Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Babiččin benjamínek
Chtěla bych znát váš názor na můj příběh, který se mi stal před 6 lety.

Měla jsem o tři roky starší tetu, máminu sestru, kterou si babička pořídila jako benjamínka (budu jí nazývat třeba Táňa).
Sama babička neměla jednoduchý život, když bylo Táni osm, rozvedla se s dědou kvůli jeho alkoholismu, na který taky nakonec zemřel. Vyrůstali jsme vedle sebe s Táňou spíš jako sestry.
Postupem času jsme dospěly, ona si našla svoji životní lásku, já jsem se vdala, narodily se mi děti, ale byly jsme stále v kontaktu, jelikož Táňa se svým partnerem koupila rodinný domek asi 5km od nás a vzali si k sobě moji babičku. Stále jsme se navštěvovali.
Jednoho večera před šesti lety se mi zdál sen, ve kterém jsem viděla parte, na kterém bylo napsáno pouze Táňa a datum pohřbu.
Ráno a po celý den jsem ten sen nemohla vymazat z hlavy.
Večer jsme šli na oslavu narozenin mého otce, kde jsme se všichni sešli, kromě Táni, která jela s přítelem na dovolenou.
Vrátila jsem se z oslavy v klidu domů, když v 5:OO ráno u nás zvoní moji vyděšení rodiče, že Táňa je posmrti, měla nehodu v Alpách.
Dalším šokem pro mne bylo, že reálné datum pohřbu bylo stejné jako ve snu. Neuměla jsem si to vysvětlit, po čase jsem se s tím svěřila pouze babičce.

Nastalo nejhorší období mého života, zasáhlo nás to všechny a nejvíce moji babičku, která se z toho nikdy nevzpamatovala. I přesto, že jsme jí chtěli nahradit Táňu, ztrácela se nám před očima. Další rána byla její diagnóza "rakovina", které letos podlehla. Vím, že pokud by se nestala ta hrozná nehoda, babička by nikdy žádnou rakovinou neonemocněla, byla to reakce na její bolest, se kterou se nevyrovná snad žádná matka.
S babičkou jsem měla výborný vztah a často jsme diskutovali na téma posmrtný život, vždy mě ujištovala, že pokud něco takového existuje, dá mi z druhé strany vědět.

Je to už několik měsíců a stále nic, je možné, že jsem naprosto vůči nějakým signálům tupá, nebo opravdu smrtí vše končí ? ? ?

Vydáno:   23. 7. 2008

Přečetlo:  2807 čtenářů
Autor (vložil): martasci

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ .....
26. 09. 2008 17:51
Sweet.girl
¤ ...
14. 08. 2008 3:01
klmpl