Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Podivné ťukání
Byl začátek srpna roku 2000 a já jsem tehdy přišel asi v půl jedenácté v noci z odpolední směny. Po osvěžující koupeli jsem si připravil malou noční svačinku, pohodlně se usadil na pohovku a i v tuto pozdní noční dobu, sledoval televizní programy.

Už si přesně nevzpomínám jaký pořad právě běžel, když tu náhle slyším nějaké jemné ťukání. Pokud bych měl tento zvláštní zvuk k něčemu přirovnat, zněl téměř identicky s ťukáním sirky nebo špejle do skleněného popelníku, či podobného předmětu a vše vycházelo odněkud zepředu. Byla asi půlhodina po půlnoci a televizor byl velmi ztlumený. S trochou nadsázky lze říci, že bylo ticho jako v hrobě. Nicméně jsem se domníval, že ony zvláštní zvuky vycházejí právě z televizoru, a proto jsem jim nevěnoval příliš velkou pozornost.
Tajemné a nepravidelné ťukání stále neustávalo a tak jsem se po chvíli rozhodl, že všemu přijdu na kloub, když televizor vypnu. K mému překvapení se tímto krokem nic nevyřešilo a neznámý zvuk se ozýval i nadále. Vstal jsem tedy z pohovky a vydal se přímo k centru zvuku, tedy k televizoru. Jakmile jsem k němu přistoupil asi na jeden metr, začalo se ono záhadné ťukání ozývat náhle z pravé strany od okna. Opět jsem k tomuto místu přistoupil a zvuk se přemístil k pohovce. Znovu jsem jej následoval, ale on opět "přešel“ a zněl z jiného místa v místnosti. Běhal jsem po obývacím pokoji jako splašený, ale ono záhadné ťukání jsem nikdy nedohonil. Asi po patnácti minutách náhle ustalo.
Vše je potřeba ještě doplnit o ten fakt, že se tento podivný jev ještě několikrát opakoval a to vždy v nočních hodinách, kdy bylo absolutní ticho. Jednou jsem byl tímto podivným zvukem dokonce i probuzen, neboť se ozýval těsně za mou hlavou. Bylo zajímavé, že mne tyto slabé tóny dokázaly vůbec probudit. Chvilku jsem tomuto zvláštnímu zvuku naslouchal a poté na něj i promluvil. Jakmile jsem však tak učinil, nastalo ticho! V bytě jsem byl sám a nenacházelo se zde nic, co by mohlo tento zvuk vytvářet.

I když vše bylo velmi podivné a zvláštní, byl to však jen pouhý začátek mnohem neuvěřitelnějších událostí, které se již neděly v mém bytě, ale v bytě mých příbuzných, bydlících ve stejném panelovém domě. Ale o tom možná někdy příště, protože je to na moc dlouhé vyprávění...

Vydáno:   17. 6. 2008

Přečetlo:  2182 čtenářů
Autor (vložil): Paolos

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ pokračování
28. 06. 2008 0:01
Paolos
¤ zajímavé
17. 06. 2008 18:08
anny