Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Zjevení
Bylo to před sedmi lety, několik dní před Vánocemi.

    Seděla jsem dopoledne v obývacím pokoji a balila dárky. Najednou jsem zvedla hlavu a ve skleněné dveřní výplni jsem zahlédla jak někdo pomalu prochází předsíní. Ta postava byla dost vysoká, viděla jsem jenom obrys a taky to, že byla celá černá. Byla jsem v té době sama doma a dost mě to překvapilo, ale zase na druhou stranu ani nevyděsilo. Vlastně ani nevím, jak jsem si to vysvětlovala, snad nějaká hra světla? Můj muž nad takovými věcmi kroutí hlavou, tak jsem se o tom radši nezmiňovala.

    Pak nastalo opravdu ošklivé období, kdy ve velice krátké době zemřela moje tchýně, za rok na to její sestra a potom spáchal sebevraždu můj mladší bratr, ale nevím, nedávám si to do spojitosti s tímto, říkejme tomu, zjevení. Myslím, jako že nás, nebo mě to nepřišlo předtím, co se stane, varovat. A teď se to vrátilo, zase jsem to viděla ve dne, skoro v ten samý čas, ale o pár let později, akorát s tím rozdílem, že teď to nebylo černé, ale celé bílé. Zas ten pomalý pohyb, asi jako by to říkalo: pořádně se na mě podívej. Takže, řeknu Vám, že jsem se teda dívala a nevěřila vlastním očím. Napadlo mě, že je to možná tím, že jsem se modlila celé ty roky za ty moje mrtvé, ač nejsem praktikující katolík, přece jenom v něco věřím a modlitba ještě určitě nikomu neublížila a tomuhle stvoření spíž asi pomohla?

    Nebydlím v žádném starém domě, žiju v paneláku na okraji Prahy a jsme v tomto bytě první nájemníci. Připadá mi spíše divné, že z toho nejsem vyděšená a začínám počítat roky, kdy to zase uvidím...

Vydáno:   15. 3. 2010

Přečetlo:  2619 čtenářů
Autor (vložil): Seteth

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ zjevení
22. 03. 2010 22:46
Radas74
¤ zjevení
17. 03. 2010 9:07
mlakofa