Vaše příběhy

- Klinická smrt -

Klinická smrt - tříletý chlapec byl v nebi
    Přibližně před měsícem jsem četla na webu jeden příběh, který Vám zde předkládam. Pojednává o tom, jak malý tříletý chlapec prožil klinickou smrt a jak po svém uzdravení začal vyprávět své zážitky, které během klinické smrti prožil.

    Dnes dvanáctilety chlapec Colton Burpo z Nebrasky v USA prožil ve svých třech letech klinickou smrt.

    Z tohoto stavu si Colton pamatuje takové detaily, které tříleté dítě nemůže vůbec vědět či znát. O podrobnostech z chlapcovy klinické smrti informoval americký televizní kanál NewsChannel 3.

    Je to už devět let, co rodina Burpových ze státu Nebrasca vyrazila na výlet do Colorada. Tehdy tříletý Colton si neustále stěžoval, že ho bolí břicho. Lékaři mu diagnostikovali chřipku. Protože se stav dítěte zhoršoval, tak se s ním rodiče vrátili domů, kde s ním okamžitě jeli ke svému lékaři.

    A nastal poprask. Bolesti mělo totiž na svědomí prasklé slepé střevo - zákeřná komplikace, která vzhledem k původní špatné diagnóze hrozila vnitřní sepsí, jež může skončit i smrtí. Colton byl odvezen v kritickém stavu na sál, kde prodělal složitou operaci. Zoufalým rodičům zbývala jen malá naděje, že hoch přežije.

    A Colton přežil. Když se však zotavil, začal rodičům a lékařům vyprávět věci, nad kterými jim růstával rozum stát.

    Vyprávěl jim, že se ocitl v nebi, kde bylo moc krásně a že tam viděl spoustu věcí a potkal hodně lidí. Mezi těmito lidmi, které potkal, byl i pan Pop, jeho pradědeček. Svého pradědečka Colton nikdy nepoznal, jelikož jeho pradědeček zemřel třicet let před hochovým narozením. Když rodina ukázala malému Coltonovi fotku jeho pradědečka z doby jeho staří, tu nepoznal, ale jakmile mu ukázali fotku pradědečka z doby jeho mladých let, hned ho poznal. „Ano, s tím jsem tam mluvil!“ tvrdil rozhodně při pohledu na starou rodinnou fotografii.

    Hlavní překvapení však mělo teprve přijít. Chlapec tvrdil, že v nebi potkal svou nenarozenou sestru. „Připadala mi povědomě. Začala mě objímat a říkala, že je ráda, že je tam s ní někdo z rodiny,“ tvrdil rodičům Colton. O tom, že jeho maminka potratila, než se narodil, neměl ani tušení.

    Burpovi se rozhodli synovo vyprávění knižně zpracovat. Zrodila se kniha Heaven is for Real (Nebe je skutečné), která šla okamžitě na odbyt. A Colton? Dnes dvanáctiletý chlapec je silně věřící a nikdo mu nevymluví, že nebe existuje.

Vydáno:   27. 3. 2011

Přečetlo:  8258 čtenářů
Autor (vložil): Axy

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ AvenX
13. 08. 2014 17:28
Lenik
¤ něco
24. 05. 2012 19:47
RiRi Smile
¤ Nevěrohodné :)
18. 06. 2011 13:39
Oxide
¤ jéé
16. 04. 2011 18:24
komon15
¤ ???
12. 04. 2011 17:09
AwenX
¤ .....
4. 04. 2011 13:27
Andre
¤ Nojo,
28. 03. 2011 20:41
Grush
¤ =
27. 03. 2011 17:46
Alef