chlad takhle lokálně, žádný jiný pocit či vjem jsem krom tohoto krátkého "ledového objetí" paže v předloktí při "promenádě" s hraběnkou, neměl, tedy žádné kroky, které nikomu nepatří, žádný pocit nevraživosti a nelibosti s naší přítomností. Krom měření teplotních anomálií se Pája ještě na třech místech pokusil o záznam EPV. Tak snad se něco zadaří zachytit. Ještě jednou jsme vyšli před hřbitov a probírali nejen své dnešní postřehy. Pak jsme ještě po dvou skupinách vyrazili na průzkum. Jen Lea měla nějaký blok a už se jí mezi hroby nechtělo. Šel jsem v té první. Nic zvláštního jsem během této pochůzky nezaznamenal. Druhá skupina se vrátila s malým a tak trochu i úsměvným zážitkem (protože se při tom naštěstí nic vážného nestalo). Jana měla pocit, že zlehka šlápla do jákési díry, ale už to nevybrala a žuchla sebou na zem, naštěstí šikovně, že se jí nic nestalo. K jejich překvapení a velkému úžasu, když za svitu baterek, hledali tu díru na cestě, a nenašli ji moji rádcové. Vzali to jako výzvu, že dnes bysme už také měli jít do hajan. Chlapsky přiznám, že ač platím za otužilce, teď jsem byl, nejspíš i hlásící se únavou z perných dní, které jsem měl za sebou, také jemně prokřehlý a těšil se do tepla pelíšku snad víc, než někdy ty remcající "zmrzliny" :-) , takže mi ani nijak nemuseli vymlouvat, že sólo špacír mám nechat na příště a ani snad nevěřili, tomu, že je oproti jindy ani v nejmenším neprotestuji a nepřesvědčuji, že by stálo za to ještě chvíli zůstat. Kolem jedné hodiny ranní nasedáme do aut a míříme domů. Uvidíme, co přinesou fota a EPV. Toliko komentář mýma očima. HAWK

Lea
Listopad - 09. 11. 2012
12. 11. 2012 1:05

Po roce si dovoluji pozdravit všechny „staré“ i nově příchozí čtenáře, nebo příznivce hřbitůvku.

Tradičně jsme se opět (tentokrát až po roce) sešli v Noutonicích.
Hawkey, Jiřík, Alef, Tomáš, Jirka, Pavel, Marcelka, Janička a moje maličkost.
Bohužel s námi nebyla druhá Jana a Evička. I tak by to ale vydalo na miniautobus. :o)

Standardně jsme zahájili výpravu posezením u dobrého jídla „u čarodějnic“ (restaurace Špejchar - ve Velkých Přílepech. V pozdních večerních hodinách jsme nasedli do aut a jeli ke hřbitůvku. Počasí nám přálo, bylo krásně jasno, hvězdy zářily. Pouliční lampy u kostela bohužel také.. Ale i ty před půlnocí zhasly. Na hřbitově byl poklid, svítilo jen opravdu pár lucerniček a svíček. Nejdříve jsem šla k hrobům naší rodiny a zapálila svíčky za pomoci Jiříka a pak jsem si to hned namířila k hrobce hraběnce Barbary Küenburg - Dlauhovesky von Langendorf, kde jsem za pomoci dalšího Jirky zapálila 2 svíce. Je to už takový můj rituál na samém počátku výprav (taková malá dohoda s „Babetou“o ochraně)

Několikrát jsme prošli hřbitůvkem, křížem krážem, u sousoší s úlem byly čerstvé květiny.
Pavel, který zde byl už 14 dní před tím, byl zrovna svědkem pohřbu a uložení nějaké staré dámy do tohoto hrobu. Alef měl kameru, ostatní měli foťáky, Pavel měl navíc infra teploměr - který měří přesnou teplotu na cca 10 metrů a nahrávací zařízení pro audio záznam.

Fotky se zpracovávají, zatím jsem viděla na 2 fotkách jakousi mlhovinu, audio je v jedné části také zajímavé. Ale to popíšou jistě ostatní průzkumníci. Teplota tam hodně lítala. Od zhruba +3 st. C do - 12. st. C (doufám, že si to pamatuji dobře).
No a zážitky ? Netýkaly se přímo mě, nechám vyprávět ostatní, ale jen naťuknu. Při zadní stěně hřbitova u pumpy, jsem Pavlovi vyprávěla dávný příběh stavebního dělníka, který nám už svůj příběh nedovypráví. Když jsem končila vyprávění, Pavlovi se cosi stalo. Měl najednou pocit, jakoby do něj někdo vedle stojící strčil a dal ruku na rameno.

Alef s Jirkou a Tomášem už museli odjet, měli to z nás nejdál a tak jsme je šli vyprovodit k autu. Šla jsem mezi posledními a měla pocit, jako by mě někdo foukal pod kožíšek mráz na ramena a foukal na krk. Můj vnitřní radar velel, že už zpět lézt nemám. Svoje nápovědy poslouchám. A tak když část naší společnosti odjela, dohodl se zbytek výpravy, že se rozdělí na skupinky a půjdou se naposledy projít. Beze mne.....
Když se šli projít Pavel (který tam šel vyzvednout zanechané nahrávací zaříení) s Janou a Jirkou, Janičce někdo hodil do cesty jámu, která nebyla. Jana šlápla do prázdna a spadla. Naštěstí to dopadlo dobře, ale při ohledání překážky na cestě, kudy jsme procházeli všichni několikrát, žádná díra nebyla.... Že by taktní naznačení, že už máme vypadnout ??? :o)

Moje vyprávění je u konce, přenechám prostor dalším členům. A děkuji všem průzkumníkům za skvělé setkání, pohodově i tajemně laděný, podušičkový večer...

Lea
k poslední výpravě :
1. 11. 2011 4:15

Tato výprava měla vlastně 2 části. Sešli jsme se krátce po 17:00 hodině a bylo nás tentokrát opravdu hodně. Prošli jsme hřbitov, já jsem zapálila svíčky u rodinných hrobů a také bílé světlo u hrobky Dlauhoweských a hraběnky. Společně s rodinou Charvátů jsem zkoušeli energii na zadní straně kostela, u zazděného vchodu. Shodli jsme se na tom, že je tam pás velmi silné, negativní energie, která těm senzitivním blokuje vstup do zadního rohu hřbitova. Velmi silná energie byla těsně vedle zazděného vchodu. Někomu se začala točit hlava, někomu brněly ruce, ale nemůžu napsat, že to bylo negativní - spíš jen velice silné. Do toho všeho mě zazvonil mobil, by to Hawkey, který se záhadně "zablokoval" doma. Ale byl statečný a přes velkou dálku se rozhodl nevzdat a přijet. Tak se i stalo a dorazil za námi někdy kolem 22:00 do restaurace "u čarodějnic". Tam jsme všichni příjemně besedovali a koštovali výbornou baštu. K půlnoci jsme se vrátili na hřbitov. Opět jsme si ho prošli a Hawkey zapálil druhou (červenou) svíčku u hraběnky. Její hrobka tak svítila přes celý hřbitov jako kontrolní maják.
Asi i vzhledem k velké účasti, jsem se cítila docela dobře, jen jsem znervózněla, když jsem na jednom krátkém úseku cesty "chytla stopu". Ucítila jsem příšerný, těžko definovatelný zápach čehosi.. Sladký, štiplavý, těžký závan, který mě začal "obracet žaludek a který potvrdila vnímavá dáma od Charvátů. Měla jsem pak ze sebe směšný pocit ohaře, když jsem "lítala" po hřbitově a vyčmuchávala kudy a odkud ten závan jde. Šel od hrobu hraběnky (čímž se jí sice omlouvám, ale je to tak).

Podstatnou část výpravy krásně napsal HAWKEY, nemá smysl opakovat jeho slova.. Ale když poslal fotky, nějak jsem tušila, ještě než jsem je rozklikla, co tam bude. Vlastně mě to nepřekvapilo. Fotky jsem už stačila rozeslat dalším lidem, kteří se zabývají esoterikou a způsobily tak trochu rozruch.

Moc děkuji za pozornost k příběhu hřbitova, který zde "žije" už pár let. Díky tomu jsem už poznala pár výborných přátel a fajn lidí, naposledy právě Charvátovi...

Přeji pohodový podzim a klidné "dušičky" vám všem... Lea*
Hawkey
Zajímavá fota
26. 10. 2011 8:05

Posílám své dvě fotky z výpravy 22.10. 2011. Přijde mi, že se o ně s vámi musím podělit. Mimo jiné musím doplnit, že si tímto odbylo svoji premiéru mé nové Casio. Ve čtyřech případech také trochu stávkovalo > vůbec neblesklo > jinak dělá dobrotu a krásné snímky. A z dovolením mé kolegyňky Eviny přidávám jako třetí její foto z poslední loňské výpravy.

Hawkey
Výprava 22.10. 2011
23. 10. 2011 23:48

Vkládám komentář k výpravě mýma očima. Postřehy od mých přátel jistě budou brzy následovat.

22 je mé životní číslo. Bude tahle výprava něčím výjimečná? Rozhodně byla rekordní co do počtu účastníků a jiná i tím, že po perných dnech, které jsem měl za sebou, se mi povedlo zaspat a na místo srazu jsem dorazil až ve 22 hodin. Jako třináctý... (pohled na už sedící zájezd u stolu mne jemně zarazil > naší kompletní partičku doplnil nejen Charvi, ale byl s ním jeho celý rodinný klan :-D). Nejspíš to tak mělo být. V každém případě mi delší odpočinek prospěl, jinak bych se cítil jako vymačkaný citrón.
Po seznámení a poklábosení spojeném s občerstvením jsme vyrazili na hřbitůvek. Kostelík už nebyl osvětlen a uvnitř něj se svítilo. Jen pouliční osvětlení ubíralo na ponurosti svatostánku. Procházíme tradiční kolečko. U náhrobku Dlauhoweských u zazděného vchodu do zákristie zapaluji svíčku nejen za duše mých předků, kteří zde někde spočívájí. Po poslední loňské výpravě, jsem si uvědomil, že jsem na ní vynechal obávaný kout. Proto teď hned mě další kroky vedou právě tam. Na dvou hrobech zde svítí svíčky a zkraje nám přijde, že jeden nově přibyl. Vnímaví Charvátovi se naciťovali na energetické zóny. Nekoordinovaně po skupinkách, které se občas sejdou na stejném místě procházíme hřbitovem. S Evinou a Jiříkem jdeme na místo vedle lodi kostela u cestičky, která sem šikmo vede z hlavní přístupové cesty. Odtud se Evině směrem k hlavnímu vchodu povedlo zachytit stín temné postavy v kápi. Jen kousek dál jsme zde zachytili obláček, Evina loni v noci, mě se to u náhrobního kamene Ryšánků povedlo jej zvěčnit letos o prázdninách v podvečer. A zlobila nás tu technika. Teď se nic takového neděje. Pořizujeme fota. Nebe je jasné, ale do vlahé noci co se počasí týče hlavně pro zmrzliny :-) má tohle lezavo daleko, i když není to ještě tak hrozné :-D. Je bezvětří, ale čas od času se korunami stromů ?prožene? lehounký vánek. Nesleduji čas. Po nějaké době si náš trojlístek všimnul, že jsme na hřbitůvku osiřeli. Ostatní se přesunuli před hlavní vchod. Míříme za nimi. Vyměňují si své pocity. Později se od Lenky dozvídám, že v podvečer Charvátovi vnímali silnější negativní energii než teď po půlnoci. Protože jsem dal na vědomí, že chci opět být mezi hroby sám, jsem k tomu vyzván. Po rozloučení s Petrem, který má z nás nejdelší cestu domů, se sám vypravuji do jámy lvové. Je poměrně ticho, chvílemi až hrobové, kterým proniká zvuk padajícího listí. Ovšem krom tohoto zvuku slyším zas kroky, které nikomu nepatří. Přede mnou, zleva i zprava. A nikde nikdo. Z pravé strany od protilehlé hřbitovní zdi slyším prasknutí větve. Dívám se tím směrem přes hroby. Ze tmy a stínů stromů se vynořují dvě siluety postav. Kluci Charvátovi > o jejich přítomnosti jsem nevěděl a oni o mé také ne. Setrvávám na stejném místě. Také mne zpozorovali, protože na mne vzápětí namíří kužel světla jejich baterky. Pokračuji do rohu k pumpě. Odtud sleduji jejich pohyb. Využívám této chvilky k poslání půlnočních pozdravení. Zanedlouho vycházejí před hřbitov. Teď už tu jsem opravdu sám. Pomalu postupuji po cestičce vedoucí k obávanému koutu. Padající listí dovede udělat docela slušný lomoz v tomhle tichu, ale krom tohoto zvuku jsou stále slyšet i kroky. I na cestě vedle hřbitova. Stojím, naslouchám, ale na cestě rovněž není nikdo, komu by patřily. Stejně tak jsou slyšet i na hřbitůvku, kde v té chvíli krom mě už nikdo není. Pořizuji fota. Sousoší Poláčkových míjím zcela netečně, nemám zde žádný pocit. Padající listí i kroky na cestě vedle hřbitova i mezi hroby neustávají. Registruji je i z obávaného kouta. Nesleduji vůbec čas. Jen s nastraženým sluchem se snažím rozlišit zvuky, kterých je tu dnes požehnaně. Jsem stále ještě v koutě, když slyším odjíždět jedno z aut z naší stáje. Jdu k náhrobnímu kameni hraběnky. Jsem v pohodě, i když vnímám, že čemusi jsem tu nevhod, ale drží se to ode mne dál :-). Vážně netuším, kolik minut už tu pobývám (po návratu mi řekli, že dnes jsem tam byl docela dost dlouho). Po chvíli vidím vcházet Jirku s Martinem, jdou hlavní cestou dozadu. Nečekám na ně. Pomalu se vydávám směrem k východu s malými zastávkami, kdy znovu naslouchám a fotím. Po mém návratu k dívčí družině před vchodem sděluji své zážitky a zjišťuji, že Charvi s rodinou, již také zamířil k domovu. Za chvíli přichází kluci. Přichystal jsem pro ně malý kanadský žertík. Schoval jsem se za holky, které se jich z vážnou tváří ptají, kde mě nechali? i s navijákem :-). Ještě chvíli si povídáme a kluci mi potvrzují kroky na cestě podle hřbitova, také je slyšeli. Po probrání zážitků z dnešní výpravy se loučíme a teď zbývá, co se objeví na fotkách, na ty od Eviny se těším, má na zachycení zvláštností docela štěstí a především talent.
Tolik co jsem viděl a slyšel a rozhodně ne proto, že bych to chtěl slyšet či vidět, a v žádném případě si nic nevymyslel, ani jinak nepřikrášlil, prostě to tak bylo. HAWK
Lea
Charvi
29. 09. 2011 15:41

Já vím co to dokáže, jen to není při každé návštěvě. Ale ze stejných, nebo podobných důvodů tam už také nejezdím sama, ale s partou úžasných lidí.. Určitě se domluvíme na nějaké společné výpravě. L*
Charvi
Noutinice
29. 09. 2011 14:02

Dobrý den, po přečtení článků o noutonickém hřbitově jsem se rozhodl s partou kamarádů, že se tam vydáme. Když jsme dorazili na místo, tak bylo kolem 23:30 a před hřbitovem klid. Poté co jsme vstoupili na hřbitovní půdu, začal foukat jemný vánek, došli jsme na úroveň zadní zdi kostela, když v tom Míša uslyšela křik malé holčičky, alespoň jak to popisovala, utekla ven a na hřbitov už se neodvážila. A nikdo další, kromě mě, už tam taky jít nechtěl. Ale já jsem se s tím nedokázal smířit, protože mě tam pořád něco táhlo, nedokážu to vysvětlit, ale ten hřbitov (nebo něco na něm) mě potřebovalo. Byl to hrozně zvláštní vnitřní pocit.

Druhý den jsem vše vyprávěl mamce, která je těmto věcem také nakloněna a říkal jsem jí o pocitech, které jsem tam zažíval a také to, že jsem rozhodnut ject na ten hřbitov třeba sám, ale prostě jsem tam musel. Mám to docela z ruky asi 80km. Mamka a manželka souhlasily, že pojedou.

Když jsme dorazili na hřbitov, tak byl večer. Už si nepamatuji kolik bylo hodin, ale bylo ještě světlo. Jelikož (a to jsem zapoměl zmínit) máme s mamkou určité psychotronické schopnosti, tak pro nás byla návštěva dosti zajímavá.
S počáktu na nás hřbitov působil docela obyčejným dojmem, prohlédli jsme si hroby a cítili jsme různé energetické zóny, jak negativní, tak i pozitivní, ale asi jako na jakémkoli hřbitově. Po asi 40-ti minutách jsme šli před hřbitov na cigáro a probírali poznatky a vytipovali jsme si pár míst, kde byly hodnoty energií nejsilnější a vydali jsme se zpět na hřbitov.
Po cestě směrem od sousoší s úlem ke kostelu byl docela patrný nárůst negativní energie, který byl nejsilnější asi 2,5m před kostelem po levém okraji cesty. Zajímavé na tom bylo, že ze zazděného vchodu vyzařovala energie pozitivní, byl velmi patrný rozdíl potenciálů. Rozhodli jsme se, že dáme další cigaretu, tak jsme šli opět před hřbitov. Musím ještě dodat že manželka se docela nudila, protože nedokáže vycítit tyto zóny. Až do chvíle co jsme jí chytili za ruce, ale k tomu se ještě dostanu.
Po cigaretě jsem se rozhodl, že nafotim pár fotografií, takže jsem prošel hřbitov a fotil, ale bohužel na fotografiích nebylo nic neobvyklého. Zajímavé bylo, že pozitivní energie zůstávala pořád na stejné úrovní, ale ta negativní narůstala skoro exponenciálně. Na místě u kosleta jsme měli pocit jako by nám to mělo utrhnout ruku, byla to hodně tupá bolest, ale při potožení rukou na zazděný vchod to okamžitě přestalo. Manželka chtěla také zažít to co my, tak jsme ji přivedli na místo, kde to nebylo tak silné a chytli jsme jí za ruku. Nic takového nikdy nezažila, prohlásila něco o magorech a už to nechtěla zkusit znovu. Opět jsme si dali pauzu. :)
Po pauze jsme se vydali opět na ono nejsilnější místo u kostela, ale moc dlouho jsme tam nevydrželi, protože energie už začala převyšovat naše schopnosti se ubránit. Tak jsme šli ven před vchod. Kouříme a probíráme zážitky ze hřbitova, ale najednou jsme stuhli, protože pole negativní energie už tak narostlo, že nás našlo i před hřbitovem, to nás zarazilo, proto jsme odešli asi o 3m dál. Ale ani jsme nedokouřili a mělo nás to znovu, živilo se to naší energií. Na hřbitov už jsme znovu nešli, protože hladina energie narostla do extrémních hodnot. A omdlít potmě na hřbitově zrovna není můj sem, takže potřebuji někoho, kdo se nebojí a není tak vnímavý, aby se tam dokázal podívat a pořídit případné svědectví, nebo záznam o tom co se tam děje po tomto nárůstu.

napište na charvatpavel@seznam.cz

Je tam něco, co má velkou sílu a moc se to zlobí.

Pavel
Hawkey
4 Dana P
20. 08. 2011 22:19

...to "něco" tam opravdu je. Všiml jsem si toho až doma, když jsem si prohlížel fotky v PC... upřímně ani jsem nečekal, že by na nich něco zajímavého mohlo být..., pokud si je chceš prohlédnout líp, zašlu ti je na mail... 4 Morrison : z Dejvické se tam dostaneš linkou 316 a nebo 350 (najdeš v IDOSu)
Lea
Dana P. + Morrison
18. 08. 2011 23:35

Dano, také jsem si všimla... :o)

Morrison : Asi nejlíp z (Praha) Dejvické - autobusem do Velkých Přílep, tam přesednout na Noutonice, nebo ty 2 km dojít pěšky.... :o)
Morrison
DOPRAVA
18. 08. 2011 16:31

Ahoj,
mohl by mi někdo popsat nejlepší dopravu na onen hřbitov? Co jsem koukal, tak autobus je hodně komplikovaný a vlak tam snad z Kralup nad Vltavou nejezdí, přesto že v Noutonicích je přímo dráha a vlakové nádraží. Nicméně IDOS mi spoj nenašel. Díky ... :-))
Dana P.
?
16. 08. 2011 22:33

upřesním - na kameni hrobky v pozadí...
Dana P.
Hawkey
16. 08. 2011 22:32

na hrobce je "něco" - duch? Druhá mi bohužel nejde rozkliknout a zobrazit ve větším
Hawkey
Podvečerní zastavení
8. 08. 2011 16:59

Tuto sobotu jsme se sešli s Jiříkem především ohledně komponentu k PC, a proč nespojit tenhle důvod s návštěvou našeho oblíbeného hřbitůvku v podvečer a prohlédnout si jej za světla. Na rozdíl od Jirky jsem zde za světla kolem poledního, odpoledne i v podvečer již párkrát byl. Samozřejmě jsme nevynechali ani posezení v hospůdce. V tom parném dni nedodržovat pitný režim by nebylo rozumné a klobásce s křenem také nešlo odolat.
Na samotném hřbitůvku kromě nás, bylo i pár lidí. Naši pozornost upoutala dvojice, která nepřišla ke konkrétnímu hrobu, ale procházela i kolem těch pár významných, jako by něco zkoumala. Nejsem si jistý, ale možná že to byli účastníci výpravy, jejíž výsledek pátrání se včera (7.8.) objevil jako nový příběh Noutonický hřbitov - pátrání, ale kdo ví, třeba s touto výpravou zrovna tenhle pár neměl vůbec nic společného. Průzkumníků, kterým tohle téma nedá spát, bude víc a asi i ne všichni publikují své bádání veřejně. Kromě tohoto postřehu v tom krásném slunci zalitém podvečeru jsme při procházení hřbitůvkem a debatě o jednotlivých místech, zážitcích a fotografiích, které se s nimi z našich výprav pojí, nezažili nic, co by stálo za zmínku. Nebýt dvou fotografií, o které se i s vámi podělím, pak by se zde neobjevilo ani těchto pár řádků. HAWK

Maruskamahony
hřbitov
10. 06. 2011 22:59

já tam taky byla.jako malá. asi dvakrát a pamatuji si ten úl a ještě jeden hrob malé holčičky,co ji tam nechali rodiče napsat na náhrobek básničku. jmenovala se stejně jako já. hrozně jsem tam plakala protože mi jí bylo líto. ale že staré babky povídají historky o nářku mrtvých-já myslím že mrtví nenaříkají. proč by to dělali. já myslím že po smrti se dá nějak jinak existovat-ale naříkat ne. já kdybych byla mrtvá a mohla v noci chodit,tak bych se na hřbitově nedržela. jinak v noci bych se tam asi bála,ale když si budem představovat,že mrtví škrábou a naříkají,tak je uslyšíme opravdu. ty divné zvuky-já mám pocit že pochází z nedaleké výrobny nábytku. mrtvý leží a spí.
gatti
e e
30. 01. 2011 16:49

zbabělá určite nie si je to proste inštinkt ja by som s a posral skor ja som zbabelec
Petr22
Nejtajemnější místa ČR
9. 11. 2010 19:42

Ahoj, pokud by vás zajímalo něco víc o nejtajemnějších místech Česka, supr tip pro vás je kalendář Nejtajemnější místa naší vlasti, který kromě unikátních fotek obsahuje taky seznam 29 nejzáhadnědnějších míst v naší zemi. Víc se dozvíte na: http://www.mysteryplanet.eu/obchod.html
Hawkey
Listopadová výprava 2010
8. 11. 2010 0:22

HAWKEY : Je první víkend po dušičkách. Scházíme se k další výpravě. Naše sešlost zatím není a ani nebude kompletní. U stolu sedím zatím jen s necelou dívčí družinou - s Leou, Evinou a Janou. V ní dnes bude chybět Martina. Alef možná dorazí později z jiné akce. A zcela určitě se ještě objeví a doplní náš čtyřlístek Jiřík, ale tentokrát bez Martina. Předešlých dvou výprav se zúčastnila spolu se mnou jen Lea a Jirka. Ještě před jeho příjezdem oznamuji, že chci být na hřbitově na sólo hlídce. Pokud se někdo přidá, přenechám mu právo volby té půlnoční. Ani se nedivím, že se děvčata jako loni nehlásí ani na "sólo" hlídku ve třech na tož pak jednotlivě. A ani Jiřík, který dorazil se skvělou náladou a ve své pohodě, se pro sólo pobyt nerozhodl.
Tentokrát jsme se zaklábosili na tolik, že k hřbitůvku dorážíme pár minut po půlnoci. Osvětlení kostelíka je vypnuté a uvnitř se opět svítí. Počasí, které z večera bylo uplakané, se naštěstí zklidnilo. Na listopad je neobvykle teplo. Obloha zůstala zatažená. A přesně dnes je nov. Ale díky mrakům by nebyl ani Měsíc vidět i kdyby byl v úplňku nebo v jakékoli jiné fázi. Před vchodem se dívčí družina s Jirkou zarazila a vyslala mne do jámy lvové, když tam chci být chvíli sám. A tak vcházím mezi hroby. Svíce svítí jen na několika z nich. U hraběnčina náhrobku nehoří žádná. Stejně tak ani v obávaném koutě nevidím žádnou plápolat. Ale někdo k vedlejšímu hrobu dal malou solární zahradní lampu, která jako bludička občas velmi slabě v pravidelných intervalech problikne, což je pozorovatelné jen z nejbližšího okolí. V korunách stromů zbývá jen posledních pár lístků, kterými nemá co pohnout, protože je bezvětří. Rozesílám smskové půlnoční pozdravení. Po chvilce špacírování ze mne opadá respekt, s kterým jsem po zážitcích z minula vstupuji.
V samotném svatostánku a jeho okolí vládne klid. Téměř hrobové ticho chvílemi přeruší jen okolo projíždějící auta. Ale ani těch není tak mnoho. Pomalu procházím hřbitůvek křížem krážem. Sleduji okolí. Pořizuji první snímky. Vracím se k zazděnému vchodu, před nímž je hraběnčin náhrobek a napravo od něj poděl kostela obávaný kout. Klid a mír, který zde zatím vládne, po necelé čtvrt hodince mého pobytu přerušilo hlasité bouchnutí vchodových dveří. Ostatní se již nemohli dočkat a vyrazili za mnou tak vehementně jak vypuštěná smečka hladových loveckých psů, že se jinak docela bytelná vchodová vrátka při zavření div snad nevyvrátila z pantů :-) . Sledoval jsem je od hraběnky, jak se ženou na své oblíbené stanoviště u pumpy. Možná, že i Babeta na ně užasle zírala též :-) . Po malé chvíli vidím přicházet Jiříka. Ten je dnes naprosto v pohodě. Pocit něčí přítomnosti za zády v patách se teď nekoná. Vracíme se k diskuznímu kroužku v rohu u pumpy. Marně lovím v paměti, kdy tohle místo opustila Lea s Janou :-) . To Jirka s Evinou nejprve vyrazili se mnou k zadní zdi kostelíka, kde jsem na minulých dvou výpravách , cosi vyfotil, a kde mi foťák přímo odmítal fungovat, sám se vypínal, a aby pak po hláškách o vybití baterie po chvíli opodál znovu fachčil, jako by se nic nedělo. I dnes mne tohle místo doslova přitahuje zpátky. Ukazuji Evině a Jirkovi odkud jsem ty snímky pořídil. A že na té zdi teď není nic vidět, protože tam není vážně nic, od čeho by tam ten temný "stín" připomínající postavu byl. Takže kromě mne sem tam časem vyrazí na sólo špacír jen tihle dva. Ale jinak doplňují diskuzní kroužek na kouřovém stanovišti. Sem tam je slyším na druhé straně hřbitova, skoro jako bych stál vedle nich :-) . Ani dnes ty "zmrzliny" neremcají, že jim je zima, přestože s ubíhajícím časem se malinko ochlazuje. Nestačím se divit, ba přímo nad tím žasnu. Jindy by už měly zaječí úmysly. V jednu chvíli, jsem se od nich znovu vydal na zmíněné místo mého zvýšeného zájmu, kam mne to jako magnet neustále přitahuje, tak asi tak na dvě třetiny cesty mezi nimi a ním někde v prostoru na půl mezi námi se ozval hlasitý kovový zvuk, který jsme slyšeli všichni. Asi jako kdyby se někdo trefil do některé z plechových váziček diabolí. A hned zas nastalo ticho. A nikde nikdo. Prasknutí sklíčka lucerniček díky tepelnému pnutí zní jinak. Navíc v tomhle prostoru, žádné svíčky v lucerničkách nehoří. Přesně tenhle zvuk jsme zaslechli ještě několikrát a ve stejném prostoru jako minule znovu zlobí technika, která zas pak jede dál.
Jiřík je dnes ve své pohodě, která z něj doslova srší a stejně tak i Lea, která zmínila, že má pocit, jako bysme byli něčím či někým pozorováni, ale nijak ji to přitom nevyvádí z klidu. Zní to neuvěřitelně, ale přesto že se nic moc neděje, lámeme náš rekord v pobytu.
Je před půl třetí ráno a diskuzní kroužek se pohnul směrem k východu hlavní cestou. Před úrovní zadní zdi kostelíka jsme zaslechli něco jako rychlé kroky. Posloucháme, ale žádný zvuk, který sem nepatří už nenásleduje. Vycházíme před hřbitov. Kde další půl hodinu vše i z minula probíráme. Jirka zmínil, že na minulých dvou výpravách měl pocit, že skrz mezery mezi plaňkami ve vrátkách se na nás cosi dívá. Teď krom radosti z rekordního pobytu, jsme možná trošku zklamaní, že jinak se až zas tak nic nedělo. Žádná mlha a ani těch pár hlasitých kovových zvuků, oproti těm minule nás "neuspokojilo" :-) . Ale jinak se dá říci, že spíš než po "úspěšné" výpravě máme stejně po dnešní velmi pohodové, možná téměř až poetické sešlosti (nezní-li to vzhledem k místu našeho zájmu a pobytu snad až trošku morbidně) skvělý pocit a náladu a těšíme se na další zážitky. Jen ať se mi po dnešku na další výpravě "zmrzliny" zkusí vymlouvat :-) a mít zaječí :-) .
No tak uvidíme, zda se něco povedlo zachytit na snímcích, Netuším, jak je na tom, co se počtu fotek týče Evina, ale dnes jsem jich určitě pořídil snad nejméně ze všech výprav. Padla třetí hodina raní. Nasedáme a rozjíždíme se domů.

Lea
Srpnový výprava 2010
12. 09. 2010 19:43

HAWKEY :
Netradičně krátce po sobě se znovu tradičně scházíme na obvyklém místě v obvyklém čase, a jako vždy po bezva posezení a klábosení spojeném s malým občerstvením, vyrážíme do jámy lvové, kam vcházíme pár minut po půl dvanácté hodině noční. Je krásná, letní noc. Nebe není sice úplně jasné, spíš jakoby zahalené ve velmi jemném oparu, ale ty nejjasnější hvězdy jsou vidět. Měsíc dorůstá. Je pár dní před úplňkem. Jupiter stále krásně září, ale teď není Měsíci po boku jako při poslední výpravě, ale vartuje s ním na obloze o kus dál. Osvětlení kostelíka je vypnuté. Uvnitř se znovu svítí. Jen na pár hrobech hoří svíčky. Okolní veřejné lampy ani dnes v tuto chvíli všechny nesvítí. Nedá se říct, že by byla tma tmoucí, ale už jen tím je to tu trošku tajemnější. Tentokrát se nám "povedlo", že si ani jeden z nás nevzpomněl na svíčky a tak pomalu rovnou pokračujeme na stanoviště u pumpy. Kousek od něj snad na přivítanou se ozvala docela slušná rána. Jako by někdo bouchnul do kamenné desky na nedalekém hrobě. Slyšeli jsme to všichni. Podobných ran jsme pak ještě na různých místech slyšeli několik. Vážně docela slušný pecky. Jednou jako když o sebe třísknou kameny a pak i jako když uhodí do vrat či dřevěnou tyčí do kmene stromu a pak zas hned ticho. A nikde nikdo. Jirka má chvílemi zas ten nepříjemný pocit něčí přítomnosti. Procházíme mezi hroby. Oči i uši nastražené. Pořizujeme snímky. Křižujeme po hřbitůvku. Občas se sejdeme v rohu u pumpy na kouřovou. Lea je už opět ve svém klidu. Do místa mého největšího zájmu patří prostor u zadní zdi kostelíka. Nejen že mne zde zlobila před tím technika, ale na jednom ze snímků jsem vyfotil něco, co není stín od kmene stromů ani okolních náhrobních kamenů. A tak tu teď obcházím a dívám se z toho místa odkud jsem fotil. Pořizuji nová fota. Ze všech stran to tu teď pozorněji zkoumám, ale na zdi po "stínu" ani památky. Vážně z toho směru není přesně v tomhle místě nic, od čeho by tam byl. Pokračuji špacírem po celém hřbitůvku. Sem tam se s ostatními sejdeme na kouřové a nebo jinde na jednom místě. Ale nejvíc mne to láká zpátky ke kostelíku. S pokročilým časem mi opět začíná zlobit technika. Po krátkém okamžiku zas ale maká. Jen na tomhle místě si párkrát prostě nepochopitelně postaví hlavu. Svědkem jsou mi Jirka s Martinem. V jednu chvíli, kdy jsme společně od pumpy vyrazili k obávanému koutu, jsme zaslechli zvuky, jako by někdo šel zvenčí podél zdi. Zastavili jsme a posloucháme. V té chvíli ustaly i kroky. Jako bychom se "s někým" poslouchali navzájem. To se několikrát opakovalo. Potichu se snažíme přiblížit ke zdi, abychom za ní nahlédli. Když se nám to podaří, není po nikom ani vidu ani slechu. Atmosféra začíná houstnout.
Lea s Janou začínají vnímat, že něco ne zrovna přátelského s nevolí sleduje naší přítomnost. Jsme u náhrobního kamene hraběnky. Díváme se směrem k zadní zdi. Uprostřed hřbitova se začíná tvořit mlha. Holky poprvé hlásí čas k ústupu. Foťák znovu blbne. Ale z hlavní cesty směrem ke kostelíku už zase poslušně fachčí. Mlha je vidět i na hlavní cestě. Poprvé opouštíme hřbitov. Před ním jsou děvčata v klidu. Dokonce pochvíli pronesla,že jestli chceme něco zažít, tak teď nejspíš máme tu správnou příležitost, ale ať tam nejsme moc dlouho. Vracíme se. Mlha mezitím zmizela. Rozhodli jsme se, že uděláme pomalu kolečko a pak chvíli setrváme v tom nejobávanějším prostoru. A právě v něm se situace se zlobením techniky opakuje. Z mnoha pokusů se podaří udělat jen několik snímků. A opět se tvoří mlha. Jdeme ze hřbitova povědět děvčatům co a jak. Po chvíli nám to nedá a znovu jen my kluci vyrážíme. Tentokrát je až na malé zlobení techniky v inkriminovaném místě klid. Tím míním žádná mlha, žádné divné zvuky. A tak jen aby se holkám nezdálo, že už jsme dlouho pryč, vracíme se k nim zpátky a chvíli o všem debatíme. Ani nijak zvlášť při tom nevnímáme, kolik vůbec je. Lea a Jana jsou stále v klidu. I po té, co jsme zaslechli nějaký zvuk z lesíka vedle cesty kolem hřbitůvku. Dokonce ani neprotestují, když navrhnu, že do třetice uděláme ještě jednu obhlídku. Po hlavní cestě k rohu u pumpy, podél zadní zdi a znovu cestičkou podél boční zdi do jámy lvové. Pro změnu nyní u kostelíka foťák přímo stávkuje. Chci pořídit snímek a jen se dotknu spoustě, sám se vypne. A odmítá se zapnout. V jednu chvíli pak dokonce signalizuje vybití baterie. Z několika marných pokusů se mi přeci jen povede dva snímky vyfotit. Znovu se zvedá mlha uprostřed. Scházíme na hlavní cestu. Kousek po ní ještě jdu zhruba do místa, odkud jsem minule cosi vyfotil. Teď se mi snímek daří pořídit bez problémů. Martin s Jirkou se mnou drží basu a postávají na půli cesty mezi mnou a hlavním vchodem. Vycházíme a sdělujeme si nejnovější zážitky a vůbec probíráme celý dnešní pobyt. Lea s Janou ale už teď mají zato, že je asi na čase vyklidit pole. Jsme zvědaví, co objevíme na fotkách. No pro dnešek toho bylo asi už dost. Pokud mohu říct za sebe, ještě bych tu pobyl a šel tam znovu. Nicméně podřizuji se většině. Nasedáme a rozjíždíme se do svých domovů plní čerstvých zážitků. Ale už s myšlenkou na to, co se bude dít příště.
A ještě neobvykle až na závěr musím zmínit složení naší dnešní další milé sešlosti "starých", dobrých přátel, aby toto opomenutí nebylo z mé strany považováno za nezdvořilost. I tentokrát nejsme bohužel kompletní. Jiné plány na tento den měla pro změnu Evina a budou chybět i její snímky. Jako fotograf je prostě profík. Spolu se mnou dnes vyráží po skvělém a báječném posezení vstříc dobrodružství Lea, Jana,zotavená po dovolené, Jirka s Martinem, který se nám v té Evropě neztratil, a Alef s Martinou, kteří tak i testovali nové přibližovadlo, a vzhledem k dlouhé cestě za sebou a pak ještě před sebou s námi pobyli v jámě lvové necelou hodinku.
Lea
Z tisku : ČERNÁ KRONIKA
12. 09. 2010 19:39

NOUTONICE 08. 08. 2010 ?
Nepříjemné překvapení čekalo včera obyvatele Noutonic na Praze-západ.
V rozestavěném domě hned vedle obecního kostela a hřbitova tady našli oběšenou starší ženu.
Případu se ihned chopili kriminalisté, kteří šetří, zda nejde o vraždu.
„Z toho, co se doposud podařilo zjistit, mrtvou s domem nic nespojovalo,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová?.

Trochu mě to připomnělo vyprávění o dělníkovi z nedaleké stavební buňky, při výstavbě prvního domu, též v těsném sousedství. (Popsáno v některém z příspěvků v diskuzi).
Lea.
Lea
Červencová výprava 2010
12. 09. 2010 19:34

HAWKEY:
V netradičním termínu se na naší další výpravu tradičně scházíme na obvyklém místě v obvyklém čase, odkud se přesouváme do oficiálního místa srazu v mystické hospůdce s duší "U čarodějnic" jako vždy s pozornou, vlídnou a příjemnou obsluhou, kde se dobře vaří, a tím pádem i pije a klábosí. Kde nasajete tu pohodovou atmosféru, na chvíli vypnete a skoro zapomenete na okolní svět. Obzvlášť sejdete-li se s partičkou starých dobrých a milých přátel. Naše sešlost není kompletní. Jana odjela tento den na dovolenou, Alefa vypekla obměna vozového parku, takže stále ještě čeká na nové přibližovadlo do příštího týdne, a Martin s kamarády brázdí někde Evropou.

Ke hřbitůvku dorážíme pár minut před půlnocí. K našemu ne zrovna radostnému zjištění tu máme uvítací výbor. Dvojici místních venčící svého psa, která je, jak se zdá, naším příjezdem překvapena víc, než my jejich přítomností. Ale míjíme se zcela bez dalšího vzájemného povšimnutí a ani oni dál neokouní a vyklízejí pole. Osvětlení kostelíka je již vypnuté.
Vcházíme do jámy lvové. Uvnitř svatostánku je vidět svit; snad od kostelní svíce či malého osvětlení oltáře. Není tam kudy se podívat, co přesně je jeho zdrojem. V okolí hřbitůvku jsou naštěstí pohaslé i některé lampy veřejného osvětlení a hřbitovní svíčky plápolají na daleko méně hrobech než tomu bývá o svátcích. Nedá se říct, že hřbitov je ponořen do úplné tmy tmoucí, ale ta snížená intenzita okolního osvětlení mu dodává přeci jen tu správnou atmosféru. Na od mráčků vymetené letní obloze září po nedávném úplňku ubývající, nebo chcete-li, couvající Měsíc, kterému touto dobou dělá společnost, krom ostatních miliónů hvězd, jasně a krásně zřetelně viditelný Jupiter. Tu a tam bezvětří vystřídá velmi jemný vánek, který si pohrává s listím v korunách mohutných stromů. Počasí je k nám víc než shovívavé, prostě ideální. U stavení před hřbitovem, tedy směrem k Okoři, vládne klid.
Naše první kroky tradičně vedou k rodinným hrobům Ley a poté k náhrobku hraběnky, kde zapalujeme svíčky. Od prvního okamžiku máme nastražené oči i uši. Jindy téměř vždy pohodový a až skeptický Jiřík se nám cestou ke stanovišti u pumpy svěřuje se svým skličujícím pocitem, že mu přijde, jako by měl někoho neustále v patách. A je na něm znát, že je tím jemně vyvedený z míry. Po chvíli podnikám špacír mezi hroby po cestě podél zadní hřbitovní zdi a pak dál cestičkou podle levé zdi k směrem k obávanému koutu, ale jen k sousoší s úlem, kde chvíli postávám a pozoruji dění kolem. Od stavení za hřbitovem směrem k Velkým Přílepům je slyšet hlasy zřejmě již končící zahradní párty, neboť po nedlouhé chvíli ustávají a i z této strany je pak již klid. Po té se příčnou uličkou vydávám zpět ke stanovišti u pumpy k ostatním. Ještě než stačím dojít na hlavní cestu, zahlédl jsem, že se po ní směrem ke mě blíží Jirka s Leou. Tentokrát z kouta cosi ne zrovna přívětivého jako by Leu vyhnalo pryč, ačkoli jindy se právě tam cítí v pohodě a bezpečí.

LEA :
Ano, je to tak. V místě u východu na samém konci hřbitůvku, u schůdků k pumpě, jsem se vždy cítila dobře, téměř až bezpečně. V tu noc také, ale jen do doby, kdy se mě najednou přehnala přes ramena zima, periferním viděním jsem vpravo, u chroští, cosi zahlédla. Otočila jsem hlavu směrem ke křoví a zahlédla na možná 4 až 5 vteřin něco, co bych přirovnala k menšímu, těžkému, černému obláčku, který se podobal svojí hustotou a strukturou spíš černé „cukrové“ vatě. Když jsem se, přiznám, polekaně ze sedu na zdi postavila, černá cukrová vata se rozpustila. Popadla jsem tašku a mazala za Jirkou, který stál, naštěstí nedaleko?

Vracíme se k sousoší, kam mezitím při svém focení dorazila i Evina. Po chvilce se vydávám směrem k obávanému koutu s menší zastávkou u zazděného vchodu do zákristie, kde mne zaujal cvrkot, ale nedělám si iluze, že ten malý a určitě dobře schovaný hmyz by se mi nepovedlo objevit ani s baterkou, kterou jsem ponechal Lee. Nikdo jiný si na ni ani nevzpomněl. Jirka s Leou setrvávají v debatě u Poláčkových a Evina mým směrem pokračuje v pořizování dalších snímků. Postupuji pomalu dál do kouta. Na jednom z hrobů zde plápolají tři svíčky. Docházím zvolna k čelní zdi k nepoužívanému hřbitovnímu vchodu. Z listí na jeho schodišti se ozývá hlasitý šramot. Že by ježek, nebo jiný živočich? Pořizuji snímek tím směrem, ale ve světle blesku v listí skvěle maskovaného tvora se mi nepovedlo zahlédnout. Ani na malém displeji nejsem s to identifikovat, co se v tom listí tetelí. Mířím zpět pro baterku. Evina už mezitím dorazila k náhrobku hraběnky, kde se potkáváme. Všimli jsme si, že i Jirka s Leou se k nám vydávají a tak se vracíme do kouta. Mezitím, ale i tvor ze schodiště pokračuje ve své cestě a tak jej nyní slyším šramotit už v trávě podle kostelní zdi. Směrem k tomu zvuku pořizuji snímek a mám oči na stopkách. Teď v té zelené trávě v záblesku vidím, že je to skutečně ježek. Celý vyplašený z naší společnosti. Zůstává stát. Evina si jej nevšimla a tak snímek, než ho také zahlédla, ještě několikrát pořizuji znovu. Tady se mi poprvé zdá, že mi technika vypovídá službu. Ve dvou případech z těchto šesti pokusů vůbec nezafungoval blesk. Ale to nás už došli naši opozdilci a na ježka, který v pozici mrtvého brouka nehnutě je stále na stejném místě, teď už míří kužel světla baterky. Necháváme ho ať si jde v klidu po svých a pokračujeme s Evinou směrem zpět k zadní hřbitovní zdi v dalším focení. Jirka s Leou nás chvíli doprovází a pak se oddělí a jdou na stanoviště u pumpy. Pokračujeme ve focení a pomalu se blížíme ke stejnému cíli. Asi tak v polovině u zadní hřbitovní zdi při sledování prostoru směrem ke kostelíku mne upoutalo mihotající se světýlko. Odtud to vypadalo, jako by tam s ním kdosi popocházel. Stejný dojem měla i Evina, když chvíli pozorovala to samé, co jsem jí řekl, ať se tam chvíli dívá a poví, co vidí. Rozhodli jsme se tomu přijít na kloub a tak jsme tentokrát pro změnu rychlým krokem minuli Leu s Jirkou na stanovišti a po hlavní cestě pokračovali k pozorovanému místu. Nikoho jsme nezahlédli. Po chvíli sledování několika hořících svící jsme si všimli, že plamen jedné z nich vlivem vánku plápolá a jeho intenzita se tím chvílemi zmenšuje a pak znovu nabývá, což se nám z té dálky mohlo jevit, jako by s ním někdo uhýbal do strany. A je po záhadě. I když při tomto pozorování a pořizování dalších snímků jsme ve své blízkosti dvakrát oba zaregistrovali nějaký šum. Jako by něco bedlivě a zvědavě sledovalo ne zrovna s velkou libostí naše počínaní a snad tím projevem, chtělo zastavit náš další postup. Zde mi v té chvíli znovu selhala technika. Ačkoli jsem před odjezdem nechal dobít baterii, stalo se mi, že mi foťák dvakrát odmítl poslušnost a hlásil, že je vybitá. (Zde předběhnu trochu v čase. Při cestě domů, pak foťák fungoval, jako by se nechumelilo. Prohlédl jsem si všechny fotky a po příjezdu bez dobití z něj stáhnul vše do počítače. Signalizace stavu baterie přitom byla stále zelená). Jirka s Leou v této chvíli dorazili za námi, protože je nenechalo klidnými, kam že jsme to najednou tak rychle vyrazili. Při té příležitosti Evina prozradila svůj zážitek, že v jednu chvíli ji až začala bolet hlava z pocitu, jako by ji někdo sledoval a snad jako by ji až tím hypnotizoval, či snad lépe paralyzoval, ale po malé chvilce to přestalo. Mě osobně podobné stavy jako ostatním, až na "nepochopitelnou" neposlušnost do té doby vždy velmi spolehlivého mjúčka, nenastaly. Ale musím chlapsky přiznat, že tentam byl můj pocit jakoby přátelské vlídné hřbitovní atmosféry z předešlých dvou výprav. Mystično teď vskutku dost hustě viselo ve vzduchu. Dalo by se říct jako ticho před bouří. Společně jsme po vysvětlení a sdělení si zážitků pak pokračovali v procházení mezi hroby. Po nějaké chvíli jsme se sešli znovu u pumpy na kouřovou. Ani jsme nevnímali kolik vlastně je. Vzhledem k té houstnoucí atmosféře něco uvnitř Lee zavelelo, že je nejvyšší čas vyklidit pole. I když možná by právě teď asi stálo za to setrvat ještě chvíli dýl. No uvidíme, co prozradí fota. A rozhodně pak ještě další výprava.

LEA:
Tak nám to Hawkey všechno krásně popsal a moc mu za to díky !! Na závěr je nutno napsat, že po tom co se na hřbitůvku na chvíli zbláznil foťák jak Hawkyho, tak Evi, mi při zpracování fotek (vybrané zašleme administrátorovi zdejšího webu) spadl PC. Totální kolaps harddisku?..


Lea
veve3.com
12. 08. 2010 1:29

V článku byly původně uvozovky : "zkratkou" 2 km. :-))
veve3.com
zkratka?
8. 08. 2010 9:37

co je to za kratku 2km??? :D
Hawkey
Jedeme dále...
5. 07. 2010 17:20

Po naší poslední dušičkové výpravě jsme usoudili, že pro příště upustíme od významných magických datumů. Proto jsme nic neplánovali ani na letošní Valpružinu noc, která tak krásně vycházela ze soboty na neděli. Nicméně snad nejspíš proto, že zde máme své kořeny, to Lee nedalo a pokusila se narychlo svolat naší partičku na obvyklé místo, v obvyklém čase. Nakonec jsme na naší tradiční výpravu vyrazili jen my dva. Bylo to pro ostatní vážně dost hodně na poslední chvíli a není divu, ž e již měli jiné plány. Večer v příjemném prostředí a mystické atmosféře naší oblíbené hospůdky s duší nám uběhl, jako tomu bývá když jsme v plné sestavě. A když už jsme se sem vypravili, šli jsme naše kamarády z druhého břehu řeky duší alespoň pozdravit a připomenout jim, že o nás ještě uslyší.

I když jsme "nezavírali", byli jsme jedni z posledních hostů. Tentokrát nás na cestě k hřbitůvku snad na přivítanou překvapila docela intenzivní přeháňka. Skoro jsem se začal obávat, že můj klobouk přestal fungovat :-), ale "provazy" vody brzy po chvilce přečkané v autě ustaly. Kostelík byl ještě při našem příjezdu osvětlen, ale před naším vstupem na hřbitůvek, pár minut před půldvanáctou hodinou noční, světla zhasla. Civilizace v podobě se k němu přibližujících okolních nových stavení a především veřejného osvětlení, k naší nelibosti (a možná nejen naší) dost nešetrně ubírá na tajemné atmosféře tohoto svatostánku, který dříve byl za vesnicí pouze v polích opravdu místem odlehlým a temným.... Navíc se ze zahrad těchto nových domků před hřbitovem, tedy směrem na Okoř, ozýval hlahol probíhající zábavy u ohňů. Stavení za hřbitůvkem, směrem k Velkým Přílepům, byla po tmě, snad jako by v té chvíli v nich nebylo živáčka. Ovšem klid, který z tohoto směru byl, zase o to více zde ruší již zmíněné osvětlení.

Naše první kroky vedou k rodinným hrobům Ley, kde zapalujeme svíčku a odtud míříme na stanoviště do kouta u pumpy na kouřovou. První, co mne upoutá, je, že mi přijde nějaký prostornější, zbavený křovin u hřbitovní zdi a mám pocit, že tu chybí snad i nějaký strom. V jednu chvíli jsme cosi zaslechli od křovisek mezi hroby u zadní hřbitovní zdi, asi tak někde uprostřed, ale v tomhle hlomozu od vesnice těžko říci, zda to nebyl jen nějaký odraz zvuků.

Mimochodem zhruba v tomto samém místě po naší loňské dušičkové výpravě na svém sólo špacíru cosi připomínající lomoz, jako by tam někdo chtěl přelézat zeď, zaslechl Jirka s Martinem. Nic a nikoho nezahlédli ani za zdí a ani toho ježka nenašli. Ovšem jeho zvuky připomínají těžké kroky či lép e dupot a rozhodně ne šramot v křoví někoho, kdo se chce dostat přelezením přes zeď . Krom větší zimy odpovídající tomuto období Jiřík zmínil, že atmosféra byla i díky menší intenzitě osvětlení okolních lamp daleko víc ponuřejší. V první chvíli Jirku napadlo, že tam na ně číhám, ale pak to hned zavrhl, protože jsem neměl a ani nemohl mít tušení, kdy se sem vydají a i když jsem pro každou srandu, tohle je přeci jen už hodně silný kalibr a nerad bych měl někoho na svědomí. Tady končí vážně veškeré žerty, i ty drsnější "kanadské". Do toho bych nešel, obzvláště ne na tomto posvátném místě, které si v ždy zasluhuje patřičnou úctu i respekt.

A tak ještě chvíli jemně znechuceni okolní rušivou zábavou u ohňů setrváváme na místě. Chvilku před půlnocí se znovu spustil deštík. Lea, která měla za sebou od rána docela perný den, se přeci jen už těšila do hajan a tak to pro dnes odpískáváme. Vzhledem k okolnostem jsem neměl to srdce ji tak unavenou se pokoušet přemluvit přečkat těch pár kapek v autě a ještě chvilinku pobýt. Nebýt přeháňky obešli bychom před odchodem i ostatní významná místa, ale teď míříme do sucha. V úrovni hraběnčina náhrobku z cesty směrem k němu pořizuji pár snímků a u auta ještě jeden směrem na kostelík. Ale ani nedoufám, že by na nich mohlo něco zvláštního být. Prostě jen pro zachycení času, že jsme zde byli. A tak nasedáme, a i když přeháňka přestává, ještě než nám zmizel hřbitůvek z dohledu, vyrážíme zpět k svým domovům.

Přestože se nám tentokrát za tu chvíli zde strávenou nic nepřihodilo a nestálo by to snad ani za zmínku, natož za malé slohové cvičení, dvě fota mi nějak nedají, abych se o ně nepodělil, i když už je s křížkem po funuse, a tím zároveň za nás i pozdravil s přáním krásných prázdnin a dovolených všechny příznivce tajemna a našeho příběhu zvlášť a dal vám tím na vědomí, že jsme to ještě nezabalili, a že snad to příští hlášení pro vás konečně bude to pravé ořechové. Hodně štěstí a slunce v duši s anděly strážnými v patách ať vás na každém kroku neustále provází.

lucyk007
lucy
14. 06. 2010 11:31

mozna to je tim, že v černovicích u prahy se nasel "upíří hřbitov" :)
prokopios
Černo?ice
16. 11. 2009 21:34

Lea: Moc Ti děkuji. Která vila u trati to je, asi vím, tedy pokud je to ta, která vypadá dost depresivně i od pohledu... Ale o té na Vrá?i jsem fakt je?tě nesly?el. Bohu?el nevím, kde byla na Vrá?i cihelna,ale zjistím to ;-). Je to jakoby směrem k Dobřichovicím, ?e?
Neví? prosímtě je?tě, k čemu tam mělo docházet?
Lea
prokopios
16. 11. 2009 16:04

Pokud vím nebo jsem sly?ela, těch domků nebo vilek je tam víc. Vím o jedné na Vrá?i, směrem na bývalou cihelnu, v předposlední postranní ulici vlevo, téměř na konci, u pole. Dal?í je dole v Černo?icích u trati, směrem na Mokropsy.

Jinak chci je?tě jednou poděkovat v?em zúčastněným na výpravě a nápad, který psal Silver by se mo?ná dal realizovat. Zní to docela logicky. Lea
Alef
Audio záznam
15. 11. 2009 15:04

Na hřbitově jsme to poslouchali v autě. Záznam se zdál děsivěj?í, co? jistě způsobilo prostředí i pozdní noční doba. Hodně zále?í na reprosoustavě ze které se záznam poslouchá, malé bedničky u PC asi nejsou nejvhodněj?í. Nejvhodněj?í není ani komprimace nahrávky formátem Mp3, bohu?el ve Wavu je to pro web moc velké. Nahrávku jsme pořídili mikrofonem chráněným proti větru a ostatním ruchům bě?ně sly?itelným. Citlivost zařízení je vysoká pro záchvěvy v zemi. Aparaturu jsem umístil na masivní kamenný blok a v průběhu nahrávání se nikdo v blízkosti nepohyboval.
Záznam nadále upravuji do poslouchatelněj?í podoby. Na grafickém záznamu je patrné "cosi" co zůstane po odfiltrování ?umu. Je to v?ak zatím nesrozumitelné.
prokopios
Pro Leu
15. 11. 2009 14:58

Ahoj, prosímtě, jaká vila to má být? Vrá? je dost ?iroký pojem.A neví?,co přesně se tam mělo dít? Jak stra?ení probíhalo? Jsem téměř místní,ale o stra?idelné vile v Černo?icích jsem je?tě nikdy nesly?el.

Díky

klidně mi napi? na mail :wiliam.conqueror@seznam.cz

Silver
Pozdrav průzkumníkům II.
15. 11. 2009 14:12

Ty vollle !! Tak jsem si je?tě jednou vlezl na ty stránky Alefa a zjistil jsem, ?e jsem ****. Já jsem si původně stáhl jen ten krátký vyči?těný záznam a i ten u? zřejmě do?el dal?ího vývoje. Ale v článku je je?tě odkaz na originál záznam-to u? je jiné kafe !! To se ani moc čistit nemusí, je to tam sly?et, i kdy? nevím co. Jako ?epot, pak zase hluboké tóny ve stylu skučení, vysoký tón jako hvízdot (mo?ná větru). Ka?dopádně to jdu poslouchat znova, v klidu. Jaký jste z toho měli pocit vy při poslouchání ?
Silver
Pozdrav průzkumníkům :))
15. 11. 2009 13:57

Zdravím vás v?echny a díky za obsáhlý popisek va?í dal?í náv?těvy. U? mě to taky napadlo, ?e negativita tam je spojená s velkým počtem lidí. A ?e by stálo za zkou?ku jít tam po kouskách. Ale jestli jsem tomu dobře rozumněl, stejně v?dycky zbytek čekal hned za zdí. Ale jestli tam fakt něco je a můj názor je ?e je, tak to vidí a? za roh. Proč nesedět v hospůdce a po dvojicích vyjí?dět a střídat se ? Dát si nějaký čas na bezpečnost, kdyby se někdo dlouho nevracel.
Ono to něco se nemá důvod nahlas hlásit. Spí? mě zajímal ten zvukový zápis. Tam by mohla být cesta. Nevím jestli není chyba na mojí straně, ale ta MP3 mě hrála pár vteřin, dalo mě hodně práce se zaposlouchat pořádně. Ale nakonec bych si byl jistý tím, ?e je tam za nějakým zvukem je?tě jeden, při?lo mě to jako ?epot, neexistující slova. Jak ale říkám, moc krátké na pořádné posuzování. Kdy? jste to poslouchali v originálu na místě, co jste sly?eli vy ?
Lea
NOUTONICE - DU?IČKY 2009
11. 11. 2009 13:02

Ahoj, zdravím v?echny příznivce a fandy noutonického hřbitůvku, zdravím i zvědavé a nevěřící lidičky.
Ze soboty 31. 10. na neděli 1. 11. se na?e průzkumná parta opět se?la za účelem nejen přátelského setkání a oslavy Halloweenu (s jednodenním zpo?děním), ale také po čase společně nav?tívit noutonický hřbitov, u? oblečený do du?ičkového hávu.

HAWKEY : Je to tu zas. Čas Halloweenu a du?iček, svátku v?ech svatých a památky zesnulých. Obojí vychází z keltské mytologie svátku Samhain, kterým Kelti začínali nový rok. Věřili ?e svět mrtvých se v tuto noc prolíná se světem mrtvých. Snad i proto jim v tento čas projevovali patřičnou vzpomínku a úctu, aby du?e mrtvých měla klid a její nespokojenost nebyla důvodem setrvání ve světě ?ivých. Chceme zajít na hřbitůvek je?tě za světla tak se ná? trojlístek Lenka, Jana a já schází na kula?áku v Dejvicích. Jirka s Martinem a Alef, tentokrát bez doprovodu, dorazí a? do hospůdky, kde je ná? oficiální sraz???.. Na hřbitůvku je je?tě poměrně ?ivo, ale u? jsme mezi posledními náv?těvníky. Po nás přichází je?tě pár lidí, kteří ale opou?tí hřbitůvek dříve ne? my. Kdo ví jestli se jim zde něco přihodilo nebo mají jen respekt z jeho pověsti. Ono i dost zá?itků prý pochází z této podvečerní doby. Holky pomáhají Lee s úpravou hrobů a já se vydávám na tradiční obchůzku. Odkud se vydáváme do hospůdky s du?í - ?u čarodějnic?. Pár minut po nás přichází Alef. A s úderem hodiny srazu k mému velkému překvapení naprosto přesně vchází Jirka s Martinem. Jsme kompletní??????..

LEA : To znamená Alef, Hawkey, Jirka se synem Martinem, Jana, Lea a nová posila Eva. Musím napsat, ?e nový člen výpravy Eva hodně rychle zapadla do na?í bláznivé sestavy, zvenčí by někdo tě?ko odhadoval, kdo je ?slu?ebně star?í? a kdo ?úplný nováček?. Sedělo se velice příjemně, obsluha jako v?dy příjemná, ochotná a v?ímavá. My holky jsme ocenili nový přírůstek v personálu, v podobě příjemného čí?níka, který byl přidělen k na?emu stolu, co? ?patně sná?el Hawkey, který po?ilhával po příjemné servírce z druhé poloviny restaurace. Po?ilhával tak významně, ?e nás nakonec obsluhovali jak čí?ník, tak servírka v dobovém kostýmku. Oprava : v?echny ostatní obsluhoval mladý čí?ník, Hawkyho obsluhovala servírka !! :-))) Byla to u? doba, co jsem se takhle v?ichni se?li a tak bylo co vyprávět. Ka?dý z nás měl řadu zá?itků a tak jsme mezi jídlem, pitím a hrnci s kávou debatili, klevetili, drbali a bavili se, ?e jsme nepostřehli, ?e ručičky na hodinách skotačivě dohopkaly na 23:30. Hawkey po vzoru ?Hujera? připomněl, ?e máme nejvy??í čas, jinak ?e nestíháme ?půlnoční?. V?ichni kromě mojí osoby byli vybaveni buď fo?ákem, nebo kamerou, Alef měl dokonce nachystán silněj?í ?kalibr?, ale o tom později. Jen já jsem ?la na hřbitůvek jako na motýly, s rukama v kapsách, jen s baterkou a malou termoskou kafe. Káva v mém případě slou?í místo ?panáka???????...

JANA : Tentokrát jsme změnili trochu taktiku. Napřed jsme si hřbitov pro?li v?ichni a pak kluci chodili po zkoumaném území sami ? střídali se po jednom. V?ichni ostatní čekali za zdí a ?zavřenými? dveřmi, před kostelem. Při čekání, a? na nás přijde řada, jsem obhlí?ela levou přední stranu zdi. Na rohu u vrat, které jsou zamčené jsem se postavila a poslouchala. Záře lamp osvětlovala zeď i náhrobky, které ji převy?ovaly a samozřejmě cestu. Osvětlená byla docela dlouhá část. Nic zvlá?tního. A jak tam tak chvíli stojím, jako bych sly?ela dusot koňských kopyt. Ale jen tak dva ? tři kroky. Nevím, jestli to nebyl zvuk přenesený z prostředí hřbitova, kde právě chodil jeden osamocený průzkumník. Ov?em záblesky jeho fotoaparátu se jevily spí?e vzdálené ? tak ze zadní části. Rychle sahám po čepici, abych si odkryla aspoň jedno ucho ? byla sviňská zima, ale po této ?úpravě?, u? nic zvlá?tního nesly?ím. Kdy? na nás ? holky (byly jsme tři a ?ly jsme v?echny spolu), při?la řada, vyrazily jsme ?do terénu?. Pěkně pomalu, uprostřed cesty spojující vchod a ?východ? (u pumpy), jsme se zastavily a vyčkávaly, neusly?íme či neuvidíme-li něco co by do ?dne?ního světa? nepatřilo. Na?e smysly ru?ily jen v dálce přistávající letadla, sem tam projí?dějící auto a občas padající list. Ale po chvíli tyto zvuky odfiltrujete a u? je ani nevnímáte. Na konci cesty, kde jsme při ostatních výpravách měli své stanovi?tě, jsme se zastavily, a opět setrvaly skoro v nehybné poloze. Lea měla pocit, ?e ?něco zaslechla? zpoza okrasných keříků na hrobkách, nacházejících se asi uprostřed zdi, která je protilehlá ke kostelu. Ale pak jsme usoudily, ?e to budou asi kluci, kteří se baví na ná? účet. (nebyli) Je?tě jsme tam chvíli stály a mne se začal zmocňovat strach. Byl to náhlý pocit, z čistého bezhvězdného nebe. Opět krátký dusot kopyt. Musela jsem si zhluboka, ti?e a pomalu pro-dýchávat plíce, abych zvládla situaci. Holky v pohodě stály a na jejich tvářích jsem nezaznamenala ?ádné pohnutí. Pak se Eva zeptala, jestli jdeme zpět nebo hřbitov je?tě obejdeme. Moje reakce by byla ? úprkem vpřed, ale usoudila jsem, ?e to je můj subjektivní dojem,ale objektivně se asi nic neděje. A kupodivu, jak jsme začaly mluvit, má panika ustoupila stejně tak rychle, jako začala. Tak?e jsme se daly jako poslední hlídka na poslední kolečko. V?e proběhlo o.k. Za branou jsme se s ostatními se?li a vyměnili zá?itky. Jeden z kluků měl nějaké sluchové vjemy také ze zadní části, ale v jiném rohu. Lea se svěřila, ?e na místě, kde mne přepadla hrůza, poci?ovala také strach?????...

HAWKEY : Půlnoc přečkávám u náhrobku hraběnky. ?ádná mlha. Ani kroky. Ani obávané zlověstné zelené světýlko se mi nezjevilo. I v okolí vládne naprostý klid. Nevnímám nic, co by mne zaujalo nato? znepokojilo. Přesouvám se do obávaného kouta, dělám snímek, jeho? záblesku si ostatní před hřbitůvkem v?imli. Zde je i poprvé sly?ím, jak si potichu mezi sebou povídají. Ale jak se vzdaluji procházením po cestičkách a? na druhou stranu hřbitova je opět sly?et pouze ?ustění listí. Jediné kroky, které jsem zaslechl, patří dal?í hlídce. Po 20 minutách mne střídá Martin. Po něm vchází na hřbitov Jirka a pak jdou děvčata. Jana sice hlásila , ?e by klidně ?la taky, ale teď na tom netrvá.
Alef nám představuje svoji vlastní vychytávku pro pořízení zvukového záznamu - EPV. ??Pak vcházíme na hřbitov v?ichni. Vět?ina míří rovnou ke stanovi?ti k pumpě. Odděluji se u lodi kostelíka a procházím cestou podél hřbitovní zdi na druhé straně ke stejnému cíli. V rohu jsem zahlédl postavu, která mi ?la naproti. To se rozkoukala a osmělila Eva a se svým fo?ákem vyrazila na samostatný ?pacír.. Po vrácení celé na?í sestavy si Alef poslechl záznam. Přehrál nám jej v autě na repráky. Ta druhá strana nahrávky kdy jsme v?ichni byli pryč, zachytila zajímavé zvuky. To je síla a snad jeden z mála dne?ních projevů na?ich kamarádů z druhého břehu??.....??...

JANA : U? pouhým uchem jsme zaznamenali nějaké zvukové anomálie. A co? teprve po filtraci, na které teď Alef doma pracuje.. Jsme teď v?ichni na?ponovaní jako tětiva na luku a tetelíme se zvědavostí a nedočkavostí, co z toho vyleze...........................

LEA : Alef to měl domů daleko a tak se s námi pomalu loučil, my holky jsem u? také začaly preferovat návrat do teplých pelí?ků, zuby nám drkotaly a cvakaly tak, ?e by se nás naopak mohli začít bát tam za zdí.. Hawkey by sice rád sice výlet prodlou?il, ale vzhledem k tomu, ?e ho ani Jirka s Martinem nepodpořil, nezbylo mu nic jiného, ne? se chystat k návratu také. Opou?tíme noční, du?ičkový hřbitůvek, který nás zdraví je?tě plápolajícími světýlky od svíček, které tu a tam pomalu dohasínají, cítíme vůni podzimního listí a na rozloučenou nás po tvářích pohladí zvedající se vítr. Je nejvy??í čas usednout do aut, zablikat si na pozdrav a popřát si zase dal?í setkání? Myslím, ?e ke zvuku motorů aut se nám v?em v u?ích usídlily i neznámé zvuky z nahrávacího zařízení. Zvuky, které v nás v?ech vyvolaly reakci ú?asu, mo?ná i mrazení. Uvidíme, co z toho vzejde. A jsem zvědavá i na fotky, kterých bylo opravdu hodně a právě procházejí společnou kontrolou a komentáři?????...

ORIGINÁL ZVUKOVÉ NAHRÁVKY : http://alef.i.sweb.cz/mp3/Noutonice1_2.mp3

Zdroj : http://alef.i.sweb.cz/



vojak85
Hawkey
23. 09. 2009 0:00

kde to krucinál lozí?? Já netancuji mezi hrobama, nebo co tam dělá?? Nejdříve nav?tívím hřbitov za dne, to snad dělají v?ichni, a taky potom vím, kde co je a ?e někde mají na hřbitovech lampy, to není novinka.
Hawkey
4vojak85
21. 09. 2009 20:04

.... jít sám na hřbitov, to mne u? také napadlo. Nicméně je to vůči sobě samotnému víc ne? nezodpovědné. Nikdy neví?, co se mů?e stát. U? jen kdyby jsi měl ?patně ?lápnout a způsobit si velmi nepříjemný výron v kotníku, ne-li něco hor?ího. V?dycky je dobré mít někoho sebou v záloze, kdo i pro takový "banální" případ bude někde nablízku a pomů?e. To obzvlá?? platí pro tak nevyzpytatelné místo, mezi která tento hřbitůvek rozhodně patří. I přesto, ?e něco takového tam není na denním pořádku, to nebezpečí tam vyloučit nemů?e?. Být na takovém místě sám je rozhodně velká výzva, ale přesto bych si netroufnul riskovat nejen tam být bez ji?tění svých přátel poblí?. Na tvém místě bych to nepodceňoval....
vojak85
???
20. 09. 2009 13:36

Nav?těvuje tu někdo v noci sám hřbitov?
vojak85
Foto ducha
25. 07. 2009 16:29

Taky se nám podařilo něco vyfotit.
Alef
Podobná mlhovina
23. 07. 2009 20:05

Je i na záběrech skupiny FOS. http://fos.tym.cz/view.php?nazevclanku=hrbitov-u-kostela-sv-jakuba-vetsiho-ostrov-nad-ohri&cisloclanku=2008090031 Jejich fotky vznikly za jiných podmínek, problém protisvětla to tedy asi nebude.
Hawkey
Noutonice 12.6.09 (foto)
23. 07. 2009 8:15

Po poslední výpravě jsme s Leou debatili o hraběnce Babetě. Zmínky dostupné na internetu o ní a jejím zámku v nedalekých Statenicích jsou, bohu?el, dost strohé. Proto jsme se chtěli pokusit vyrazit do terénu a zkusit narazit na cokoli, co s ní souvisí - třeba alespoň nějaký obraz nebo nejlépe třeba při velkém ?těstí nějakou dobovou písemnost. Mimo to, jsem chtěl zahájit pátrání i po vlastních kořenech.
Po první výpravě, kdy jsem po návratu mé babičce líčil, kde?e a proč se jí to toulám po nocích, mi pak sdělila, ?e z Noutonic pochází její babička - s příběhem to zřejmě nijak nesouvisí, ale stejně je to zvlá?tní náhoda.
Ná? úmysl vyrazit v pátek 12.6. 09 u? ráno zmařily Leiny pracovní povinnosti a tak jsme začali a? obědem "U čarodejnic". No a počasí bylo opět rozmarné a hlavně uplakané, ?e se nám z toho sucha ani zrovna moc nechtělo a tak jsme vyu?ili, ?e děvčata, s kterými se u? od vidění známe, měla přeci jen víc času si s náma poklábosit, a přečkali tak příjemně četné přeháňky a? do podvečera, kdy se přeci jen u? počasí opět umoudřilo.
I kdy? ná? původní záměr vzal za své, nemohli jsme se nestavit alespoň na hřibtůvku zapálit svíčky. Pořídil jsem několik fotografií. Na třech jsem zachytil zvlá?tní útvar z mlhoviny. Podobný nebo stejný jsem objevil loni na snímku pořízeném při náv?těvě rozestavěného gotického kostela z 13. století v Panenském Týnci -pro srovnání i toto foto přikládám. V obou případech na sousedních snímcích pořízených v minimálním časovém rozmezí dvou minut, tento útvar vidět není. Včíl mudrujte.
Hodně ?těstí a slunce v du?i. Hawkey P.S.: k času pořízení fota nutno připočíst jednu hodinu nebo? mám nastaven SEČ a ka?dý půlrok to nehodlám měnit.

( Klikni na hlavní obrázek )
vojak85
30.10.09
23. 07. 2009 1:42

Vyjímečný den na duchy, NEPROPÁSNĚTE!!!
Alef
Zvukový záznam
19. 07. 2009 18:08

Záznam byl pouhou kakafonií zvuků ze kterého se nedalo poznat nic. Filtrování nahrávky v?e pouze je?tě zhor?ilo. V poslední době volím postup pořizováním videa kamerou upevněnou na stativu, čím? minimalizuji vady vznikající pohybem přístroje. Nahrávám třeba 10 minut a pokud se tam něco hýbe, vím ?e jsem to nezpůsobil já. Toté? platí o současném zvukovém záznamu.
Hawkey
4Silver
19. 07. 2009 9:54

Dlu?íme ti odpověď ohledně zvukového záznamu. Na této poslední výpravě jsme hlavně z důvodu nepřítomnosti na?eho hlavního technika Alefa pokus o zachycení zvukového neuskutečnili, narozdíl od loňské du?ičkové výpravy. Ov?em kdy? jej Alef pak doma zkoumal, nena?el tam nic neobvyklého. Rozhodně se o nějaký záznam pokusíme při pří?tích výpravách. Hodně ?těstí a slunce v du?i. Hawkey
majoros.L
foto Hroby Jsou naru?
14. 07. 2009 14:32

http://alef.i.sweb.cz/noutonice/slides/img16.html
Rommel
Doplnění
22. 05. 2009 18:25

Pouze pro doplnění.I toto světélko bylo viditelné na buď stejném,nebo velice blízkém místě,tam,kde ho viděl i bratr Ley.Tak v tomto je tento jev stejný.
Silver
Díky
22. 05. 2009 14:40

Díky za upřesnění. Zajímá mě to, proto?e u? tady o tom světýlku kdysi byla řeč. Navíc jsem něco podobného sly?el od své kolegyně, která má ze svého okna výhled na hřbitov. Ale ne tady, v jiné obci. Občas tam z okna vídá podobné světýlko, taky zelené. Pořád na stejném místě a svíčka to není. Jinak mě zaujaly ty kroky na cestě. To u? tam sly?elo poměrně dost lidí. Zkou?eli jste zvukový záznam ?
Rommel
Zelené světýlko.
21. 05. 2009 20:47

Nejprve musím říci,?e jsme se k této moc prima partě připojili ze zvědavosti a také s jistou dávkou skepticismu k pozorovaným jevům. Nicméně profesionálně psané články vzbudily na?i pozornost a jsme oba moc rádi,?e se tak stalo.Zpočátku jsme onen zmiňovaný hřbitov nav?tívili několikrát sami,s nulovými výsledky.Poté jsme obdr?eli pozvání na společnou výpravu,na kterou jsme se moc tě?ili.Na?e očekávání se splnila a my jsme poznali tuto zajímavou a velice příjemnou skupinku.Na?e role byla v tomto případě ryze skeptická k jakýmkoliv jevům,které nelze přirozeným způsobem objasnit. První výprava i její výsledky byla detailně popsána na?imi přáteli.Druhá rovně?. A nyní k onomu světélku.Jednalo se o poměrně malé zeleno modré světélko zhruba velikosti mandarinky.Zvlá?tní bylo jeho jakési studené vyzařování,s tím,?e v podstatě neozařovalo svoje okolí.To bylo zajímavé.Doba pozorování v?ak byla poze několik vteřin a ze vzdálenosti cca.50 m.V podstatě charakter plazmy,ale studené.Nepohybovalo se a po několika vteřinách samovolně zmizelo.Na základě pouze krátkého několika vteřinového pozorovní nemů?eme bohu?el udat přesněj?í popis a vymý?let si nechceme. Určitě netvrdím,?e se jedná o něco nadpřirozeného,ale minimálně obtí?ně vysvětlitelného,alespoň pro nás. Martin a Jirka
Silver
Zůčastněným
20. 05. 2009 2:48

Co to bylo za zelené světýlko, mů?ete to nějak popsat ?
Lea
Výprava - ČARODĚJNICE 09
15. 05. 2009 1:40

ČARODĚJNICE 2009 -HLÁ?ENÍ O VÝPRAVĚ - Dne 30. dubna jsme opět nav?tívili ná? známý noutonický hřbitůvek, abychom oslavili svátek v?ech čarodějnic, je?ibab, strig, jezinek a dal?ích půvabných postaviček......... Noc z 30. dubna na 1. května je zároveň ???? : Sabat Beltine : Svátkem Beltine začíná v keltském kalendáři světlá polovina roku pro vět?inu tvorů ta lep?í, v?dy? je to období tepla, růstu a sklizně???Filipo-Jakubská noc : Církev nazývá noc ze 30. dubna na 1. května nocí Filipojakubskou, na počest svátku apo?tolů Filipa a Jakuba. Podle některých historiků v?ak byl svátek na toto datum přesunut "relativně" nedávno???.Valpru?ina noc : Noc ze 30. dubna na 1. května je i svátkem germánským. Valpurga byla saská bohyně, která měla patronství nad čarodějnicemi. Zajímavé je, ?e slovo Valpurga znamená staročesky čarodějnice............. Večer jsme začali u? téměř tradičně, v hospůdce "u čarodějnic", kde jsme se, jak jinak, výborně napapali a poklábosili co nového a naplánovali dal?í pokračování večera. Sestava byla tentkrát komorní. Lea, Hawkey, Bartels se synem? Alef bohu?el dr?el slu?bu v práci a Jana dělala výpravu jinam. Ne? dám prostor pro Hawkyho hlá?ení, popřeji v?em čtenářům krásné jaro, hodně sluníčka nejen na obloze, voňavý vzduch a pohodu :o) ???????? HAWKEY : O Valpru?ině noci : Této noci z 30. dubna na 1. května se přisuzuje velká magická moc. A tajemno o ní prý otevírá svou náruč více ne? kdy jindy. Pálení čarodějnic a velké ohně mo?ná souvisí s tím, ?e právě tento čas je tím nejvhodněj?ím pro křest ohněm. Má asi dost názvů a přívlastků, mo?ná by to bylo zajímavé čtení na toto téma. Lea tento den "slaví" čarozky. A tak téměř v komorní sestavě jsme se v 18:00 měli sejít v na?í oblíbené, mysticky magické hospůdce s du?í "U čarodějnic". I přes velmi hustý provoz jsme to s Leou stihli včas. Na?i "akademici" Jirka s Martinem nezklamali a dorazili téměř s malým zpo?děním pár minut před sedmou večer, ale hlavně ?e celí a zdraví, v pohodě a s dobrou náladou. V příjemném, stylovém prostředí při večeři, popíjení kávy a doplnění tekutin jsme probírali jeden ná? zá?itek za druhým, ?e jsme pak jen u?asle zjistili, jak ten čas letí, a ?e jsme mezi posledními hosty a "zavíráme" hospůdku. A tak pár minut po jedenácté teprve vyrá?íme vstříc tomu, co za?ijeme o této výjimečné noci na na?em noutonickém hřbitůvku, kam vcházíme kolem půl dvanácté. Osvětlení svatostánku je ji? zhasnuté. Z okolních stavení a zahrad je?tě doznívají zvuky probíhající zábavy. Procházíme mezi hroby. Je krásná, polojasná, klidná noc. ?ádný vítr, ani mlha na hřbitůvku a ani v jeho okolí. Jen na několika hrobech hoří svíce. Máme nastra?ené oči i u?i, pořizujeme fota, nevynecháváme ani ta nejobávaněj?í místa. Čas od času se Martin i já pohybujeme po cestičkách ka?dý sám a občas se sejdeme na jednom místě. Ve chvíli kdy jsme se se?li v prostoru u náhrobního kamene hraběnky Barbary, Lea, která s Jirkou postávala v koutě u pumpy, sly?ela nějaké kroky a měla za to, ?e se k nim vracíme. Ov?em za malou chvíli záblesky na?ich fo?áků z uhlopříčně opačného konce hřbitova, ji vyvedly z omylu. Také jsem v několika dal?ích chvílích, dokonce i na tom samém místě sly?el kroky, jako by někdo chodil po cestičce a pak i venku podél hřbitovní zdi, ale nikde nikdo a nic nebylo vidět, kdy? jsem se vydal tím směrem. a to jsme zaregistrovali v?ichni. Jirka s Martinem na hlavní cestě tak zhruba někde v půli hřbitova zahlédli ono zlověstné zelené světýlko. Kdysi ho viděl i bratr Ley a není to o něm první a jediná zmínka. Při dal?ím procházení, kdy Lea měla na oblíbeném stanovi?ti kouřovou a společnost ji dělal Jirka, jsme s Martinem docházeli k zazděnému vchodu a mě neunikl záblesk světla ve větvích. To si na cestě za námi s Jirkou na ni svítila Lea. Sly?ela nějaké kroky a proto?e je na tyto věci vnímavěj?í, měla takový podivný pocit a cítila i vůni kadidla. Bylo to asi dost pro ni působivé podle výrazu v její tváři. Po chvíli ten ?patný pocit povolil a tak jsme je?tě vytrvali a procházeli po cestičkách mezi hroby. V jednom okam?iku jsme v?ichni čtyři kousek na hlavní cestě od rohu hřbitova u pumpy znovu ucítili tu vůni kadidla. a je?tě párkrát a to v různých místech sly?eli kroky podél zdi, ale zase nikde nic a nikdo. Kdoví jestli něco nezachytí fota. Zatím to ale nejde posoudit. To se nechám překvapit doma a? je budu prohlí?et v PC. Krátce po druhé hodině raní Lea cosi zaslechla směrem od hlavního vchodu a cítila oheň. Vyrazili jsme s ní. Ale před vchodem byl klid. Vůni ohně přinesl vítr od nedalekých stavení, kde u? ve v?í tichosti dohoříval. Lea si v?imla ?e kdy? jsme ?li hřbitůvkem, vládlo tam bezvětří, ale mimo něj si s lístky na stromech pohrával větřík.. Přiznám se, ?e jsem si této okolnosti nev?iml a nevěnoval jí pozornost, ale o jejím pozorovacím talentu jsem se ji? několikrát přesvědčil. Je?tě chvíli bychom měli chu? setrvat, ale Lea u? byla dost unavená a v té chvíli ne zrovna v pohodě (ohlásil se ?lučník). A u? by se ráda viděla v pelí?ku, a tak tuto výpravu, která nepřinesla nic extra nového, ale alespoň cosi na nás bylo zvědavé a kolem nás obcházelo, jsme se rozhodli ukončit. Uvidíme, co přinesou fota a jak dopadne dal?í celonoční výprava. Snad se k nám někdo z těch zku?eněj?ích a zasvěceněj?ích třeba přidá. Těm na které se nedostane se předem omlouváme. Kontakt je v mém předchozím příspěvku. Hodně ?těstí a slunce v du?i. Hawkey.
Hawkey
Hlá?ení z mini výpravy
5. 04. 2009 0:22

V úterý 24. 3. 2009, kdy jsem jel za svojí ú?asnou paní léčitelkou do Prahy, jsem pak nikam nemusel spěchat a naprosto stejně tak i Lea měla volno, tak?e jsme mohli po del?í době zajít na oběd a proč zrovna ne do na?í oblíbené hospůdky "U čarodejnic" ve Velkých Přílepech. Po dobrém obědě jsme dostali nápad - bez velké přípravy takřka neohlá?eně zajít na noutonický hřbitůvek. Po příjemném posezení v útulném prostředí, mysticky magické hospůdky s milou a půvabnou obsluhou a pochopitelně i v milé společnosti, jsme se chystali vyrazit. Museli jsme se ale vrátit na druhý konec vsi do místního koloniálu, kde mají naprosto v?echno, pro hřbitovní svíčky. Jako mávnutím kouzelného proutku, do té doby nádherné přívětivé slunečné počasí s krásně modrým nebem téměř bez mráčků, se změnilo v ponuré ocelově ?edé a navíc zněj začalo padat zas to bílé svinstvo. Tvářilo se to jako přeháňka, ale čím více jsme se pak blí?ili k hřbitůvku, nabíralo to padání na intenzitě, více se ze?eřilo a změnilo se to v pěknou vánici s pekelným větrem a chumelilo, jak kdy? se čerti rojí. Ani po jedné cigaretě nepřestalo, ba naopak trochu zintenzivnělo, ?e jsme začali ?ertovat na téma znamení - něco jako v tom smyslu "..Hele Vy dva, u? toho začínáme mít ale vá?ně dost!" To se ale jen projevil ná? smysl pro černý humor. Chladná hlava ani zdravý selský rozum nás neopustil a tak v té největ?í fujavici jsme se statečně vypravili vpřed. První svíčku jsme zapálili u náhrobku hraběnky Babety a nato i u rodinných hrobů Ley. Krom té bílé smr?tě jsme nic jiného nezaznamenali, a proto?e jsme se začínali podobat více sněhulákům a Lea za tu chvíli měla prokřehlé ruce, mazali jsme do sucha. No a pozděj?í zji?tění, ?e takové psí počasí bylo nad celými Čechami, nás jen ujistilo, ?e opravdu nejsme ?ádní vypla?ení stra?pytlové. I kdy? ve dvou se to někdy krásně bojí..... Plánujeme dal?í jarní výpravu. Tentokrát s tím, ?e bude celonoční. Pokud by se k nám někdo rád připojil, třeba jako Hunter, nebyli bychom proti, mů?e se ozvat na email MrHawkey@centrum.cz. Ale zas bychom to neradi pojali jako nějaký hromadný zájezd, tak?e předem se omlouváme zájemcům, na které se nedostane. Hodně ?těstí a slunce v du?i. Hawkey
Vojtas
ahoj
17. 03. 2009 16:09

Je naprosto přirozené, ?e z některých míst nemáme dobrý pocit. Je to kvůli tomu, ?e se tam mohou sdru?ovat temné formy bytí, energie atd...
Lea
PF´2009
31. 12. 2008 20:44

V?em čtenářům ZAHADY.MYSTERIA a fandům tajemna přeji do roku 2009 v?e dobré. Hodně nebo málo zá?itků tajemných - to podle Va?ich přání a samozřejmě pevné zdraví, ?těstí a lásku. Zdraví Lea...... Monocerus1333 : V?dy? jsem taky prvně zdrhla.. ;-)
Monocerus1333
brrr
31. 12. 2008 20:32

podle me nejsi straspytel, ja bych hrozne bala a zdrhala bych
Lea
Fisch
29. 12. 2008 2:02

O tom článku vím. Oslovil mě redaktor toho článku a seriozně po?ádal o dovolení. Rozesmála mě Tvoje věta : "Pí?e se tam i o známé autorce Lea". Známá Lea - stra?idélko z Noutonic. Nikde víc. :-)))) Ahoj a díky za příspěvek.
Fisch
článek v časopise
28. 12. 2008 18:59

O Noutonickém hřbitově vy?el dlouhý článek v časopise Enigma cca na dvě A4 včetně fotek hrobů a fotky hrobky s úlem :-) zajímavý článek. Pí?e se tam i o známé autorce Lea :-)
Lea
DU?IČKY 2008
5. 12. 2008 0:12

Zdravíme v?echny přátele tajemna, hřbitůvku v Noutonicích a věrné čtenáře. Velká omluva za poměrně dlouhou pauzu a nečinnost, ale parta výzkumníků se trochu rozrostla a sladit v?e dohromady trvá déle. A také se přiznám, ?e vzhledem k jiným zále?itostem jsem brzdila i já. Moc se omlouvám. CO NOVÉHO ? Byla dal?í průzkumná výprava, která se odehrála v sobotu 1. listopadu, tedy v předvečer ?Du?iček?. Pro tentokrát se nás se?lo 8 lidí (Lea, Hawkey, Jana, Alef se synem Davidem a man?elkou Martinou a Rommel se synem Martinem.) ?.. Počasí nám přálo, s podivem bylo docela teplo a sucho, bez du?ičkových de??ových slziček a větrného dechu listopadu. Nejdříve jsme se se?li je?tě za světla s Hawkym , Janou, Rommelem a Martinem před hřbitůvkem, který jsem si pro?li, zapálili svíčky u hrobky na?í staré známé Hraběnky????..
HAWKEY: ?Scházíme se tradičně na na?em oblíbeném místě nedaleko kula?áku. Po kávě vyrá?íme do Noutonic na prohlídku je?tě za denního světla. Během cesty se ozval Jirka, který se k nám i s Martinem připojí na hřbitůvku. První, co nám padne do oka, jsou nová vrata. Následujeme s Janou Leu k jejím rodinným hrobům, pomáháme jí s úpravou a tak v této chvíli splýváme s ostatními. Je tu zcela logicky docela "?ivo". Procházíme pak kolem souso?í s úlem, míjíme rodinnou hrobku Frenzlů, míříme do obávaného koutu vedle zazděného vchodu a končíme u náhrobního kamene hraběnky, kde zapalujeme svíčky.????
LEA : Potom jsme si jeli ukrátit večer ke kávě a večeři a čekali na opozdilce Alefa, který dorazil později, ale za to nás mile překvapil svým doprovodem. Úplně prvně se na výpravě objevila sympatická man?elka Martina se synem Davidem, kterého u? dobře známe. Kdy? jsme příjemně prodebatovali co nového, co se kde ?ustlo a komu co stalo, kdy? jsme svými hřbitovními historkami a poznámkami tro?ičku vyděsili servírku, sedli jsme do aut a jeli ?pracovat????.
HAWKEY : ?Nebudu znovu popisovat atmosféru hrobového ticha, sem tam přeru?enou zvuky z okolí (projí?dějícího auta, vzlétajícího či přistávajícího letadla, vracejícími se místními domů z hospůdky či zábavy, dopadem padajícího listí, či kapek jemného mrholení, případně i to, ?e vlivem vnitřního pnutí materiálu při velkém rozdílu teploty skleněných cylindrů a okolního chladného vzduchu při překročení kritické meze, dojde k jejich sly?itelnému prasknutí). Jsem tu znovu s partičkou bezva lidiček, které jsem díky tomuto příběhu poznal jen před více ne? dvěma lety, ale jsou z nás dobří přátelé, kterým připadne, ?e se znají odjak?iva. Spojuje nás i ono "dänikenovské" ? to si nevymyslí?, to musí? vidět a za?ít (kdy? u? jsem zmínil svého oblíbence, neodpustím si dal?í poznámku - kdo si myslí, ?e kdysi dávno zcela "primitivní" národy jednoduchými nástroji dokázali zcela přesně na setiny milimetru dokonale hladce opracovat mnohatunové kamenné bloky tak, ?e k sobě naprosto přesně lícují, s čím? by i nám dnes dostupné technologie měly docela problém, a je?tě s nimi jen pomocí "primitivních" prostředků manipulovat, asi by si měl říct > zpátky na stromy < a vrátit ?kolné a v?echna vysvědčení i diplomy). V očích jedněch, kteří by sem snad ani neměli "chodit", jsme banda vystra?ených, smě?ných pomatenců, v očích dal?ích odhodlaní dobrodruzi, kterým tak tro?ku je co závidět, a v očích těch nejzasvěceněj?ích mo?ná banda ignorantů, kteří neví, s čím si zahrávají a čemu se vrhají v touze poodhalit tu rou?ku tajemna do náručí.(Připou?tím, bylo by mi zcela určitě v této chvíli příjemněj?í být v náručí jiném ...). Ale teď jsem zde, abych se společně s ostatními plně věnoval tomu, co se bude a nebo i nebude dít a bez jakýchkoli příkras a popu?tění uzdy fantazie, co nejpoctivěji případné zá?itky popsal při zachování chladné hlavy a zdravého selského rozumu. Du?ičky pocházejí z keltské mytologie, svátku Samhain, kterým Keltové začínali nový rok. Slavil se v podvečer 1. listopadu kdy věřili, ?e se tuto noc prolíná ná? svět se světem mrtvých. Magičtěj?í datum pro dne?ní III. výpravu jsme si nemohli přát???...
LEA: Tím, ?e nás bylo 8, jsme se zaslou?ili o to, ?e i k blí?ící se půlnoci byl noutonický hřbitůvek v?echno, jen ne stra?idelný, varovný, tichý a du?ičkový. Byly chvilky, kdy jsem měla pocit, ?e zde natáčí velkofilm Halywood. :-))))) Blesky od fo?áků se navíc odrá?ely od mramorových desek, tak?e výsledný efekt byl zdvojnásoben. Mnozí z Vás by byli zklamáni, ale já jsem se tam cítila velice dobře, neměla jsem toti? důvod se bát. Zatím??.Alef s rodinou nás opustili dříve, měli nazpátek dlouhou cestu a co víc : adoptovali jednoho opozdilce je?ka, který dostal jméno Nou-toníček. Tak?e jsme netrpělivě očekávali ?Hodinu duchů? u? jen v 5členné sestavě? U? dávno zhaslo světlo z lamp, namířených na kostelík. Postupně začínají dohořívat některé svíčky na hrobech a Jana přiznala, ?e měla nějaký ?patný pocit u hrobky Frenclů. Někdo z pánů sly?el nějaké hlasy z kouta hřbitova, ale jsme tam sami?.Odbíjí půlnoc a my s nastra?enými slechy posloucháme ticho, jemný větřík, vnímáme jemňounkou mlhu nad hřbitovem? A v tom to sly?íme?..?epot a snad kroky ? Zdá se nám to, nebo ne ??? Rommel byl statečný a ?el po sluchu a? k bráně, chvilku stál, pak se neskutečně rychle a ti?e přemístil k nám se slovy: ?Někdo jsem jde !!!? Rozdělili jsme se na 2 skupinky. Jedna se schovala u hlavní cesty za jeden z náhrobků, druhá skupinka za roh kostelíka. Podle hlasů jsme usoudili, ?e se jedná o dal?í výpravu několika lidí, ale pro změnu pejskem. Hodně dlouho konkurence u vrat otálela, svítila přes plaňky baterkou, vyhro?ovali psem, ?e ho pustí, ale vrata na hřbitov neotevřeli. Nakonec to vzdali a bez alespoň nakouknutí odcházeli silnicí směrem na Přílepy. Je?tě za polem postávali, svítili baterkami, ale o kontakt s námi zřejmě nestáli. My usoudili, ?e u? nebude ani dobrodru?ství, ani legrace, tak?e jsme se rozhodli akci zakončit. Spořádaně jsme zavřeli nová vrata, usedli do vozů a vyrazili k domovům. Na?e přátele s pejskem jsme pozdravili dálkovým světly na dobrou noc a tu té? přeji i Vám, čtenářům. Pří?tí výprava bude zcela jistě, tentokrát slibuji, ?e hlá?ení podáme včas. (Lea, Hawkey, Jana, Alef, Martina, David, Rommel, Martin)......

*Pozn: Fotek jsou mraky, postupně se zpracovávají - ty nejzajímavěj?í budou zaslány administrátorovi*
Abigail
sv. isidor a kinsti
7. 11. 2008 21:15

Puch mrtvoly? ale dejte pokoj.... Jaka povest se vaze k hrobce Kinskych? To by me vazne zajimalo
venca
sv.isidor
5. 11. 2008 12:34

k tomu isidoru,kdo se tam vypravite,mate sanci na lepsi zazitky nez v noutonicich,je to kostel se hrbitovem,osamely v poli mezi zlonicemi a slapanicemi,vede k nemu uzka asfaltka v aleji se stromy,vetsinou dosti pokroucenymi,uz jen to pusobi fajnove na psychiku,hrbitov samotny je super zazitek,kdyz jsem tam s kamaradem byl,tak tam lezeli u zdi odhozene stare rozklizene rakve,patrne od predchozich najemniku hrobu....prochazeli jsme celkem v klidu,az najednou utichl sum stromu a ptaci zpev,zacalo se delat osklivo,ale hlavne zacal byt na pude hrbitova citit hrozny puch mrtvoly a skazdou minutou se zacala intenzita zvysovat.tak jsme radeji zmizly...ale asi se tam jeste vratime.ke hrobce kinskych se vaze zajimava povest.a jeste maly detail,delali jsme tam par fotek a fotka jedne z prazdnych otevrenych rakvi se nam povedla seda a rozmazana,ostatni fotky pred i po jsou krasne a zaostrene..
Vanilka
pro léu
4. 11. 2008 20:37

já bych tam asi nevydr?ela taky...ale v jakém kraji je okoř,nebo ten hřbitov,o kterém jsi psala článek?díky předem za odpověd...mo?ná bych se tam vypravila :->
Abigail
for Fisch
1. 10. 2008 13:32

Já se přiznám, ?e na to nic, proto?e tam u? celkem nechci jít. Je to na kraji Zlonic, po cestě ze Slanýho po silnici č. 118. Není to snadno k nalezení, proto?e je to opu?těnej hřbitůvek v polích a silnice k němu není značená, je po obou stranách zarostlá stromy. Hřbitůvek vypadá hodně zpustle, Noutonice proti němu skvěle udr?ovaný. Atmosféra je tam dost stísněná. Je tam nedávno opravený kostel sv.Isidora, o pár hrobů se lidi starají, ale jinak je to tam zpusto?ený a rozkradený. Před hřbitovem se scházejí místní opálení Če?i. Kolem bordel. Za hřbitůvkem je velká hrobka Kinských, je do ní vidět rozbitým oknem. Tam jsem se opravdu bála a zaslechla tam dost divnej zvuk, a od tý doby bych tam snad ani rad?i ne?la. Ono to rozkrádání má na onom světě asi svoji odezvu :). Nejlep?í bude, kdy? se podívá? na mapy a na stránky infocentra Slaný, tam je něco málo o tom kostelíku. Pokud se tam vypraví?, dej vědět. Zajímá mě, jak to tam působilo na jiný lidi. Ale já tam u? nejdu. Abby
Fisch
pro Abigail
29. 09. 2008 20:25

hele to jsem se chtěl zeptat co je sv. Isidor? To je nějaký hřbitov? Jsem v tomto směru nevzdělanec :-) kde to je? Nebo co to je? Je to stra?idelné místo? :-) né, ?e bych se tam chystal sám, ale s někým bych se na to místo rád podíval :-)) Připojí se někdo? Co ty na to Abigail?
Abigail
pro Fisch
29. 09. 2008 19:24

V Noutonicích jsem byla párkrát, ale mnohem stra?idelněj?í ne? hřbitůvek mi připadaly ty pří?erný haluzny kolem. U hrobu s úlem jsem nepozorovala vůbec nic, ale na jedné z cestiček jsem měla silný pocit, ?e vedle mě někdo stojí, jako by se na mě chtěl z boku natlačit, ale měla jsem pocit, ?e a? je to, co je to, je to spí? zvědavé ne? nepřátelské.Lekla jsem se a ustoupila, ale nebylo mi to nepříjemné. Jednou jsem vzadu u té studně či co to tam je, sly?ela dětský křik a u jedné hrobky po staně dusot koně, ale to v?echno jsem mohla prostě jenom chtít sly?et pod vlivem příspěvků, který jsem tu pročítala. Přiznávám, ?e jsem tam byla v?dycky pozdě odpoledne (proto?e si myslím, ?e za tmy ?ivý smrtelník nemá na hřbitově co dělat, a taky ?e se bojím :)), ale byla jsem tam sama a místo mi nepřátelský nepři?lo. Mnohem míň milý to bylo u sv. Isidora, kterého tu kdysi někdo zmínil. Tam jsem se i za bílého dne opravdu bála.
garias111
zbabelá?
29. 09. 2008 16:08

zbabelá asi nie, myslím ?e sa duchov treba bá? asi tak ako žudí. Nieje otázkou či existujú, ale v akej forme a ako v priestore a včase, ak yobereme do úvahy, ?e aspoň trocha správne definujeme tieto pojmy.
Fisch
for Keltor
15. 09. 2008 14:41

No jo tak to jsem nevěděl. Nicméně já osobně bych tam bydlet nechtěl hned za hřbitovní zdí :-)) Na druhé straně hřbitovní zdi začínají vyrůstat baráky jak houby po de?ti. Jsem docela zvědav zda-li někdo z obyvatel nových domů za?ije také nějakou příhodu ze hřbitova.
Keltor
for fisch
14. 09. 2008 13:22

ten dům je obydlen, kdy? sem tam byl naposled tak tam 2 chlápci něco vykládali.
Fisch
Pro Nikolu
26. 08. 2008 12:21

Je tam jen taková dřevěná brána se závorou a myslím, ?e je to otevřené stále. Přes den je brána stále otevřena dokořán a večer je zavřená na zmíněnou závoru, ale je neuzamčená. Já osobně jsem tam nebyl přes půlnoc, ale asi kolem 21:00h na du?ičky, tak, ?e to tam pěkně svítilo svíčkama. Hodně pr?elo tak, ?e nic moc. Byl jsem tam spolu se dvěma kamarády a určité zvlástní zvuky jsme zaznamenali. Od praskání větviček na zemi od podivných zvuků od hrobu s úlem. Nicméně vedle hřbitova stojí jakýsi starý barák mo?ná bývalého správce hřbitova. Myslím, ?e je v současné době neobývaný. Pokud se tam chystá? dej vědět :-)
nikola
jen je zvlastni;;
23. 08. 2008 18:00

zdravim, precetla sem si cele vlakno a cca asi na dve hodinky me velmi zabavilo. teda jako ze vam verim. jen mi pride divny, ze hrbitov je jakoby nonstop otevren, navstevnici prichazeji - odchazeji v jakoukoliv denni a hlavne nocni dobu, poripadne rovnou kempuji ( kdyz nervy vydrzi coz vetsinou nevydrzi ). copak tam neni zadny spravce, co nosi klice a zamyka ?? o ten kostelik se taky nekdo musi starat, a dotycny by byl urcite i skvely informator o historii etc.
Fisch
Hřbitov
24. 07. 2008 8:51

Nedávno jsem se byl opět podívat ke hřbitovu v Noutonicích a u? to není vůbec jako dříve. V?ude v bezprostřední blízkosti hřbitova začínají stavět rodinné domy. Takový klid co byl kolem dříve je prostě nenávratně pryč. Tehdy byl hřbitov na samém okraji obce vzdálen cca 300 metrů od nejbli??ího okolí a nyní hned za hřbitovní zdí stojí rodinné domy. Troufám si říci, ?e tehdy jsem se na hřbitově necítil zrovna nejlépe a asi to bylo tím, ?e byl odlehlý a téměř na samotě. Kdy? jsem tam byl nyní tak u? jsem nepoci?oval takovou tu zvlá?tní atmosféru a kouzlo tohoto hřbitova. Je to asi jako, kdy? chodíte na místo (louka,les) kde cítíte, ?e tam je cosi zvlá?tního (tajemného) nebo cítíte určitou energii a potom tam vyrostou rodinné domy nebo obchodní centrum. Myslím, ?e se potom takové kouzlo toho místa prostě ztratí. Mám za to, ?e obdobná situace stala i v Noutonicích :-(
Anapan
Pokoj
22. 07. 2008 1:40

No, stra?idelná místo jsou zajímavá, ale nesmíme zapomenout na to, ?e mrtvý chtějí mít klid a nechci se stát obětí jejich pomsty.
Ryan
Stra?idelná místa
2. 07. 2008 21:39

Nejsi zbabělá!Jsou taková stra?idelná místa.Často se mluví o tom ?e nářek je sly?et proto?e lidé umřeli násilnou smrtí a nikdy nedosáhnou svého klidu dokud je nikdo nepomstí.Ale mů?ou být i jiné důvody, ale ty důvody my neznáme
leby
hm
26. 06. 2008 16:48

tam bych se chtěl hrozně podívat.samozřejmě ?e s rodiči.sám bych se asi pokakal,kdyby se tam něco zjevylo:)ale fakt mě to tam láká
terinka
terinka
4. 05. 2008 13:19

fakt husty!!taky bych tam nechtela sama ale mozna taky ani s nikym....:-)
Baldor
výprava
3. 04. 2008 21:25

Čau lidi pokud mi to výjde budu se sna?it uspořádat malou výpravu ale jeliko? to mám hodně z ruky budu tam muset jet na celý víkend to znamená pod stan a tím pádem a? bude trochu tepleji, ale u? teď se na to tě?ím tohle je asi jeden z nej článků, které sem tu četl fakt mě to hned zaujalo přeji hodně zdaru v?em pátračům a pokud by mi snad někdo chtěl podat nějaké bli??í info o tomhle místě a? klidně napí?e na ondra.dedik@centrum.cz
Bohuslav
good
13. 03. 2008 13:32

dal?i vyprava tak vem fotak a nafot to o polnoci a tam budou ektoplazmi čili orby a pak se na to koukni na kompu a pak mi je pls po?li Bohuslav.J@seznam.cz
Berný
Vyprava
12. 03. 2008 9:16

Jedu tam znavo jakmile budu mit o vikend cas...
Bohuslav
good
8. 03. 2008 0:20

heej to je husty ja bych te? pořadal vypravu je to zajimavy
Keltor
to Anup
25. 01. 2008 15:03

Ale v?imni si kolikrát je tam slovo zaznamenali:)
Anup
Heh
24. 01. 2008 16:28

To bych snad ani nebyl ja. Ale moc pekne si to napsal. :-)
Keltor
to Anup
24. 01. 2008 15:24

Ty prostě musí? slovíčkařit, By?ante:)
Anup
Svatá pravda
23. 01. 2008 11:07

Jen bych poopravil, stin se nemihnul na zdi. Byl to stin ktery byl v prostoru a zasel mezi hroby u zadni zdi kostela. Mimochodem jen tak pro doplneni, ty kroky byli jasne rozpoznatelne a byli pomnerne blyzko nas. Puvodne jsme uvazovali o nejakem pejskari, ale rozpoznali jsme ze nekdo chodi po hrbitovni pude, kde jsme byli jen my, mozna to byl by?ant (: Kazdopadne to neco nas jakoby obchazelo. Nicmene vylet to byl zabavny a doporucuju si tam vyrazit. Muzete se stavit na levnyho, chutove dobryho Gambace a mozna se vam podari zatahnout Arasidy jako Dan. (:
Keltor
konečně jsem to napsal
22. 01. 2008 2:14

No dobře tak já začnu. Na?e výprava nebyla nijak dlouhá spí? to byl jen takový výlet ze zvědavosti. Dorazili jsme do Noutonic v 16:45, tak?e ne? jsme do?li k hřbitovu tak padla tma. Kdy? jsme dorazili k cestě na hřbitov tak ze stromu vedle nás vyletěl by?ant tak?e následovalo leknutí. Dal?í 5 kroků a dal?í ba?ant vyletěl z koruny stromu a ne? jsme do?li k brance tak vyletěl je?tě jeden. Je?tě ne? jsme ?li na hřbitov tak jsme obhlídli kostel a u vrat byla jakási kabelka, bohu?el v ní nic nebylo. Tak jsme vyrazili na hřbitov. Shodli jsme se na tom ?e to tu nijak hrůzostra?ně nevypadá. Ve?li jsme dovnitř, u?li asi 5 kroků a co byste čekali? No jistě Ba?ant.Pro?li jsme si to tam v?ude dokola a pak je?tě jednou kdy? Dan a Dalí(Anup) zaznamenali tlak v hlavě u hrobu Antonína Poláčka(hrob s úlem). Následovalo hledání studny. Na?li jsme jí za hřbovem zapumpovali jsme si a vrátili se na hřbitov. Pak jsme na chvilku ka?dý roze?li. Se?li jsme se na jedné z kři?ovatek cest mezi hroby. kdy? Dalí zaznamenal kroky. Tak jsme se zastavili a poslouchali. Kroky k nám ?ly jakoby zepředu a pak jako by se přemístily a ?ly k nám z leva. Kroky byly sly?et v celku dobře proto?e cesty byly pokryty zbytkem sněhu. Pak jsme se vydali ke kostelu. Koukli jsme na něj ze v?ech stran. Je?tě jednou jsme se pro?li po hřbitově. Kdy? jsme u? odcházeli tak Dalí a Dan je?tě zaznamenali stín který se mihnul na zadní zdi kostelu. Na konec asi tak v 17:30 jsme je?tě za?li do místní hospůdky. Dali jsme si pivíčko a já nakládaný hermelín na cestu a vyrazili jsme domů. Jestli na něco zapomenu tak mě Anup určitě doplní. A teď cigárko a dobrou noc.
Anup
Vyprava
13. 01. 2008 20:38

Ahoj vsem. My jsme se tam s Keltorem a jeste jednym kamaradem vypravili. Byl to skvelej vylet. A zaznamenali jsme tam par jevu, ale o tom vic v pribehu, ktery uz muj pritel Keltor jiste pise.
Keltor
brm brm
8. 01. 2008 1:40

Zitra tam jedu, jenom doufám ?e je tam hospoda s propláchnutýma trubkama a doufám ?e tam i dobře vaří.
Fisch
Přání do Nového roku
1. 01. 2008 13:31

Přeji V?em ??astný nový rok a hodně nových záhad ze hřbitova v Noutonicích :-)
Hawkey
ad "příspěvky"
31. 12. 2007 14:49

Můj smysl pro detail mi nedá, abych nedoplnil Leo, ?e jsi skoro "bingo" > těch "příspěvků" bylo na chlup přesně jedenáct. Připojuji se k Tvému díku administrátorovi. A díky i čihi a Fishovi(jeho? příspěvek,byl, bohu?el, také "uklizen"). Hodně ?těstí a slunce v du?i
Lea
ad Bobby - vysvětlení
31. 12. 2007 14:05

Bobby měl nějaký problém v komunikaci, jeden a ten samý příspěvek jsem nepočítala (ale cca 10x). Administrátor byla tak hodný, ?e to dal do pořádku. Díky ! L*
Lea
Bobby
30. 12. 2007 22:15

Bobby, přiznej se !! ?e Ty si tam byl sám, bez pomoci a hráblo Ti.. Od toho jsou výpravy min. ve dvou, to Ti je?tě nikdo neřekl ? ;-) Buď rád, ?e si odnesl jenom takhle :-)))
čihi
pro Bobby
30. 12. 2007 10:37

nevím proč sem leze?,tady pí?ou lidi,kteří mají zku?enosti s tímto místem a pokud tomu nevěří? tak si najdi jiné stránky.
Hawkey
Re ad Hawkey
28. 12. 2007 11:41

Nic ve zlém, ale tento smysl slov by v tom původním textu neobjevil snad ani geniální Sherlock Holmes. Jinak ve své podstatě nyní, jen jiným stylem, říká? téměř to samé, co jsem naznačil ve svém předchozím komentáři. Nevím jestli tomu je vhodný přívlastek moudrý, ale nehledám jen souvislost s Kelty, a vhodněj?í přívlastek, který jsem měl na mysli, je, ?e je to docela dost pravděpodobné a je tu pár indicií, které to naznačují. A je?tě s dovolením poznámku k druidům a posvátným hájům : "Byli to kně?í (nebo chcete-li mágové). Nejvá?eněj?í osobnosti keltské společnosti. Název vznikl spojením slov dru wid ? velmi učený. Podstatou jejich učení byla víra v bohy, nesmrtelnou du?i, která se převtěluje. Vyzývali k ctnosti a statečnosti. Měli velký politický vliv, vychovávali děti ?lechty a byli to i soudci. Ka?doročně sněmovali v posvátných hájích, co? potvrzuje, ?e byli velmi dobře organizováni." A ačkoli netu?ím, proč k nim chová? takovou antipatii, stopa po tomto národu je zřetelněj?í, ne? bys byl ochoten si připustit. Tím bychom tuto vlo?ku z dějepravy mohli pova?ovat za ukončenou. Amen. Hodně ?těstí a slunce v du?i. Vale
Renhard
Ad Hawkey
27. 12. 2007 13:52

To ano, chtěl jsem tím jenom říct, ?e posvátná místa byla novými kulturami často ničena a překrývána a individuální otázka je, do jaké míry bylo původní místo zachováno. Říkám jen, ?e mo?né nálezy budou překryty kulturami pozděj?ími a nevím, jestli je moudré hledat spojitosti jen s Kelty. Kdy? se vrátím zpět k původnímu tématu, mo?ní, ?e právě smíchání a překrývání nábo?enství,... vytváří onu atmosféru oblkopující hřbitov. Dík za připomínku, článek předtím byl opravdu zmatený ;)Salve...
Berný
Hrbitov
25. 12. 2007 20:11

Tam nic neni jen hroby
Hawkey
Ad Renhard
24. 12. 2007 22:04

Pozorně jsem se sna?il číst i mezi řádky. Krom té antipatie ke Keltům nevím, co těmito řádky jinak chtěl básník říct. A jako historik bych si rozhodně nedovolil udělat takovou botu, jako ignorovat fakt, ?e na?e území bylo kmeny tohoto národa osídleno od 6. a? do 1. stol. př.n.l. . V 1. stol.př.n.l dochází k vpádům Germánů, kteří zapříčinili konec keltského osídlení na na?em území. V odborných článcích Tvých kolegů se, a? se Ti to líbí či ne, mů?e? dočíst mimo jiné i toto : "Keltská kultura napomohla vzniku mnoha dal?ích kultur, z nich? vy?la i na?e soudobá kultura. Keltové nebyli barbaři. Byl to ú?asný národ s mnoha tradicemi, znalostmi a vlastním nábo?enstvím. Byli to skvělí řemeslníci i válečníci. V jejich řadách panoval pořádek a disciplína. Ov?em největ?ím nedostatkem tohoto národa byla velká rozdrobenost a nejednotnost kmenů. To nakonec vedlo k jejich porá?ce a následné asimilaci. " Hodně ?těstí a slunce v du?i.
Renhard
Kelti
24. 12. 2007 16:53

Vynechejme mou osobní antipatii ke Keltům, Nevím, jestli by se mohlo Keltské pohřebi?tě shodovat s Keltským, proto?e neznám krajinu, ale je mo?né, ?e kostel vzniknul na místě tohoto pohřebi?tě, aby vytlačil původní nábo?enství.... přesto původní nábo?enství nebylo keltské, ale spí?e markomanské či slovanské. Opravdu nevím, proto?e křes?anské svatostánky se stavěly spí? na místech posvátných hájů. Mo?ná by to stálo za výzkum, ale opatrný, proto?e, jakmile se obyčejný člověk dozví pobrodnosti, udělá z vás blázna ;). ?koda, ?e jsem tak z daleka, hned bych se do toho pustil, bo jsem historik
Berný
Hrbitov
24. 12. 2007 7:40

Dnes vecer tam asi zajdu,aspon nebude nikdo rusit vsichni budou doma...
Rommel
Hawkey
20. 12. 2007 0:42

Prosím ozvi se nemám Tvůj mail.Posílám svůj Bartels@seznam.cz.Zatím zdravím
Hawkey
ad nový nebo starý
17. 12. 2007 17:40

Blízké okolí Noutonic bylo osídleno Kelty, co? je podlo?eno archeologickými nálezy. A jedno nedaleké oppidum, chcete-li hradi?tě, mocného keltského kmene Bójů, nebylo jen nějaké sídlo - bylo centrem dálkového obchodu (nalezená mince ze severní Afriky), zpracovávaly se zde různé suroviny (např. jantar), sídlili zde lékaři, řemeslníci (kováři, ?perkaři atd.), pravděpodobně se zde odlévaly a razily mince. Kultura Bojů se li?ila od keltské skupiny usídlené v ji?ních Čechách. Pro ni byly typické mohylové pohřby, zatímco pro Boje kostrové pohřbívání. Je tedy docela mo?né a pravděpodobné, ?e historie noutonického svatostánku, jak jej známe dnes, se datuje u? z této doby a mů?e mít spojitost s tímto národem tajemných druidů. Toto místo mohlo být pohřebi?těm nebo alespoň svatyní ji? v dávných dobách. Velká vět?ina chrámů, kostelů a kaplí stojí na místech, kde nahradily původní, prastaré obřadní stavby, nebo? k tomuto účelu taková místa nebyla vybírána náhodně ? to kelt?tí mágové ovládali znamenitě. A jen pro úplnost : Oblast Velkých Přílep je spolu s okolními archeologickými lokalitami v Úněticích, Černém Volu a Libčicích nad Vltavou jednou z nejstar?ích sídelních oblastí v Čechách, obývanou soustavně ji? od mlad?í doby kamenné?? a Noutonice jsou, co by kamenem dohodil..
Hawkey
Rommel
17. 12. 2007 9:13

Je?tě jednou díky. Ozvi se mi, prosím, na mail.
Berný
:)
17. 12. 2007 3:13

Hrbitovni zed je tak 10 metru od kostela v tech noutonicich...Samozrejme ze ty bocni zdi,na ty az na druhym konci..Kazdopadne tam chci ject znovu...
Renhard
hroby
16. 12. 2007 22:25

Alef, Berný: původní pohřebi?tě mohlo být jinde, ale od 14. st, kdy byl postavenej kostel se určitě pohřbívalo tak do okruhu zhruba 20m od kostela, proto?e tam byla posvěcená půda. Od ténhle vzdálenosti stála hřbitovní, resp. kostelní, zeď. Ta by taky byla dobrým místem pro výzkum, proto?e za hřbitovní zdí se, jak asi v?ichni víte, pohřbívali sebevrazi a popravení... Renhard
Berný
Vyprava
16. 12. 2007 20:07

Rab bych se zucastnil vypravy s nekym zasvecenin...Nejlepe s nekym komu se tam cokoli prihodilo.Nepokladam nikoho za blazna nebo tak neco..Jeny bych tam rad s nejkym takovym byl,mozna mam jen otupene smysli nebo ja nevim co.Ale z mist jako sou hrbitovi strach nemam,i kdyz sem na nich sam...Jsou horsi veci.Tady je moje Icq 472016295 a mail berny.666@seznam.cz Mozna se tam stavim tento vikend na pruzkum,mozna sam mozna s nekym ale jeste nevim.
Berný
...
16. 12. 2007 16:05

já myslel jako ?e ty hroby nejsou zase a? takk starý, takové najdu na ka?dém... chtěl bych nějaké hodně staré "zničené" přírodou a stářím ne rozmlácené od nacistů! :)
Alef
Málo starý?
15. 12. 2007 17:04

Ves Noutonice byla zalo?ená ji? v 11. století. Původně gotický kostel Narození sv. Jana Křtitele pochází z poloviny 14. století. Koncem 17. stol. byl přestavěn barokně. Dal?í úpravy proběhly v letech 1744 a 1895, kdy kostel získal svou konečnou, dne?ní, podobu. ( citováno z www.hrady.cz ) Hřbitov mlad?í nebude, někam pohřbívat museli.
Berný
výprava na hřbitov...
15. 12. 2007 13:05

tak?e, jsem "člen" Bernýho výpravy...rád bych Vám napsal co si o tom v?em myslím...to co tu pí?e, to je celý on, to by jste ho museli znát... ale k věci... hodně moc rád fotím a řekl bych ?e i dobře..doslechl jsem se o tomto hřbitově různé věci...něříkám, ?e jsem sklamaný, ale čekal jsem star?í hřbitov,tedy doufám, ?e nás Berný vzal na ten správný...udělal jsem celkem dost fotek a jen na jediné je zajímavá věc.. fotil jsem strom (korunu stromu) 5x... a jen na jediné z nich je bílé světlo na větvi stromu, ale to se dá vysvětlit...je?tě jedna fotka by stála za řeč a to ta kdy? jsem fotil Bernýho a jeho slečnu.. on je na fotce krásně vidět, ale ona tam nějak není... blesk zavinil to, ?e její obličej zmizel, proto?e byl přímo oproti zdi toho kostelíku nebo co to je...ale to se dá taky vysvětlit,jen mi vrtá hlavou to, ?e přes její tělo je vidět, je tam vidět trávník i stíny od stromů atd... jinak se mi tam docela líbilo, ale chtělo by to nějaký stra?í hřbitov, tento je moc nový....myrkur...myrkur@seznam.cz
Berný
To:emerencia
13. 12. 2007 18:22

Neverim ze videli neco nadprirozeneho,spis verim tomu ze slyseloi jezka a nebo se vylekali nejakyho stinu od tech svetal co tam sou..nikomu se nevysmivam,jen rikam ze tam nestrasi.
emerencia
jen tak
13. 12. 2007 17:16

Berný, jen tak se ptám. Netýká se to tématu. Ale kdy? u? ses zase ozval, řeknu Ti, ?e se mi zdá divné, ?e napřed stojí? o účast na výpravě a pak se určitým způsobem vysmívá? těm, kteří "něco" za?ili.
Berný
To:emerencia
13. 12. 2007 15:12

dislektik a co jako vadi??souhlasim s Bobby jediny co tam strasi jsou jen prirodni zvuky,mrtvy sou mrtvy nic vic nic min.dokud neuvidim neco co si d¨nedokazu logiky vysvetlit tak neverim.Byl sem na hrbitove a je to uplne normalni hrbitov,navstivil jsem i mnohem starsi a zapadlejsi nez je tenhle spal sem i na nich a nic...Nechapu ceho se bojite.myslim zebych ta mel nekdy ject s Leou treba by me presvedcila...
emerencia
zdravím
13. 12. 2007 15:02

Ahoj lidičky, jen tak mimo hřbitov: ad Bobby) ví?, ?e stačí kliknout jenom jednou? ad Berný)jsi cizinec nebo dislektik?
Berný
..
12. 12. 2007 15:25

Tak hele frajeri autou sme meli dole na silnici,na ty hlavni nebo coto je.A urcite sme tam nebyli naposled ale rikam ze tam nic neni a nestrasi tam.
Rommel
Hawkey
11. 12. 2007 20:29

Děkuji za Tvoji reakci,ostatně velmi objektivní a kultivovanou.K některým ji? citovaným věcem dodávám.Iniciací k náv?těvě hřbitova byly skutečně Va?e zajímavé články,opět opakuji perfektně napsané a já rozhodně nemam sebeméně v úmyslu zpochybňovat jejich pravdivost.Naopak si stojím na svěm,co se týká je?ků a jejich hlučných projevů.Neříkám je?čí ráj ale prostě tam byli.Skutečně bych rád dal?í výpravu podnikl a bude jen dobře podniknout ji společně.Zdravím
Hawkey
RE
11. 12. 2007 17:14

Ad Rommel : Snad i za Leu a Janu Ti mohu tlumočit poděkování za vyjádření k popisu na?ich zá?itků z výpravy. Ov?em s jednou a to podstatnou výhradou. Schopnost vyjádřit se pomocí vytříbeného slohu rozhodně odmítám označovat za pokus o vylíčení pocitů dramatickým způsobem. O to ani jednomu z nás vskutku nejde (to bych mohl hodit na papír v klidu z domova, ani? bych se tam vůbec obtě?oval). Jen jsme, jak vidno, zřejmě poutavě a nutno podotknout, pravdivě a co mo?ná nejobjektivněji, výpravu popsali. Pak mám je?tě jeden postřeh > jsi jediný, kdo na hřbitůvku viděl je?ky ? nikdo jiný na ně nenarazil, nebo alespoň o tom v příspěvku nepsal, asi to není ten pravý ořechový je?čí ráj, ale budi?, nic není nemo?né. Jinak podnikne?-li je?tě nějakou náv?těvu hřbitůvku, dej vědět. Předem dík. Ad Renhard : Dík za podporu. Za sebe mohu napsat, ?e jsem se vý- pravy zúčastnil, ani? bych si předem dělal nějaké předsudky a představy. Za ka?dým zvukem jsem se v?dy sna?il najít racionální vysvětlení. Prostě jsem měl v tomto směru chladnou hlavu a zachoval si zdravý selský rozum. O blouznění nemů?e být v na?em případě řeč. Ad SMS od Alefa (z hlá?ení o výpravě) : Ve svém mailu mi odpověděl tohle : " SMS ode mne záhadná není , odpovídal jsem vám pomocí počítačového programu ( aby vám sms při?ly najednou) a mohla vzniknout chyba." K tomu bych jen doplnil, obzvlá?? kdy? máme ka?dý jiného operátora. Tam mohl opravdu vzniknout technický zádrhel > vysvětlení je prosté. Ad Petr, Fish, Silver : I Vám dík za podporu. Ad nevěřící Tomá?ové : Choďte na jiné stránky. Tyhle nejsou pro Vás. Ad Berný : NO COMMENT (obávám se, ?e něco napsat kulantně na Tvé příspěvky, by mi zabralo dost času i úsílí a to mi za to nestojí (mám lep?í vyu?ití > jdu si dát solitio humulus lupulí ? a to do ka?dý, abych dodr?el pitný re?im a doplnil minerály a vitamíny B6-12). V?em (v?em ji? zmíněným, ale i ostatním) přeji mnoho ?těstí a slunce v du?i.
Silver
Berný ?
11. 12. 2007 0:36

To jste se měsíc připravovali na hodinovou výpravu ? ;-) No, mo?ná hned na začátku vám to asi avizovalo, aby jste se na to vyka?lali. Za dal?í, kde jste měli auto ? Předpokládám před hřbitovem. A zrovna tudy ?li opilci, jen tak náhodou kolem, kudy není průchozí cesta ? Silnice je a? za bývalou farou. To jen tak k doplnění. Vá?ně, Fisch má pravdu. Co jste čekali ? Červený koberec a ohňostroj ? :-)))))
Fisch
Pro Bernýho
10. 12. 2007 22:10

Zase dal?í lojza který si myslí, ?e kdy? bude kolem sebe fotit jak magor tak, ?e k němu přijde duch a Bernýmu potřese rukou :-))) Zkus tam někdy zajít úpně sám a po***** se strachy :-)
Alef
???
10. 12. 2007 20:26

Berný, o jakém rodinném domku to pí?e?? Myslí? ten za hřbitovem?
Berný
Vyprava
9. 12. 2007 19:38

Tak sme se po mesici planovani vydali na noutonicky hrbitov.Jiz cesta byla velmi zajmava,nechtelo nam ject auto,gps vubec neukazovala cestu i kdyz mela plny signal z druzic..Po prijezdu na misto a zhasnuti svetel auta nas pohltila cerna noc.Tak sme se vydali na hrbitov,prosli jsme branou,vyfotili spousty fotek,Byli jsme u zazdenych dveri i u te pumpy.Z protejsiho rodineho domku nas sledoval nejaky pan,na hrbitove sme byli hodinu a nestalo se vubec nic.Po ceste k autu sme potkali opile zrejme dva mistni obcany(myslim ze to sou ty vasi duchove).Muj cely nazor na cely hrbitov je takovy ze tam NIC neni,a jediny co tam strasi jsou vase predstavy a nebo ty opilci.Berný
Renhard
Můj názor
6. 12. 2007 23:03

Zdravim v?echny, nejprv bych chtěl říct v?em, nevěřícím: Nikdo se vás nesna?í za ka?dou cenu přesvědčit o své pravdě. Tak proč to VY děláte a k tomu navíc tady někoho urá?íte. Vzkaz pro ty, kteří se tam chystáte: Dr?ím vám moc palce, rád bych tam byl s váma, ale dejte si pozor na své smysly. Mo?ná v?ichni, kteří se tam vypraví tam, jdou s nějakým pocitem v pocvědomí, ?e tam něco musí být, a to si potom vymý?lí něco, co není. Já tady nechci působit jako skeptik, proto?e tím asi nejsem, jen chci říct, ?e by nebylo ?patné vzít nějakého toho nevěřícího Tomá?e s sebou, aby ohlídal va?e smysly. Nechci toti? slepě upadnout do nějakého blouznění o vílách či démonech. Rád bych si zachoval zdravý rozum. Ten mi právě říká, ?e to, co se děje, o čem jsem četl, není podle na?ich znalostí normální. Je?tě jednou musím říct, jak mě mrzí, ?e tam s vám nebudu. Kdyby si někdo chtěl popovídat, budu na icq:486887969. Tak?e hodně ?těstí nebo spí? G.B.F.F.F.S.(Quod bonum, felix, faustum fortunatumque sit) Renhard
Berný
Vyprava
4. 12. 2007 23:35

Tuhle nedeli se ukaze co je pravdy na tom jestli duchove existujou...Pak poslu fotky zajemcum.... Berný
Berný
Fotky
3. 12. 2007 12:07

Ahoj mohl by mi nekdo poslat nejake fotky na mj mail berny.666@seznam.cz .Hrbitov me zajma a rad bych se take zucastnil nejake vypravy..
makak-magot
vybavení
26. 11. 2007 14:31

dobrý den, mohl by mi někdo poradit, jaké měřicí přístroje a dal?í vybavení je potřebné pro podobné výpravy, případně, kde je sehnat? Díky
Rommel
Omluva
20. 11. 2007 18:33

Omlouvám se,časy měly být 20.00 a 21.30 hod.Celý den opravdu ne a zdravím
Petr
Re : Náv?těvy Noutonic
19. 11. 2007 23:43

Máte ?těstí, ?e bydlíte kousek od toho hřbitova, já bych tam asi udělal náv?těvu vícekrát, ne? 2x. Tě?ko uvěřit, ?e jste tam strávil celý den a noc. Zvlá?tě v tomto počasí. Já bych asi v rámci výzkumu udělal opak. Pokud bych měl tu výdr?, raději bych tam byl celou noc, ne? trávit den s babičkama na hřbitově. Ale stejně by byla velká náhoda, kdyby se mě hned něco přihodilo. Také si myslím, ?e by mohl někdo chodit denně a nic. Asi musím být vyzbrojen nejen technikou, ale určitým citem, talentem vnímání anomálií. Na určité věci věřím, ale bez nakopnutí od někoho jiného bych si nev?iml ničeho. A? potom jsem schopen vnímat. Zdravím průzkumníky a přeji dal?í objevy. Petr Joná?.
Rommel
Náv?těvy Noutonic
17. 11. 2007 15:54

musím smeknout před schopmostí popsat takto dramaticky zá?itky z Noutonického hřbitova a proto?e to mám autem 10 minut,neodolal jsem a dvakrát se synem vyrazil.Jednou od 8.00 do 02.30 a jednou od 9.30 do 01.00 hod,Musím říci,?e ani jeden z nás neměl ?ádné nepříjemné pocity a po celou dobu se neprojevila sebemen?í anomálie.Pravda je,?e při obou náv?těvách jsme zaslechli několikrát podivné kroky,ale tyto mají naprosto jednoduché vysvětlení je?ek.V?dy kdy? se kroky ozvaly bě?eli jsme na to místo a zviřátko tam čile ?mejdilo,oběvili jsme tři za jeden večer.Jinak opravdu nic ani v okolí zazděné kaple,kde jsme se dlouho pohybovali.Tímto nechci zpochybńovat za?itky jiných a rád bych hřbitov je?tě nav?tívil,třeba budu mít víc ?těstí
NuclearMissile
Duchové
13. 11. 2007 22:44

Ne, ty nejsi zbabělá. Kdybych tam viděl něco co jenom tro?ku neni normální, tak bych se asi zbláznil (-: Zrovna jsme s kámo?em fotili duchy (zkou?eli jsme to) a dostali jsme se k pár pěkným věcem. Ale mů?u vám poradit. Lep?í je ?ero, klid, jsou lep?í 2 lidé. Jeden bude fotit druhýho a v pozadí se mo?ná oběví duch, ale opravdu. Mo?ná ?e v podobě tečky, která bude při ka?dým pokusu na stejném místě, ale poznáte to. A určitě nebudete mít dobrý pocit. Mů?e to mít i normální podobu. Dle mého názoru duchy přitahujou věci, nebo nálady jako nás (duchové jsou astrální těla a mi ho máme v sobě taky, vlastě mi jsme astrální tělo, na?e vědomí. A na?e schránka je fyzická) tak?e zkuste se na fotce třeba přituple smát, nebo cokoli a uvidíte. Kdy? něco láká vás, tak proč by nemohlo ducha...?
Lea
Hlá?ení z VÝPRAVY č. II.
10. 11. 2007 21:07

Den 02.11.07 - Ahoj příznivci a fandové tajemství noutonického ! ???..Slíbili jsme, ?e vás budeme informovat o průběhu dal?í chystané výpravy. Tu jsme nakonec domluvili stylově na termín du?ičkový, to znm. na pátek 02. 11. 2007 ve večerních hodinách???Původní sestava měla být jako při výpravě první, to znamená : Alef, David, Lea, Jana, Hawkey. Těsně před termínem se k nám je?tě přidal Jirka a jeho slečna Petra??..Bohu?el, co nás hodně mrzí, je to, ?e jsme den před termínem dostali od Alefa zprávu, ?e se pro nemoc nemů?e akce zúčastnit. Alef měl také přivézt onu slíbenou techniku a dokonce se měla výprava vysílat on-line na internetu, co? bychom samozřejmě včas avizovali??.Výprava : Lea, Hawkey, Jana, Jirka a Petra se se?la cca v 18:30 ve stylové restauraci ?pejchar ve Velkých Přílepech, kde jsem si dali večeři a nějakou tu kávičku a du?evně se připravovali na poměrně nevlídnou noc. Venku mrholilo, o teple se také nedalo mluvit??. Kolem 21:30 hodiny jsme se přesunuli na hřbitůvek v Noutonicích. Je?tě před vstupem na hřbitov, jsme se zastavili u betonového podstavce s velkým kří?em, ka?dý zapálil svíčku za chybějícího Alefa, který v té době pobýval pod teplou peřinou a současně jsme mu ve stejný okam?ik poslali SMS zprávu : ? Vzpomínáme?... Nasvícený kostel nám v momentě kdy jsme na hřbitov ve?li, zhasl, tak?e nám celý prostor nasvěcovaly jen rozsvícené du?ičkové svíčky??.Pro?li jsme si celým hřbitovem, co? pro jeho velikost zase nezabralo tolik času a zapálili jsme 2 svíčky u velké a přitom tak nenápadné hrobky hrabat Dlauhovesky von Langendorf. Svíčky jsme dali úplně nahorů na náhrobní desku, tak?e byli vidět přes celý hřbitov jako dvě oči hlídající celý prostor?..Pak jsme se přesunuli do rohu hřbitova ke zdi, kde je průchod ke studni?. Střídavě jsem bedlivě poslouchali a vnímali ka?dý zvuk, ?elest stromů, listí na zemi, na které dopadaly droboučké kapky du?ičkového mrholení. Občas se ozval zvuk skla, rozbitého od ?áru svíček?...HAWKWEY : ?Do odjezdu Jirky s Petrou a pak a? do půlnoci se nic zvlá?tního nedělo. Jak jsme procházeli hřbitůvkem nemohu říci, ?e bych na některém z míst měl nějaký nepříjemný pocit. Ale to neznamená, ?e bych se v tom místě a daném čase nepohyboval v nále?ité úctě a s patřičným respektem. A stejně asi jako vy, jsem vnímal dopad ka?dého spadlého listu, zapraskání plamínků nekrytých svíček při jemném mrholení, dopad kapek na obaly kytek a vlivem poklesu okolní teploty prasknutí několika skel lampiček díky tepelnému pnutí materiálu, které v tomto případě překročilo svou kritickou mez, a v tom hrobovém tichu, sem tam přeru?eném projí?dějícím autem, vzlétajícím či přistávajícím letadlem, ze zábavy vracejícími se místními, najednou nadělá docela velký lomoz, který bychom za bílého dne mo?ná ani nepostřehli. Za zmínku je?tě stojí přijetí SMS od ALEFA (do?la mi ve 22:05, asi téměř současně jako Lee), kdy displey oznámil, ?e formát této zprávy je nekompatibilní. Proč právě jen u této SMS - má to logické, technické vysvětlení? Samozřejmě, ?e s přibývajícím časem a dohoříváním některých svíček, se měnila "intenzita" slábnoucího osvětlení. Krátce před půlnocí, kdy jsme se u? jen ve třech přemístili poblí? náhrobního kamene hraběnky, projev nevole s na?í přítomností nám začínal docela decentně být dáván najevo. Stáli jsme na přístupové cestě čelem k náhrobku. Z levé strany směrem od vchodu na hřbitov jsem zřetelně sly?el nějaký ?epot několika hlasů, ale nebyly doprovázeny jiným zvukem, jako kdy? se vraceli místní domů. Z prostoru za náhrobkem bylo sly?et cosi ani ne tak jako kroky, ale připadlo mi to jako takové pře?lapování namístě. Ten zvuk určitě nezpůsobily kapky jemného mrholení ani dopadající listy, ten jsme ji? za téměř tří hodinový pobyt měli "v uchu". Tohle bylo opravdu jiné, hlasitěj?í. To trvalo i několik minut po půlnoci, ne? jsme hřbitov opustili. Pro úplnost - na tom samém místě jsme při na?í minulé náv?těvě v bezvětří a stejném osvětlení vnímali něco jako hru stínů??. JANA : ?V tichu noci bylo sly?et praskání skleněných cylindrů, které nevydr?ely prudké ochlazení, jemného de?tě i ?elest tu a tam padajícího listu. Na?e oblečení silnému m?ení neodolávalo dlouho a posléze se do nás pustila zima, kvůli které nás dva členové výpravy opustili. Zůstali jsme jen tři. Říkala jsem si, ?e při tomto počtu se mo?ná duchové osmělí a aspoň decentně dají o sobě vědět. Ale bohu?el. Proto?e i nám zbylým byla u? notná zima, přesunuli jsme se před půlnocí směrem k východu. Kousek od kaple jsme vydr?eli, ne? odbili dvanáctou. Je?tě chvíli před cinkáním, jsem měla pocit, ?e někde u zdi na opačné straně, jakoby pře?lapoval kůň. Ostatní mlčeli a naslouchali také. Lea za?eptala, jestli jsme to sly?eli??? Bohu?el na?e sluchové poznatky se neshodovaly. Dusot kopyt jsem zaznamenala je?tě jednou, těsně před na?ím odchodem, kdy se Lee situace u? nelíbila. Shodli jsme se, ?e výpravu ukončíme a já byla upřímně ráda, nejen proto, ?e jsem byla zmrzlá jak ..., ale při pomy?lení, ?e mám na místě postát o pět minut déle, by se mě zmocnila neodůvodnitelná panická hrůza. Otočili jsme se na podpatku, ?těrk zaskřípal pod botami a my ukázali na?emu hřbitůvku záda. Můj názor ? při dal?í výpravě by bylo potřeba vět?ího počtu lidí a rozmístění po dvou do přední části hřbitova tak, abychom aspoň řetězově na sebe viděli a eventuelně si mohli signalizovat zprávy.??????.LEA : ? Moje poznatky a pocity se víceméně shodují s Hawkeym i Janou, jen zvuky bych spí?e popsala jako Hawkey, nebo snad je?tě s poznámkou, ?e se pře?lapování blí?ilo, jakoby ve stále zu?ujících se kruzích, blí?e a blí?e do středu hřbitova. Směrem k nám. Chtěla jsem být ale nezaujatá, proto jsem poprosila oba dva zbývající průzkumníky o jejich osobní vyjádření pocitů. Čím? jim moc děkuji. Na vás ostatních je, udělat si obrázek sami, nebo se zapojit do VÝPRAVY č. 3. Fotky z výpravy se zpracovávají, zájemci si o ně mohou napsat na mail : lea_sim@email.cz, nebo hawkey.kj@centrum.cz. Lea*
Llor
Du?ičky v Noutonicích 07
6. 11. 2007 14:13

Du?ičky proběhly v poklidném duchu. Jistě jste v?ichni zaznamenali novou "?pičku" kostela.
andariel20
děkuji za fota
25. 10. 2007 7:16

Dám vědět jak to dopadlo
Lea
Silver - andariel20
24. 10. 2007 20:43

Silver : Moc děkuji ! andariel20 : Fotky byly poslány !
andariel20
Fotky
22. 10. 2007 11:33

Prosím o fotky na email andariel20@seznam.cz děkuji
andariel20
fotky
22. 10. 2007 11:31

Prosím o Fotky z tohoto hřbitova chtěl bych je prozkoumat a zároveň uskutečnit výpravu na tento hřbitov velice mě to zaujalo
Silver
Lea
22. 10. 2007 1:56

Ahoj Leo, je to docela neuvěřitelné, kdy? se podívám kdy je datován Tvůj původní příběh. (20. 10. 2005) To budou za nedlouho 2 roky. A stále je s velkým předstihem nejčteněj?ím příběhem. Také jsem četl tvůj příspěvek v příběhu "Čarodějka?", který je 5 nejčteněj?í v pořadí. Ten příspěvek je taky moc pěkný. Pí?e? poutavě, má to atmosféru. Navíc věřím, ?e se Ti na citovaném hřbitově v Noutonicích něco přihodilo a asi nejen Tobě, podle některých dal?ích příspěvků. Nedalo mě a zajel jsem se na místo podívat. Bylo to o víkendu, odpoledne, počasí du?ičkové. Nic jsem nezaznamenal, ale bylo mě tam cca po nějakých 20 minutách nepříjemně. Jako by mě někdo sledoval, jako bych nebyl vítán, nebo ?e u? jsem tam dlouho. Ten malý hřbitůvek něco do sebe má. Rád bych se tam někdy vrátil, uvidíme jak dopadne va?e výprava. Budu dr?et palce, ale nevím jestli bude dobře nějaký objev udělat. Někdy je dobrodru?né právě to čekání, výsledek vlastně nechceme znát.
Lea
verik623 a Fisch
17. 10. 2007 23:45

verik623 : Já Ti neumím říct, proč si nesly?ela. A Okoři ano ? To mě také zajímá. Mohla bys něco napsat ? Proč ale rodina z Okoře je pochovaná tak "daleko" ? Je to jiná farnost, v okolí jsou i bli??í hřbitovy. Fisch : Ahoj, e-mail si ulo?ím, ale mám pocit, ?e jsem měla ten samý. Ano, blí?í se čas Du?iček, Den zesnulých, Halloween - který je v předvečer Svátku V?ech svatých. Jak si kdo vybere. Prý je toto podzimní období nejcitlivěj?í na různé obavy nebo dokonce strach z mrtvých, nemrtvých, duchů a různých stra?idýlek a stra?idel... Můj názor je, ?e je potřeba se více bát ?ivých, ne?-li mrtvých. Ale ono je to příjemné se někdy bát. A zvlá??,kdy? z tohoto období máte nějaký zá?itek, kdy? vám k tomu nahrává ta pravá čarodějná atmosféra podzimu, s vůní parfému padajícího a tlejícího listí. Zrovna v tuto dobu se mění i čas, tak?e je dříve tma. Dýně a svíčky nejrůzněj?ích tvarů svítí v oknech, na oltářích, v kapličkách a na hrobech. Máte pravdu, je to zvlá?tní čas a přesto, ?e říkáme brrrrr..., máme ho rádi. A máme pro vás informací o dal?í výpravě, kterou chystáme je?tě na podzim. Rádi bychom to stihli do prvního sněhu. Tak?e někdy v listopadu. Budeme u? dobře technicky vybaveni a po Výpravě II/2007 snad budeme mít pro zájemce i překvapení. Včas dáme vědět. Lea.
Fisch
to Alef a Lea a ostatní
12. 10. 2007 15:06

Omluvám se, ale napsal jsem chybný e-mail tudí? mi nemohli přijít fotky. Prosím o zaslání je?tě jednou na fisch.x@seznam.cz Mockrát děkuji. Jinak zde nějak utichla diskuze copak se tam ji? nic neděje? Nastává čas du?iček :-) Nikdo nemá nic nového co by zde zveřejnil?
verik623
:op
4. 10. 2007 21:14

Ahojky.. Pocházím z Okoře...v Noutonicích odpočívá na hřbitově půlka mé rodiny, ale to, ?e tam stra?í jsem se dočetla a? tady:oD
Lea
Zaslání fotek
6. 09. 2007 14:39

Za sebe : Co mám, po?lu večer z jiného compu. Zatím pa*
Fejmy
Zjímavé..
6. 09. 2007 12:56

Podud má? nějaké fota z tohoto hřbitova mohla bys mi je poslat taky?Na Fejmy@seznam.cz......mooc díky
Maikyy
To Lea a Alef
6. 09. 2007 8:57

Prosim, jestli si najdete cas, poslete mi tez fota zminovaneho hrbitova na mipot@centrum.cz , diky Maikyy
Fisch
to Alef
2. 09. 2007 18:26

Po?li to prosím mne. Zajímá mě to velice tenhle hřbitov. Díky. e-mail je fisch@seznam.cz
Alef
pro Magicsmart - myslí??
1. 09. 2007 20:43

Pokud má? zájem , napi? sem mail na sebe. Něco Ti po?lu.
Magicsmart
Cintorín
12. 08. 2007 15:48

Nič zaujímavé,u? je to tak proste.
skleny
skleny
15. 07. 2007 11:53

Zdravím vás lidi v?echy co jste zde.Místo jako je Noutonický hřbitov se stává docela proslaveným, a tak i já s několika dal?íma lidma kteří mají jisté schopnosti jsme se ?li na tento hřbitov podívat.Po vstupu na noční hřbitov na nás dolehla pohoda a ticho noční noci.Kromě proudu energii u jednoho pískovcovitého náhrobku(sedící mu? a ?ena) jsme nic nezaznemenali.Přiznávám ?e mě na nějakých místech mrazli záda ale celkem nic zvla?tního.Hřbitov nás krásně přijal.
Lea
For : thinnka
3. 07. 2007 13:02

Ahoj "thinnko", mám obavu ?e s E.V.P. Ti nepomohu. Neříkám, ?e mě ani ve snu nenapadlo to vyzkou?et, mo?ná bych si i já sama něco vyře?ila (mo?ná, ale odolala jsem. Myslím si, ?e pokud Tě vede k nějakému pokusu pouhá zvědavost, ne vá?ný důvod, nech to o být, nezahrávej si s něčím co nezná?. Pouhá zvědavost Ti mů?e změnit ?ivot a obrátit naruby. Negativně. Neber to prosím jako lektorskou radu, jen přátelské doporučení. Ahoj Lea* FOR pEgas : Po?lu.. :-)
pGs
pEgas
2. 07. 2007 12:20

Prosim o fotografie na email tandel@centrum.cz
thinnka
Více informací
28. 06. 2007 15:50

Ahoj, E.V.P. mě hrozně zaujalo a chtěla bych to vyzkou?et. Jestli máte někdo nějaké odkazy s více informacemi o tomto fenoménu - tak je prosím napi?te. Moc díky.
Llor
pro ALL, ale hlavně pro ANNA
1. 06. 2007 11:37

Proč tyto stránky nav?těvují lidé, které tato problematika vůbec nezajímá? A proč navíc napadají lidičky, kteří jim nic nedělají?
JusT1ce
Fotky
31. 05. 2007 22:30

BTWKiller@seznam.cz MOC DIKY :))
onedark.night
Prijdte na chat:)
30. 05. 2007 11:26

Cau lidi prijdte pokecat na lide je tam zalozena mistnost Dimenzio,prijdte:)
Mí?a
Prosím!
29. 05. 2007 16:34

Ahoj. Přidávám se k prosbě, chtěla bych je prosím taky. E-mail: ghostsarewherever@seznam.cz
Magnetosa
Fotky
29. 05. 2007 0:08

Ahoj Leo, zaslala bys mi také sérii fotografií z Noutonického hřbitova? Má adresa je vladatup@seznam.cz
Lea
Fotky z výpravy !!!
28. 05. 2007 12:25

Ahoj, těm, kteří se přihlásili o fotky, jsem je teď poslala. Moc se omlouvám za zdr?ení, ale nějak v?echno nestíhám.. :-( FOR SKLENY : na ICQ jsem se ozvala, od Tebe zatím ?ádná reakce. ALL: A? bude zase nějaká aktualitka, určitě někdo dá vědět. Lea*
skleny
For Lea
25. 05. 2007 11:51

Ahoj Leo.Upřmně ti musim říct, ?e na to jak ten příběh je kratký, mě dost zaujal.Rád bych se o tom dozvěděl více.Jsem z jistý skupiny lidí, kter? se těmito věcmi zabivá.A měl bych zajem se s tebou zkontaktovat(osobně, přes email. icq)Jsem z Kralup ta?e to vůbec nemam na Okoř daleko.Prosím dej mi vědět na email petr1989@seznam.cz nebo na icq 245-554-464 Chtěl bbych vědět o tom více.Te?im se na na?í spolupráci.Předem děkuju. :)
Lea
Pro Annu...
21. 05. 2007 15:54

Milá Anno, myslí?, ?e jen proto, ?e zde má někdo jiný názor, nebo zá?itek ne? Ty, si musí hned vymý?let ? Nevěřit neznamená neexistuje. je to v?dy jen a jen problém toho dotyčného. A pokud chce? obviňovat řadu lidí, kteří tady pí?í svůj zá?itek (nepí?i teď o mě), nebo pokud nevěří? zji?těným informacím, buď tak laskava a ne? vyřkne? slovo "vymý?let", zkus si je alespoň ověřit. Pokud nebude? líná si dát tu práci. Jinak přeji pěkný zbytek dne. Lea*
anna
pro Fisch
21. 05. 2007 14:34

To je fakt asi mu zavolam..aspon si konečně nebudete vymý?let..
Lea
Aktualita - Hlá?ení z výpravy
21. 05. 2007 12:49

AHOJ příznivci tajemného otazníku nad noutonickým hřbitůvkem. Slíbila jsem vás informovat o v?em novém a podstatném??..Tak?e : V sobotu 19. 05. 2007 se vydala VÝPRAVA NOUTONICE přímo na místo??Výpravná skupina se skládala z 5 osob. (Alef, Hawkey, David, Jana, Lea). Se?li jsme se v 18:00 přímo před vchodem na hřbitov. Kostelíček byl otevřen pro veřejnost, hrála zde hudba, uvnitř probíhala m?e. Před kostelem bylo několik vozů a pobíhajících osob, hřbitov byl té? v oble?ení. Já a Alef hřbitov známe, ostatní byli hřbitovem provedeni s patřičným ?odborným? výkladem. U některých z minulosti podezřelých hrobů a náhrobků jsme pořídili nové fotky. Poté jsme chtěli hřbitov opustit a zajet někam na večeři a na kávu. Jana si těsně před odchodem v?imla jedné kuriozitky. Na cestičce k jednomu z ?podezřelých? hrobů (u zdi kostela) stála bílo-?lutá svíčka, na konci svíčky ohnutá do téměř pravého úhlu. Ze svíčky visel provázek, na konci provázku byla samotná ?pička svíčky. Zjednodu?eně řečeno ?ibenice, na jejím? konci se houpal obě?enec (neohořelá ?pička svíčky). Svíčka jako taková stála mezi kamením poměrně pevně, (po bli??ím prozkoumání) nabodnutá na drátek. Zkusíme poslat foto administrátorovi na zdej?í web. Taková malá záhada na uvítanou. Duchové si asi nehráli, ale byla hezká představa ducha, jak nám dává na vědomí výstrahu ?po italsku?, tudy nesmíte, nebo?. (Místo zlomené tu?ky ? svíčka) :-))) Na večeři jsme zajeli auty do Velkých Přílep, kde je výborná stylová restaurace ??pejchar?. Doporučujeme !! Vedle této restaurace probíhala nějaká venkovní zábava s tancem a muzikou, která se bohu?el rozléhala ?iroko daleko..Po večerním občerstvení jsme se cca ve 22:00 vypravili zpět do Noutonic. Zaparkovali jsme vozy tak, abychom v případě nouze mohli okam?itě vyrazit a nemotali jsme se mezi stromy. Před hřbitovem, ani uvnitř u? v tuto dobu nikdo nebyl, snad jen plápolající svíčky na hrobech,lehký teplý větřík, ?na nás? čekající stra?idélka zatím ukryta ve stínech náhrobků a nahlas znějící ?duc-duc? z Velkých Přílep. Opět jsme pro?li hřbitov, znovu vyfotili podezřelé objekty zájmu a David točil na kameru. Z bezpečnostních důvodů jsme si pak vybrali stanovi?tě u východu k pumpě. Někteří pokuřovali (a? na Hawkyho v?ichni), oči do ?iroka a do tmy otevřené, u?i nastra?ené a? ?za roh?. Hřbitov byl z části nasvícen srpečkem měsíce, svíčky hořely, vnímala jsem je?tě dozvuky přítomnosti náv?těvníků z večera. Kolem 23:00 hodiny se začal měnit ráz a atmosféra hřbitova, slabý vánek se začal jemně měnit ve slabý větřík, mezi přestávkami z dáli znějící hudby bylo sly?et ?evelení větru v korunách stromů, svíčky postupně dohořívaly, měnilo se měsícem nasvícené osvětlení. Hřbitůvek se po denních náv?těvnících uklidnil a chystal k nočnímu klidu. Tuto trochu morbidní romantiku ale hodně naru?ovala stále znějící hudba z Velkých Přílep. Bylo nám jasné, ?e dnes nepořídíme. Pokud nedostanou místní noční bytosti chu? si zatancovat, zůstanou nám pro tentokrát ukryty. I kdyby nás chtěly postra?it, asi bychom je nesly?eli. Kolem 23:30 jsme se vydali k východu. Uprostřed hřbitova u hlavní boční cesty jsme se s Janou trochu zarazily, něco jakoby ?bylo ve vzduchu?, ale nakonec jsme pokračovaly dál, před hřbitov. Mo?ná jsme měli vydr?et alespoň do ?hodiny duchů?, ale to by musel být klid. Tak třeba pří?tě?.. (K informacím a podezřelým objektů, které jsme zjistili : Dle historie a některých dosud ?ijících pamětníků se po generace vypráví, ?e jsou na tomto hřbitově ulo?eny ostatky hraběnky ze zámku Statenice, hraběnky Barbary Dlauhovesky von Langendorf, * 27.2.1831, ? 13.4.1857. ?Tato dáma by se měla údajně na tomto hřbitově zjevovat a člověka nemajícího v noci na hřbitově co dělat, stra?it?..? Při zji??ování tohoto ?lechtického rodu jsme zjistili některé nesrovnalosti v datu úmrtí hraběnky. Zámek Statenice : Nad zámkem se vzná?í mno?ství pověr a mýtů o podzemních chodbách a podobně. Mýty praví o propojení zámku s hradem Okoř, Sv. Salvátorem a Lichocevsí. V r. 1807 kupuje zámek hraběnka Barbora Küenburgová ? ?Babeta? (dcera - children by KHUENBURG, VON Friederike) která zde zůstává a? do r. 1842. Po roce 1842 přechází panství dědictvím příbuzenskými vztahy na rodinu Dlouhoveských z Langendorfu, co? byl starý český zemanský rod. Hraběnka tedy zemřela roku 1842, nebo a? roku 1857 ? Jak dal?í zdroje hovoří zemřela hraběnka tragicky, pádem z koně při jedné ze svých vyjí?dek. Mělo se stát u kapličky mezi Kamýkem a Velkými Přílepy, druhá verze je ?e byla z koně ?připravenou lstí shozena? a to u kapličky mezi Velkými Přílepy a Noutonicemi. Za jejím narozením i smrtí tak jako tak visí otazníky? Na noutonickém hřbitově je skutečně velká rodinná hrobka rodu KHUENBURG - DLAUHOVESKY, kde je dle tabulek pochováno cca 8 ?lechticů tohoto rodu a dále jeden malý hrob s 2 jmény. Ale nápis s ?Babetou? chybí !!!!!! Celá hrobka plus malý hrob nesou a? na vyjímky (synové Barbary) jen vrchního velitele rodu ? majora Frederika Dlauhovesky ? Khuenburg. Ten chlap ale snad neexistoval několikrát ??? A kde je tedy ?Babeta? ? Kam jí ulo?ili ?? Proč ml?í s informacemi o úmrtích na náhrobním kameni ??? Ulo?ili ?Babetu? někam na hanbu ? Ale kam ?? Přímo pod kostelík ? Za zazděnými dveřmi v zadní části kostela ? Prý tam ?kdosi? naměřil negativní energii?.Otazníky zůstávají !!!!!! Slibujeme, ?e budeme bádat dál !!! Lea* ) (Fotografie pořízené 19.05. 2007 jsou k dispozici na po?ádání e-mailem..)
agelea
prosim o foto
17. 05. 2007 13:26

Ahoj Frencis. Je mozne abys mi zaslala foto? Zajimam se o tajemno a rada bych to videla. Mam kamaradku, ktera takova mista ma rada a tak bych ji to rada doporucila a ukazala foto. Moc dekuji. Agelea@centrum.cz
Lea
Novinky..
15. 05. 2007 22:44

Ahoj a moc zdravím ! Lentilce003 i ostatním moc děkuji. K novinkám : Bohu?el, vzhledem k nějakým svým osobním starostem jsem neměla ?ádnou náladu se této "věci" věnovat. Je ale na?těstí pár lidiček co mě "tahají" zase ven, tak?e pokud půjde v?e jak má, přibudou mo?ná brzo dal?í informace. Informace by měly být seriózní, prověřování se ujal tým lidiček. Třeba se na?e dedukce potvrdí. Dr?te palce !
Lea
Novinky..
15. 05. 2007 22:32

Ahoj a moc zdravím ! Lentilce003 i ostatním moc děkuji. K novinkám : Bohu?el, vzhledem k nějakým svým osobním starostem jsem neměla ?ádnou náladu se této "věci" věnovat. Je ale na?těstí pár lidiček co mě "tahají" zase ven, tak?e pokud půjde v?e jak má, přibudou mo?ná brzo dal?í informace. Informace by měly být seriózní, prověřování se ujal tým lidiček. Třeba se na?e dedukce potvrdí. Dr?te palce !
Magnetosa
Prosím zaslat fotografie +krát
7. 05. 2007 21:52

Pokud někdo z vás vlastní fotky z Noutonic, z Housky či jiných tajemných míst, o nich? jste přesvědčeni, ?e zachycují jistý paranormální jev, po?lete mi je na můj mail vladatup@seznam.cz. Velmi se o témata překračující racionální chápáí věcí a jevů zajímám, poslední dobou se v tom téměř utápím, na čem? má svůj vliv i strhující příběh noutonického hřbitova, kteýr je zde rozpitváván. Sám se tam chystám, mám z toho určitý strach a zároveň to ve mne vzbuzuje obrovské nad?ení. Klasická to schizofrenie, vyskytující se právě u lidí se zájmem o tajemno. Jinak co se týče samotného setkání s nevysvětlitelnými záhady, nejsem ani začátečník, poněvad? jsem ?ádné ?těstí (nebo snad smůlu?) na nenormální kontakt s neznámem neměl. Mám takovou teorii, ?e pokud bych si "u?il" něco takového jako mnozí z vás, byl bych nejspí? o chlup moudřej?í a zku?eněj?í. Anebo i psychicky labilněj?í, co? se samozřejmě nevylučuje. Proto nechci zase příli? riskovat a ve svém poznávání chodit a? příli? daleko. S tajemnem by si nikdo z nás neměl zahrávat, raději ani tehdy, kdy si zahrává s námi. V?dy je nutné si zachovat rozvahu a zdravý rozum, jinak se stáváme ne tak obětí neznáma, jako spí?e sami sebe. Koneckonců - a? se sna?íme jakkoliv, skutečné tajemství světa nikdy nerozlu?tíme. A teď něco pro "zasmání". Poka?dé, kdy? v podstatě masochisticky trávím noci tím, ?e si čtu o tajemnu, konkrétně třeba o Noutonickém hřbitovu, představím si, jaképak by to asi bylo, kdybych se přesunul ve stejném čase ze svého domova, ze své postele či od počítače oblečen v trenýrkách a triku a bez ?ádnách jiných předmětů přímo do terénu, o něm? si právě čtu stra?idelné historky psané "poučenými ?ivotem". Brrr. Jaká to hrůza.. Copak Noutonický hřbitov, ten není daleko od civilizace, by? v noutonickém případě poněkud svérázné, ale vyskytnout se tak v Hagenově ?tole! To by byla lahůdka, raději na to ani nemyslím. Je?tě by bylo hor?í, kdybych se tam probudil, a to je?tě během dusné noci. Dobré ráno! Doporučuji v?em rádobyodvá?livcům od domácího počítače, aby se pokusili představit toté? co já. Hrdinství by bylo tatam, ?e?
l.e.n.t.i.l.k.a.003
pro Leu ale i ostatní....
7. 05. 2007 16:18

Ahoj tak jsem o víkendu zasedla k počítači a zajela jsem po dlouhé době na stránky záhady a mysteria...kde jsem narazila na tento příběh jeliko? nemám věčně moc času, komentáře jsem si dočetla a? dnes...a musím říct, ?e na tom hřbitově je opravdu něco moc zajímavého...s vět?inou co tady máte souhlasím a? jsou to názory věřícího na podobné jevy nebo jen nározy realistických lidí...ja si o sobě myslím ?e patřím na takový střed...i kdy? sama jsem za?ila pár nevysvětlitelných momentů. Ale jak jste tam probíraly ten věk...je mi 17 let a myslím ?e v tomhle věku u? je člověk skoro odpovědný za sebe a za svoje činy na 100% i kdy? nééé podle zákona...jen jsem tím chtěla říct, ?e se mi nelíbí házet v?echny puber?áky do jednoho pytle...je fakt, ?e někdo je v 17 hor?í puber?ák ne? ve 14!!Sta?ně ráda bych se tam jela podívat ale taky nebydlím zrovna nejblí??.a proto bych byla moc ráda kdyby mi někdo třeba poslal fotky nebo napsal jaké to bylo?Jo a Leo zmiňuje? se o tom, ?e jsi zjistila pár věci které zapadají do sebe a psala jsi tam, ?e to je?tě trochu doděla? a zvějní? to?. tak jsem tě chtěla poprosit jestli by jsi mi napsala kde to najdu?kdy?tak sem nebo na mail l.e.n.t.i.l.k.a.003@seznam.cz nebo na icq 320-044-958?jak chce??..hodně ?tě?tí?..
Frencis
fotky
6. 05. 2007 0:14

ahojky, moc díky za zájem, fotky stáhnu co nejdříve, jakmile mi to dovolí technika, nejpozději do týdne, dám je sem na stránky a za?lu na přidané e - maily, na třech není nic zvlá?tního, ale dvě jsou rozmazané se světly, které neměly ?ádný zdroj ani od svíček nebo pouličních lamp a mlhou, která při jasném večeru nebyla vidět snad nikde, aspoň jsme ji neviděli my dva a objevuje se v rozích fotek, na jedné je do tvaru, ale do u? je mo?ná i trocha fantazie. za?lu co nejdříve. Frencis
Alef
Pro Frencis
5. 05. 2007 15:31

Rád bych fotky také viděl...alef.i@seznam.cz
Tereza K.
Pro Frencis
5. 05. 2007 12:56

I já jsem pořídila fotky na tomto hřbitově, ale ?ádné zvlá?tnosti neviděla. Mohla bych tě poprosit o zaslání těch tvých fotek? (Emity@seznam.cz) Anebo je mů?e? dát na tyto stránky do "úkazy na fotografiích" - myslím, ?e by to zajímalo více lidí. Moc děkuju! Hezký den
Frencis
ahoj
5. 05. 2007 0:15

zdravím v?echny, nejsem blázen a o tyhle věci se z jistých důvodů zajímách léta, tudí? jsem se v?era byla podívat v Noutonicích s kamarádem, oba jsme si vzali fo?ák abysme mohli pořídit večerní dokumentaci, nebylo nám tam za tmy vůbec příjemně, nové baterky v digitálu nefungovaly a stihly jsme tak čtyři fotky a pak u? se nám nepodařilo fo?áky vůbec zapnout, nicméně jsme si za tmy sedli je?tě před hřbitov na lavičku a povídali jsme, netvrdím, ?e jsme viděli ducha, ale nezávisle na sobě jsme si v?imly pohybujícího se stínu mezi stromy, vydr?íme hodně, ale kdy? se za hřbitovní zdí "něco" ozvalo a my nemohli spustit oči ze stínu, který se "blí?il" a byl tři čtyři metry od auta, mizeli jsme hodně rychle pryč a tě?ko se to rozdýchávalo. dneska jsem prohlí?ela fotky a dvě z nich jsou neobvyklý, ačkoliv focený stejně jako ty předchozí v minutových intervalech od ostatních, máte - li zájem posoudit, dejte vědět, po?lu a mů?ete zhodnotit, jestli nejsem blázen. P.
Johny-P
.........hmmm
23. 04. 2007 15:32

Ale osudu se bojím......!!!
Johny-P
.........hmmm
23. 04. 2007 15:31

V?echno je jednou poprvé...;-) K tomu příběhu já bych tam rád ?el...duchů se nebojím!!A smrti taky ne!!
Tereza K.
Pro Annu
20. 04. 2007 10:23

Aničko, nezlob se na mě, ale je?tě jsem nikdy nesly?ela, ?e by duch někoho "zamordoval" :-)
Fisch
Pro Annu
19. 04. 2007 13:25

Hele raději tam zavolej Mottla ten tam i přenocuje jako v Jihlavském podzemí. Třeba bude? překvapena co se tam zkrývá.
anna
?
19. 04. 2007 12:12

Zdravím Vás..Musím říct,?e z vás mám trochu srandu..opravdu věříte tomu ?e v Noutonicích stra?í?Kdyby tomu tak bylo asi by tam obyvatelé venice u? davno nebyli!V?ichni by se bud zblaznili (jako dělník v jednom z příspevků),nebo by je zamordovali duchové z místního "hrůzostra?ného" hřbitova!Jednoho krásného dne jsme měli cestu kolem noutonic..proto sme se vypravili na místní hřbitov.Na hřbitove cítím klid a smutek..na tomto to nebylo jiné..upravené hroby,klid,ticho..jen to hučení v u?ích..co to mů?ě být,?e by přeci jen duch??řekla bych,?e letadla z blízkeho leti?tě Ruzyne..asi budeme muset zavolat panu Klimovi z Tv Nova vět?inou vyře?í ka?dou duchařskou zahadu..mají na to přeci specialní přístroje.aby sme tedy meli konečně jasno a Vy v?ichni tady nemuseli pouze spekulovat!Jediné co mě na hřbitove vyděsilo byl bordel kolem..papíry,fla?ky a jiné odpadky-nezlobí se mrtvý právě proto??Tak si po sobě uklízejte a mo?ná vás nikdo střa?it nebude..
Lea
Pro : Llor
9. 04. 2007 23:26

Ahoj, článek jsem si přečetla. No vida - kolik nenápadných hřbitůvků vypráví své...kdo ví. Něco společných aspektů tam mo?ná je 1. místo bývalého pohřebi?tě, 2. Nepou?ívaná vrata, zazděný vchod do kaple, 3. podivně negativní roh hřbitova, 4. mo?ná i křivda na nějaké osobě a 5. mo?ná ?e hlavní roli bude mít také ?ena. Ale bude to jen náhoda, koneckonců co mů?e vyvolat neklid na hřbitově ? Myslím ?e mo?ností moc nebude... Lea*
Tereza K.
Tereza K.
8. 04. 2007 18:44

Ahojky, čtu va?e příspěvky k tomuto článku. Říkala jsem si, ?e není mo?né, aby na Noutonickém hřbitově nebylo něco v pořádku. Tak?e kdy? jsme s přítelem dnes jeli na výlet na jeden zámek, říkala jsem si, ?e se zastavím na to hřbitově, o kterém tak často pí?ete - Noutonický hřbitov. Dorazili jsme tam něco málo po 5.hodině večerní. Kdy? jsme se k hřbitovu přibli?ovali, začala jsem cítit tlaky v hlavě, jakoby na čele. Přirovnám to k tomu, jakoby se vám sní?il tlak. Od ?aludku mi začalo být trochu ?patně. Ano, je jasné, ?e tento pocit jsem mohla mít i z toho důvodu, ?e jsem věděla, ?e je to místo něčím zvlá?tní a nebylo mi předem z toho dobře. Nicméně a? do teď mi není je?tě moc dobře od ?aludku. V čele mě u? tolik netlačí. Dnes zrovna nebyla vhodná doba tam jít, proto?e jsou Velikonoce a v?ichni jezdí na hřbitovy dát svým blízkým na hroby květiny, popř. vejce, tak?e jsme se ani nemohli divit, ?e tam bylo asi 5 lidí. Někteří přijí?děli, jiní odjí?děli. Celkově tam byl ale klid. Nakonec tam zůstali u? jen dva lidé, kdesi na konci hřbitova u zdi. My pomalu pro?li hřbitov a nenápadně jsem se sna?ila fotit. Udělala jsem asi 30 fotek. Po sta?ení do PC jsem si je prohlédla. Bohu?el, nic neobvyklého jsem nezpozorovala. Neviděla jsem ani mlhu, ani stíny, ani ?ádné zvlá?tní obrazce. Na hřbitově jsem nesly?ela ani ?ádné zvlá?tní zvuky. Jen ten tlak v hlavě a v ?aludku. Ale ten mohl být od čehokoliv. Jen je zvlá?tní, ?e to začalo a? po příjezdu na hřbitov. Závěr si udělejte sami. Určitě bych se tam je?tě podívala jednou, ale v pozděj?ích hodinách a mimo jakékoliv svátky. Mějte se hezky.
Llor
Stra?idelný hřbitov
6. 04. 2007 8:38

Doporučuji článek "Zlo na velhartickém hřbitově" od autora Leo? Drahoty, místo je jihovýchodně od Klatov. Co nám k tomu řeknou místní? http://moskyt.net/view.php?nazevclanku=zlo-na-velhartickem-hrbitove&cisloclanku=2006120003
Mysak
Hřbitov v Domaslavicích
2. 04. 2007 20:25

Ahoj, úplnou náhodou jsem se dostal na tenhle web a na?el jsem komentáře, týkajících se hřbitova v Domaslavicích. Bydlím v Havířově a často tam jezdím na kole, tak mě to zaujalo. Na rovinu, jsem přesvědčený materialista, na duchy, zjevení, ufo atd. nevěřím, ale táhne mě zvlá?tě k těmto "duchárnám" zvlá?tní duch romantiky a někdy mě napadá, ?e tolik lidí přece nemů?e jenom blbnout. Zkrátka a dobře, jako romantik prvního stupně jsem se rozhodl, ?e tohle místo nav?tívím a zůstanu zde přes půlnoc. Samozřejmě se spolu?ákem, stejný typ jako já. Nevěříme na nic nadpřirozeného, ale rozhodně se tam zajedem kouknout. Doufám, ?e raději ani nic neza?ijem, ale kdyby ano, jsem slu?ný fotograf amatér a pak to sem hodím :). Nikoho tímhle komentem nechcu zlehčovat, prostě mě to zajímá spí?e jako romantika...ale určitě napí?u, co jsme viděli..jinak, reálné datum náv?těvy je pátek/sobota 6./7.4, tak?e tenhle týden...zatím čau
Alef
pro Jana Sterna
29. 03. 2007 18:33

Pěkný článek, nemáte chu? zúčastnit se průzkumu?
emerencia
mysteria
27. 03. 2007 11:28

Zdravím v?echny přítomné čtenáře, v?eobecně v podvědomí lidí, jsou hřbitovy tajemnými místy. U? jen tím, ?e skrývají zapomenuté osudy lidí. Co pomník, to příběh. Nad ka?dým náhrobkem si mů?eme klást otázku, zvlá?? byl-li to mladý člověk - proč? Za jakých okolností? Chápeme smutek, který pro?ívají pozůstalí, mo?ná cítíme bolest matky, která ukládala své děti jedno po druhém do hrobu... Ani? si uvědomujeme spoluvytváříme atmosféru místa. Zanecháváme stopy svých pocitů, tam kde jsme stáli, stejně tak, jak je zanechávali lidé před námi. Truchlící matka, raněná rodina... Proto?e jsme na stránkách esoteric ? mysteria, dovoluji si zmiňovat se o ?zaznamenávání? emocí. Předpokládám, ?e se nacházím na ?správné? adrese a také předpokládám, ?e i ostatní náv?těvníci se budou aspoň trochu na toto téma orientovat nebo se o něho dokonce zajímat. Bohu?el v poslední době pozoruji zneva?ování jednotlivých příspěvků. Lidé s určitou citlivostí nebo schopnostmi sklízejí pochybnosti od těch, kteří tyto ??esté smysly? nemají. Je hezké, navrhovat cíle k výletům, s dodanými historickými poznámkami, ale očekávala bych je na stránkách ?kam na víkend? nebo ?toulky minulostí?.... Tím nechci, odradit pisatele(lku), i já jsem obdivovala její znalosti a pohotovost, jen chci naznačit, ?e tajemno, záhady, esoterika jsou tady na místě. Člověk, který má ?o schopnost navíc?, se chce podělit, ne být zesmě?ňován.
john
výprava
25. 03. 2007 22:23

Je u? vybraný nějaký termín? Jestli jo tak mi prosím napi?te na email. Mr.solem@seznam.cz
nena.9
Alef a Lea :)
24. 03. 2007 21:05

Já ,Vás ani k ničemu nenavádím jen to bylo konstatování co neeeee.:) Jo Pravda se dá zjistit někdy dost tě?ko a tento způsob není nejrozuměj?í ?e????:)
Lea
To Alef - To nena.9
24. 03. 2007 19:31

ALEF : To má? pravdu. Na Wampire velký pozor !! ;-D NENA : Vyvolávat se vá?ně nic nechystám. :o)
Alef
pro : nena.9
24. 03. 2007 18:35

Vyvolání duchů je krajní a ne-příjemná mo?nost jak zjistit pravdu. Ale nebojte, jak narazíme na nějaké - wampire - dáme pozor.
nena.9
Lidičky
24. 03. 2007 10:11

Ahojky,u? dlouho tu sleduji Va?e komentáře a názory. Mám asi potřebu Vám jen napsat. Je to velice zajímaví a zvlá?tní hřbitov. Já tam byla v den du?iček a tenkrát byla dos velká zima a pěknej vítr.Táké jsem si v?imla velmi starého pána jak popoháněl svou rodinu,aby pospí?ili ven před setměním.Jako by měl v očích strach, kdy? se otáčel,ale to mohou být jen mé pocity.Já tam na?těstí neza?ila nic co by mě vyděsilo.Jeliko? mám k těmto věcem veliký respekt tak jsem ráda. Obdivuji ty co tam doká?ou být celou noc.A je dobře,?e sem pí?ete Va?e poznatky.Také si myslím ,?e lidé co v nic nevěří nemohou ani nechtějí nic cítit.A jsou mezi námi lidé ,kteří opravdu mají schopnost něco cítit a vnímat co obyčejný člověk ne.(Ale je také spousta těch co si nato jen hrají) Určitě tento hřbitov za výpravu stojí.Jen bych tam neprováděla nějaké nepřístojnosti jako vyvolávání duchů atd.. Jsou věci, které ani Vy nevěřící Tomá?ové, co si myslíte ?e tu tlacháme hlouposti nemů?ete nikdy vysvětlit a tak děkuji v?em co sem pí?í své zá?itky.:)
Berný
Lidicky
23. 03. 2007 1:31

Ukliudnite se na tom hrbitove neni vunec nic zvlastniho,jsou tam jen hroby nic vic nic min....Nestoji to ani za vypravu.
matesola
To Llor
22. 03. 2007 13:08

Lol, to je jasný, ?e tu nejde o ?ádnou senzaci. Jde přeci o zajímavé místo plné historie a osudů a se svojí osobitou atmosférou. Osobně jsem dost dalek tomu abych za smrtí dětí hledal jakoukoliv záhadu nebo zpochybňoval bolest rodičů. Stejně tak je pochopitelné, ?e se k těmto typům míst vá?ou různé pověsti a historky. viz Jiřík ?mejkal , kně?na Libu?e apod.. Podobně ve filmu BWP, kde na počátku je nějaké místo, zajímavá historie, na to navazující legenda (fakt) a výprava mladých lidí, kteří tou?í tuto historku zdokumentovat (fikce). Kdo film viděl mů?e uznat, ?e se nejedná o nějakou senzaci, ale hlavně o hutnou atmosféru. Pravdou je, ?e to nebyl jen Vá? příspěvek, který mě přiměl vytáhnout film z poličky a zkouknout ho asi po 5 letech :))) Mějte se
Llor
ad Matesola
22. 03. 2007 8:38

A to je právě to, o co tu nejde. ?ádná senzace se nekoná. Nejde o ?ádný Blair Witch projekt. V předminulém století stejně jako předtím děti umíraly na bě?né nemoci, proti kterým je dnes očkování a změna ?ivotního stylu. Dětí dřív mívaly rodiny víc a také byla daleko vět?í úmrtnost. To ale nic neměnilo na faktu, ?e ka?dá ztráta dítěte musela být pro rodiče velmi bolestivá. To je jak s těmi prsty, má? jich sice 10, ale ka?dý chybějící prostě chybí....
matesola
Blair witch
22. 03. 2007 1:45

S dětma jste mě dostali. Vzpoměl jsem si díky tomu na Blair witch project a je?tě dnes po půlnoci jsem ho zkouknul. btw. těch mrtvejch dětí co o nich byla zmínka v tomhle filmu taky bylo 7. Je skvělý jakou má tenhle film pořád skvělou atmosféru. Ka?dopádně dík za tip na dal?í výlet :)
Berný
To Lior:
21. 03. 2007 18:49

O tech detech mi ani nemluv,to byl nejhorsi nahrobek jakej sem kdy v zivote videl!!!!!Nerad na to myslim bylo to pro me strasny!!!!Koukam ze vis o hrbitovu hodne,me take zajma.Odkud to vsechno vis???muzes se mi ozvat klidne i na icq 472016295 a nebo na mailu berny.666@seznam.cz!!Prosimte ozvy se mi.Mi na tom hrbitovu stravily jednou noc a uz bych tam sam asi nesel.
Llor
pro Berný
21. 03. 2007 15:16

Berný, jistě myslí? kostelík sv. Jana Křtitele mezi Vrapicemi a Bu?těhradem. V písemných pramenech je připomínán sice a? na sklonku 14. století, kdy patronátní právo k němu dr?el sám římský císař a český král Karel IV., ale je zřejmé, ?e byl zbudován na základech star?ích. Po zániku osady Újezdec nad Kladnem, k ní? kostelík nále?el a která byla zničena patrně v husitských válkách, se kostel sv. Jana stal osamělým objektem. S počátkem dolování uhlí v okolí Dříně a se vzrůstem počtu horníků kostelík opět o?il a stal se poutním místem v čase hornických svátků a slavností, stejně jako zádu?ních m?í za horníky, kteří zahynuli při práci v podzemí. Tradice hornických poutí a slavností "U Jána" dosáhla vrcholu v období první čtvrtiny 20. století. Ke smutné události zde do?lo 12. září 1944. Zdej?í les slou?il při náletech spojeneckých letadel jako úkryt pro zaměstnance kladenské Poldovky. Při jednom z náletů do?lo k tomu, ?e po letadlech vystřelili z kulometu příslu?níci fa?istické mláde?e Hitlerjugend. Dvě letadla se od svazu odpojila a svrhla několik bomb na tento les. Výsledkem bylo několik desítek mrtvých a velký počet raněných, kteří zcela zaplnili tehdej?í kladenskou nemocnici. Tuto tragickou událost připomíná nedaleko v lese památník těmto obětem. Hřbitov je uzamčen, klíče vlastní asi jen majitelé hrobů, jedni v době na?í náv?těvy tohoto místa přijeli autem a? před hřbitov. Já hřbitov nav?tívila cestou povalené zdi, pak se dá pohodlně otevřít postranní branka na petlici. Jsou zde opravdu staré hroby, i kdy? u? také současné. Jeden hrob z 19. století mne ale zaujal nejvíc, to ten, kde je pochováno asi 7 dětí z jedné rodiny, které umírali postupně ? jak to dřív bývalo naprosto bě?né. Přesto se člověk zamyslí co asi musela pro?ívat jejich matka, kdy? je jednoho po druhém ukládala do hrobu, kolik dětí se asi do?ilo dospělého věku a zdalipak je?tě ?ijí jejich potomci? Na kladensku jsou celkově bě?ným jevem uzamčené hřbitovy, stejně se nedostane? na hřbitov u kostela sv. Jiří na Hradi?ti u Libu?ína. Středověký kronikář Kosmas ve své Kronice české spojil hradi?tě s bájnou kně?nou Libu?í. Odtud měla vyslat poselstvo do Stadic pro Přemysla Oráče a odtud měla také vě?tit slávu Prahy. Na hřbitově u kostela je prý v jihozápadním rohu pomníček s kří?em. Z viditelné části nápisu se prý dá zjistit, ?e je pod ním pohřben Jiřík ?mejkal zastřelený z pistole v roce 1644. Podle pověstí Jiříka zastřelil buď otec dívky, který si nepřál, aby si jeho dcera chudého chasníka vzala, nebo ho zabili ?védové, kdy? chránil majetek místních lidí za třicetileté války. Zde je ale vět?ina hrobů mladá současná (viděno přes zeď - na hřbitově z důvodu jeho uzamčení jsem bohu?el nebyla-není zde povalená zeď), ale docela by mne zajímalo jak do?lo k ?výměně? původních hrobů za současné. Zda byl hřbitov nejdříve zru?en, aby mohl být znovu obnoven. Je ?koda, ?e se nezachovaly staré náhrobky a jsou zde jen ?ulová a mramorová monstra. Proto?e bydlím na kladensku krátce, nemám je?tě ?prochozené? okolí, ale zajímavostí je zde opravdu nesčetně, ostatně jako v celé na?í zemi. Uvědomuji si, jak je fenomén internetu zavádějící, jak by stačilo napsat, ?e hřbitov, který jsi nav?tívil vykazoval nějaké nadpřirozené jevy a i sem by proudili zástupy výprav. Neberu Lee její zku?enosti ani zá?itky její rodiny a ani ostatním jejich zá?itky na hřbitově v Noutonicích. Sama jsem toto místo nav?tívila 3x, bohu?el jako ?senzidebil? jsem nic nepoci?ovala. Hřbitov působí, díky vrostlým stromům a některým opravdu krásným náhrobkům zajímavě, určitě je ?koda, ?e u náhrobků na hřbitově není cedulka s jménem jejich tvůrce ? mnohdy jsou to opravdu skvostná díla, jako například ?ena a mu? s úlem. Ale snad i právě díky těmto náhrobkům v?eobecně nevědomě nav?těvujeme rádi hřbitovy, staré hřbitovy (proto?e na nových u? nic k vidění není) a čteme si o jejich obyvatelích jak byli stavitelem, vdovou po mlynáři, profesorem reálného gymnázia, co? se z dne?ních pomníků u? také vytratilo. A je?tě jedno téma, v?imli jste si, kolik je u silnic pomníčků a kří?ků ? co kus, to osud??
Berný
Berný
20. 03. 2007 4:32

Koukám?e se diskuze pořádně rozjela....Výpravu jsem naplánoval na Duben a bude jedna sobota v mesíci jeste presne nevim jaka,ale to zalezi na domluve s ostatnimi...JInak doufam ze se mi podari ziskat objektivni nazor na vec!spis sem ale nasel zajmavejsi hrbitov a opravdu moc stary take v blizkosti kladna.Zajmavy je v tom ze je uplne mimo civilizaci,je uprostred lesa na kopecku a jediny co tam je rozborena zed,marnice a kaplicka a moc stare hroby z roku 1800 i starsi a samozrejme i novejsi,myslim ze nejnovejsi je tam z roku 1944..Byly sme tam k veceru a je to docela zazitek......jeste se tam musim vratiti a nafotit nejakou dokumentaci atd...Jinak pro neznaleho cloveka to misto muze budit dojem ale pro me to byl jen starej hrbitov...
Lea
Taky omluva .
19. 03. 2007 21:50

No pfuuuj, omlouvám se za chybičky a hrubky ! :-((
Lea
To : Matesola
19. 03. 2007 21:47

Dobrý večer, myslím, ?e jsem naopak pochopila dobře.. A nebojte se, já Vás nehodlám ani bít, ani nadávat. Od toho jsou diskuze a ?e máte jiný pocit a názor je v naprostém pořádku. Prostě ka?dý své okolí vidí i cítí jinak. A mo?ná i proto mě začíná zajímat smysl tajemna a záhad v?eobecně. Proč někdo mů?e a někdo ne - vnímat tyhle záhadky odli?ně. Co jedni dělají a druzý ne, ?e někdo má tu "čest" a druhý by? se sna?í nevím jak, tak to prostě nejde a nejde.. Snad právě proto ?e někdo moc chce za?ít "dobrodru?ství" a zákon schválnosti funguje ?? A kdo o to vlastně nestojí a není připraven je najednou "u toho" ? Je to náhoda nebo naschvál ? Ten kdo nic takového od toho místa (a? je to kdekoliv) nečeká se vět?inou neumí bránit, nebo na to nemá čas. Ti co budou vyzbrojeni různou technikou a budou číhat, není to docela ?ert ?e se nechytají ? To je námět na samostatný článek. A navíc je to na mě moc slo?ité se v tom vyznat. Já jen vím, a to říkám s čistým svědomím, ?e nechci u? nic takového potkat. ?e mi to za ten strach nestojí. A pokud Vás potkal mo?ná obdobně ?patný pocit u ?těchovic, pak velmi dobře víte o čem mluvím. V příspěvku jste psal : "Viděl jsem, zkusil jsem, dal?í náv?těva zbytečná" Nikdo Vás nenutí se tam vracet, ale polo?il jste si otázku : proč jsem tam vůbec ?el ? pro senzaci, dobrodru?ství, nebo Vás taková místa zajímají ? Dle toho jaký jste měl strach u ?těchovic, tak snad ani nezajímají.. A pokud přece jen zajímají - opravdu se to nedá posoudit během prvního výletu. Budu se opakovat, ale jezdím tam léta, znám některé zá?itky jen z vyprávění a po letech jsem se "dočkala" i já.. S rozdílem od ostatních. Já jsem tam byla jako normální osůbka se svíčkami na hroby. Já jsem na nic podobného nečekala, tak?e strach byl obrovský a má zbabělost o to vět?í. Také pí?ete : " Podařilo se Vám tady stvořit fajn tajemný příběh, který se líbí a fascinuje, akorát by mu slu?el jiný hřbitov." A jaký by se Vám líbil hřbitov ? Jako od filmařů hororů ? Tohle ale není film, to je realita. Jaký je, takový je. Já ho nestavěla. Nevybírala jsem hřbitov pro svůj příběh, ten hřbitov tam stojí staletí..A ani nejsem první, kdo o něm začal mediálně vyprávět, jak se teď během zji??ování ukázalo... Ale neberte to teď jako útok na Vás, vůbec ne. Jen se sna?ím vysvětlit, ?e nejsem chtivá senzací, jen se něco přihodilo, měla jsem strach a málem do?lo na to, co si přál můj táta - abych tam nejezdila (to není přikrmování, ale fakt). Pár lidiček tady mě "donutilo" v dobrém slova smyslu přemý?let jinak a jít tomu naproti. Proč to tak je, proč třeba já, jestli vůbec se něco děje a odkud to je.. (Ta hacienda - původně tam mělo být pár rodinných domků, ale výstavba se ukončila. také tam byla ta buňka s dělníky, o těch jsem u? také psala. Nevím pro koho je tohle sídlo, ale opevnění má jak nedobytný hrad. A opravdu majiteli jeho lokalitu nezávidím. ) Moc zdravím a přeji krásné a klidné jaro a opravdu Vás nechci bít ! :-))) Jsem ráda za ka?dý názor, pokud není útočný... Pa Lea*
matesola
Pro Leu
19. 03. 2007 15:20

Vy jste mě ?patně pochopila, mo?ná si to neuvědomujete, ale i Vá? styl psaní (čtivý) ovlivňuje ostatní čtenáře a ?ivot téhle "urban legendy". Ano pochopil jsem, ?e popisujete tajemno místa o něm? něco víte, máte s ním nejen Vy a Va?e rodina spojenou nějakou historku, ale zároveň tajemno hřbitova sama slu?ně při?ivujete a s tím i očekávání těch co se tam chystají.Viz manuál pobytu pro Václava :))) Pí?ete: "V?ichni si to vymysleli jen proto, ?e si tam byl jednou na chvilku a nic si necítil, nic se Ti nepřihodilo???" Já jsem ani náznakem nezpochybnil zá?itky Va?e ani ostatních, jen jsem popsal svojí včerej?í náv?těvu. Pro mě osobně a je to opravdu jen můj názor, tak mě za něj nebijte má vět?í tajemno tato diskuze (hlavně Va?e příspěvky) ne? hřbitov sám. Prostě jsem sám viděl místa (nenápadná, obyčejná), která mají pro mě vět?í atmosféru ne? noutonický hřbitov. Nakonec bych chtěl říct pokračujte ve Va?em pátrání, proto?e to baví nejen mě a komentáře budu sledovat dál. Mějte se moc fajn.
matesola
Pro Fisch
19. 03. 2007 14:33

Je to asi tak 2 roky, co jsme trávili s přítelkyní a psem víkend na Hradi?tku nad ?těchovicemi. Bylo to v létě a návrat do Prahy jsme naplánovali a? na pondělí pozdě odpoledne ze ?těchovic busem. Přítelkyně mi vyprávěla, ?e její kolega se byl podívat na přepadovou nádr? na kopci Homole nad ?těchovicemi a tak bylo o pondělním výletu rozhodnuto. Nějak jsme nevěděli kudy se tam dostat, tak jsme pou?ili cestu o které jsme věděli, nebo spí? tu?ili, ?e by nás tam mohla dovést. Na konci ?těchovic za posledními domy těsně pod ?těchovičákem :) je odbočka doleva, kde je tu?ím dodnes závora a zákaz vjezdu. Na kopec se stoupa takovým úvozem po normální cestě, dá se říct úplně klasický les. Bylo asi kolem poledne, sluníčko a my ?trádujeme do kopce. Asi po 20 minutách cesty na mě dolehl stra?ně nepříjemný, svíravý a intenzivní pocit ohro?ení a jediný co jsem chtěl udělat bylo, se otočit a zdrhat zpátky. Dal?í čeho jsem si v?iml, bylo totální ticho, co? je v létě v lese prostě divný. Kouknul jsem na psa, teď je mu 12 a je to takovej nebojácnej grázl a vidím jak jde co nejblí? u nás s ocasem mezi nohama a je viditelně nervózní. Normálně lítá po lese, chce házet klacky a furt vrtí pahejlem :) Pamatuju si, ?e ne? jsem stačil něco říct, tak mě předběhla moje přítelkyně, která povídá, ?e nevím jak já, ale ona chce okam?itě pryč. Jak jsme se o tom začli bavit, tak to nejhor?í pominulo, les se zase "rozeřval" a my pokračovali dál. Dorazili jsme nahoru na takový rozcestí, kde doleva je cesta k vodárně a sedli jsme na klády, ?e dáme sváču. Ze spoda začala do kopce supět nějaká 1203ka a nám se to zase vrátilo a oba jsme měli iracionální pocit, ?e tam nemáme co dělat a jestli nás ty v tom autě uvidí je moc zle. Tak jsme se tam skrčili, počkali jsme a? přejedou, vyka?lali se na ná? cíl a mastili dolu z kopce. Po návratu jsem volal kolegovi přítelkyně abych mu řekl co se nám tam stalo a on mi vyprávěl, jak tam byli s partičkou s tím, ?e se v nádr?i vykoupají, ale měli tam podobně nepříjemný zá?itek. Jen pro pořádek. Cestujeme celkem dost, dá se říct, ?e jsme takový výletní typy :))), ale něco podobnýho se nám u? nikdy nestalo.
Lea
To : Matesola
19. 03. 2007 14:14

Zdravím a díky za komentář. Musím se v?ak ohradit. ?ádný tajemný příběh jsem nestvořila a nemám to ani do budoucna zapotřebí. Tajemná, záhadná, zvlá?tní místa si tvoří svůj příběh sama. Svojí historií, příběhy lidí kteří těmi místy pro?li... Nejsem ?ádná ..náctka, ale tak stará je?tě nejsem, abych mohla zasáhnout, nebo snad dokonce začít vyprávět příběh u? někdy od počátků tohoto hřbitova. A ten je starý u? opravdu hodně...Koneckonců , stačí si pozorně přečíst náhrobky těch nejstar?ích hrobů, nebo se přeptat na noutonickou farnost. Příběhy a zá?itky z noutonického hřbitova se vyprávěly u? před mnoha lety, zatím jsem vy?trachala první podivné zmínky a nará?ky u? v 19 století, ale dalo by se jít je?tě dál. Jen je potřeba některé věci a události ověřit. A na tom se ji? pracuje. To je jakobys napsal, ?e si svůj příběh vymyslela moje prababička, babička, táta, o mě nemluvím.., a dal?í lidičky (někteří si tady u? napsali také svoje pocity a zá?itky). V?ichni si to vymysleli jen proto, ?e si tam byl jednou na chvilku a nic si necítil, nic se Ti nepřihodilo??? Nevím jak má vypadat místo, kde by ses na první pokus opravdu bál, ale myslím, ?e právě tato místa jsou bě?nému náv?těvníkovi obyčejná a nenápadná. Mo?ná hodně citlivý jedinec se nebude na takovýchhle místech cítit normálně, nebo se jen trefí do správného dne, hodiny, to je to - co nikdo neví. Jsem vlastně ráda, ?e Ti hřbitov připadal normální, proto?e pokud by Tě opravdu mělo něco vyděsit, věř mi - nebyl bys nakonec rád. Je tu pár lidiček, co u? mají nějakou zku?enost, ale nehoní se za senzací. Jsem ráda, ?e teď probíhá mravenčí práce a zji??ování, do budoucna pak napsat co se zjistilo, ale na řekněme u? téměř profi úrovni. Kde bude v?e podlo?eno, nebo zjistíme ?e je to jen místo které způsobuje halucinace ?? ;-) ...Ka?dopádně moc díky v?em, které tohle místečko zaujalo natolik, ?e se "pátrání" ujali s nadhledem a profesionalitou. Taky u? jsem díky některým osůbkám lecos pochopila, hodně mě vysvětlili, některé věci se začaly do sebe skládat neuvěřitelně, něco i začíná dávat smysl. Jen?e je to opravdu mravenčí práce a nestačí někam přijít jednou a říct u? vím - nic tam není. Bohu?el..... Měj se pěkně a ostatním moc díky !! Lea (lea_sim@email.cz)
Fisch
Pro matesola
19. 03. 2007 12:20

Zdravim, jen by mě zajímalo co Vás tak vyděsilo na kopci za ?těchovicema? Co tam je? Kde přesně to je? Atd. Buďte tak laskav a napi?te něco o tomto místě a va?eho názoru atd. Děkuji
matesola
Hřbitůvek
18. 03. 2007 23:22

Zdravím v?echny :) Včera jsem narazil na tuto diskuzi a musel jsem vidět Noutonický hřbitov ASAP :). Tak?e dnes jsem se sebral a jeliko? mám Noutonice 20km od baráku za půl hodinky jsem byl na místě.Počasí bylo pro tento typ výletu naprosto ideální, pod mrakem a vítr jak kráva. Bylo něco po půl páté a na hřbitově ani noha. S posledním náv?těvníkem jsem se akorát minul na odbočce k hřbitovu. Bohu?el ani pod vlivem přečtení v?ech příhod co jsou tady, počasí, celkem "pozdní" hodinu a to, ?e jsem byl sám, zhola nic. Ten hřbitov pro mě osobně ani nemá nějaké kouzlo, hned za zdí je vidět stavba nějaké haciendy atd.atd.. Nezlobte se na mě, ale takových krchovů je habakuk. Je pravda, ?e souso?í s úlem má něco do sebe. Nechtěl jsem samozřejmě pocítit okam?itě důkaz nějakého nadpřirozena, ale zjistit, jestli toto místo bude na mě jakkoliv fungovat a jestli budu mít podobný zá?itek jako na kopci za ?těchovicemi, kam by mě u? nedostal ani párem volů, ale jak říkám, bohu?el. Viděl jsem, zkusil jsem, dal?í náv?těva zbytečná :) P.S. Paní Leo, nepotřebujete psychiatra, dle mého se Vám podařilo tady stvořit fajn tajemný příběh, který se líbí a fascinuje, akorát by mu slu?el jiný hřbitov. Mějte se :)
Lea
To : Bobby
18. 03. 2007 18:53

Ji? jednou jsem odpovídala, ?e bych byla ráda, aby mi Bobík, vzhledem ke svým vlastním zku?enostem, nějakého velmi dobrého psychiatra doporučil. Obávám se ale, ?e stylem svého projevu naznačil, ?e sám hledá marně. Tak?e Bobby - a? po Vás... ;-) ......... To : Fisch a Hawkey - moc děkuji za zastání !!! :-*
Hawkey
To Bobby
18. 03. 2007 3:14

Musím se přiklonit k tomu, co pí?e Fisch. Snad nečeká?, ?e tam bude? mít na uvítání slavobránu a ?e se tam párkrát objeví? a hned tomu přijde? na kloub. A ji? před měsícem jsem Ti vytknul nemístnou nezdvořilost. To, ?e jsi zrovna nic neza?il a ani sis při své náv?těvě ničeho nev?imnul, nemusí znamenat(a také neznamená), ?e se tam vůbec nic nedějě. Věci mezi nebem a zemí zrovna do kategorie těch relevantních nepatří, ale jsou tu. Ne ?e bych Ti to ?kodolibě přál, ale asi bys potřeboval za?ít projev nevole Tvé přítomnosti, a? bys měl bláto na hři?ti. Hodně ?těstí a slunce v du?i.
Fisch
Pro Bobbyho
17. 03. 2007 21:16

Ty si asi myslí?, ?e tě tam snad něco přivítá a nebo dokonce, ?e tam uvidí? duchy?? Neznamená přece, ?e kdy? tam nic na tebe zrovna nebafne tak, ?e tam nic zvlá?tního není? A kdyby jsi tam ty Lojzo přece něco viděl nebo sly?el tak bys měl tak naděláno v kalhotách a upaloval bys odtamtud ohromnou rychlostí rovnou k psychiatrovi :-)
Bobby
Ten pitomej hřbitov
17. 03. 2007 15:29

Nic, ale vůbec nic paranormálního tam není. A kdo říká opak, nech? to relevatně doká?e. A Lea by fakt měla nav?tívit psychiatra...
Berný
Neverim tomu
7. 03. 2007 23:06

JA tem pribehum proste nejak neverim,nechapu ceho se tolik vsichni bojite.Jedu se tam s kamosem presvedcit nekdy v dubnu a podam vam dost racionalni zpravu,protoze ja stojim nohama pevne na zemi.
Lea
pro : Václava
7. 03. 2007 20:56

Ahoj, vím ?e otázka směřovala Romanovi, ale nedá mi to, promiň... :o) 1. Jedete tam ve dvou ? Pokud se chystáte na večer - noc, je vás málo. Vemte sebou je?tě aspoň jednoho.. 2. Nepi?te tady veřejně kdy konkrétně se tam chystáte, mohl by to třeba (z místních) někdo zneu?ít. Ale někomu to určitě soukromně sdělte. A? o Vás někdo ví..(a vemte si na něj kontakt..) 3. Pokud tam jedete autem, zaparkujte a? nahoře u branky, nechte ho čumákem dolů připravený vyrazit. 4. Termosku s něčím horkým, teplé hadry na sebe, baterku pokud mo?no se ?lutým světlem (ne LED) a ne světlomet. Abyste nedělali bludičky noutonickým občanům ;-))) A nejlépe se svítí přes prsty...(Světlo je pak teplé a tlumené.. :o) 5. Na hřbitově nespat, neřvat, nedělat si srandu, neprovokovat. 6. Zbytečně se NEZDR?OVAT V ROHU ZA KOSTELEM, NEBO U ZAZDĚNÉHO VCHODU DO KAPLE !! 7. Poslouchat, koukat kolem sebe, vnínat případné změny počasí (zvedající se vítr, rychle nastupující mlha, v případě bezvětří pozor na ?elestění. Kdy? se Ti nebude něco líbit, nečekat na dal?í dění a naskákat do auta. Pokud by tam byla vět?í koncentrace mlhy (u vrat), obejít to rohem hřbitova kolem pumpy.. 8. Díky Alefovi a mailu který dostal, jsem do noci a dnes přes den něco zji?tovala - docela mi to překvapivě zaklapuje do sebe - je?tě si jedu v pátek něco zjistit, abych později mohla podat výhradně seriozní hlá?ení. Nevím kdy jedete - hlavně to sem NEPSAT - ale dávejte na sebe pozor !!!!!!! Lea*
Václav
Pro Romana
7. 03. 2007 15:09

nazdar vsem,chystám se s kamarádem do noutonic,poradíte mi co s sebou?mam se neceho vyvarovat?jo,romane koláři,posles mi cislo icq?mam mail BavorM3@seznam.cz.dik,ja mam icq372074293.zatim cus
Kosmík
sobotní náv?těva
5. 03. 2007 23:05

Ahoj, tak jsme se tam se 4 kámo?ema byli v sobotu v noci podívat. Musím říct, ?e se nám ani nechtělo vylézt z auta, ale bylo to jen tím, ?e jsme četli to co je zde napsáno. Na čem jsme se shodli kdy? jsme se na hřbitově bavili je to, ?e má svoje kouzlo díky stromům, mohutným náhrobkům...a v noci působí stra?idelně. My jsme nic nadpřirozeného nespozorovali, ale to neznamená, ?e nevěřím třeba tomu co zde psala Lea. Myslím si, ?e při jedné náv?těvě nemů?eme čekat, ?e se stane něco, co si nedoká?eme vysvětlit, to by byla a? moc velká náhoda.
Berný
To emerencia
5. 03. 2007 22:57

Ahoj chces jit snami na vylet?
Berný
To roman kolář
5. 03. 2007 22:57

Ahoj a nejake fotky nahodou nemas?Ta skupina zas tak vetsi nebude nam de spis o to se vubec presvedcit jestli neco jako duchove existuji a navic ja se rad bojim......
emerencia
výlet
5. 03. 2007 17:04

Zdravím v?echny vespolek Mne napadá tato varianta: Vrahy a násilníky pohřbívali svázané do kozelce a největ?ím trestem za své činy jim bylo pohřbení za?iva. Svou zvrhlost a potě?ení ubli?ovat ostatním praktikují dodnes, kdy? se v podobě mlhy prohání mezi hroby a nahání strach. Do oparu sténají jejich oběti a sna?í se vypudit náv?těvníky včas, ne? posmrtné zlo zasáhne v plné své síle. To je obdoba Romanovy verze... Dal?í věcí, která mů?e hřbitov obcházet jsou síly, ochranitelského charakteru. Bránící nějaké tajemství, bohatství... o kterém smrtelníci nemají vědět... Ka?dopádně jsou to opět jen dohady, ale působící síly nejsou jen takové nicky. Napadá mě poslední otázka, i kdy? zatím asi bezpředmětná, co kdybychom se dopátrali příčin ?nadpřirozena?? Co pak s tím? Máme sílu či moc je zkrotit? Hezký nový týden.
onedark.night
moje icq a mail
4. 03. 2007 21:07

Ahoj,rad bych vas pozadal o informace nebo fotky s dalsich vyprav,a jestli by ste chteli i pokecat tak mi napiste bud na icq 371-460-534 nebo na email onedark.night@seznam.cz .Diky.Emilio
Roman Kolář
Zdravím v?echny
4. 03. 2007 19:18

Tuto diskuzi sleduji ji? del?í dobu, ale do teď jen pasivně. Včera jsem se rozhodl také tento hřbitov nav?tívit, přece jenom je to dost lákavé místo a malý výlet nemů?e u?kodit, tak?e jsem vzal kolo a vyjel. Na nadpřirozené jevy jsem do teď moc nevěřil, ale neznamená to, ?e bych neměl respekt nebo se nebál. Kolem ?estý jsem dojel do Noutonic. Na hřbitov o chvíli později. Přiznám se, moc se mi tam nechtělo, ale nakonec jsem tam vlezl. Brr, dost "nemilé" místo, ponuré, pro metafyzično jak dělané. Chvíli jsem se coural po cestičkách, za?el i mezi jednotlivé hroby, kdy? jsem najednou měl pocit, ?e za mnou někdo stojí, ale po otočení jsem neviděl ani ?iváčka. Tento pocit se pak opakoval a? do konce prohlídky. U jedné vět?í hrobky mi připadalo, ?e někdo sténá, ale mo?ná ?e mi hučelo v u?ích. Kdy? jsem chtěl nakouknout a vlézt do rohu jakoby za kostelík, naskákala mi husí ků?e a něco uvnitř mě se začalo vzpírat tomu, abyh tam ?el, tak jsem se na to vybodl. Kolem sedmý se začala objevovat mlha, něco bylo cítit ve vzduchu, popadl mě takový pocit zvlá?tního strachu, tak?e jsem rad?i zdrhl. A to fofrem. Nejsem ?ádný stra?pitel, ale tady bych se posr... Jak čtu, chcete toto místo nav?tívit ve vět?í skupině, myslím, ?e i kdy? vás bude víc, tak nebezpečí hrozí stále, dávejte si bacha. Jak pí?e Lea, je lep?í utéct, dokud je čas ne? hrát si na hrdinu. Nakonec bych měl takovou teorii, proč se zde děje, co se děje: někdo tu psal o hrobech se skrčenci, v této poloze byli pohřbíváni lidé, u kterých existovalo potenc.riziko, ?e budou po smrti ?kodit lidem - upíři atd. Upíři samozřejmě neexistují, co? se dřív nějak nezkoumalo, prostě kdo byl za ?iva třeba sadistický vrah, byl označen za upíra a taky tak pochován. Mo?ná ?e Noutonice slou?ily dřív jako pohřebi?tě různých deviantů, vrahů... To muselo samozřejmě zanechat nějakou negativní stopu. Pak se na to zapomnělo a začali se tam pohřbívat normalní lidé, jejich du?e se mo?ná dostávají do konfliktu s negativnem, proto mo?ná ty steny apod. Negativní energie pak působí i na náv?těvníky, sna?í se je vyhnat z místa pryč. To pak vysvětlovalo třeba i telefon mrtvé přítelkyně jako varování před zlem. Takhle to vidím já, mo?ná je to blábol, tak se prrosím nesmějte.
Berný
To Lea
4. 03. 2007 6:58

Ja si myslim ze az tam pridem ze se vubec nic nestane,nemuzem prece kazdou spadlou vetvicku ze stromu nebo zafoukani vitru a podobny vecy hned hazet na nadprirozeny jevy.MOje kamaradka na tom hrbitove byla nedavno se dvouma klukama.A pri vstupu na hrbitov pry mela strasny pocit a pri odchodu se pri rozvitilo v ty kaplicce nebo marnici ted presne nevim.Ale to se da vysvetlit,mohlo tam byt nekde pohybove cidlo co spusti svetlo nebo nocni hlidac co se sel zrovna vychc...Jak rikam dokud ducha neuvidim nebo nejakou jinou vec kterou si nedokazu vysvetlit,tak na to neverim a nebojim se toho tohle je muj nazor.Uz se tam tesim a doufam ze vyfotim hodne materialu.
Berný
To Lea
4. 03. 2007 6:46

Promin ze sem se neozval ale spal sem po nocni.....Hned jak se prihlasis na icq a ja budu doma tak ti napisu.Ale myslim ze by bylo dobre kdyby si jela také.
Lea
To: Alef a Berný
3. 03. 2007 16:09

Alef : Ahoj...S Hunterem jsem svého času komunikovala, nebyl problém. Psal podrobně své zá?itky, dojmy a pocity - některé byly tady nepublikovatelné, shodovaly se i s mými.. Vět?í oří?ek je "Enne". Psal tady sice na sebe ICQ, ale po mém kontaktu se je?tě neozval. :-/ Stejně dopadl prý i "Hawkey"... Berný : Ono se to má tak, ?e pokud bych měla jet, musela bych sama sebe oblafnout a přemluvit se. Nebudu lhát a přiznám, ?e něco mě říká ?e jet mám, ale to je takové to nahlodávání ?e je?tě nebylo v?e vyřčeno, ?e ve v?em není jasno. (ono ale v těhle věcech bývá málo kdy jasno..) ?e někomu něco dlu?ím, nebo ?e kdy? nepojedu - o něco přijdu. Ale : na druhou stranu mám vá?ně nahnáno. ?e mě bylo dopřáno nějaké informace ale zároveň mě byl dán mantinel kam a? člověk mů?e a kam u? ne. A já bych mo?ná tu "závoru" zvedla a pokou?ela.. (Teď se klidně mů?ete smát, ale já to tak prostě mám..) :-(( Lea*
Berný
To Lea:
3. 03. 2007 3:17

S poradnejma chlapama se bat nemusis....Ja sem vuci duchum, skepticky i kdyz mam jeden zajmavy pribeh co se mi stalo,ale to me neodrazuje od toho abych se na hrbitov vydal.Pojd take....bude sranda.
Alef
pro Fische
2. 03. 2007 19:37

Hunter mo?ná stál nohama na zemi, nicméně slíbil svá tvrzení dolo?it fotkama poté co je prozkoumá. Nejsem si jist, ?e se tak stalo.
Fisch
Hřbitov
1. 03. 2007 13:17

Jak jsem ji? psal v předchozím článku na tyhle události docela věřim a nemyslím si, ?e je to nejaký výmysl. Na základě zveřejněného článku od HUNTERA který stál nohama na zemi a napsal svůj objektivní názor na Noutonický hřbitov jsem se rozhodl toto místo nav?tívit i já se dvěma kolegy z práce kteří na nic podobného nevěří. Jak jsem ji? zmínil bylo to za silného de?tě někdy začátkem listopadu kolem 20:00 hodiny a nebylo mi zrovna do smíchu. Nevím jestli je zrovna namístě tam chodit a pokou?et pořád dokola osud dokud se něco někomu nepřihodí? Lea asi ví moc dobře o čem mluví. Já zva?uji, ?e se tam je?tě podívám, ale sám bych tam nevlezl ani za zlaté prase a to jsem dospělej chlap :-) tady je na mě kontakt fisch.x@seznam.cz
Berný
Vyprava
1. 03. 2007 3:31

Planujem s klukama vypravu pres celou noc,jestli ma nekdo zajem at se ozve na mail berny.666@seznam.cz nebo icq 472016295.Jinak nas by slo asi 5 mam k dispozicy kamery fotaky a diktafony.Vypravu se snazime naplanovat na nejaky vikend nejlepe sobota ale jeste nevime presne datum.Zatim pockam jestli se nekdo ozve a pak budem neco planovat.Jinak pribehy sou zajmave o to vic nas to laka....
emerencia
exkurze
28. 02. 2007 16:24

Zájemci, pi?te na sebe kontakty. Jestli mů?u poprosit, tak maily. Díky.
Lea
pro : emerencia
27. 02. 2007 23:21

S tou výpravou vá?ně nevím. Budu nad tím samozřejmě přemý?let (stejně nedělám nic jiného), ale asi bude zále?et i na termínu (díky mé práci). Přiznám se ?e jsem zvědavá, ale strach a v?echno kolem zatím vyhrává. :-((
Lea
Výprava..
27. 02. 2007 23:09

Ahoj....K dotazům ohledně dělníka jen ve zkratce : Pár dělníků (stavařů), kteří přespávali v buňce u výstavby několika RD koukali v noci na TV. Jeden z nich si odskočil ven a dlouho ne?el. pak ostatní sly?eli křik, tak vyběhli ven. Tenhle nebo?ák s pří?erným výrazem se sna?il utíkat k buňce, prý ale vlastně utíkal na místě jako by paralizovaný. Jediné co z něj údajně dostali bylo " Tam, něco se táhne (nebo při?lo) od hřbitova. Nevím to samozřejmě přesně. Chlapy prý nic neviděli, jen tu mlhu nad hřbitovem, nikde jinde a nějaký skřek od ptáka. Dělník se pak sesypal, odvezla ho sanitka a u? to prý nerozchodil, prý se zbláznil. A zapomněl prý mluvit, ta věta co jim řekl prý byla poslední. :-( Včera v noci jsme to rozebírali s Alexem na ICQ. Je to docela hustý.. (Je?tě bych ale měla uvést na pravou míru, ?e se to stalo cca před 2 lety, jen se mi to doneslo od toho stavebního dozoru a? nedávno.)
Linda
pro Alef, Emerencia...atd
27. 02. 2007 16:04

Vezmete mě do party? :-)Tohle téma mě obecně moc zajímá, v?echny příspěvky jsem mockrát přečetla, dokonce jsem v Noutonicích i byla. Mám za sebou i setkání s duchem-sakra to vypadá hloupě...Ale nenapadá mě zrovna nic jiného jak se zapojit do diskuze.Dík za odpověď.
emerencia
exkurze
27. 02. 2007 15:19

Ahojte vespolek. S tou komerčností máte úplnou pravdu. Ale to jsem psala a měla na mysli, ?e nechci, aby v?e bylo pojato ve smyslu honu za senzacemi... Asi jsem se nesrozumitelně vyjádřila. Leo, také by se mi nelíbily autobusy a zástupy turistů... Je fakt, ?e tyto stránky mů?e číst kdokoli, nejen z ČR. Proto tedy budeme komunikovat přes ICQ a meily. Tato forma mi při?la zdlouhavěj?í. (Teď musím uznat, ?e v?ak bezpečněj?í). Bohu?el nemám internet doma a v práci makám. Na ICQ nemáme přístup vůbec z důvodu bezpečnosti. To jen tak na okraj. Leo, Ty bys nepři?la ani ve dne? Kdyby byla prohlídka celodenní? Prostě výlet? Myslím, ?e Ty ví? nejvíc informací a podrobností. Mo?ná, ani? bys o tom věděla, zná? indicie ke klíči... ad) Alef (informace o objektu) - dobrá práce. Kdes to vyhrabal? Docela postar?í hřbitůvek. Sedm procent je dost, nato? dvacet. Přiznávám, ?e jsem v prvé chvíli myslela také na za?ivapohřbení - myslím, ?e jsi o tom u? dříve psal. Ale asi ty cifry budou platit v?eobecně pro takto staré "pohřebi?tě", tak?e od ostatních zase nic tak výjimečného. Přečetla jsem si zbě?ně v?echny příspěvky a Lea se ve svých prvních zmiňovala o arch. nálezech a nějakých hrobech se skrčenci... Bohu?el historie není mé hobby, nevím, jestli nějaká z kultur pohřbívala v poloze třeba kolenoprsní. Jen co jsem se dočetla, v neobvyklých a svázaných polohách byly ukládání ti, které podezírali z úpírství... Viz arch. popis nálezu v Čelákovicích. (Celý název je Úpíři v Čelákovicích). Co souvislost s Okoří? Není daleko. Ad) John - nejsem si jista, jestli takový náctiletý je schopen zvá?it a rozeznat rizika a případné následky svého podnikání. Adolescent nese-li snad i znaky dospělého jedince, nemá rozhodně vyzrálou psychiku. Hele, já jim nechci zakazovat, já jsem je chtěla ochránit. To je rozdíl. U sestry mojí kolegyně se projevila schizofrenie, kdy? podobně experimentovala. Dispozice k této nemoci jsou skryté a projeví se po stresu nebo traumatu, které jsou spou?těčem... To je v?ak jiné téma mo?né k nastudování... Krom toho Lein příspěvek nará?í také na nějakou posttraumaticko-psychickou anomálii u dělníka ze stavby... (Co se mu stalo?)emerencia@seznam.cz
Linda
pro Lea
27. 02. 2007 0:59

Leo, mů?u se zeptat co se stalo tomu dělníkovi ze sousední stavby?
Lea
Omlouvám se za překlepy ....
26. 02. 2007 20:56

....ve spěchu. Nikdy se nenaučím to po sobě přečíst ;-))
Lea
Výprava...
26. 02. 2007 20:54

Ahoj, v?echny moc zdravím. Zejména v?ak odvá?livce chystající se k dal?í výpravě. Musela jsem se sama sebe zeptat, jestli jsem ráda za tolik pozornosti k jednomu malému hřbitůvku, nebo ne..Určitě bych nechtěla (a na to jsme odpověď na?la ihned) aby se hřbitůvek stal komerčním místem pro turisty, spousty aut s autobusy. Nicměně : jeliko? jsem si vědoma toho, ?e hřbitůvek se umí ukázat v jiném světle, ne?li by se na první pohled zdálo, ?e jsem tenhle článek napsala a nakonec fakt, který si přiznám a? na posledním místě (jako normální baba) - ?e jsem pří?erné zvědavá, tak v?em odvá?livcům fandím. Taky proto, ?e v mé rodině i mé osobě u? "tu čest" hřbitůvek prokázal, mo?ná jsem i citlivěj?í na některé podněty a věci kolem sebe vnímám trochu dřív ne? mé okolí (a pak se v?ichni diví..) a taky proto, ?e jsem podstatně zbabělej?í a asi bych výpravu já osobně neriskovala. Jen?e ta zvědavost lidská je pří?erná věc. Proč se tam občas něco děje, co to je, také bych tomu chtěla přijít na kloub. Chtěla bych vědět co se tenkrát stalo měmu ta?kovi doopravdy ale přitom se toho bojím a vím, ?e bych to raději neměla chtít vědět, proč - můj brá?ka, který je jinak chlap záchranář a na tyhle věci nevěří, proč - utekl jako malý kluk, proč - táta na poslední chvíli týden před odchodem nechtěl dávat do Noutonic, proč - nestál o to, abych za něj ?tafetu v údr?bě rodinných hrobů přebírala, proč - kdy? tam jezdím opravdu spoustu let a znám hřbitůvek jak své boty, léta jsem slýchávala různé historky a třeba občas i fámy - jsem nikdy nic neza?ila a hned po odchodu ta?ky (který je jinde) jsem se tam vyděsila hned 2x po sobě..Je toho proč hodně. Docela mě ta výprava láká, ale na druhou stranu si říkám ?e pokud by se někomu něco mělo přihodit, ?e to za to nestojí. tak?e vám budu JEN moc dr?et palce !! Byla bych docela ráda, kdyby jste mě hodili nějaké bli??í info na ICQ : 442-102-383 (Liana) nebo na mailík : lea_sim@email.cz .. Alex má pravdu, ?e podrobnosti o výpravě by měly být neveřejné !! Ze stejných důvodů které uváděl. Tomu klukovi to pálí.. ?ikulda ! ;-) Nemám právo někumu radit, ale stejně přispěji radou alespoň malou - která ani není ode mne : pokud bude? mít pocit ?e něco není v pořádku, pokud se sám sebe začne? ptát - zůstat nebo zdrhnout , zdrhni !! Pak nemusí být ani čas, ani prostor, ani cesta ven k dispozici. Ten dělník vedle ze stavby u? neměl slov, aby řekl co se stalo...a zůstaly OPĚT a ZASE jen dohady. A k čemu mi to bude VĚDĚT, kdy? to nebudu umět říct, kdy? zapomenu ?e se mi něco stalo. :-(( Zatím papa L.
Alef
Termín...
26. 02. 2007 16:41

...je lep?í ( pro zdar akce ) domluvit přes icq, ne? ho zde veřejně uvádět. Okolní obyvatelé mají také internet, navíc blesky fotoaparátů jsou v noci patrné hodně, hodně daleko a lákají zvědavce. ( vlastní zku?enost ) Hřbitov není zdaleka na samotě a je zbytečné někomu napomáhat v přípravě nějakého nepříjemného překvapení.
john
John
26. 02. 2007 15:25

Dívej se na to takhle. I kdy? pojede jak ty říká? "?estnáctiletej puberták" ty za něj nemá? ?ádnou zodpovědnost. A myslim si ?e si ty ?estnáctiletý lidi uvědomujou nebezpečí co tam hrozí. S tim icq mě napadlo ?e by to mohlo bejt rychlej? domluvený ale v poho. jinak se mnou nejspí? počítej please.
emerencia
exkurze
26. 02. 2007 11:07

Zdravím v?echny na diskusi. Je konec měsíce, začne pomalu "jaro" a s ním předpokládané lep?í počasí. Myslím, ?e bychom se měli předbě?ně domluvit na termínu, kdy výlet uskutečníme a na mno?ství lidí, kteří se zúčastní... Co myslíte? Bude-li nás víc, termín nemusí být pro ka?dého vhodný. Proto navrhněte jakoukoli sobotu, která vám bude vyhovovat. Z dat se pak vybere den, který je přijatelný pro vět?inu lidí. Na srazu a cestě se domluvíme je?tě později. V?ichni, kteří chtějí jít společně, a? sledují příspěvky do diskuse a nečekají, ?e je bude někdo aktivovat přes ICQ nebo e-mail. Jo a je?tě je tu jedna věc, kterou bychom měli nadhodit a tak trochu stanovit, mo?ná smě?ná, ale ... věková hranice. Nechtělo by se mi "křísit" nějakého 16-letého puber?áka z ?oku či jiného psychického otřesu... Dospělí si jdou na vlastní nebezpečí a rizika, ale za takového nezletilce musí být někdo zodpovědný. Ono stačí, kdyby zakopl a zlomil si nohu... Jak to vidíte vy?
john
Výlet
25. 02. 2007 16:30

No já bych se moc rád zúčastnil výpravy do Noutic. Bydlím v Praze. Mám čas ka?dý pátek a sobotu. Moje icq je 268-603-463. Pokud by se sehnalo pár lidí jel bych moc rád. Sám se bojím. Tak mi kdy?tak napi?te na icq nebo na email(mr.solem@seznam.cz). Budu se tě?it. John
Fisch
AUTOR: HUNTER
25. 02. 2007 12:45

Na základě zde zvěřejněného příběhu (Stra?idelný hřbitov) o stra?idelném hřbitově v Noutonicích nedaleko Okoře jsem se rozhodl tuto lokalitu prozkoumat a udělat si svůj názor na onen hřbitov.. Spolu se svými dvěma kolegy jsme v sobotu, 29. července 2006 vyrazili cca ve 20:00 z Prahy, abychom se, o zhruba hodinu později, objevili před bránou skutečně stra?idelného hřbitova.. Jeden z členů na?í výpravy studuje vysokou ?kolu fyzikálního zaměření, a celou cestu nám vysvětloval, ?e z fyzikálního hlediska je nemo?né, aby duchové existovali! Nakonec právě on byl tím, kdo postřehl nejvíce ?zvlá?tních" skutečností a jevil největ?í známky strachu :) Vra?me se ale zpět do Noutonic.. U? sama vesnice se jeví jako ?opu?těné město duchů", mo?ná také proto, ?e funguje jako jakési průmyslové centrum :) Jediné ?ivé du?e, které jsme zde potkali, byla parta místních puber?áků ve zdej?ím hostinci.. Samotný hřbitov působil dosti tajemně; rozbité hroby, sochy dvou mu?ů u jednoho z hrobů, jeho vlastní poloha..celkově se zdál být neudr?ovaný, opu?těný.. Po příjezdu jsme stihli pořídit je?tě několik fotografií, ne? se setmělo. Během noci, vybavení velmi kvalitními fotoaparáty, jejich? cena se rovná ceně slu?né felicie, jsme dále pořizovali co mo?ná nejvíce fotografií pro pozděj?í zkoumání.. Na fotografiích není nic zvlá?tního, a? na několik podivných světelných odrazů, které v?ak lze vysvětlit i racionálně :) Jediné, co mě poněkud zarazilo, byl stín na jednom z hrobů, který se velmi reálně podobá kresbě pany Marie! Bou?el této skutečnosti jsem si v?iml a? dal?í den na počítači, tedy ne? fotografii zvěřejním, chci hrob je?tě jednou vidět za světla.. V proběhu noci jsme si odskočili do okořské hospůdky, kde jsme se hostinského ptali, zdali neví něco o tomto hřbitově - nikdy v něm nebyl, a nic zvlá?tního o něm nesly?el - prý se máme raději porozhlédnout po Okoři :) Silný vítr, o něm? hovořil vý?e zmíněný článek, se bohu?el této noci nezvedl - ba naopak, síla větru za stěnami hřbitova byla men?í, ne? mimo něj (způsobeno clonou ze stromů). Teplota vzduchu se taky nijak nevychýlila od normálu, ?ádné stíny mezi hroby jsme nespatřili, alarm na autě se nespustil :) Nicméně, velmi mě znepokojil fakt, ?e můj fotoaparát ?odmítal" pořídit snímky některých z hrobů - za stejného nastavení, a i v mnohem horí viditelnosti, na stejnou vzdálenost, ostatní hroby bez problému fotil jak jsem mačkal spou??!! Stejně tak bylo skutečně problematické vyfotografovat zazděný vchod do místní kapličky.. Ov?em, fotografie přesto nevykazovaly ?ádné anomálie. Dal?í věc, co nás vyděsila, byly jasně sly?itelné kroky ze hřbitova kdy? jsme byli mimo něj. Kouřili jsme na konci hřbitova u místní studny, vzdáleni cca 10m od stěny hřbitova, odkud se nesly tyto kroky. Po podrobném ohledání místa s baterkou jsme v?ak nikoho neviděli, a dále ji? kroky sly?et nebyly.. Jen několik desítek metrů od vchodu do hřbitova stojí oplocený pozemek s nějakou stavbou, kde byli pravděpodobně uvázáni psi, bez majitele! Na tom není nic tak neobvyklého, av?ak mě skutečně zarazilo, jak se psi projevovali - jednu chvíli zběsilé vrčení, za několik okam?iků kňučeli jako by ?li na smrt.. Na hřbitově byla patrná jakási mlha, mo?ná oblak kouře, který za stěnami hřbitova ji? nebyl pozorovatelný. Oč se jednalo, nedoká?u vysvětlit.. Na hřbitově byly jasně sly?itelné podivné zvuky, kterých bylo skutečně po?ehnaně. Byly to hlasy, které nemohl nikdo vydávat, bylo to troubení auta jakoby od vchodu, kde ov?em ?ádné auto nestálo, krom toho na?eho, zamčeného. I zde by se ale na?la racionální vysvětlení.. Krom podivně uřízlého stromu s dutým pařezem jsme zde v?ak nic dal?ího nena?li, a tak jsme nečekali ani na svítání, a několik hodin po půlnoci jsme toto místo opustili.. Musím se přiznat, ?e jsem od svojí první výpravy očekával víc, ač jsem si vědom minimální úspě?nosti ostatních lovců :) Celkově ve mě hřbitov zanechal takový dojem, ?e je skutečně něčím zvlá?tní, zajímavý,..tajemný! Částečně to ale mohlo být dáno i mým vlastním podvědomím, věděním, ?e by se zde mohlo odehrát něco nadpřirozeného. Tedy, ?ádný důkaz existence duchů vám bohu?el nepřiná?ím..mohu jen říci, ?e nelituji takto strávené noci, a bude-li to mo?né, jistě se tam brzy vypravím znovu.. Tento článek jsem přemístil sem aby to bylo pohromadě. Celý článek vytvořil HUNTER
Alef
?
23. 02. 2007 19:30

Podle na?eho zjistění je fara u hřbitova z roku 1559. Hřbitov bude tedy je?tě o něco star?í. Z těchto dob se uvádí ?e za?iva pohřbených bylo okolo sedmi procent. V době válečných konfliktů dvacet procent.Je tedy dost pravděpodobné, ?e tam někdo takový pohřben je. Podivné pocity ze souso?í s úlem mohou pramenit ze zvlástního výrazu tváře ztvárněné ?eny. Zda to byl sochařův úmysl tě?ko soudit... Místo psa, bych pou?il od "jisté" doby často zmiňované EVP. PS: Fotografii souso?í s úlem, pořízenou kamerou v re?imu nočního vidění, mohu zájemcům zaslat. alef.i@seznam.cz
emerencia
exkurze
23. 02. 2007 15:41

Ahojte vespolek, určitě by mělo být na "prohlídku" lep?í počasí. Nevím v?ak, jestli k pozorování nadpřirozených jevů není vhodněj?í chlad, ne? "vlahý teplý večer". K jakékoli magii se doporučuje studeněj?í prostředí a dr?ení hladovky nebo aspoň diety. Jitří to prý smysly... Tím vůbec nemyslím, ?e výlet by měl být pojat v magickém smyslu a ani ve smyslu honu za senzacemi s výzbrojí lovců duchů. Ctím památku místa a z ka?dého hřbitova mám jakýsi respekt, a? tam stra?í či ne. Kde jinde je smrt cítit tak v?udypřítomně ne? na hřbitově? (Jo je?tě v márnici). Mo?ná by nebylo na ?kodu zjistit něco o hřbitově jako takovém. Kdy byl zalo?en, jací lidé tam jsou pohřbeni a jak se chovali za svého ?ivota. Le?í-li tam násilníci, vrahové, lakomci (vět?inou ti se nemohou odpoutat od pozemských statků) nebo lidé, kteří se zabývali čarováním - magií. Byl-li někdo pohřben za ?iva, to asi nezjistíme, k tomu bychom museli ty mrtvé exhumovat. Je tu psáno, ?e nejvíce nepříjemných pocitů je u nějakého hrobu s úlem. A zase - chtělo by to zjistit, jací byli lidé, kteří jsou tam pochováni... Jen?e to by znamenalo udělat ?iroký průzkum. (Poptat se pozůstalých, v okolí, na úřadu či k tomu příslu?ejícím místě). A na to není čas, prostředky a myslím ani nálada... Určitě by to v?ak stálo za to a přineslo nějaké objasnění. V součastnosti se jeví toto místo jako shroma?di?těm du?í či jiných bytostí a ?ijící jsou pro ně naru?itelé. Zajímavé by bylo, kdyby vzal sebou někdo psa. Zvířata jsou citlivěj?í ne? my, a ?e se něco děje, zaregistrují mnohem dříve ne? člověk. Na druhé straně by mi ho bylo líto. Jak by k tomu chudák při?el, kvůli lidské zvědavosti se nedobrovolně klepat na hřbitově strachy. Ad) Hawkey - Svatojánská noc mě té? napadla, vychází v?ak letos na neděli. Ad) Marcela - davová psychóza by mohla vzniknout u jedné či dvou skupin lidí, které tam byly. Kdy? si přečte? příspěvky, tak těch "sly?ících" grup je víc. Krom toho i místní se v tomto prostředí bojí. Musím v?ak uznat, ?e psychika je hodně mocná... Hezký víkend
Hawkey
ad exkurze
22. 02. 2007 7:54

Dal?í mo?ná docela zajímavý termín pro va?i plánovanou výpravu by vedle ji? zmíněných blí?ících se jarních svátků velikonoc a čarodejnic mohla být svatojánská noc. Ale a? si zvolíte jakýkoli čas, přeji hodně ?těstí a slunce v du?i. A závěrem: ozval se vám po kontaktu na ICQ někomu Enne a zaslal slibované fotky? Mě zatím od něj nedo?lo ani ň.
Marcela
chápu,ale...
20. 02. 2007 12:33

já chápu,? se bojí?,ale nezdálo se ti třeba to ?eptání třeba právě kvůli strachu?!neni to jen subjektivní pocit?skupinovej strach?
Lea
Raport z prohlídky !!
18. 02. 2007 17:58

Ahoj, moc v?echny zdravím... byla jsem po?ádána mými kamarády, jestli bych s nima nezajela do Noutonic. Musím přiznat na rovinu, ?e se mě tam ale vůbec nechtělo. Nakonec mě přemluvili s podmínkou ?e to nebude v noci a ?e tam nechtějí dělat nějaký výzkum. ?e to jenom v klidu projdeme a jdeme pryč. Tak?e jsme tam byli 13. února já, kamarád nevěřící na nic záhadného a kamarádka...Nejdřív jsme byli v nedalekých Velkých Přílepech na super večeři a potom, zhruba kolem 21:30 jeli do na hřbitůvek.. Kdy? jsme vystoupili z auta, málem nás porazil velký vítr. Vrátka na hřbitov byla dokořán - přesto?e je zvykem ?e poslední vrata zavírá . Při odchodu jsme je zkusili zavřít, ale kvůli větru to ne?lo..Po vstupu na hřbitov byl vítr u? podstatně klidněj?í - téměř bezvětří. Vítr jsme ale sly?eli hvízdat v?ude kolem hřbitova. Asi nás chránily hřbitovní zdi a koruny stromů. . Co bylo dost nepříjemné, daleko vět?í zima, ne? před hřbitovem, kde vítr opravdu řádil a taky hodně ru?ivý element : pří?erný zvuk - vrzání, pískání, praskání - zřejmě od větví stromů. Ale zvuky to byly odporné!! ;-) Zapomněli jsme si v autě baterku, nikdo z nás zbabělců se nechtěl do auta vracet, tak?e jsme si svítili mobily. Nechtěla jsem ovlivňovat pocity mých "hostů" vyprávěním, co - kde - jak, čekala jsme a? co oni. Nechala jsem je jít přede mnou a já jim "ze strachu" ?lapala na paty..(aby se mě nevzdálili víc ne? je třeba) Procházeli jsem jen po hlavní cestičce kolem dokola a zase zpátky - a pak prostřední cestičkou. Na hroby a hrobky nebylo vůbec vidět, pokud jsme na nějaký speciálně neposvítili. Jeden z kamarádů se sám zastavil u hrobky se souso?ím (úl). Ti co tam byli tak ví...Řekl ?e se TADY cítí nepříjemně a pak si posvítil na souso?í. Kamarád na věci nadpřirozené nevěří, navíc má zvlá?tní styl humoru, tak?e kdy? u "úlu" prohlásil ?e jdeme pryč, ?e má pocit jako kdy? někomu kouká do postele - mě docela rozesmál.. Do?li jsme a? na konec do rohu, a kamarád se podivil na d tím, jak moc je tam volného místa, kdy? jinde je přecpáno. Asi prý se tam nikomu nechtělo bydlet...Prostě zase ten jeho humor. Konstatoval ?e mu tam je nepříjemně, ?e prý jako kdy? se někam vecpe na náv?těvu nevhod, bez pozvánky. Tak?e jsme zase spěchali zpátky k Úlu a doprava po prostřední cestičce. O kamarádce nevyprávím, samozřejmě ?e měla strach, ale beru to tak, ?e to byl normální strach jako při bojovce. Původně jsem chtěla je?tě ukázat kde máme rodinné hroby my, ale mezi hroby mimo cestu se mi nějak nechtělo. Navíc - to pří?erné vrzání a pískání bralo na intenzitě, i vítr se někudy vnutil na hřbitůvek, tak jsme mazali do auta, víceméně i z důvodů zimy která se do nás pustila.. Vrata jsme nezavřeli - pro velký vítr to prostě ne?lo. Tak?.. prohlídka dopadla (pro mě) dobře, (na?těstí) jsme nic neviděli, nesly?eli (krom toho vrzání a pískání - asi větví), bylo to jen o nepříjemných pocitech, větru a zimě. Nakonec v teple vozu jsem byla ráda, ?e mě přemluvili jet, trochu jsem přemohla svůj vlastní respekt.... Četla jsem si příspěky které přibily, tak jen je?tě malou poznámku. Racilus psal ?e krajina nic moc, samé bláto. nevím co čekal v tuto dobu. Cesty lemované rů?emi, koberec pro V.I.P. náv?těvu ? Měl jste to tam nahlásit dopředu ?e přijedete. Pak mo?ná ??? ;-) také mě ohromila věta : BYl sem tam dvakrat, tak vim o cem mluvim ! To tam u? máte "terén" opravdu zmáknutý. Jezdím tam u? léta a je?tě nevím co se děje nebo neděje. Můj táta z kraje pocházel, jezdil tam 3x tolik ne? já a měl tu "čest" jen jednou. Za to pořádnou ! :-( Stejně ale přeju hodně ?těstí dal?í případné výpravě, dr?ím palce a nepře?eňte to. Jak se někomu bude zdát, ?e není něco v pořádku tak by si měl zapamatovat ?e vítězí ten, kdo včas uteče. A teď já zase pro změnu vím o čem (mluvím)pí?i. Lea* (lea_sim@email.cz)
Fisch
Jsem pro :-)
17. 02. 2007 20:11

Myslím, ?e kdy? tě tam vysadíme v 0:00 a abys obe?el sám celý hřbitov tak, ?e by ti zrovna do smíchu nebylo :-) ale jistě rád se připojím bude zajímavé se tam podívat hromadně. Já jsem tam také ji? dvakrát poprvé jsem nic zvlá?tního nezaznamenal, ale podruhé jsem tam byl s dvěma kolegy s práce a i kdy? na nic podobného nikdo z nich nevěří tak jim z toho moc dobře nebylo sly?ely kroky a zvlá?tní zvuky. Dobré by bylo tam zajít a? bude teplo a bez de?tě a větru.
Racilus
Souhlas
16. 02. 2007 21:14

Zdravim vsechny, jestli chcete neco podniknout, tak muzem, ale abyste nebyli zklamani... nic zajimaveho tam videt neni, ani ta krajina nestoji za nic, jen blato a zase blato. Co se tyce my odvahy, tak no comment!! BYl sem tam dvakrat, tak vim o cem mluvim. Pockat, je tam vlastne hostinec a pivko, tak aspon neco.
emerencia
exkurze
16. 02. 2007 15:31

Vidím, ?e je tady spousta lidí, které hřbitov přitahuje - dle příspěvků do diskuse. Já jsem mezi nimi. Co? se jít na hřbitůvek hromadně podívat? Spojit zvědavost a výlet v jedno? Nějaký pátek nebo sobotu? No a kdyby ?ádné nadpřirozeno nebylo, tak se aspoň vzájemně poznáme? Silens, Racius a dal?í by měli snad u? konečně ?těstí a mohli by uplatnit svou odvahu, kdy? my z toho máme takovou mánii. Co? Jaro se blí?í, Velikonoce a čarodějnice také....
Racilus
Koukám, ?e vás ta mánie je?tě
9. 02. 2007 19:56

nepustila, co? Nevim, proč máte z tohoto místa takovou hrůzu, dy? je stejné jako ka?dé jiný, akorát ?e se tam nachází hřbitov. Byl jsem tam u? dvakrát a nic. Absolutní nic. Akorát jsem koukal, ?e tam mají kytky u? na květ, holt máme teplou zimu....
Filias
Kde
9. 02. 2007 12:21

Kde se to nachazi.objasnim to
Bobby
Omluva
6. 02. 2007 11:22

Je?tě jednou se omlouvám za svůj "hostilní" výrok na adresu "kolegyně" Ley...
Hawkey
To Lea: Volání ze záhrobí
6. 02. 2007 0:26

Je to vskutku jako by se nás ptal Jonathan Frakes, je-li to fakt a nebo fikce. Podobné kontakty ze záhrobí se staly. Dokonce snad i v tomto seriálu Věřte,nevěřte takový příběh byl, ale je otázkou, jak je to v tomhle případě. To nedoká?u posoudit. Ty ji zná? lépe, abys, a? u? je to jakkoli neuvěřitelné, zvá?ila, nakolik je Tvá bývalá kolegyně důvěryhodná a jestli by měla zapotřebí si něco takového vymyslet(pokud to skutečně nepro?ila), jen proto, aby třeba byla zajímavá. V ka?dém případě zde nejsou na místě, a? u? si třeba někdo o tom myslí cokoli, ba s tím přímo nesouhlasí, jako reakce tak urá?livá slova. Řekl bych na adresu v?ech nezdvořilých kritiků, ?e i to se nechá vyjádřit slu?ně, případně alespoň kulantně. Hodně ?těstí a slunce v du?i. Hawkey
Lea
To: Bobby
5. 02. 2007 11:38

To je v pořádku..Ka?dý má nějaký názor. A i kdy? věřím, ?e se v Noutonicích něco děje, vím, ?e některá vyprávění nemusejí být pravdou, nebo jsou hodně upravená. Jen jsem prodala jak jsem nakoupila. :o)
Bobby
To: LEA
1. 02. 2007 12:34

Omlouvám se Vám za expresivní vyjádření. Upřímně. Nicméně té paní nevěřím.
Lea
To: Bobby
1. 02. 2007 11:05

Milý Bobby, nevím proč bych si měla hledat psychiatra. To ?e někdo věří a někdo ne je normální. Já jsem také nenapsala ?e je tento příspěvek pravda, napsala jsem jen to co mě bylo citováno. také jsem z opatrnosti psala, ?e je to pouze zprostředkované a v textu jsem několikrát pou?ila slovo "prý" . Ne ?e bych pochybovala o slovech kolegyně nebo jí vylo?eně nevěřila, ale není to zá?itek můj a tak nebudu nikomu vnucovat, ?e si za tím stojím a ?e se to kolegyni určitě stalo. Je jen pravda to, ?e hřbitůvek zná a ví o určitých aktivitách v něm, tak?e pokud se jí cosi nezdálo nebo snad dokonce přihodilo, je docela logické ?e mě hned volala. A já jsme to poslala dál - obrázek si mů?e udělat ka?dý sám, bez Tvé rady schánět psychiatra. Někdo v Noutonicích měl nějaký pocit, zá?itek - někdo ne. Na ka?dého kdo měl chce? poslat psychiatra ? Pomů?e nám ? Má? snad s nějakým konkrétním zku?enost ? Pak nám jistě nějakého doporučí?... :o) Pěkný den přeje Lea* (lea_sim@email.cz)
Bobby
To: LEA
1. 02. 2007 10:40

Leo, uva?ovala jste o kvalitním psychiatrovi? Trpíte bájnou lhavostí.
Lea
Čerstvý zprostředkovaný zá?ite
1. 02. 2007 0:17

Ahoj, co je to tu za nepořádek ?? myslím Tím poslední příspěvek...Bla bla bla, čárky háčky, divné odkazy. Administrátore, prosím uma?te to !!! Moc díky !! Původně jsem ale chtěla napsat příhodu, která se stala údajně teď čerstvě mé bývalé kolegyni z práce, kde jsem byla před pár lety. Včera mi vydě?eně volala a já to zkusím odvyprávět : Před pár lety jsem pracovala krom jiných s jednou výbornou ?enskou, která shodou okolností pocházela z okolí Holubic a maminku měla pohřbenou také v Noutonicích. Jí se tam nikdy nic nepřihodilo, jen říkala, ?e v?dy kdy? tam jela, tak man?el na ní v?dy čekal u auta, dovnitř nechodil, prý to tam neměl rád..Kolegyně pak dlouhodobě onemocněla a zůstala doma. Pak jsem měnila práci já, s ní jsem se vídala sice ráda, ale času moc nebylo. Holky z práce s ní v kontaktu byly pochopitelně více. Koncem listopadu se její zdravotní stav zhor?il, ale přiznám se a stydím se, ?e jsem si nedokázala najít čas za ní zajít. Jen?e bylo lítání, nejvíc práce, pak poletování mezi příbuzenstvem.. Po půlce ledna jsem se zastavila za holkama v bývalé práci a dozvěděla se, ?e kolegyně zemřela a ?e se to také dozvěděly se zpo?děním.. Teď o weekendu se tam (v Noutonicích) chtěla zastavit kolegyně která se s ní přátelila nejvíce. Ona sama neřídí, tak s ní jel přítel a dcera. Včera mi volala aby mě řekla co se stalo : Přijeli před hřbitůvek, zaparkovali a ?li k vrátkům. Věděli jen přibli?ně kde přesně je rodinný hrob té kolegyně, tak?e hlavní uličkou prý procházeli rychle, ke konci zvolňovali a četli náhrobky. Minuli nějakou paní s hrabičkama a mojí kolegyni se rozezvonil mobil. Koukla na displey a četla - Kamila - pevná linka. Dovedu si představit jak zdě?eně koukala, její přítel se ptal kdo Tě otravuje ? A ona na to, volá mi mrtvá Kamila. V telefonu se ozývalo prý jen nepříjemné praskání, jinak nic. Ta paní s hráběma kterou minuli nějak pochopila, sly?ela o co jde a začala vykřikovat ?e je teda nejvy??í čas zmizet (přesněji - to je v p....(jaderné slůvko), to aby jsme ?li rychle do haj (háje..) prý se od pumpy vynořila dal?í paní s konví a mazaly pryč. Je?tě mimochodem řekly kolegyni ?e jí radí taky zmizet,a ?e je to vlastně v jejím zájmu, kdy? byla varovaná ona. (Nevím, mo?ná to byly jen tety pověrčivé k čemukoliv, ale já bych - ne? by to dopověděly, taky byla u? dávno pryč..)Kolegyně povídala, ?e je?tě chvilku okouněla a hledala hrob, ale nakonec to vzdali a jeli pryč. Jinak nic nesly?ela ani neviděla, ale asi jí to stačilo. A já se jí nedivím.. (Kamila nikdy mobil neměla, ze zásady ho odmítala, měla jen pevnou linku domů)Kolegyně si prý ověřovala hned v pondělí u syna té kolegyně jak je to mo?né a bylo jí řečeno a? si z něj nedělá legraci, ?e se byt hned po Novém roce předával majiteli domu a pevná linka byla zru?ena. A to jsem se tam zhruba za 14 dnů chtěla zastavit s bráchou a přáteli. (Sama u? tam nechodím..)Tak to asi opět odlo?ím.. Lea*
Lea
pro : Killer.eu
22. 01. 2007 17:16

Abych odpověděla řádně - opět bych zabrala "pár řádků". Ale....máme tam vlastně 2 hroby, kde je teta, moje prababička a pradědeček a moje babička s dědou z tátovi strany... Táta tam pravidelně jezdil hroby udr?ovat a měl bral od malička sebou. Nikdy táta neuva?oval ani na chvíli o tom, ?e by tak jednou neměl být ulo?en. Byl hodně fiksovaný na rodiče a tudí? naopak - chtěl jednou ke svým rodičům. Pak začal být vá?ně nemocný a týden před úmrtím projevil důrazně přání, být pochován s mojí mamkou. Kdy? jsem se ho s bráchou ptala proč změnil rozhodnutí, řekl : Já bych se tam bál".. Smějete se teď ? My jsme se taky smáli...Tenkrát.. :-( Ta?ka je pochován tedy jinde (u mojí mamky) a já jsem tuto povinnost "vzala za něj". Nevím, ?e by mě tam měl mít někdo víc rád ne? povolují pravidla tam nahoře. Mo?ná mě má tolik rádo mé autíčko. :-) Ostatním děkuji za názory, příhody a příspěvky. Ahoj Lea* (lea_sim@email.cz)
Killer.eu
Dotaz
22. 01. 2007 15:28

Nezemřel ti předtím ne? jsi tam ?la někdo kdo tě měl hodně ale hodně rád??? Proto?e jestli jo tak tím houkajícím autem se tě mo?ná před "něčím" uchránit. Mo?ná je to blbost, ale je to můj názor a za ten se nestydim
Alef
"márnice"
14. 01. 2007 19:28

Je bě?né, ?e má márnice dva komíny? Jestli ono to nebude krematorium.
Racilus
Byl jsem tam u? taky.
12. 01. 2007 22:58

Tak jsem se konecně dokopal k tomu, abych tento výstřední hřbitov nav?tívil. Učinil jsem tak v úterý 9.1. v podvečerních hodinách. V dejvicích jsem sedl na bus a kolem čtvrtý jsem vystupoval v Noutenicích na návsi, jestli se tomu dá tak říkat, páč tahle vesnička je dost velký originál - v?ude hordy bahna, do kterýho se člověk boří při ka?dém kroku, neupravený baráky atd. Připadal jsem si tu jak někde na Balkáně... To mě ale neodradilo a po kiláku cesty jsem stanul před bránou cílového místa. Chvilku jsem se rozhlí?el, sna?il jsem se kouknout i do místního svatostánku, ale bylo zavříno, tak jsem si alespoň vyndal termosku s horkou kávou, bylo docela zima, foukal vítr a drobně pr?elo, tak jsem se chtěl zahřát, a s hrnkem v ruce vlezl na samotný hřbitov. V duchu jsem se tě?il, ?e se snad něco zajímavého stane, a? tam vkročim, ale nic, no jak jsem předpokládal. trochu znuděně jsem si to tam prolez, zadumal nad podivným souso?ím s úlem, zanadával na mírnej nepořádek, polu?til jsem si u? s baterkou v ruce, páč se se?eřilo, jména a letopočty na náhrobcích, co? se přiznám, mě moc nezaujalo, tak jsem si sedl na plá?těnku a popijejíc kafe čekal, co se jako bude dít. Třičtvrtě hoďky jsem jen tak koukal kolem sebe a ?picoval u?i, ale nic nenormálního se nedělo, jen mizera vítr ne a ne se uklidnit. Tak jsem se rozhodl to projít je?tě jednou, to muselo být u? kolem půl sedmý, jestli není něco někde v záloze. Pěkně pomaličku jsem si nakračoval, doufajíc, ?e něco zatřese mou skepcí v nadpřirozeno, ale asi zrovna měli dovolenou - nadpřiroz.jevy. V půl osmý jsem vy?el omrknout tu zchátraninu u hřbitova, ale kromě vraku ?120 na ?palkách a bordelu tam nic zajímavého k pozorování nebylo. No nic, řekl jsem si, zkusím se je?tě chvíli posadit a dál ?picovat. Ve čtvrt na devět mi zazvonil mobil, vida, plný signál. Má bejt na stra?idelných místech plný signál?! Jen se ptám... Pořád se nic, co by mě "nakoplo" nedělo, tak jsem si řekl, ?e u? to nemá cenu dál tady mrznout a sbalil jsem si věci, hlavně ubrousky od večeře a vydal se vstříc světlům vesnice a bus zastávce. Kdy? jsem míjel ten podivnej barák, asi márnici, jak se tady v komentářích pí?e, za?těkal odtud nějakej hafan, co? mě docela polekalo. Chudák pes, takhle sám... Kdy? to shrnu, celkem zajímavý večer, i kdy? se nic nadpřiroz. nestalo, co? sem čekal, páč na to nevěřim, ale i tak pěkná relaxace, nebejt tý zimy. Co se týče strachu, nebudu říkat, ?e sem ?ádnej neměl, to bych kecal, měl jsem ale ten s postupem času upadal, a? zanikl v takový zvlá?tní letargii. Ka?dopádně si člověk alespoň protáhne tělo a zbystří smysly, místo toho aby někde zevloval v supermarketu. Dr?ím palce dal?ím průzkumníkům a snad budete mít ?těstí na nějaký ty jevy zjevy.
Fisch
Doporučení
11. 01. 2007 14:00

doporučuji přečíst článek na straně myslím 10 nebo 11, TAJEMSTVÍ NOUTONICKÉHO HŘBITOVA
davky
Zajímavé
8. 01. 2007 14:04

Myslím si, ?e zbabělec určitě nejsi ale stálo by to za prozkoumání dát tam třeba webkameru a být někde dál a sledovat co se děje taky by nebyla od věci termokamera aby zji??ovala pokles či naopak nárust teploty.
Charger
VÝPRAVA 2007
5. 01. 2007 23:08

Četl jsem mnoho komentářů...vět?ina z nich má hodně společného. Rád bych, aby se uskutečnila výprava 2007...rád bych zjistil např. jací lidé jsou tam pohřbení a jaká byla jejich minulost, kdy? je hřbitov tak "neklidný". Sehnat o hřbitově, vsi a okolí maximum a odpovědět na otázky. Přijde mi to, jako by ten hřbitov vybízel k odhalení jeho tajemství. Jsem z okresu Plzeň - sever a mám to tedy tro?ku z ruky...uvítám v?ak v?echny fotografie jestli nějaké máte...prosím. Moje ICQ 277-526-624 nebo mail Skoda.120.GLS@seznam.cz Na hřbitov bych se rád podíval...tady za PC mám odvahy dost...mno uvidíme...Prosím o názor na sestavení skupiny 2007...předem děkuji...
Fisch
Noutonický hřbitov
30. 12. 2006 19:09

Sice úplně nesouhlasím s posledním příspěvkem ale vzhledem ke skutečnosti, ?e ka?dý má právo vyjádřit svůj názor tak budi?. Doporučuji kdo má mo?nost sledovat program Discovery tak se podívat na dokument Stra?ení. Jsou to skutečné příběhy lidí které se setkaly s duchy nebo nějakou formou energie. Nebo Zone Reality tam bě?í podobný dokument. Jsou to velice zajímavé pořady a ti lidé byli úplní skeptici ne? se s něčím podobným setkali. Jinak co se týče Noutonického hřbitova ten jsem nav?tívil spolu se třemi lidmi koncem řijna tohoto roku bylo velice de?tivo a v?ichni nezávisle na sobě jsme tam sly?eli dost neobvyklé zvuky i přes ten dé??. Druhá věc je ji? zmíněná autosugesce. Prostě ka?dý, kdo tam míří, a hlavně ti, kteří tam jdou přímo kvůli tomu stra?ení, si jaksi nezáměrně vsugerujou, ?e tam doopravdy stra?í a pak se nestačí divit a strachy bez sebe rad?i klidí pole. Tenhle názor určitě nevyvracím a něco na tom jistě bude. Jde jen o to aby člověk racionálně přemý?lel a nenechal se vystra?it jen obvyklými zvuky. V na?em případě to byli kroky které jsme jasně v?ichni tři sly?eli. Jde o to, ?e dva z nich vůbec na nic podobného nevěří a nakonec byli dost překvapený. Ka?dopádně a? bude teplo někdy v létě se tam opět vypravíme tentokrát si ale dáme pozor na počasí aby bylo hezky a bezvětří. Jinak jsem je?tě sly?el o uzavřeném hřbitově v Bohnicích kam pohřbívali blázny viděl jsem fotky které se dají najím na internetu, ale je?tě jsem zde nebyl tak se nemohu k tomu vyjadřovat.
Alef
pro ICQ :299 427 026
30. 12. 2006 0:17

Na co potřebuje? termokameru a ostatní technické prostředky, kdy? se po smrti v?echno rozpadne? Doufám tu nebude? taky tvrdit, ?e v?echno způsobuje na hřbitově zima? Ona toti? termokamera funguje jinak!
2tc
foto
29. 12. 2006 9:50

tak ty fotky dej sem at je vsichni vidí.
Alef
Co myslíte...
25. 12. 2006 21:13

...dát tam Webkameru a bádat z domova? Vypadá to, ?e by to stálo za to.
Enne
hřbitov
25. 12. 2006 16:48

objeli jsme víc tajemných míst. at je to skvělé místo hrad Houska, Noutonice, Partoltice ale i opravdu temný hřbitov v Třemo?ný který atmosférou nemá na Noutonice ale za?ijete zde víc hrůzy ne? kdekoliv jinde. Jeden ná? výlet byl opravdu silnej zá?itek a to kdy? jsme dojeli po pulnoci na hřbitov a ve?li dovnitř. Do?li jsme společně a? ke kří?i s je?í?em kdy se od největ?ího stromu ozve neuvěřitelně silná rána v podobě praskotu velké větve dutý náraz a pak něco jde na nás zdháme nevěříme ?e je tohle mo?ný.za 5 minut se vracíme klid jen tro?ku vítr občas se někde něco ?ustne zima vět?í ne? jinde jsme opět skoro u kří?e a znovu opět se to opakuje...hrůzou utíkáme kdy? se to opakuje asi po 8!!!!!!!!ano opravdu po osmý nedoká?eme u? nic. dva zvýpravy sedí v autě a nechtějí vylézt já s kamarádem se vracíme rychle jsme pře?li místo kří?e a ?li pomalu ke stromu zvedl se silný vítr a začalo mi být uzko nechci u? jít dál vracíme se...je zajímavé ?e největ?í koncentrace je před vchodem hřbitova an azačátku ap ka uprostřed a poté na pravé straně...té? mám fotky a stojí určitě za pozornostz...
Enne
Pro v?echny
25. 12. 2006 16:39

Nedávno jsme se vypravili na hřbitov v Noutonicích a musím uznat, ?e opravdu stojí za to přijeli jsme asi kolem 23 hodin večer - ČÍM NARÁ?ÍM NA VĚT?INU PŘÍSPĚVKŮ O NÁV?TĚVĚ HŘBITOVA V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH...tě?ko popsat pocity je?tě do dne?ka z toho máme v?ichni smí?ené pocity. Poté co jsme přijeli před hřbitov a otevřeli bránu ve?li jsme a první co jsme pocítili byl nepříjemný pocit a hlavně zvlá?tní opar v podobě mlhy poue nad hřbitovem a zde ji? několikrát uvedené ochlazení a té?e se zvednul nečekaný prudký vítr zvlá?tní v?e jsme fotil a? kdy? jsme do?li na konec a vy?li po schudkách na pole jsme si povídali o zvlá?tních zvucích - ?eptání, smích, malá holčička, zvuk jako kdy? něko hloubí hrob apod...hnusný..na poli nas obklopovali tajemné zvuky a přitom jsme si prohlí?eli fotky na kterých je vidět jasně ?e hřbitov není klidný..na fotkách jsou zvlá?tní ukazy které se bě?ně značí jako ornamenty na cizích serverech mů?ete znát zvlá?tní kola poté i několikrát lidský obličej..na hřbitově jsme dlouho nevydr?eli byli s námy holky tak?e jsme si v?ichni sedli do auta jen?e poté co se prohlí?eli dal?í várka fotek v autě začalo lítat chodit něco kolem auta..rychle jsem vylezl a fotil kolem sebe a zaznamenal jsme velký chlad a pak pocit ?e jsou kolem mě a dotek chladu neváhal a hned zalezl do auta. na fotkách byla zví?ená koncentrace ornamentů, které podle zku?eností ukazují na výskyt duchů...pak jsme je?tě párkrát vy?el ven fotil okolí hřbitova a sám se vydal je?tě znovu na hřbitov..jen?e po pár krocích co jsme sly?el divné hlasy silný vítr jsme se vrátil a zavřel dveře!!!poté jsme byli chvíli je?tě v autě kdy? se ozívali rány a kroky a pak klid jsme znovu vyel a fotil podařilo se mi vyfotit bránu kde byla velká koncentrace objektů a s hrůzou přitom zjistil ?e brána byla otevřená dokořán kdy jsme jí sám zavíral a snadno opravdu otevřít nejde kdo byl tak ví...neváhali jsme a jeli pryč...je?tě bych rád upozornil na kostelík u hřbitova kde se svítilo a hrála tam zvlá?tní hudba ale kdo by o pulnoci tam byl?je mo?ný ?e tam někod bydlí ? přímo na hřbitově?Pokud si myslíte ?e příběh není pravdivý stačí napsat na ICQ : 290 - 744 - 268 mů?u zaslat fotky....
h.mt.xx
Pro Leu
21. 12. 2006 4:31

Jen málokterý příběh je tak dlouho ?ivý jako ten Tvůj. A nejen Tvým poutavým podáním nenechá jednoho klidným, aby se tam nejel podívat na vlastní oči, aby poznal toto místo obestřené tajemnem. K téhle výzvě nebudu také netečný a vydám se tam. Na?la jsi něco zajímavého v historii Noutonic, co má souvislost s tím hřitovem? Řekl bych, ?e z vlastních zá?itků a poznatků od ostatních, by jsi mohla napsat minimálně rozsáhlou povídku, nevydalo-li by to rovnou na celou kní?ku. Asi nás bude víc, kdo čeká, jestli je?tě přidá? něco zajímavého. Kdybys měla, prosím, chvilku, mohla bys mi to místo trochu lépe pro orientaci ve stručnosti popsat. Předem děkuji(h.mt.xx@centrum.cz) Přeji ti hezké svátky, hodně ?těstí a slunce v du?i
Organic.
ete neco
8. 12. 2006 18:42

akorat mam blbej pocit z toho ze ja sjem satanista tudiz nvm jeslti tam opravdu jsou neklidne duse tak jeslti bude dobrej napad tam jet mno uvidim zajtra :-) kazdopadne uvitam spolecnost :-)
Organic.
zajtra
8. 12. 2006 18:03

zajtra se ta mjedu podivat pokud bymel zajem jit nekdo se mnou ta kat mi napisebud na ICQ : 275-671-880 nebo MSN: organic@email.cz doufam ze nepojedu zbytecne:-)
Alef
pro Lea
6. 12. 2006 17:27

Je moc dobře, ?e jste článek napsala a asi málokdo Vás podezřívá, ?e je vymy?lený. Pokud se má v?ak něco vy?etřit tak se prověřují v?echny mo?nosti, tedy i ta ?e si to v?echno svědek vymyslel. Máte naprostou pravdu, ?e se dá padělat v?echno. Je dokonce mo?né vymyslet historku o průzkumu,o tom jak je to tam hrozné, nabo naopak ?e je tam naprostá pohoda. Ale k čemu to je? Některé popisy jsou poskládané z Va?ich příspěvků a celkem nic nového v nich není. Mohu napsat, ?e jsem tam byl třikrát, točil video,pou?il najmoderněj?í techniku, ?e se podle Va?ich zá?itků a vzhledem k historii a stáří hřbitova domnívám ?e se jedná o projevy člověka za ?iva pohřbeného. Je to pravda nebo le?? Proto je nutné svoje poznatky podpořit alespoň nějakým důkazem. S kolegy jsme věnovali noutonickému hřbitovu u? hodně času, dokázat zatím nic nemů?eme, rozhodně ho ale nepodceňujeme.
Ef
Noutonický hřbitov
6. 12. 2006 15:07

Proč se v Noutonicích je?tě neobjevil pan Motl z komerční televize? V?dy? v Jihlavě a jeho podzemí, ve Zbirohu na zámku, tam v?ude u? byl....námět na dal?í reportá? za pou?ití moderní techniky.
Lea
.....................
6. 12. 2006 11:10

Ahoj v?em....Znovu musím poděkovat za příspěvky, poznatky a názory...Stále si musím pokládat otázku, čím si tak malý hřbitůvek v malé vesnici za Prahou zaslo?il tak velkou pozornost. Neumím na to odpovědět tak, abych to vysvětlila sama sobě, nato? někomu jinému. Původní článek vznikl z mých vlastních dvou zá?itků, přičem? o hřbitůvku u? vyprávěla dle mého táty jeho matka, která z kraje pocházela. Pro místní : babička se narodila v Noutonicích, později tam slou?ila na statku. Její sestra se provdala a do konce svého ?ivota ?ila ve Svrkyni a můj táta tam před lety koupil chalupu v Lichocevsi.. Ten kraj prostě měli "v malíčku" ;-) Táta byl chlap jak hora, nikdy se ničeho a nikoho nebál, pro strach měl uděláno a babské povídačky mu byly léta smě?né. Téměř ke konci ?ivota se také dočkal svého zá?itku, kdy ze hřbitova utíkal s hrůzou v očích, zapomněl tam i hrábě a kýbl s vodou na zalévání. 1/2 roku o tom nechtěl mluvit.. Já sama jsem s tátou jezdila na hřbitov od mala, nikdy se nic nepřihodilo, jen při náv?těvě tety ve Svrkyni nebo tátovo známých v Lichocevsi se občas vyprávělo ?e se zase v Noutonicích tomu a tomu něco stalo, něco viděl, sly?el....znáte to. ;-) Kdyby se mě osobně nic nestalo, tenhle článeček by nevznikl. Jsem po tátovi docela nebojsa.. A vida, zá?itků přibylo. Důkazy - co jsou to důkazy ?? Fotky, film, svědci...To u? tady vlastně v?echno bylo. Ale pro?lo by to ? V?dy? dnes se dá v?echno fal?ovat. Navíc bě?ný človíček, který jde na hřbitov se záměrem shrabat listí, zalít hrob, zapálit svíčku nemá důvod mít u sebe "techniku". A dokonce ?pičkovou ! Hurá a sláva v?em výzkumníkům a průzkumníkům, kteří sebrali odvahu a ?li tam, ale pokud se dějí věci mezi nebem a zemí (dodnes to nevím), pak se asi neřídí jizdním řádem či rozvrhem hodin, ?e ??? Tak?e kde má výprava zaručeno, ?e se ZROVNA DNES něco stane. Zvlá?tě pokud jsem am byl(a) jen jednou.. Docela dobře jse si přečetla poslední výpravu, kde Ti kluci psali, ?e tam byli podruhé, prvně se nestalo nic. V jiné výpravě (tu jsem si na?la v článcích Záhady a tajemno) jsem se dočetla a to mě zarazilo, ?e se krom neobvyklých věcí jako jsou podivné zvuky, kroky, rychlá podivná mlha nad hřbitovem nic nestalo. Jsou to ale společné faktory obou výprav. Proč to tak je nevím, nevím co to je za podivná světýlka, nevím co to je za zvuky ktreé nikdo nedoká?e definovat z bě?ného reálného ?ivota....Opravdu nevím. Chtěla bych také důkazy, ale sama nevím, co by mě dokázalo OPRAVDU přesvědčit. Mo?ná tam zajetznovu, něco za?ít a hlavně : vydr?et a? do "konce". Ale proč nikdo nevydr?í ????? Mo?ná to tak má být....Mo?ná ?e je někde něco co prostě nedopustí (v jeho i ve Va?em zámu) aby bylo viděno... Je zřejmé, ?e lidé něco za?ili, něco si mo?ná přimysleli, ale základy pravdy (minimálně) tam ASI budou... Já jen vím, ?e se budu osobnímu kontaktu vyhýbat ! Tenhle malý hřbitůvek ve vsi kousek za Prahou ze mě udělal opravdu zbabělce. :-((( Lea*
David
v?em
5. 12. 2006 16:57

Máte někdo nějaké důkazy pro to co popisujete? Pokud jsem něco přehlédl tak se omlouvám.
Kuba
...
4. 12. 2006 19:48

Tak jo, vy stra?pytlové, byl jsem se tam ke konci prázdnin s kámo?em podívat. Normálně jsme tam přespali, bez jakýkoli "drahý" techniky na pozorování "duchů", jen dva ultrazoomy dohromady asi za 15000. Něco málo jsme vyfotili, asi do dvou ráno jsme tam seděli a čekali, co se bude dít. Nic. Ráno jsme vstali, probudili nás nějaký důchodci a ?li jsme dál. Nic víc. ?ádný duchové, ?ádný tajemný hlasy, ?ádnej divnej pocit. Ten hřbitov je pěknej, má atmosféru, to nepopírám, ale to je asi tak v?echno. V "nadpřirozeno" já an můj kámo? nevěříme, oba jsme racionalisti, tak?e to mo?ná bude tím :-). Vy prostě tak moc chcete, aby tam bylo něco tak romanticky paranormálního, ?e ?e se vám to pak opravdu i tak zdá. Ale nic nenormálního tam není, věřte mi :-)
Axeel
Výprava - hlá?ení !!
19. 11. 2006 20:21

Nazdárek !! Tak jsme se vypravili z pátku na sobotu je?tě s třema kámo?ema na průzkum Noutonic. Naposledy jsme tam byli v létě, to jsme tam i nocovali, nic bombastického nezaznamenali. Krom pár divných stínů. Tentokrát jsme byli lépe vybaveni, dokonce na celou noc. Nakonec jsme hřbitov opustili ve 23.40 hodin. Ale zkusím být stručný. Já, Míra, Ale? a Kaspy jsme dorazili na místo zhruba kolem 18:00 hodiny. Vrátka na hřbitov byly zavřený, po vstupu na hřbitov a zavření vrátek za sebou na nás fouknul slabý větřík - jakoby na pozdrav. Pro?li jsme si celý hřbitov, nikde nic, nikde nikdo, na?těstí. Vyhlédli jsme si 2 kontrolní stanovi?tě. Jedno u levé zdi od pumpy, druhé přesně naproti přes hřbitov - u zdi kostelíka. zapálili jsme 4 toto?né červené hřbitovní svíčky přesně do kří?e - u stěn hřbitova. od vrat uprostřed pravé zdi, dál u zdi (stanovi?tě 1) u pumpy naproti kostelíku, pak uprostřed pravé zdi cestou kolem hrobek a poslední u zdi kostelíka (stanovi?tě 2) Z obou stanovi?? byly vidět v?dy dvě svíčky. Ta na stanovi?ti a svíčka na levém boku. Pak jsme sedli do auta a jeli se najíst do hospody v Přílepech. Zpátky jsme se vrátili v 19:40. A zaznamenali jsme první zvlá?tnost, o které u? tady někdo psal. Venku byla zima, bylo lezavo a jemná mlha. Vítr nefoukal do doby ne? jsme opět otevřeli vrátka a ve?li dovnitř. Skoro bouchnutím zavřených vrátek se nám krásně rozfoukalo. Nejdřív to byl větřík poměrně svě?í, postupem získával na intenzitě. Obe?li jsme v?echny na?e svíčka a zjistili, ?e po pravé straně byly víc vyhořelé ne? na druhé straně a u zdi kostela. Rozdíl byl docela znatelný. Pro jistotu jsme na stejných místech zapálili nové, ?li jsme si dát cígo k pumpě a z termosky trochu horkýho kafe. Pak jsme se rozdělili na stanovi?tě. Ale? a Kaspy zůstali na stan. 1, já s Mírou jsme měli stan.2. Stan.2 mělo u sebe tě?ce získanou a půjčenou thermokameru, co? je přístroj, co zaznamená sebemen?í změnu teploty. Docela jsme se začali nudit, nic se nedělo, i ten vítr přestal foukat. Ve 21:50 jsme se opět se?li na cigárku a kafi u pumpy. Něměli jsme dokouřeno a usly?eli na hřbitově nějaké kroky. Docela jsme se lekli ?e nás někdo sprdne a bude po výpravě, ale na hřbitově nikdo nebyl a kamera nic nezaznamenala. Vrátili jsme se na místa a dál čekali.Kolem 23:10 na nás zablikali kluci ze stan. 1 ?e se něco děje. Vim ?e by se na hřbitově neměl pou?ívat mobil, ale jinak by jsme komunikovat nemohli. Kluci z jedničky zaznamenali men?í změnu teploty cca na 10 vteřin, pak se teplota vrátila. První svíčka zhasla. Kluci začali být mírně nervózní, ale nic. Čekalo se dál. O 10 minut později na nás zablikali znova. Teplota ?la znatelně dolů (o 3 stupně) opět na 8 vteřin, pak se vracela zpátky na 6 st. Zhasla svíčka na jejich stanovi?ti. To u? kluci bohu?el nezvládli a utekli k nám na dvojku. Ve 23:35 kamera zaznamenala pokles o 3,5 stupně, začal foukat vítr a zaslechli jsme jemný praskot zhruba někde u hrobky lidí s úlem. Zhasla 3 svíčka. Vítr přidával na intenzitě, začala se kupit vět?í mlha a kamera opět začala pípat změnu teploty. Hele, vím ?e to bude zbabělý, prostě jsme to nevydr?eli, zbalili kameru, nohou u?lápli poslední svíčku, vzali batohy a mazali jsme pryč. Před hřbitovem vítr foukal jen velmi mírně. Nalítali jsme do auta a jeli pryč. Kdy? jsme míjeli po levé straně hřbitov, nad zdí byla zřetelná mlha (ta ale byla v?ude kolem), z které byla patrná velice jemná namodralá záře. Dobrý pocit z toho nemám, pocity jsou velmi smí?ené. Navíc je mi teď líto, ?e jsme to nedokončili a vzdali to. Tak mo?ná pří?tě !
Lea
Du?ičky II.
7. 11. 2006 21:25

Ahoj, hlásím se po del?í pauzičce a jsem ráda, ?e tady přibyly příspěvky. Byla jsem na hřbitově den před Du?ičkama - 1. 11. Vzala jsem sebou raději mojí kamarádku a dceru. Bohu?el jsem jela a? po práci, tak?e jsme se tam dostali a? před 16:30 hodinou. Musím říct ?e se tentokrát nic nestalo, nic jsme neviděly, nesly?ely.. Čerstvě ozdobených hrobů jsme si v?imly také. Zametly jsme listí, zapálily svíčky. ?ádný ?patný pocit jsem tentokrát neměla - je fakt ?e tam bylo poměrně hodně lidí. Jen jsem sly?ela jednoho velmi starého pána, který tam byl s rodinou (původně rodina hudrala ?e tam budou s dědou do noci)jak pospíchal, aby byly do setmění pryč.. Postupně se hřbitůvek vyprazdňoval, také fučel ?ílenej vítr, prostě Du?ičky. Ale jinak se na?těstí nedělo nic. Asi u? tam budu chodit výhradně s doprovodem. ;-) V?echny zdraví Lea !
Lucina
Du?ičky
6. 11. 2006 20:14

Tak musím napsat ?e jsme se tam byli s mým klukem podívat. Článke jsme tady četli a jeliko? jsme ze Statenic, co? je kousek - tak jsme taky u? něco sly?eli. No a na Du?ičky 2.11. dostal můj přítel nápad, ?e se tam vypravíme jako na procházku a pak si skočíme na Okoř na večeři. Při?li jsme na ten hřbitov kolem páte odpoledne. Bylo hnusný počasí, hrozně foukal vítr a ze hřbitova ?la akorát nějaká rodina. V brance jsme se míjeli a paní z té skupiny povídala ostatním - je?tě ?e u? jdeme pryč, jdu sem v?dycky za trest. Na hřbitově u? nikdo nebyl, u? se dělala docela tma. Celé jsme to pro?li, 1 hrobka a 1 hrob byl čerstvě nazdoben věncema - asi tam někoho v posledních dnech ukládali. Nic jsme neviděli, jenom kdy? jsme ?li zpátky, tak jsme sly?eli takový divný zvuk jakoby ?krábavý, můj přítel říkal ?e mu to spí? připomíná odsunutí kamené desky. Ale nebyl tam krom nás nikdo. Na cestičce zpátky u? u brány jsme potkali nějakého pána se svíčkama, ptal se jestli jsme poslední. Kdy? jsme řekli ?e jo, tak odpověděl ?e u? tam tedy nepujde, ?e se staví pří?tí den. Jeho slova byla : byl bych blázen, kdybych tam ted vlezl. Tak?e jsme ?li my k autu a on taky. A za námi - kdy? jsme byli u aut se zavřela vrzající vrátka. Říkáme si, ?e to byl asi jen ten vítr.
slim
noutonicky hrbitov
5. 11. 2006 16:23

Ad Noutonický hřbitov - jezdím do týhle oblasti ka?dý víkend 30 let, předci pochází ze sousední Svrkyně a v?ichni jsou pohřbení právě na Noutonickým hřbitově ( v tom koutě při severní straně kostela). Xkrát jsem se tam ?el podívat, ale musím říct, ?e to místo na mě v?dycky působilo velice uklidňujícím dojmem a moc se mi tam líbilo... (tak trochu přemý?lím, ?e bych pořídil dokumentaci...) Kupodivu jsem nikdy od místních ?ádné stra?idelné vyprávění o tomhle místě nesly?el. Spí? ne? hřbitov mi přijdou divný místní lidi ...
marika
...
1. 11. 2006 19:33

no vět?ina příběhů na mě nepůsobí stra?idelně a nemam při nich takovej divnej pocit ale tuten na mě zapůsobyl docela stra?idelně a běhá mi mráz po zádech!doufam ?e ta co ho napsala a doufam ?e i za?ila se te?kon nesměje jak se bojim!!!
Black
pro Lovce
31. 10. 2006 9:04

Noční lov s fo?ákem to beru. Kdo jdete taky? A kdy?
David
pro Beky
26. 10. 2006 17:54

Já jsem tam byl teď o víkendu v neděli 22.10. asi kolem 14:00 hodiny. Kdy? jsme tam přicházeli s přítelkyní tak zrovna odcházela nějaká rodina tak, ?e jsme tam zůstali také úplně sami. Bylo hezky a svítilo sluníčko. Ničeho neobvyklého jsem si nev?iml, ale necítil jsem se tam jako na jiném hřbitově. Pozastavil jsem se u těch velikých hrobek po pravé straně vedle kostela a nějak jsem se nemohl odtrhnout a četl jsem tam o rodině příjmení začínalo na F. zbytek jsem zapomněl. Jinak od téhle rodiny tam bylo nejméně 4 hrobky a byli hodně staré a zemřela tam nějaká 16ti letá dívka, no nebylo mi tam zrovna nejlépe. Kdy? jsme se dostali do míst za kostelem tak jsem se hned otočil a ode?el proto?e mi to tam při?lo hrozně stísněné a měl jsem divný pocit. Nevím, ale za ?era a sám bych odtamtud pelá?il pěkně rychle. Je?tě tam hodlám někdy zajít a? se bude stmívat. Jestli někdo je?tě půjde tak bych se také rád připojil jsem z Prahy.
Beky
Pro Leu !
24. 10. 2006 11:16

Čau, nevím jestli ten svůj příběh je?tě dál sleduje?, ale v poslední době 2x za sebou jsem byl na tom hřbitově v Noutonicích. Jednou s kámo?em a po druhé s přítelkyní, kdy? jsme se o víkendu vraceli z výletu kolem Okoře a tak. Kdy? jsem tam byl s kámo?em před 3 nedělema, tak se tam nic zvlá?tního nedělo. byli jsme tam odpoledne, počasí slu?ný, bezvětří. Prostě nic. Teď o víkendu jsem tam s mojí přítelkou, proto?e je to ?enská zvědavá a chtěla se tam podívat. Vraceli jsme se kdy? u? se ?eřilo, vrátka na hřbitov byli zavřený, nikdo tam nebyl. Pro?li jsme se po cestě do zadní části co je studna, pak jsme odbočili doleva, na konci znovu doleva, po pravé straně u zdi je pár hrobek. U jedný z těch hrobek jsem měl na chvíli pocvit, ?e někdo stojí, ale nikdo tam nebyl. pak jsme do?li za kostelík do rohu, tam jsem měl pocit takovej zvlá?tní, jako ?e tam nemám co dělat, ?e jsem vetřelec a nato mi přítelkyně řekla aby jsme u? ?li pryč, ?e se na tom hřbitově necítí dobře, tak jsme se je?tě vraceli zpátky zase kolem pumpy po cestě k vrátkům. Od vrátek se začala táhnout mlha, je zvlá?tní ?e jenom po cestičkách, jakoby nás chtěla obklíčit. Jako ?e se normálně nebojim tak jsme začli utíkat pryč, ani vrátka za sebou nezavřeli. Fakt jsme byli docela rádi ?e jsme v autě a jedeme pryč !
active120
slovácko
20. 10. 2006 19:01

Jo záhady mě dost baví, a Slovácku samozřejmě fandím:-))
Jevtič
Pro active120
18. 10. 2006 18:57

Tak to je super ty se zajímá? o takové věci?? Fandí? Slovácku?? Já jsem velký fanda. :-))
Iveta
Přiběh
15. 10. 2006 9:50

nemyslim si ?e jsi zbabělá ale ?e hodně lidí kdyby za?ily to co ty tak by utekli lidé se bojí neznámého ja na na?em hřbitově mam taky divný pocit ale po tmě jsem tam je?te nic takového neza?ila. Asi ka?dý má divný pocit ze hřbýtova ale jen málokdo za?il to co ty a asi se zachoval stejně
active120
Míkovice
11. 10. 2006 20:55

Ty bydlí? v Míkovicích? Ja na Východě (pro ostatní myslím tím sídli?tě) to je co by kamenem dohodil
Kvikís
pouhý pud
6. 10. 2006 19:55

tomuhle zrovna nevěřím, autorka mohla být vystra?ená - nějaký vnitřní pud a drá?divost....pohybující se hroby...nesmysl, jen psychika...
Jevtič
Nejsi zbabělá
15. 09. 2006 19:23

Zajímám se o v?echny tyto věci. Bydlím v Míkovicích u Uherského Hradi?tě a máme zde taky jeden hřbitov u lesa. Bydlím u něho blízko a taky by mě zajímalo co se tam o půlnoci děje je tam pohřbena moje babička a děda a teď bydlím v jejich rodinném domu. A spím v místnosti kde babička zemřela. V?dy kdy si něco takového přečtu tak se mě sakra něco přihodí. Koupil jsem si dvě knihy Skotské duchařské historky a Irské duchařské historky. Čtu Skotské a pak si hledám na internetu místa z těch povídek a ty místa vá?ně existují!!! Kdy? jsem je začal číst tak od té doby se mě dějou divné věci velmi divné a nepřál bych je nikomu. O takových věcech jsem nikomu je?tě neřekl a myslíl, ?e by mě to ani nevěřili tak proto. N. hřbitov Opakuji nejsi zbabělá a udělalas dobře ?e jsi ?la pryč!!!
no jo
jo jo
12. 09. 2006 14:25

mám v kapse jeden frank sem nejbohat?í z bank nad seinou......
Emilio
lovec
7. 09. 2006 11:28

Kdo by se chtel zucastnit nocniho lovu s fotdokumentaci a videozaznamem napiste na mail
Llor
Noutonický hřbitov
30. 08. 2006 19:18

Právě jsem se vrátila z Noutonic, kde jsem poučena Va?emi postřehy nemohla nav?tívit místní hřbitov. Jsem, jak říkám "senzidebil", tak?e jsem nic zvlá?tního nezaznamenala. Měla jsem jen stísněný pocit, vyvolaný přečtením Va?ich příspěvků. Jediné, co mne ale opravdu dostalo byl čerstvě vykopaný hrob při pravé hřbitovní zdi, v jeho? jednom boku vyčnívaly asi 4 pozůstatky lebek a dlouhých koustí, předchozích "obyvatel" hrobu. To mne jen utvrdilo, ?e vesnice je zde ji? asi velmi dlouho, proto?e hroby z minulého a předminulého století se vět?inou nelikvidují. Jen si nedovedu představit pohřeb budoucího obyvatele, kdy? tam na pozůstalé budou "koukat" zmíněné kostelní pozůstatky. Měla jsem sebou sice fo?ák ikameru, ale nedokázala jsem z piety tato zařízení na tomto místě vyndat a přiznávám, měla jsem i strach. Zvuků jsem tam sly?ela poměrně dost, ale byly jen od nedaleko přistávajících letadel. Hřbitov působí zajímavým dojmem díky mnoha vzrostlých stromů.
Llor
ad Stra?idelný hřbitov
29. 08. 2006 19:55

Hledám nějaké bydlení pro na?i rodinu a zaujala mne nabídka výstavby v Noutenicích. Překvapením pro mne ale byl i článek o stra?idelném hřbitově, který jsem náhodně objevila na těchto stránkách. Vlastně jsem i ráda, proto?e mne záhady a tajemna zajímají. Je snad osud, ?e u vhodného bydlení pro rodinu jsem na?la i perfektní stránky a dokonce tajemný místní hřbitov. U? se tě?ím, a? si zítra stránky v klidu přečtu.
Majk
hřbitov
28. 08. 2006 14:54

V pátek jsme hřbitov nav?tívili v 5 lidech v noci. V?e co se stalo vám brzo s Ennem přineseme na fotkách a v reportu.
Enne
Hřbitov
25. 08. 2006 19:31

Dneska tam jedeme pěkně večer beru foták a v?e zdokumentujeme....budeme tam asi tak do 1 a? do 2 do rána Jinak bych rád upozornil na hrad Houska nedávno jsme se tam vypravili k hradu jsme dorazili asi v 1 ráno a? na pár zvlá?tních věcí vcelku v pohodě. rozhodli jsme se spát kousek pod hradem byl tam barák a louka jen tak po d ?irákem bez ničeho pod hlavou batoh a ?li jsme spát jen?e to po chvíli ne?lo, sly?eli jsme z lesa a z cesty různé hlasy, viděli stíny černé a bílé celou dobu jsem cítil neuveřitelný chlad byla docelá teplá noc a měl jsem na sobě tři trika mikinu a bundu!!kámo? to samý po chvíli co jsem zahlídl postavu která k nám ?la ap ak zmizela jsme se rozhodli jít spát někam dál od hradu...cestou to pak začlo..procházela jsme temným lesem baterka vynechávala a mi nic neviděli jen občas...a pak se začli ozývat neuvěřitelné zvuky který jsme popsali asi jako opice které někdo vra?dí??dále různé zvuky a hlasy,poté jsme ?li kolem pole kde hned u cesty něco kolem prosvi?tělo neuvěřitelnou silou tam a zpátky podél cesty asi 3 nechápu...poté na cestě záhadná postava kdy jsme zřetelně sly?eli jak někdo nohou přejel přes asfaltovou cestu takovej ten zvuk kdy? ?oupete nohama hned jsme si posvítili na to místo ale nic nikdo nikde nedaleko je vesnice Kruh kde kolem 3 ráno seděli v jednom domě kde se svítilo kolem prázdného stolu asi 15 dědků...a nic nedělali jen tam tak seděli bylo to ujetý...a je?tě kdy? jsme tam spali mi kamarád poté co jsme místo opustili řekl ?e sly?el ?enský zpěv něco jako chorál asi 10 vteřin....je to velice zvlá?tní místo.......pro v?echny co milujou záhady a tajemno vřele doporučuji...
sija
Bláboly - silens
18. 08. 2006 20:06

být tebou, tak bych si z toho srandu nedělala, ..to, ?e jste neco vypili a usnuli .. je?tě neznamená, ?e se na hřbitově nemů?e nic dít ..
Lea
pro : HUNTER
2. 08. 2006 14:05

Díky za reportá? z akce v Článcích. dala jsem tam reakci. Lea*
Hunter
Muj nazor..
31. 07. 2006 1:25

Tak jsem se tam byl podívat, za nejčerněj?í noci, a ničeho ectrémně zvlá?tního jsem si nev?iml :) Je fakt, ?e v?e nebylo zcela v normálu, ale na duchy bych to hned neházel.. Napsal jsem o tom čánek, snad jej redakce brzy zveřejní :)
Nikola
Hřbitov je fajn.....
26. 07. 2006 20:45

Asi bych měla taky trochu naděláno v kalhotách, ale jinak já miluju kdy? večer nebo je?tě líp v noci mů?u jít na hřbitov v Čekanicích (u Tábora) sednout si na hrob mýho dědy a povídat mu co jsem dělala za tu dobu co jsem u něj nebyla, i kdy? mám někdy pocit jako by mi na?eptával, ?e on přece ví co jsem celou dobu dělala, pro mě je to něco jako zpověď..... Ale taky je fakt, ?e tam nestra?í kdy? nepočítám občasný ?epot, který (doufám) vyluzuje listí stromů za hřitovní zdí....
eores
no pane
26. 07. 2006 16:22

víte co ja bydlim v dobřichovicích a ten dům asi znam:-(
Jackal
pruzkum
25. 07. 2006 19:20

Zajedu tam, vezmu fo?ák, věcičky na záznam zvuku, a dal?í vybavení co se?enu.. Strávím tam noc, v?echno zdokumentuji a dám vám vědět :) Pokud to klapne, vyrazím je?tě dnes v noci :)
Iva
čti
22. 07. 2006 15:31

Vyhla bych se mu aspoň s 5 kilometrovím okruhem. Ikdy? je to asi taky málo.
Lea
To: Mark Ashey
12. 07. 2006 14:13

Nevím, jak se tam bude bydlet a má? pravdu, ?e vedle na poli před cca 2 - 3 lety začala výstavba několika RD. Poslední informace mám, ?e se nic nového nepostavilo - ani nedokončilo. Výstavba byla pozastavena z důvodu nějakých nálezů a archeologických průzkumů. Jinak já osobně na hřbitůvku byla počátkem léta - po zku?enostech po obědě a za sluníčka. :-) Pokud bude nějaký výprava - budu zvědavá na zprávy !
Mark Ashey
Prispevek
12. 07. 2006 1:42

Zdravim, uplnou nahodou jsem narazil na tento web a jeste vetsi nahodou prispevek o Noutonickem hrbitove. 9 let jsem zil v nedaleke vesnici a mnohokrat jsem projizdel na kole kolem Noutonickeho hrbitova na Okor. Velice me prekvapilo, jakou ma hrbitov povest a jake o nem koluji povesti, me se zdal uplne normalni, ale zahady jsou zahady...opravdu jsem zvedavy, jak to tedy je, az odvazni pruzkumnici udelaji vyzkum, urcite ho zde zverejnetem jsem sam zvedav. V te dobe pred dvema lety vedle nej na pozemku vyrustaly rodinne domy. Doufam, ze jejich majitele budou mit klidny zivot, at pri ziti v primem sousedstvi..nebo pri letnich prochazkach po okoli...nashle...
kukis
zahadne
4. 07. 2006 19:03

ja by som ta nikdy nesiel.a ak áno,tak cez den na poludnie.
Ilča
Sraz...
4. 07. 2006 10:06

No to by bylo dobrý, ale zase mám pocit, ?e kdy? nás tam bude moc, tak i kdy? tam něco bude, tak se to neuká?e. Ale je to lákavé, taky jsem srab. :-))
Veru
Tak dáme sraz a ...
3. 07. 2006 23:13

Mů?eme se sejít (nějací lidi, kteří mají tohle rádi) a jít tam společne. Ráda bych to viděla, ale sama jsem srab.
Ilča
Chtěla bych se jet podívat, al
3. 07. 2006 20:59

docela si myslim, ?e bych to nakonec nedokázala. A určitě ne v noci, nebo večer. Ale láká mě to moc, je?tě uvidim, jestli někoho přemluvím.
Nikol
hřbitov
15. 06. 2006 18:08

já bych tam nechodila
Mikmik
haha
14. 06. 2006 18:28

no fajn tak mo?ná je to pravda dalo by se tomu věřit ale taknějak tu chybí důkazy...Co takhle fotky, záznam zvuku toho ?epotu nebo nejlíp video se zvukem?:P
Simca
Ajoj
12. 06. 2006 4:14

Tak to je narez,ja si myslim ze na hrbitove by mel bit klid,a tam zrovna kde se neco suska,a ohlasuji se hlasy ze spoda....znamena ze tam lezi lidi kteri trpely a mozna taky byly zavrazdeni :-( jinac si tohle nedokazu predstavit ze by duchove tohle delaly.
Lea
Díky !
7. 06. 2006 23:18

Moc díky za dal?í příspěvky a názory. Odpověď pro Ko??u : byla jsem tam sama, ale já se nikdy před tím moc nebála. Nějak jsem si nepřipou?těla příběhy a báchorky jiných..Tehdy jsem to jako báchorky trochu brala..Ale dva roky za sebou to bylo i pro mě osobní a prostě jsem to nezvládla a makala od tamtud jak namydlený blesk..A sama u? tam nikdy nejdu. Teď naposledy jsem tam byla s dcerkou a za světla, svítilo sluníčko, nic se nestalo. Jenom paní s pánem co tam byli také a za chvíli po mém příchodu odcházeli, dvakrát mě upozornili, ?e jdou pryč tak abych věděla, ?e tam budu sama. Dle toho, ?e tam neměli auto a ?li k obci, nejspí? byli místní. Já se tam teď u? dostanu zase a? na podzim, ale vím určitě, ?e tam navečer u? nikdy nejedu. Pouze za světla. :-)
ko?ta
jse? dobrá
7. 06. 2006 18:42

jestli jsi tam byla sama, tak se? dobrá. já bych tam sám ne?el
motan
nejsi zbabělá
6. 06. 2006 14:43

jestli je to pravda , tak bych se bál je?tě víc
Eva
Záhada
6. 06. 2006 7:27

Je to mo?né takových míst je nejspí? víc.
Mirek
Nejsi zbabělá
28. 05. 2006 14:52

Nemá? důvod si myslet ?e jsi zbabělá.Ka?dý se má z nečeho strach a kdo říká ?e ne tak je to ulhanej ňouma
Zuzana
RE:BLÁBOLY
27. 05. 2006 18:01

Ka?dý má svůj názor a jiné schopnosti.Ty "to"třeba nevidí?.
Méďa
Pro : ToddBertuzzi
25. 05. 2006 16:38

Tenhle hřbitov neznám, ale podle indícií zde popsaných to vypadá naopak zajímavě. Nečeká? doufám, ?e po jedné náv?těvě budou v?ichni duchové stát v pozoru a čekat na Tebe se slavnostní páskou ?! :-DDD
ToddBertuzzi
Noutonice
24. 05. 2006 12:33

Vydal jsem se nav?tívit na základě tohoto článku hřbitov v Noutonicích. Byl jsem tam 30.4.2006.Dorazil jsem asi v 17.00. Pr?elo . Je fakt , ?e tam foukal vítr , ale ten foukal i 5 km od hřbitova , kde jsem se stavil na WC. Hřbitov není ničím zvlá?tní. Nebylo tam ani ?iváčka. Udělal jsem asi 30 fotek a nena?el na nich nic zvlá?tního. Vydr?el jsem tam asi 1 hodinu do cca. 19.50. Vzhledem k de?ti bylo dost ?ero. ?ádné zvuky , ?ádný pohyb. Pouze vítr shodil z jednoho hrobu sklenici od kompotu , ktera se roztří?tila o náhrobek. Nic zvlá?tního ....
lubo? bocian
kral pavouku
15. 05. 2006 16:15

hele zavese? mě tam jsem v teamu na ochranu lidstva email je L.Bocian@seznam.cz
Camillius
Fajn.
13. 05. 2006 23:03

Miluju stra?idelný místa! Jest-li si je?tě najdu nějaký volný čas v průběhu prázdnin, tak zbalím stan spacák, fo?ák a jede se kempit! Není tam v blízkým okolí je?tě něco zajímavýho? V případě zajímavých fotek sem rozhodně napí?u odkaz. P. S.: Vzkaz pro lidi co na takovýhle věci nevěřej: "Tak co sem vlasně lezete vy ******!"
X-X
......Název?
10. 05. 2006 18:08

Hele proč se ta vesnice menuje neutonice --utonout -ne +utonout= nemrtví? +ice
Paja
KOokoodias
30. 04. 2006 10:42

Ví?,kde jsou Dolní Domaslavice?Je tam jeden hřbitov na kterém stra?í.Nezaručuju ti,?e tam sto pro něco najde?,ale klidně to tam jeď prozkoumat.Taky tam v létě budu,1. týden v červanci.
Greggons
Věřím
29. 04. 2006 17:03

Já tomu věřím
KOokoodias
Poradit
29. 04. 2006 12:40

chystám se o prázdninách trochu cestovat po Čr nemáte někdo nějaký tipy na nějaké záhadná místa atd., která by stála za nav?tívení
Sparks
je?tě něco
27. 04. 2006 15:23

Letos v létě plánuju výlety po ČR,ale jen na záhadná místa.Pokud by se to povedlo,tak a? budu star?í napí?u knihu ZÁHADNÁ MÍSTA V ČR včetně fotek.Parvděpodobně si 99% lidí na této stránce myslí,?e jsem úplnej magor a moula,ale rodiče mi pořád říkají,?e ze mně bude spisovatel...tak to chci zkusit,jestli na to mám ty pravé vlohy.
Sparks
Lea
27. 04. 2006 15:15

Neříkám,?e nevěřím...pokud jsou tak pověrčivíale taková vyprávení se řadí do ÚSTNÍ LIDOVÉ SLOVESNOSTI,kde patří pranostiky balady aj. ale teď u? odbíhám z tématu.
Bohu?
také zá?itek
26. 04. 2006 17:13

Věřím tomu, já jsem měl na místním hřbitově tento zá?itek: V létě 2003 jsem zpracovával příručku "Průvodce místním hřbitovem" tak, ?e jsem digifotoaparátem fotil jednotlivé hroby, zapisoval do plánku čísla fotky a doma na počítači zpracovával nápisy z desek a uren. Za pravého slunečného poledne se mi stalo, ?e mi ne?el jeden hrob vyfotit.Fotil jsem jej několikrát a v?dy místo hrobu byl ve fotoaparátu silně rozmazaný - jakoby v prudkém pohybu - nějaký keř. V okolí hrobu v?ak ?ádný nebyl. Pro číslo pozděj?ího zpracování jsem v?ak musel poka?dé fotku smazat, abych zachoval sled.Kdy? i po pátém pokusu tam byl onen keř, zapnul jsem nucený blesk (podotýkám ?e při plném letním poledním slunci) a pak na té fotce ten hrob byl. Nejsem ?ádný začátečník ve fotografování- fotím ji? 50 roků a digitálně 5 roků a toto si nedovedu vysvětlit. ?koda, ?e nemám foto pro podrobněj?í prohlídku na počítači.
Alef
Tak konečně dnes...
23. 04. 2006 21:21

Dnes jsme se konečně dostali do Noutonic. Hřbitov vypadá normálně (ve dne).Jeden hrob se tam hýbal (bylo s ním hýbáno), jinak v?e normální.Pár fotek je na na?ich stránkách http://alef.i.sweb.cz/. Plánujeme dal?í náv?těvy, noční. Pokud budeme mít zajímavé fotky,nebo poznatky dáme je sem.
Lea
pro : Marie Vozdova
13. 04. 2006 19:38

I to by mohla být varianta, ale myslí?, ?e se těm lidem něco zdá dlouhá léta ? ?e se to jaksi dědí z generace na generaci ? A proč se tam stávají podivné věci i lidem, kteří v okolí ne?ijou a jedou tam třeba jen na Du?ičky nebo párkrát do roka a o podivné pověsti neměli ani páru ?? Vím, ?e spousta věcí se vysvětlit dá - ale jsou věci a místa, kde se prostě cosi děje, a? u? se nám to smrtelníkům líbi, či nikoliv.. :-(
Ejvi
???
13. 04. 2006 19:26

Tak jak to vypadá? U? jste se tam byl někdo podívat??
Marie.Vozdova
Tomu nevěřím!
12. 04. 2006 15:00

Z hřbitovů mám v?dycky strach,ale to jen proto,?e je tam takové divné ticho a lidi jsou smutní,vzpomínají na své blízké...Lidem zté vesnice se muselo něco zdát.....Skřípění,tajemné zvuky...V?dy? to mů?e dělat cokoliv a kdokoliv.Třeba kočka..
Lea
To: Sparks
2. 04. 2006 22:07

No, já bych byla docela ráda, kdyby to byla jen má fantazie. Řekla bych si ?e jsem hysterická baba a zasmála se. Ale ono se to o tom hřbitovu traduje u? dlouho. Táta sly?el různé historky je?tě od své mámy, časem různých příběhů přibylo a táta tam taky něco za?il..Já tam jezdím u? dlouho a nikdy nic, a? poprvé předloni. Taky je pravda, ?e jsem tam v?dycky byla odpoledne a na hřbitově (na du?ičky) tam bylo dost lidí. Teď dva roky po sobě jsem se tam dostala a? navečer, u? se dost stmívalo a nikde nikdo. A v uvozovkách to stálo za to ! :-((( Jen jednou jsem tam potkala tu utíkající paní. Brácha tam zase viděl nějaké zelené světýlko - a nebyla to zapálená svíčka. Taky se nerada smiřuji s tím, ?e tam prostě něco je.. Určitě tam večer u? nikdy nepojedu !! :-/
Sparks
jd
1. 04. 2006 9:42

Lidé jsou v té vesnici asi hodně pověrčivý.Mo?ná se ti to jenom zdálo z toho vyprávění a z té báby.Ale pokud je to opravdu tak jak říká?...balím kufry a jedu tam!!!
silens
bábovky
25. 03. 2006 20:32

Tak co bábovky? Stále se stra?íte? To u? musíte mít naděláno v kalhotech. Kdo chce jet v červenci-srpnu na stra?idelnou výpravu? Hlavně ne někdo se slabým srdcem. Podrobnosti vysvětlím a? případným zájemcům. Max. dvě osoby. U? jsme teď dva. Mám supr tip.
lucííík
mmmm
24. 03. 2006 18:16

no tak docela dobrý
Jirka
Prima hřbitov.
21. 03. 2006 13:41

Plánuju tam cestu a? se je?tě kapku víc oteplí... Mám to trochu z ruky, tak?e taky musím je?tě doře?it dopravu. Dám vědět, co a jestli se dělo...
Ivet
!!!!!
16. 03. 2006 18:25

Vubec nejsi zbabela!!!! ja bych na ten hrbitom nevkrocila vubec bejt tebou.. mno pres den mozna ze jo...
Sabina
Huuuuuuuuuuuuuu
6. 03. 2006 14:29

Dost jsem se bála,ale zvladla jsem to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lea
K dotazům....
6. 03. 2006 13:07

Svůj zá?itek jsem u? napsala, ale teď jsem je?tě vyzpovídala bráchu a tetu a taky trchu koukla do historie Noutonic. Pokusím se trochu shrnout poznatky. Prý se ze hřbitova ozývají nepravidelně zvlá?tní vysoké zvuky, nikdo to neumí k něčemu přirovnat - snad mo?ná bolestivé výkřiky jako od zvířete, občas ?epot od jedné hrobky. Také vítr, který se prohání jen hřbitovem - za vraty je bezvětří... Údajně se tam před 2lety před jedním hrobem pohádaly dvě paní (jedna druhé vyčítala, ?e neudr?uje hrob) a měla jí "proklít". Jedna z nich byla po pár minutách vá?ně zraněná upadnuv?í větví ze stromu, pod kterým stály. Dnes je tam jen uříznutý pařez (nedaleko pumpy).. Mě před časem na du?ičky vystra?il ?epot a stíny mezi hroby (lidé ale mluví o někdy pohybujících se hrobech), vítr a pak moje vlastní auto, kdy? začalo před hřbitovem houkat. Byla jsem tam sama, byla u? tma na spadnutí a utekla jsem jako normální zbabělec. Brácha tam byl 14 dnů po du?ičkách - těch posledních) a prý bylo v?echno normální do doby ne? ?el k pumpě pro vodu. Ne? se vrátil - prý cca 3 minuty, byla na hřbitově mlha jako mléko, začalo hodně foukat a brácha tvrdí, ?e viděl u jedné hrobky pohybující se malé zelené světýlko. Na hřbitově ale nikdo nebyl (to doby ne? byla ta mlha, ani před hřbitovem nebylo ?ádné auto. Tak?e brácha - teď se tomu směje - utekl jako histerická baba. Na internetu jsme zjistili, ?e prapůvodně byl tento hřbitov morový (ale těch bylo hodně) a v Noutonicích a okolí bylo jedno z největ?ích archeologických nalezi?? - hrobky se skrčenci. Nevím, jestli to mů?e mít souvislost, ale dle na?ich zá?itků a zá?itků mého táty, i podle vyprávění a divných nará?ek místních prostě tenhle hřbitov asi je trochu zvlá?tní. :-/
Patrik
Co vice?
4. 03. 2006 17:14

Deje se tam jeste neco jineho?
Tereza Pospí?ilová
:-)
3. 03. 2006 20:21

myslim ?e rikas pravdu aspon ti verim chtela bych tam nekdy jit docela se s kamaratkou o to zajimame a myslime ze si nevimyslis jestli chces můzes nam napsat na můj email jo pa pa PS.raci tama nechod :-)
Patrik
huste
2. 03. 2006 14:29

To musí být hustý!
nagrt
moc kratke
24. 02. 2006 9:22

je to dos zajimave ,ale take mos kratke
Lea
pro THX
23. 02. 2006 19:04

Promin, nejak jsem to popletla. Ale Tvuj dotaz na ten druhy hrbitov jsi mel spise adresovat k tomu clanku o Dolnich Domaslavicich... :-)
THX
Pro LEA
23. 02. 2006 16:03

No jo, ale to je ten clanek STRASIDELNY HRBITOV...ja se snazim mluvit o http://www.zahady.mysteria.cz/stories.php?id=179
Lea
pro THX
23. 02. 2006 9:44

http://www.zahady.mysteria.cz/stories.php?id=90
THX
domaslavice
22. 02. 2006 19:51

RE:Znám je?tě jeden.Je v DOLNÍCH DOMASLAVICÍCH kousek za Havířovem.Nevím jestli ty "věci" vidí v?ichni nebo jen někteří.Ale já to vidím. prosiim viice info o tomto prispevku, mam to docela kousek..jel bych se tam cihnout!!! pls o viiice IIINNNFFFOOORRRMMMAAACCCIII
klára
promin
17. 02. 2006 13:07

promiň ale já jsem myslela ?e se to nikomu jinýmu ne? mně nemů?e stát
petulininka
bojim bojim
16. 02. 2006 13:47

husty...ja bych se taky asi hrooooozne bala
Eli007
Vau!!!!!
9. 02. 2006 13:30

No, nejsi zbabělá!! Já bych bych se taky bála. Udělala jsi dobře!!
Alef
ja pojedu
6. 02. 2006 16:37

Ja pojedu někdy na jaře. Zatím to nemá cenu, je moc zima.
Spanky
Jedu taky...
6. 02. 2006 0:02

Hele jestli na ten hřbitov někdo z vás někdy pojede(kdykoli)tak se prosím otvěte...tam musím jet taky!Díky..
Alef
výzva odvá?ným
5. 02. 2006 15:13

Kdy? se nebojíte, tak tam udělejte nějaké fotky...
MirrA
Zajímavé
5. 02. 2006 12:43

Hmm to je velice zajímavé. U? plánuji to, ?e v létě o prázdninách na ten hřbitov vyrazím a vemu sebou nějaký nádobíčko na proměření éteru toho hřbitova.
tobias
pre Minu
3. 02. 2006 3:38

ahoj, ak sa tam tvoj priatel este chysta tak by som sa tam chcel ist pozriet s nim. bolo by to mozne? daj vediet dik.
moramo
Co je na tom?
1. 02. 2006 13:35

Ahoj,já teda nevím co na tom je,znám lep?í stra?idelné příběhy.
Lea
Fakt..
31. 01. 2006 13:59

O tomhle místě...myslí? hřbitov v Noutonicích ? Je to pravda a co jsem psala se skutečně přihodilo. A dle vyprávění místních, dále mého táty - který v kraji vyrůstal a také na základě u? i nějakého článku v tisku se asi opravdu lze domnívat, ?e se tam stává něco "mezi nebem..." Lea*
babetka
angel
30. 01. 2006 19:20

Lidi je tu někdo, kdo si z toho v?eho nedělá srandu a vá?ně na tyhle věci věří? Chci se jenom něco dozvědět o tomhle místě, jestli je to jenom sranda nebo i něco víc
snouky
2pac west side
28. 01. 2006 21:24

aspoň takhle je to podle mě....ka?dej má jinej názor
snouky
2pac west side
28. 01. 2006 21:23

čus lidi koukam někteří to neberou vá?ně:) já na to věřim u? jenom z důvodu prostýho,kdy? si něco řikáte jen pro sebe v duchu a nevotvýráte hubu tak děláte asi co??mluvíte v duchu a kdy? chcýpnete tak po vás tahle část zůstane...chápete to zamyslete se nad tim .některý du?e tady zůstanou některý holt ne...a pak tu stra?í proto?e nemaj klid...
juj
bububu
25. 01. 2006 11:00

tajemny ?epot....jak u nás doma
Mína
Spatnej pocit..
21. 01. 2006 20:34

Tak jsme si s přítelem uděli výlet na Okoř a cestou zpátky jsme se stavovali na tom zmiňovaném hřbitově. Zpočátku jsme bloudili a tak jsme se zeptali nějakého strejdy ve vedlej?í obci. Cestu nám ukázal ale koukal na nás jako na blázny. Povídal, ?e si máme náv?těvu naplánovat a? někdy za dne, ?e u? je pozdě. Máme prý si dělat co chceme, ale on nás prý varoval. Je fakt, ?e u? bylo kolem půl páte odpoledne a u? byl soumrak. Hřbitov jsme nakonec na?li, rychle jsme ho pro?li a neměla jsem tam vůbec dobrý pocit. Nic se nestalo, a? kdy? jsme procházeli kolem nějakého hrobu se sedící sochou, tak jsme oba dva sly?ely ?epot. S přítelem jsme poslouchali, moc teda nerozumněli, ale nakonec jsme docela spěchali pryč. Přítel se tam chce znova vypravit z nějakým přístrojem na měření, já tomu moc nerozumím, ale jedno vím jistě, já tam u? nejedu.
Zlata
Brrr...
14. 01. 2006 13:11

Ja tomu věřim...
někdo kdo ví více
hřbitov
12. 01. 2006 15:11

Na?e podvědomí vyburcované do krajnosti vytváří to co chceme vidět, ne to co je.Tvář posmrtná bývá klidná a smířená proto?e v poslední chvíly si myslíme ?e jsme ji unikly a vidíme jen to krásné co? je na?e poslední přání.
Agáta
Cenzurováno!!!
12. 01. 2006 0:41

opravuji - ne ..... , ale cenzor !!! Kde zůstala svoboda projevu ??
Agata Grey
Je tu hodně blbů ,
12. 01. 2006 0:39

co? je klasika ... tak či tak, lep?í tisíc duchů ne? jeden ?ivej [cenzurováno] !!!
Lea
silens
8. 01. 2006 23:32

Já jsem ráda, ?e se Ti nic nestalo a ?e se Ti teď nebudou dít dal?í divné věci :o)
Paja
silens
8. 01. 2006 20:46

Mo?ná ti jen stra?ilo ve vě?i.
silens
BLÁBOLY
7. 01. 2006 23:58

Cha cha vy bando pánbíčkářů. Tak jsem s kolgou z práce vyrazil na ten vá? hřbitov u Okoře. Měli jsme spacáky a tři fla?ky na přivítání stínů. Jedině kdo z toho málem umřel byla ráno babka, kdy? nás viděla vylézat ze spacáků. Nechápu co v 06.00 hod u? hledá babka na hřbitově. Ta asi nemá internet aby vám napsala jak viděla duchy. Loni jsme přespali na Ol?anských hřbitovech. Prý tam údajně ka?dou noc tlachá Neruda s Němcovou. A? na dva fe?áky a mně s kolegou tam nebyla ?ivá ani ne?ivá du?e. Proberte se z va?ich představ. Kdo jednou zemřel u? zde NENÍ. Myslíte, ?e kdy? se?eru řízek, ?e se mi to prase příjde pomstít? Byl to přece taky ?ivý tvor.Napi?te kde zase stra?í a my tam rádi zase zajedem.
Paja
2.
29. 12. 2005 12:44

Znám je?tě jeden.Je v DOLNÍCH DOMASLAVICÍCH kousek za Havířovem.Nevím jestli ty "věci" vidí v?ichni nebo jen někteří.Ale já to vidím.
Keltor
Jeiden
28. 12. 2005 23:14

No kdy? by to nečekal tak by byl dost vydě?enej. U? se tam tě?im.
Jeiden
Sorry
28. 12. 2005 15:04

Má? pravdu...ale at si tam zajede sám a určitě bude mít v kalhotach bláto.
Keltor
Jeiden
24. 12. 2005 14:06

Uklidni se, tak je to jeho názor a nevim proč by si ho měl za to nějk kritizovat. Ka?dý máme svojí pravdu a na tom zále?í.
Keltor
verča a irča
17. 12. 2005 21:15

jezdíte na nějaký místa opředený záhadama?
Verča a Irča
Nebojácné : )
12. 12. 2005 14:48

Jsme uplně za?rané do v?elijakých záhad, ale jak u? psal Hynek, kdyby sme se dostali do podobné situace tak nevím, nevím....:)
Boscha
hmm
7. 12. 2005 22:40

Hmm mám chu? na bramborovou ka?i...
Keltor
wau
4. 12. 2005 0:35

To je super, dal?í místo kam bych to mohl jet prozkoumat a hlavně bych chtěl vidět ty stíny mezi hrobama. A neboj zbabělec nejsi, jenom na takový věci nejsi připravená
Keltor
wau
4. 12. 2005 0:35

To je super, dal?í místo kam bych to mohl jet prozkoumat a hlavně bych chtěl vidět ty stíny mezi hrobama. A neboj zbabělec nejsi, jenom na takový věci nejsi připravená
jiřule
dost stra?idelný
2. 12. 2005 20:14

ČEst myslim si ?e na tom určitě něco bude.Hodně lidí zemřelo ne zrovna v klidu. A? sou kdokoli určitě sou.Jiřule
David
Proc se vsichni bojite?
23. 11. 2005 14:46

Precetl jsem si komentare k pribehu, ktery je nesmirne zajimavy a cela zalezitost muze byt opravdovou vyzvou. Pomyslel nekdo z vas, pote. co se prestal bat, ze vsechno ma nejaky duvod? Budu moc rad, az nekdo z tech pro nez je ono misto dostupne doopravdy pochopi, ze misto strachu je potreba postavt se k problemu celem. Co se treba zeptat duchu, co zpusobuje jejich neklid?
Lea
Děkuji....
22. 11. 2005 10:45

.....za v?echny ty příspěvky. Na některé dotazy odpovídám ?e hřbitov je v Noutonicích (za Velkými Přílepy) směrem na Okoř...V nedalekých Číčovicích (2 km) se teď nedávno stala ta pří?ernost s tou holčinou, jak jí hledali po kouskách po celém kraji.. Vila v Černo?icích je na Vrá?i (poud to tam Eva zná..)
Hynek Barren
Zrnko pravdy
21. 11. 2005 20:07

V?ichni jsou hrdinové kdy? jsou v teple u počítače, mají světlo, teplo a elektrický proud a někoho blízkého například maminku za zadkem. Ale kdy? tohle v?echno zmizí pak se ale dějí věci...lidská du?e je hluboká a vnímavá...mrkněte na moje www.jesen.cz
PWCCS
Prosím o autora tohoto příběhu
21. 11. 2005 16:48

V těchto případech bych se nepova?oval za zbabělce...to by udělal téměř ka?dý. Prosím o více informací o tom domu a hřbitovu budeli to mo?né...Předem děkuji.
Baďa
interisting
12. 11. 2005 17:25

V?dy jsem si myslel,?e takový báchorky jsou jen na stra?ení dětí,ale a? do doby kdy se tady stalo taky něco takovýho.Hej napi? mi prosím kde to je.Ze zajímavosti :) dik
sarik.7
kde to je?
11. 11. 2005 17:43

sem tayk velkej stra?pytel ale em takovej řekněme mentál musim v?e prozkoumat a´t je nebo není to stra?idelný a to stra?idelný mizajímá stra?ně proím napi? kde to je
Eva
Černo?ice?
10. 11. 2005 16:26

Ahoj, mohla bys mi prosím napsat kde v Černo?icích je ten stra?idelný dům? Moc by mě to zajímalo.
3-bit
dsdnkg
10. 11. 2005 15:08

Zbabělá? Já bych tam sama nevlezla nikdy, má? odvahu to jo. Je to zvlá?tní, ?e jsou takové hřbitovy, jsou to mo?ná lidé, kteří umřeli podivnou smrtí, a chtějí ostatním sdělit pravdu, jiné zase v klidu odpočívají...ale neublí?í nikomu, jen tomu, kdo ví, jak se to stalo. Mo?ná kecám, mo?ná ne, nikdy jsem tam nebyla, tak nevím
hana
gtrfh
8. 11. 2005 21:07

zbabela rozhodne nejsi! kdyby to rekla ta stara pani nekomu jinemu pochybuju ze by tam nekdo sel. ty duse nejsou zle jenom chteji pomoct chteji zpet mezi zive- ta duse mozna nevi jak zpatky do zivota a tyk se te pokusi mozna neco udelat, takze vzdycky kdys tam pujdes at ve dne nebo v noci jdi tam s aspon 3 lidmama protoze sudy pocet je kouzelnymagicky a dobry. hodne odvahy
Sandra
!
28. 10. 2005 16:30

Ráda bych se tam podívala...ale bojím se!
Bobina
Stach
24. 10. 2005 12:36

Stra?idelné místo, nechtěla bych tam jít v noci sama.