Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Noční zážitek
Chtěla bych se s vámi podělit o zážitek, který se mi stal na chalupě asi před třemi lety. V létě se tam sejdeme většinou všichni - moje sestra s dětmi, mamka i moje rodina.
Tehdy měl náš syn asi 1 rok. V pokoji, kam jsme ho ukládali, spávala i moje desetiletá neteř Katka a na manželských postelích já s manželem. Kačka mívala takové neklidné spaní, vždycky s sebou házela a neustále se otáčela na posteli. Asi okolo 2:00 ráno mně probudilo ze spaní tiché vzdychání, které se ozývalo ze směru ode dveří. Automaticky jsem vstala a šla k posteli u dveří, na které spala Kačka, abych ji uklidnila, protože jsem se bála, aby nevzbudila syna, kterého by pak bylo horší uspat. Jaké překvapení - postel byla prázdná... Nicméně mně to ani tak neudivilo - Kačka byla noční cestovatelka a chodívala se k ránu přitulit za babičkou do malého pokojíku přes chodbu.
Snídáváme všichni u jednoho stolu. U kávy jsem jen tak mezi řečí prohodila, jak jsem v noci slyšela Kačku vzdychat ze spánku a přitom tam nebyla a úplně mně šokovala reakce mamky (Katčiny babičky), která strnula. Prý, že to snad není možné...! V noci se jí stalo totéž. V pokojíku, kde spává, ji probudilo tiché vzdychání, zrovna jako když dítě zakňourá ve spánku. Chtěla prý Kačce říct, ať se kousek posune (spí tam na jedné posteli, když za ní Kačka příjde), ale Kačka tam nebyla.
Zvláštní, že se nám to stalo oběma tutéž noc.
Byly jsme z toho úplně opařené. Možná jen na vysvětlenou: chalupa je stará okolo 100 let. Moji rodiče ji koupili před 30 lety od původní majitelky. Až později mi máma řekla, že se zde údajně na půdě oběsil manžel té paní.
Dějí se zde občas zvláštní věci.

Mamka vzpomíná, jak si jednou večer povídala s tatkou o dědečkovi (svém otci), který byl pár let po smrti a tak trochu na něj vzpomínali u sledování televize. Potom šli spát. V noci je probudilo zvonění. Byl to byl budík, který děda kdysi dal mamce jako dárek. Přitom byl budíček roky nefunkční, měla ho jen na památku...

Dnes už se ničemu nedivím. Tuším, že to může být to bytost z jiného světa, která nám chce něco sdělit. Nebo se jen připomenout.

Vydáno:   27. 12. 2005

Přečetlo:  2711 čtenářů
Autor (vložil): Maja

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ??
10. 03. 2006 14:49
weru?
¤ fziklut
29. 12. 2005 13:01
Hana
¤ Můj děda
27. 12. 2005 15:24
Jeiden