Vaše příběhy

- Zvláštní schopnosti -

Jak tomu může být?
    Už dávno bych na to měla být zvyklá, ale bohužel naopak mě to začíná snad i děsit. Dějí se mi věci různé, významné i méně vyznané, ale ději se mi i ty, které nechci.

    Manžel mi už několikrát řekl, že si všimnul toho, že cokoliv vyslovím s intenzitou, která skrývá v pozadí i jistotu, to se později stane. A když už si toho všimnul i on, řekla jsem si, že nebudu vyslovovat nahlas nic na co pomyslím, nebo co mi bleskne hlavou.

    Existují situace, které mě znepokojují tím, že se zdá jakoby to už nebylo o tom, že něco vím, vidím nebo cítím dopředu, ale jako by o tom, že tím co mi bleskne hlavou tvořím budoucnost. ( V tomhle nemám teď jasno protože teď se mi i ta druhá varianta vtírá na mysl ). A i když to, co probleskne hlavou už nevyslovuju nahlas, nic se tím přirozeně nezměnilo, stále se to děje i když to zachovám jen v duchu sama pro sebe.

Já to nechci a ono se to přesto děje.

    Někdy to jsou opravdu maličkosti, jindy závažnější a doslova nechtěné události. O těch závaženějších nechci ani mluvit, ale uvedu jeden poslední příklad tohoto jevu.

    V žádném případě nezabíjím zvířata, dokonce ani mouchy ani komáry. Máme kvůli tomu v domě pastičky na myši takové, které myši nezabijí, ale jen pochytají.

    Včera v noci jsem už po milionté nastavila tu stejnou pastičku, která vždy myš jen spolehlivě uvěznila. Ještě než jsem šla spát jsem koukla, jestli tam není chycená nějaká. Nebyla.
No a teď co se dělo.

    Než jsem usnula tak dostávám záblesk myšlenky s vizuálním doprovodem, že pastička tentokrát myš skřípne v pase s hlavou uvnitř, ocas venku. :( Nikdy se to za celých pět let nestalo, nikdy mě to ani nenapadlo, že by se tohle s touhle pastí mohlo někdy stát. A i kdyby, neodpovídá mi to na otázku proč se tohle stalo.

    Ráno bohužel nacházím v pastičce myš, která odpovídala přesně té vizi. Skřípnutá v pase s hlavou uvnitř a tělo protažené se zadními nohami ven. Mrtvá.
    Já nevím, jestli jsem zahlédla, co se teprve stane, nebo jsem vytvořila budoucnost pro tu, která tam tentokrát půjde pro smrt. A bylo by to možné?

    Jestli kdokoliv z Vás máte podobné příběhy, nebo nemáte, ale máte na to jakýkoliv názor, nebo znáte někoho takového, nebo jste někde četli nějakou teorii, neváhejte mi napsat.

Děkuju.

Vydáno:   17. 1. 2023

Přečetlo:  442 čtenářů
Autor (vložil): Adanom

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ahoj Missi
28. 01. 2023 20:45
Adanom
¤ Adanom
28. 01. 2023 18:28
missi
¤ Milý čtenáři
27. 01. 2023 11:12
Adanom
¤ Ahoj Garfi
20. 01. 2023 11:37
Adanom
¤ Ahoj Adanom,
19. 01. 2023 18:12
Garfi