Vaše příběhy

- Symboly a znamení -

Svatební fotografie
    Moje víra v nadpřirozené věci není nikterak pevná, ale přesto se mi přihodilo pár věcí, které se prostě nedají rozumem vysvětlit. Jedna z nich se stala asi před 14 lety a dodnes, když na to vzpomínám, nevím, co si o tom myslet. Třeba mi někdo z vás podá nějaké rozumné vysvětlení.

    Tak tedy - jeli jsme na chalupu a hned v úvodu musím podotknout, že tam nejezdím nijak zvlášt ráda. Je tam moc spodní vody a to mi zřejmě nedělá dobře, ale k věci. Bylo krásné jaro, počasí jako stvořené na práci na zahrádce a při ní jsem se zřejmě nějak namohla, bylo mi hůř a hůř, až jsem musela k doktorovi, nějak se mnou nezabýval, dostala jsem injekci a jeli jsme domů.

    Ležela jsem sama v pokoji, šeřilo se a já začala propadat panice, nebylo mi líp, spíš naopak... Začal ve mně stoupat neklid, měla jsem pocit, že mně někdo pozoruje, ale kdo, když jsem tam byla sama. Najednou jsem se podívala na stěnu pokoje a krve by se ve mně nedořezal... Visela tam svatební fotografie tchánových rodičů a já jsem měla pocit, že se jejich tváře vznáší vzduchem a jejich oči jakoby mě hypnotizovaly. Skoro jsem si začala myslet, že je to reakce na tu injekci proti bolesti, co jsem dostala ráno. Když v tom přišel manžel s dotazem, jestli něco nepotřebuji, požádala jsem ho, aby sundal tu fotku ze zdi a odnesl ji pryč. Chvilku na mě nechápavě zíral, ale pak to udělal. Chtělo by se mi napsat, že všechno bylo okamžitě lepší, ale ještě chvíli to odeznívalo... Dala jsem se do pořádku a o té události jsme s mým mužem nemluvili, nějak se mi to nechtělo rozebírat.

    Pobyt skončil, vrátili jsme se domů a tam nás jako blesk z čistého nebe zasáhla zpráva, že manželův otec je po smrti. Podle všeho zemřel v tu dobu, kdy se mi přihodila ta věc s fotkou. Možná se se mnou chtěl spojit, nevím. Při mé zabedněnosti mu to ale nebylo nic platné, nedokázala jsem to pochopit, nevěděla jsem, co se mnou děje. Dodnes mi to nedělá moc dobře, když si na to vzpomenu...

Vydáno:   1. 3. 2009

Přečetlo:  3311 čtenářů
Autor (vložil): Mlakofa

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ano
2. 12. 2009 21:58
viki-lama
¤ chapu
2. 07. 2009 12:13
BlixaBB