Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Zážitek v jeskyni
    Máme chalupu na Šumavě. Je to velké stavení, koupili jsme ji před léty, když byly děti ještě malé, abychom alespoň o víkendech mohli utéci z velkoměsta do přírody. Vždy tam za námi jezdili přátelé, místa je tam opravdu hodně. Teď tam jezdí děti s rodinami a i jejich přátelé. V létě přijeli za dcerou a zetěm jejich kamarádi, speleologové. Chalupa je na samotě vysoko nad vesnicí, tak jsme seděli v krásné letní noci u ohně, pekli špekáčky, popíjeli a samozřejmě se bavili o všem možném. Jeden z jeskyňářů, Jirka, vyprávěl příběh, ze kterého trochu mrazí...

    Před několika roky byli prozkoumávat jeskynní systém v italských Dolomitech. Vstup do jeskyní byl z několik set metrů hluboké propasti. Sestup byl velmi obtížný, tak se kluci rozhodli, že po několika stovkách metrů sestup přeruší, přespí tam a druhý den budou pokračovat v cestě dolů. Místo k přenocování si vybrali ve vysoké, rozlehlé jeskyni. Byli hodně unavení, tak okamžitě usnuli.

    Kolem půlnoci je probudil hlasitý smích, měli pocit, jako by se jim kdosi neznámý smál přímo u ucha. Proudili se naráz všichni, takže to rozhodně nebyla halucinace. Prošli s baterkami jeskyni, posvítili si i do několika zpola zasypaných chodeb, ale nikde nikdo. Došli k závěru, že to byl vítr, který v propasti takhle podivně rezonoval. Znovu se zachumlali do spacáků a usnuli. Probudil je hlasitý smích, který trval, i když už byli všichni vzhůru. Kluci byli vyjukaní a rozhodli se, že po tomhle zážitku sestup přeruší a vrátí se na základnu. Do rána už nezamhouřili oko a hned ráno se vydali na cestu zpátky.

    Večer na základně vyprávěli svůj zážitek několika místním. Ti se tvářili vážně a říkali, že nejsou první, kteří se s tím setkali. Ve středověku prý do této propasti házeli odsouzené k smrti; na dně prý bylo nalezeno mnoho lidských kostí.

    Kluci říkali, že to bylo hodně strašidelné a prý se dodnes snaží sami sebe přesvědčit, že to byl opravdu jen vítr spolu s obrovskou únavou, který si tak pohrál s jejich zjitřenou fantazií.

Vydáno:   7. 12. 2013

Přečetlo:  3029 čtenářů
Autor (vložil): xantipa

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ podobné
5. 05. 2015 17:01
karlos147
¤ záhada
29. 04. 2015 17:47
maržána
¤ hezký
10. 12. 2013 22:57
mississippi