Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Duch na Trojáku?
Dobrý den!
Chtěl bych se s Vámi podělit o jeden příběh z dětství, který se stál, asi když mi bylo 6 nebo 7 let (teď je mi 23).

V té době jsme stavěli rodinnou chatu na Trojáku (Hostýnské vrchy) a přihodila se mi a mému bratranci zajímavá příhoda.
Stalo se to v pozdní odpoledne, spíš k večeru, bylo už šero a my jsme si hráli nedaleko od chaty v mírném lesíku, kde jsme měli suché WC. Najednou se před námi objevila z ničeho nic postava, která vezla kolečka (jestli prázdné nebo plné jsme si asi tehdy nevšimli). Zajímavé na tom bylo, že ta postava byla celá bílá, jakoby bílé montérky, i kolečka byla bílá. Postava se objevila navíc z nenadání, jako kdyby vylezla ze stromu, který byl poblíž a navíc úplně tiše a dost rychle.
Nebyl to hustý lesík, kdyby to byl normální nějaký pracovník (nikde okolo žádná stavba kromě naši chaty nebyla), tak bysme ho museli vidět už mnohem dřív a taky slyšet.
Prošel kolem nás asi ve vzdálenosti cca 20m a najdenou nevysvětlitelně zmizel tak, jak se objevil.. Jako by zašel někam za strom, ale nebyly tam tak velké stromy, kde by se třeba schoval. Prostě byl rázem pryč.
Pak jsme na to samozřejmně nějak pozapomněli a nějak se o tom s bratrancem nebavili, byli jsme prostě ještě děti a něco, jako že by to mohlo být tajemného nás nenapadlo.. až postupem času jsem nad tím hodně přemýšlel a kolikrát jsem si říkal, že se mi to třeba jen dávno zdálo. Ale...
Před nedávnem jsme šli večer s bratrancem jen tak pokecat a náhodou jsem mu řekl, o čem poslední dobou přemýšlím. On mi potvrdil, že se to opravdu stalo, že nad tím taky kolikrát myslel a že si také myslel, že se mu to třeba jen zdálo.. Vůbec doteď nevíme, co to mohlo být, nebo kdo...
Ale dozvěděli jsme se pár zajímavých věcí o Trojáku. Trošku jsem zapátral a dověděl se, že v těch lesích bylo za války hodně partizánů, kde si stavěli bunkry z kamení (i my jsme nad chatou jeden měli, ani ne 200m) a že ty kameny museli občas vozit dále, protože nějaké skalky se v těch lesích moc nevyskytují. Třeba to s tím nemá nic společného, ale třeba i ano!

Proto zde píši svůj příběh a budu moc rád, když mi napíšete třeba své zkušenosti a jestli ještě něco nevíte o Trojáku nebo i Hostýnských vrších.

Předem moc děkuji za jakýkoliv komentář (P. S. nejsem žadný nadšený záhadolog, tohle byla zatím jen jediná má příhoda, co se mi stala, tajemno mne jen baví. Občas mám pocit Deja vu a špatný pocit před nějakou špatnou událostí, ale jen někdy... ale to asi všichni).

Vydáno:   20. 5. 2008

Přečetlo:  4069 čtenářů
Autor (vložil): Snukr

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Duch
14. 08. 2009 13:42
Andre
¤ Anki
23. 05. 2008 8:51
Tereza K.
¤ Tereza K.
22. 05. 2008 20:37
Anki
¤ Podobný
22. 05. 2008 17:41
Tereza K.