Vaše příběhy

- Osudové náhody -

Můj praděda
Již delší dobu navštěvuji tyto stránky a rád bych se s Vámi podělil o příběh, který se stal před několika lety mé babičce. Není na něm nic moc tak strašidelného, ovšem přesto zvláštního a zajímavého.

Bylo 13. listopadu 1994. Mému pradědovi tehdy bylo 83 let. Jelikož už měl svůj věk, nedokázal si sám obstarat některé základní potřeby. Jeho dcera - moje babička, která už s ním nebydlela, mu v toto osudové datum zrovna přinášela společně s mým dědou polévku. Dorazila k němu v půl jedenácté dopoledne. Pradědu však již nenašla živého. Seděl mrtvý na židli s hlavou na stole. Babička podle zvyku otevřela okno v místnosti, aby duše opustila místo skonání. Po nějaké době najednou spadla hůl, kterou tam měl praděda vždy pevně zaháklou. ,,Táta se s náma loučí, nebo nám chce ještě něco říct?“, řekla babička.
V tom samém roce, když babička šla něco vyřizovat na Pankrác, kde praděda bydlel, zahlédla starého pána, který šel před ní. Zvláštní na něm bylo, že byl nápadně podobný pradědovi. Měl stejnou chůzi, používal při ní hůl, byl podobným stylem oblečený, nasazený měl také stejný klobouk a byl podobné postavy. Babička zrychlila chůzi, aby ho dohnala a lépe viděla. Pán ale náhle zabočil do ulice, kde praděda bydlel. Když sem babička došla a koukla do ulice, pána neviděla. Nebyl tu. Prostě se vypařil.
Teď se vracím k pradědově smrti. O 13 dní později jsem se narodil já. Babička mi dodnes někdy říká, jak jsem těsně po narození byl podobný pradědovi. Když se podívala do očí pradědovi, něco jí říkalo, že vidí sebe (samozřejmě nemyslím její odlesk v jeho očích), když se podívala do mých očí, také jí něco říkalo, že vidí sebe. Prý jsem spal i ve stejné poloze jako on. Míval jsem také stejné ručičky.

Myslíte si, že záhadně spadlá hůl mohla mít nějakou spojitost s dalšími událostmi? Možná nám chtěl praděda těmito situacemi opravdu něco říct?

Vydáno:   1. 8. 2008

Přečetlo:  3415 čtenářů
Autor (vložil): NightDanger

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ je to tak
2. 07. 2009 13:36
BlixaBB
¤ ...
1. 08. 2008 10:04
Silvie
¤ Určitě ano
1. 08. 2008 9:24
kajka