Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Setkání s dědem
    Chtela bych napsat zajimavy zazitek, ktery jsem mela dnes pred probuzenim. Je to pro ty, kteri veri, ze smrti nic nekonci....

    Vcera byla celkem pekna nedele, tak jsem se sla s dcerou projit po meste. Sly jsme na mista, kde jsem s ni jeste nikdy nebyla, protoze dcera se do Brna pristehovala teprve nedavno, takze moje rodne mesto tak dobre nezna.

    Tentokrat jsme sly na jinou stranu nez obvykle a dosly jsme ke kosteliku Ceskobratrske cirkve, kde tenkrat pred mnoha lety, kdyz me bylo devet let byla mse za meho dedu, ktery zemrel.

    Ulice je moc krasna a dela dojem jakoby jsme byly ve starsi dobe, jsou tam moc pekne domy. Dokonce mesto tam nechalo vyrobit lampy stareho stylu jak nekde v Londyne...

    Rikala jsem dceri, jak to tenkrat probehlo, ze tady v tomto kosteliku byla mse za meho dedu a ze na to nezapomenu, i kdyz me bylo tak malo let. Tak jsem zavzpominala a nase myslenky se asi na vzajem spojily - me a dedovy.

    Dosly jsme domu a pak uz jsem na dedu nemyslela, ale zustal mi dobry pocit v myslenkach a byla jsem rada, ze jsem na ty mista dceru vzala.

    K ranu, nez jsem se probudila ze spani jsem najednou uvidela dedu... objal me a ja jsem rikala: dedo, rekni mi neco... pamatujes, jak jsi me povidal pohadky? Pozdravili jsme se a on bez reci nahle zmizel. Ani jsem si ho poradne neprohlidla. Jeste bych chtela dodat, ze me udivilo, ze s nim byl maly psik, kteremu jsem rikala Julli a ten byl se mnou v Izraeli, kdyz jsem tam byla ze zacatku ty prvni leta a on pak zmizel. Ted je uz samozrejmne davno na jinem svete, protoze to uz je moc roku. Takze deda ho ma u sebe. On mel vzdycky rad mensi pejsky, takze se mu asi libil.

    Na toto setkani ted cely den myslim a zase mam takovy svuj nazor z tech mojich zkusenosti, ze staci jen zavzponinani na ne a oni tam na druhym brehu hned nase myslenky pochyti... a proto deda me prisel pozdravit. Asi se mu libilo, ze jsem si na nej vzpomela.

    Jsou to veci, na ktere nejsou zadne dukazy a ani nemohou byt.... ale pro me to existuje...

Vydáno:   27. 11. 2014

Přečetlo:  1884 čtenářů
Autor (vložil): Jelitko

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Adanom
28. 11. 2014 12:55
Jelitko
¤ Jiťuš,
27. 11. 2014 19:39
Zbyněk P.
¤ :)
27. 11. 2014 17:22
Adanom
¤ Jitule
27. 11. 2014 8:28
Iv
¤ Krásný příběh,
27. 11. 2014 7:34
Garfi