Vaše příběhy

- Klinická smrt -

Autohavárie
    Setkala jsem se nedávno se spolužákem, kterého jsem už delší dobu neviděla. Ví, že se zajímám o esoteriku, tak jsme zašli na kávu a on mi vyprávěl příběh své sestry.

    Stalo se to před několika roky. Hana byla s manželem pozvaná k příbuzným na venkovskou zabijačku. Bylo ošklivé počasí, padal mokrý sníh, který na silnicích namrzal; zvláště nebezpečný byl asi dvoukilometrový úsek mezi lesy plný nepřehledných zatáček, kterým museli projet. Hana už od rána měla divnou předtuchu, ale nechtěla vyděsit manžela, tak mlčela. Když projeli první zatáčkou, viděli, jak se proti nim řítí dodávka ve smyku. Hana i její muž okamžitě věděli že nemají šanci se vyhnout. Náraz byl strašný, Hana i její muž zůstali zaklíněni v troskách auta, řidič dodávky byl jen lehce zraněn a přivolal pomoc. Když přijeli záchranáři, Hana byla v bezvědomí, ztratila spoustu krve. Její muž vyvázl se zlomenou nohou a několika zlomenými žebry. Hana byla okamžitě převezena na operační sál a lékaři bojovali o její život. Zdálo se, že operace dopadla dobře, ale druhý den se její stav prudce zhoršil a lékaři konstatovali klinickou smrt; na několik minut se jí zastavilo srdce.

    A teď přijde to podivné - Hana měla malého vnoučka, který nedávno oslavil své první narozeniny. Koupili mu s manželem kromě hraček ještě roztomilou kombinézku. Dcera ji malému vyzkoušela, ale protože mu byla ještě velká, zatím ji uložila mezi ostatní oblečení. A právě v den, kdy Hana upadla do klinické smrti ji poprvé malému oblékla, když se s ním chystala na procházku.

    Zatím v nemocnici se lékařům po velkém úsilí podařilo Hanu vrátit zpět do života.

    Druhý den za ní přišla dcera s manželem a první Hanina slova byla: "To je dost, že jsi včera Honzíkovi konečně oblékla tu kombinézu od nás." Všichni udiveně zírali a Hana jim řekla, že se byla s nimi se všemi rozloučit. Přesně popsala, co dcera i manžel dělali, co říkali i co měli na sobě.

    Ještě nějaký čas si poležela v nemocnici, pak v rehabilitačním centru a nakonec se znovu vrátila do práce. Přibyla jí další vnoučata, stará se o rodinu a má radost z každého prožitého dne. Jen jedno se změnilo - po tom, co prožila už nemá strach ze smrti.

Vydáno:   1. 2. 2015

Přečetlo:  3334 čtenářů
Autor (vložil): xantipa

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ díky
13. 03. 2015 14:00
Mayu
¤ Pro Garfíí
2. 02. 2015 13:49
Zbyněk P.
¤ no
1. 02. 2015 13:41
Iv
¤ Zdravím Xantipo,
1. 02. 2015 12:09
Garfi
¤ ahoj Xantipo
1. 02. 2015 10:20
Jelitko