Vaše příběhy

- Sny a realita -

Sen - byl jsem andělem
Znám tuto stránku už delší dobu a rád si čtu tajemné příběhy, které se Vám staly. Chtěl jsem už dávno nějaký také napsat, ale zatím se mi nic tajemného nebo záhadného nepřihodilo, až do dneška. Zdál se mi dost divný sen, nic záhadného na něm sice není, ale rád bych se s Vámi o něj podělil.

Byla to chaotická změť snů, jaká se mi zdá obvykle. Nejdřív jsem doprovázel nějaké lidi po Praze, potom jsem byl na nějaké oslavě s kamarády, koukal se na hokej, psal nějaký úkol, pomáhal spolužačce s angličtinou. Tyto sny se bez varování měnily, ale nebylo na nich vůbec nic divného, až najednou ta chaotická změť ustala.

Z dáli jsem slyšel hlas vypravěče, zjistil jsem z jeho vyprávění, že jsem anděl (!), který sestoupil na zem těsně po Ježíšově smrti, abych pomohl Máří Magdaléně vyrovnat se s Ježíšovou smrtí. Končilo to tak, že někdo Římanům prozradil mou přítomnost, a tak do města přijelo asi 50 vojáků, aby mě zatkli. Musel jsem zmizet, ale nemohl jsem zmizet obvykle jako jiní andělé, jen tak znenadání, jak je to psané v Bibli. Musel jsem běžet k nějaké kapli, která mě přenese zpět do nebe! Přeskakoval jsem střechy, ale hrozně zpomaleně, jako bych se vznášel. Až jsem doskákal na konec města, viděl jsem v dálce takovou mohylu s křížem, to asi měla být ta kaple. Potom jsem se bohužel vzbudil.

Jak jsem už říkal, nic záhadného na tomto snu není, ale bylo v něm plno zajímavých věcí. Například:

1) jsem cítil emoce, ale nedovedl jsem je dát najevo: V obličeji jsem měl kamenný výraz, vytvarovaný do zdvořilého úsměvu, nemohl jsem se ani zamračit ani rozbrečet atd., a pak, když jsem utíkal, jsem cítil hrozný vztek, měl jsem moc všechny ty vojáky smést z povrchu zemského, ale nedokázal jsem ten vztek dát jakkoli najevo. A..

2) ve snu jsem se vůbec nezmínil o Bohu, o Ježíši jsem mluvil jako o „mém pánovi.“ Že by mě Ježíš poslal bez dovolení Boha?

No, každopáně by mě zajímaly Vaše názory.

Vydáno:   10. 3. 2008

Přečetlo:  1707 čtenářů
Autor (vložil): Markus

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Moment-
21. 04. 2009 21:57
Mirabell
¤ zamrazení
11. 03. 2008 1:22
falken
¤ Vzpomínám, vzpomínám...
10. 03. 2008 20:38
Markus
¤ Zkus tohle
10. 03. 2008 20:11
john