Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

EVP ze hřbitova
Zdravím čtenáře tohoto webu.

    Protože se zajímám o paranormální jevy, rozhodl jsem se otestovat pár mobilních aplikací, které by mohly fungovat a je tu možnost, že se jejich prostřednictvím dá komunikovat s druhou stranou. Zatím se mi osvědčila jedna, a to zvukový záznamník, který je podle parametrů dostatečně citlivý, pokud je nastavený na "ultra high kvalitu". Když bude zájem, do komentářů hodím odkaz.

    Nejdříve jsem potřeboval najít místo, kde je vysoká pravděpodobnost, že něco zachytím. Rozhodl jsem se vydat na hřbitov. Tam jsem šel třikrát.

    Během pobytu na hřbitově bylo nutné dodržovat několik jednoduchých pravidel:

1) Úcta k zesnulým

    K zesnulým jsem se choval s úctou a respektem. Nikomu jsem nenadával, nikoho jsem neurážel, neposmíval se, nic neničil, v žádném případě nedošlo k žádnému druhu znesvěcení hrobu či jeho vybavení a okolí. Pouze jednou jsem omylem šlápl na okraj neudržovaného hrobu, který nebyl vidět. A na zvukové nahrávce se to okamžitě projevilo.

2) Minimalizování provokace

    Během pobytu jsem nikoho nevyvolával, rozhodně ne konkrétně. Procházel jsem se po hřbitově s mobilem v ruce, zastavoval jsem se na místech, kde jsem cítil přítomnost "jiné energie" a na nahrávku komentoval své pocity.
Občas jsem položil otázku jen tak do vzduchu. Například jestli mě někdo slyší, jestli tu někdo je, nebo jestli jim vadím apod.

3) Zásada pravosti záznamu

    Tím spíše, že jsem na hřbitově byl za denního světla, bylo nesmírně důležité na diktafon prohlásit, že zaštěkal pes, za zdí hřbitova někdo zabouchl kufr u auta apod. Aby bylo jasno, že tento zvuk jsem zaregistroval a pochází z ulice. A je velmi zajímavé, že jsem stál u zdi hřbitova, za kterou se hádaly dvě ženy. Dost nahlas a na záznamu ani stopa. A přitom v nahrávce jsou nahrané slabé zvuky a hlasy, o kterých jsem na místě vůbec neměl ponětí.
Bez problému jsem se držel dál od lidí, aby jejich hlasy a zvuky nebyly zaznamenány na diktafon.

    Poprvé i podruhé se mi podařilo na záznam nahrát hlasy a zvuky, které si nedovedu vysvětlit. O mé třetí návštěvě musím napsat trochu více...

    Prošel jsem celý hřbitov a naposled se zastavil na místě, kde jsem nejsilněji pociťoval paranormální energii. Těsně před tím, než jsem se rozhodl, že ze hřbitova odejdu jsem na základě svých pocitů z místa prohlásil, že "dnes to asi bude slabší". Téměř bezprostředně po tom, ve mě nastupoval tak neskutečně nepříjemný pocit, že tu nejsem sám, že za mnou někdo stojí. Nikoho jsem samozřejmě neviděl. Ten pocit mě donutil se sebrat a okamžitě odcházet. Pár desítek metrů před branou hřbitova se to stupňovalo. Měl jsem doslova pocit, že za mnou někdo běží. Určitě to znáte, když za vámi skutečně někdo běží, nějaký cizí člověk, je to velmi nepříjemné. Hrozně mě to nutilo ze hřbitova vyběhnout jak nejrychleji to jde. Ovládl jsem se a rychlejší chůzí jsem ze hřbitova odešel a za cca 50 metrů jsem cítil neskutečnou úlevu.
Bohužel, ten fyzicky ničím nepodložený pocit obrovského stresu zařídil, že jsem si zvukový záznam neuložil a přišel jsem možná o hodně. Byl jsem například zvědavý na moment, kdy jsem na vlastní uši slyšel cizí hlas pár metrů ode mě, který zaznamenala i křivka při nahrávání. Bohužel, to už se nikdy nedovím...

Důležité upozornění:

    - Žádná část zvukového záznamu není zfalšována. Kompilace nahrávek neobsahuje přidání žádného druhu zvláštních efektů z počítačového programu.

    - Nahrávky jsou upraveny pouze tak, že jsou vystřiženy a poskládány za sebe do jednoho záznamu, je z nich odstraněn šum a v případě potřeby jsou zesíleny.

    - Záznam obsahuje šest nahrávek, které jsou složeny tak, že nabízí opakování hlasů a zvuků. Ve dvou pasážích je slyšet i můj hlas a to z toho důvodu, aby bylo zřejmé, na co jsem získal odpověď, či po čem se duše projevily. Hlavní důvod je však ten, aby existovalo srovnání mého hlasu s druhým hlasem na záznamu.

    - Na hřbitov se mnou nikdo nešel a uvnitř jsem dbal na to, abych nebyl v blízkosti lidí, i když tam stejně byl nanejvýš jeden člověk.

    - Úplně poslední část nahrávky (od 0:55 do konce) obsahuje pasáž, kdy jsem omylem šlápl na okraj hrobu. Zvuk se nahrál přesně v okamžiku došlápnutí na hrob.


Vydáno:   7. 2. 2015

Přečetlo:  2929 čtenářů
Autor (vložil): Martin Svoboda

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ evp
10. 02. 2015 16:36
2tc
¤ Zemřel
7. 02. 2015 23:40
Garfi
¤ Odkaz
7. 02. 2015 22:43
Martin Svoboda
¤ Zdravím Martine,
7. 02. 2015 18:13
Garfi