Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Přízrak na Bezdězu
Chtěla bych popsat svůj příběh, který se mi stal při návštěvě hradu „Bezděz“ jednoho letního odpoledne.
Naše rodina si naplánovala výlet na hrad Bezděz, ovšem bylo již pozdě odpoledne a tak když jsme k hradu dorazili, právě odešla poslední prohlídka a my se již dovnitř nedostali. Před branou je krásná vyhlídka na okolí a tak jsme se alespoň kochali krásným výhledem. V tu dobu zde bylo poměrně dost lidí.
Najednou mě zaujala postava mohutné ženy v černém hábitu - byla celá zahalená a u sebe měla malého chlapce, který přímo hystericky řval a vzpíral se jí, ona se ještě pro něco ohnula (něco sbírala ze země a na krku se jí objevil veliký kříž). Dítě táhla směrem dolů od hradu a v tu chvíli mi připadalo, že si jich vůbec nikdo nevšímá, přitom byli více než nápadní.
Po chviličce jsme se také vydali na cestu zpět, ženu bychom museli mít v dohledu (vede sem jen jedna cesta, všude okolo je sráz a lesy), ale po té jakoby se slehla zem, ani dětský pláč nebyl slyšet. Protože mě tolik upoutala, ptala jsem se ostatních, kde je ta žena, ale nikdo k mému údivu si jí nevšiml, ani si nepamatuje žádný dětský pláč.
Nejprve jsem nad tím stále přemýšlela a nešlo mi to do hlavy, ale pak jsem si řekla, že je to blbost a víc jsem se nad tím nepozastavovala až do té doby, kdy jsem se seznámila s mým nynějším manželem. S tchánem jsme si povídali právě o tomto hradu. Najednou mi začal vyprávět příběh naprosto stejný s tím mým a když jsem ho přerušila a příběh jsem dovyprávěla za něj, nemohl tomu uvěřit. Také ji viděl pouze on, nikdo jiný...
Neustále hledám nějaké souvislosti s tímto „zjevením", ale zatím bezvýsledně.
Proto prosím, pokud někdo něco podobného na tomto hradu zažil, budu ráda, když mi dá vědět.

Vydáno:   6. 2. 2006

Přečetlo:  2668 čtenářů
Autor (vložil): Katka

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Nevím
9. 02. 2006 11:05
Elili1