Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Čertův kámen
Ahoj,
nedávno jsem psal o Tajemné věžičce. Asi 50 východně od ní leží tzv. Čertův kámen. Kdo by přece nečetl můj předešlý článek, nachází se ten kámen u česko-rakouských hranic v zakázané oblasti Braitava. U toho kamene se mi stala divná věc, a to 25. 2. 09 kolem třetí odpoledne.

Čím blíž jsem se k němu blížil, tím víc v mé hlavě ,,ležela,, stará bába a měl jsem pocit, že někdo stojí za mnou.
Když jsem došel k tomu kameni, slyšel jsem šepot lidí. Ve sněhu žádné stopy nebyly a já ten kámen obešel. Jakmile jsem ho obešel, zahlédl jsem v dáli člověka. Říkal jsem si, že to bude asi turista. I když, kdo by tam šel v ten blbej den, byly tam až půlmetrový závěje. Přijdu na místo, kde byla ta osoba a vůbec tam nebyly žádné stopy. Když jsem se vzdaloval, slyšel jsem zase šepot a měl blbý pocit, že za mnou stojí ta bába.

Napíšu vám stručně pověst vztahující se k tomu kameni.

O tomto balvanu se vypráví, že tudy jednou šel čert se svou bábou. Měli s sebou peníze a přeli se, kdo dostane větší díl. Babice navrhla, aby se zastavili, přepočítali je a rozdělili se. Při počítání však podváděla a rozzuřený čertovský vnuk po ní mrskl kus skály, dnešní Čertův kámen, pod kterým zůstala bába ležet, čert pak odešel se všemi penězi. Na výročí rozepře pekelníků je dosud slyšet úpění ďábelské stařeny pod kamenem.

Myslíte, že i ta pověst má na to, co se mi stalo vliv? Až poznám další místa, tak něco připíšu. Užívejte si života.

Vydáno:   2. 3. 2009

Přečetlo:  2920 čtenářů
Autor (vložil): Lesman

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ahoj
13. 03. 2009 10:05
sladidlo