Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Houska IV.
Nepíše se mi to lehce, nerada přiznávám, že mám zrakové halucinace, ale...

    Na Housce jsem byla třikrát. Poprvé ve svých 18. Nevěděla jsem o tomto hradu/zámku nic, jen od kamarádky to, že by se tam chtěla vdávat, tak ať se tam jedu podívat. Došla jsem s pár dalšíma lidma na nádvoří, průvodce v dobovém oblečení nás přivítal, začal vyprávět o studni a já zřetelně viděla postavu v černé kápi, jak prošla od kaple do sklepa. Byla jsem si naprosto jistá, že jde o dalšího průvodce v tématickém oblečení a že nás asi bude provádět sklepením.

    Po návštěvě kaple a vyslechnutí historky o muži v kápi jsem se smála, že jsem pochopila a těšila se na procházku po sklepech. K mému údivu nám průvodce vylíčil, že sklepení jsou nepřístupná a teprve se rekonstruují. Zeptala jsem se přítele, jestli viděl toho průvodce v černé kápi, ale ten na mě koukal, jako bych spadla z višně... Nedokážu si to vysvětlit.... nejspíš jsem kdysi přeci jen něco o postavě v černé kápi, která obchází na Housce, zaslechla a tak si ji můj mozek prostě k prostředí domaloval.... Nevím.

    Houska mi pak dlouho nedala spát, byla jsem na ní ještě dvakrát, dokonce v noci (při speciální akci jsme si v noci sami bloumali po hradu), ale nic podobného se mi už nestalo. Jsem racionálně uvažující vysokoškolák, proto neustále pátrám, co by mé zrakové halušky mohlo způsobit, bohužel stále jsem pevně přesvědčená, že tam prostě prošel a doufám, že to byl jen nějaký nejapný vtip majitelů hradu...

Vydáno:   7. 4. 2010

Přečetlo:  2675 čtenářů
Autor (vložil): arnie

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Já si to myslím také...
11. 04. 2010 18:03
arnie
¤ průvodce?
8. 04. 2010 18:06
Houba