Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Odpuštění
Po přečtení velké části příběhů na těchto stránkách jsem se i já rozhodla, že se s vámi podělím o ten svůj. K tomu mě přiměla věc, kterou jsem se dozvěděla právě včera a o které jsem neměla ani tušení.

Je to už několik let, co děda, tátův táta, umřel na prostatu. Asi čtvrt roku po jeho smrti, jednou, když tatka nebyl doma, jsem se rozhodla, že budu spát v jeho posteli, protože spí na velkém letišti sám. Tak jsem si řekla, že využiji situace a pořádně se rozvalím ;o). Šla jsem spát asi ve 22 hodin, ale můj spánek netrval dlouho.
Už nevím, kolik bylo hodin, ale probudila jsem se s hrozným pocitem, že u mojí, u tatkovy postele, někdo stojí a dívá se na mě! Ten pocit byl fakt nepříjemnej. Schovala jsem se pod peřinu s tím, že až zase vykouknu, tak to bude dobrý. Ale nebylo... A pak mě něco napadlo. Jen mi ta myšlenka projela hlavou. Řekla jsem: „To jsem já, ne tatka!“ A najednou to bylo pryč. Ten divnej pocit se najednou ztratil a já sem v klidu usnula.

Ráno jsem o tom přemýšlela a řekla jsem si, že to asi byly jenom moje představy!

Ovšem včera mi moje mladší sestra řekla, s čím se jí svěřil tatka a o čem jsem já neměla ani tušení. A to, že tatku děda navštěvoval celého půl roku po tom, co zemřel! Každý den! Chtěl, aby mu něco odpustil!
Když to tatka udělal, odpustil mu a smířil se s jeho smrtí, už k němu nechodil. Ovšem to není všechno. Pak nenávazně na tom, že by tatka něco řekl, se mu s tím též svěřil i jeho mladší bratr! A to bylo právě po té, co děda přestal chodit k tatkovi.
To mě úplně šokovalo. A hlavně jsem uvěřila tomu, že tam děda asi opravu byl a spletl si mě s tatkou.

Možná to někomu bude připadat nemožný, nepravdivý a lživý, ale tak to opravdu bylo! A pokud se někomu stalo něco podobného, budu moc ráda, když mi o tom napíšete, abych věděla, že v tom nejsu sama! Díky moc.

Vydáno:   26. 5. 2006

Přečetlo:  2493 čtenářů
Autor (vložil): Anki

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Změna názvu
5. 06. 2008 14:26
Anki
¤ Simca
13. 06. 2006 8:49
Anki
¤ ajoj
12. 06. 2006 22:54
Simca
¤ Pro Terku
29. 05. 2006 9:16
Anki
¤ Věřím ti
28. 05. 2006 14:49
Mirek
¤ Věřím.
27. 05. 2006 8:22
Terka