Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Avignon a templáři
Tak se mi střípky skládačky začínají skládat do sebe. Včera jsem si konečně otevřela avignonské stránky, abych se konečně něco dozvěděla, jestli můj zážitek před 10 lety má něco společného s templáři a mým minulým životem. Že by to byla opět jen nějaká náhoda? Těžko říci, protože možná až včera mi došlo, že to má spojitost s templáři.

Před 10 lety jsem jela autobusem do Španělska na dovolenou. Po cestě jsme měli jednodenní zastávku ve Francii v Avignonu. Moc jsem se těšila, protože staré místa mají na mě blahodárný, většinou povznášející účinek. Byla jsem sice trochu dolámaná a unavená z cesty, ale mé nadšení neznalo mezí.
Město mě nezklamalo, bylo nádherné a já jsem se plna očekávání vydala k papežskému paláci a pak do katedrály. Byla jsem na ni velmi zvědavá, jak na mě zapůsobí, jak se v ní budu cítit.? Tento moment, kdy otevírám mohutné dřevěné vrata a sama vstupuji dovnitř, si pamatuji přesně. Také můj vstup do zádveří a následnou revizi přilehlých prostor, kdy se rozhlížím a orientuji v přítmí hlavní chrámové lodě a cítím se velmi zvláštně. Mé srdce mi začne bít, je naplněné láskou a velkým množstvím energie, začíná se jakoby otevírat a chce všechno obejmout a vtáhnout do sebe.
Tento pocit je docela nepříjemný a bolí, v tu chvíli mnou projela zvláštní síla, já jsem se celá orosila a mé tělo reagovalo velmi osobitým způsobem. Okamžitě jsem musela opustit získanou pozici za dveřmi, utíkala jsem ven a byla jsem nucena hledat úplně jinou, méně důstojnější místnost. Toaletu! Mé tělo nevydrželo příval takového množství energie a reagovalo okamžitě. Velmi mě mrzelo, že jsem nemohla prohlídku katedrály dokončit a od té doby jsem se do Avignonu již nedostala.
Toto město mě stále přitahuje a po mém snu s templáři jsem více méně rozhodnuta zjistit, jestli mi byl Avignon souzen. Tento příběh jsem si dala do souvislostí až v posledních dnech, kdy mi začalo hlodat v hlavě, který že to papež žil v Avignonu v roce 1307? Včera jsem si to našla a mám opět další střípek do mé skládačky! Může tohle být pořád jenom náhoda?
O pravdě se možná přesvědčím, až se dovím víc informací o templářích a případně znovu stanu v nádherné katedrále v Avignonu. Má neznalost templářů je veliká a s hrůzou zjištuji, že je díky Šifře Mistra Leonarda úplná mánie po templářích.

Mě k této mánii vede úplně jiná síla. Nevím kde se bere, ale je fakt, že mi nedá pokoj. Nerada bych se zařadila mezi lidi, kteří shánějí senzace a cítí se důležití. To já nepotřebuji, dokonce vím, že objevení pokladu není mým úkolem, ale význam, proč se mi to všechno děje, zatím neznám...
Držte mi palce, snad se mi podaří rozluštit, co je za tím vším.

Vydáno:   17. 10. 2006

Přečetlo:  21103 čtenářů
Autor (vložil): Mefi

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Poklad
12. 06. 2011 16:35
Tom
¤ Poklad
21. 10. 2006 11:08
Tilion