Vaše příběhy

- Praktická magie -

Naslouchání stromům
Ahoj, chci Vám povyprávět, jak jsem se seznámil s mými stromy, s kterým komunikuji a co mi vypráví.

    První strom mám tady v Praze, na ulici Cílkova, říkám mu Magický, je to obrovský starý dub. Na toto místo jsem chodil velice často, krmil jsem zde lesní zvířátka a pozoroval jsem je a bylo mi jich líto. No a jednou jdu po cestě a ucítil jsem, jako bych vrazil do nějakého neviditelného štítu a zarazil jsem se a pozoroval jsem, co se to děje. Rozhlížím se a najednou ucítím, že mě to oslovilo a zarazil mě nedaleký veliký strom, dub. Tak jsem k němu přišel, vyjádřil jsem mu úctu a pokoru, pak jsem ho obejmul a začal mu naslouchat. Po určitém čase, po několika docházkách jsem cítil, že mě přijal a začal jsem naslouchat jeho poznání, které mi od té doby předává. Slovy se to těžko popisuje, ale zkusím Vám popsat některé z nich.

    Některým vjemům je těžké porozumět, přijdou mi, ale nevím, co znamenají. Je to takový vjem, který do mě přijde a nějak v mozku se to přeloží do slov nebo vidím obrázky. Např. - mi na čelo nakreslil ležatou osmičku, - viděl jsem prázdný vesmír a hvězdy, - řekl mi, že když jdu od něj, tak nesmím hladit jiné stromy, - viděl jsem svatý obrázek - a další. Je to moc krásné, když jdu od něj, tak se cítím jako v nějaké euforii, tak nádherně. Také cítím, když ho objímám, jako by mi chodidla vrostly do země a silný chvění v nohou.

    Druhý strom mám na Divoké Šárce, ten jsem si vybral sám, je to vysoký modřín, ten je však málo přístupný, říkám mu Vznešený. Tento mi řekl jen jedno jediný poznání - tato planeta je naše maminka. V tu chvíli jako bych pochopil část vesmíru. Ach jo.

    Co na to říkáte? Máte někdo podobné zkušenosti a jaké?

Děkuji za Vaše odpovědi.

Vydáno:   12. 12. 2014

Přečetlo:  2283 čtenářů
Autor (vložil): vanasi

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ :-)
9. 01. 2015 17:14
missi
¤ ..
4. 01. 2015 23:19
Maatina
¤ Stromy.
25. 12. 2014 15:23
Tanečnica
¤ vanasi
14. 12. 2014 21:12
Dana P.
¤ dub
12. 12. 2014 21:35
Bogy