Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Noční příběh
Tato příhoda se mi přihodila před devíti lety. Stalo se to v Karlovicích ve Slezku, začátkem zimy.

Vracel jsem se tehdy z Holčovic. Svítil měsíc a silnice byla trochu zasněžena. Jel jsem pomalu. Po cestě jsem nepotkal žádné auto, byla to taková večerní idylka.
Když jsem přijížděl do Karlovic, uviděl jsem u silnice, kde je mostek přes Kobylí potok dvě malé postavy v nočních košilích. Podotýkám, že byla jasná obloha a dosti mrzlo. Podíval jsem se po nich a ony se také poohlédly. Byli to děti asi tak, samozřejmě podle mého úsudku, osm a deset let.
Projel jsem kolem nich a teprve asi po sto metrech mi došlo, že je to nějaké divné. Kousek za cedulí Karlovice jsem se otočil a chtěl jsem se jich zeptat, co tam tak v noci a takové zimě dělají. Koukal jsem, kde jsou, ale nikoho jsem neviděl. Takže jsem ještě jel asi tak pět set metrů, ale nikde ani živáčka. Tak jsem se opět otočil a vracel se domů.
Zastavil jsem u místa, kde jsem je spatřil, ale byl jsem překvapen. Nikde žádné stopy, jen čerstvý sníh. Na silnici jen stopy mého auta...
Doma jsem o tom přemýšlel, ale nic mě nenapadlo. Asi za tři dny jsem to vyprávěl známému a jaké bylo mé překvapení, když mi řekl, že při návratu z města Albrechtic viděl to samé. Jen o tom nemluvil, aby si lidé o něm nemysleli, že je blázen. Pak jsem se od starousedlíků dozvěděl poměrně zajímavou zprávu, která by mohla celou příhodu objasnit.
Za tím potokem, asi v těch místech stál domek, kde bydlel nějaký němec. Po válce nemohl přežít porážku velkoněmecké říše. Proto zabil údajně manželku a své dvě malé děti, zapálil dům a sám se zastřelil. Oheň se ale podařilo rychle uhasit, avšak všichni byli mrtvi.

Nevím, zda tato příhoda s tím nějak souvisela, či nikoliv. Každý, ať si udělá úsudek sám. Možná ano a možná ne...

Vydáno:   31. 12. 2006

Přečetlo:  3883 čtenářů
Autor (vložil): karel

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ti co pí?ete o těch měste
24. 03. 2008 13:03
majtinka
¤ urcite
10. 02. 2007 21:27
patas
¤ Je to mo?né...
1. 01. 2007 17:25
Ultrainfernal
¤ pro autora
1. 01. 2007 13:19
Alef
¤ pro Ultrainfernala
1. 01. 2007 13:07
Alef
¤ Něco podobného
31. 12. 2006 19:01
Ultrainfernal