Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Starý dům
Vypráví se mnoho příběhů o starých a strašidelných domech. Ráda si je přečtu v časopisech, nebo poslechnu od svých přátel. Kdo si je rád sem tam neposlechne? Jenže nikdy jsem nevěřila těm, co mi zarytě tvrdili, že se jim to opravdu přihodilo.
Můj názor se však změnil, když jsem odjížděla s rodinou na týdení pobyt do naší nové-staré chalupy. Už cestou na ni nás realitní agentka neustále ujištovala, že chata je v naprostém pořádku. Mluvila o tom každou chvíli.
Konečně jsme dojeli a shledali chaloupku s dřevěnými okny, stodolou, zahrádkou a lesem nad ní.
Může být něco krásnějšího?
Večer jsme všichni zalehli do spacáků a upadli do tvrdého spánku. Nebyla půlnoc, ale asi jedna v noci, když mě a mou babičku, která na exkurzi nemohla chybět, probudil divný šramot ve stodole.
V domnění, že se tam někdo vloudil, aby přenocoval, jsme se rozhodli jít se kouknout. S baterkou a v pyžamech jsme šli chladnou nocí. Došli jsme ke stodole a otevřeli napůl rozpadlé dveře. Babí kroužila baterkou kolem dokola a do různých koutů, kde by se mohl host ukrýt. Chvíli jsme tam stáli, koukali a pak se rozhodli jít zase do hajan, když babi nakonec ještě jednou posvítila před sebe, stál tam muž. Byl to starší muž s prošedivělými vlasy a vousy. Koukal na nás a my na něho. Mlčeli jsme. „Co tu chcete?" Otázala se babí. Jenže muž na naše výzvy k odchodu nereagoval. Místo toho pozvedl ruku a naznačoval, abychom šli my. Babi rozlícená hněvem k němu přistoupila a chtěla ho uchopit za ruku. Jenže sáhla do prázdna. On už tam nebyl! Rychle jsme svítili do všech stran, ale nikde už nebyl.
Všechno se to opakovalo dost často, až tentokrát muž zavítal i do naší chaty. Přerovnaval uklízené věci na své původní místo a ukazoval, abychom odešli..
Mému strýci však s tímto neřádem došla trpělivost a tak zašel na radnici a ohlásil jim to. Vrátil se však s odpovědí: .
Prý nejsme první, kdo po několika dnech ne této chatce hlásí nevítaného návštěvníka. Asi bývalého, mrtvého majitele.......

Vydáno:   17. 3. 2006

Přečetlo:  2733 čtenářů
Autor (vložil): Tereza

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ti druzí
22. 05. 2006 16:26
Anki
¤ tu chatu pořád máte?
11. 04. 2006 7:57
Sarriii
¤ uf
8. 04. 2006 19:56
E.J.
¤ juj
18. 03. 2006 10:36
tere