Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Byla to záhada?
Před dvanácti lety se mi stala taková věc. Někdo se mi směje, někdo neví, zkusím to napsat, co vy na to.

Jeli jsme tehdy Vltavu od Vyššího Brodu pod Hlubokou, do vesnice, kde část bydlila a část se rekreovala. Žádné děti, lidi po dvacítce. Bylo nás asi pět lodí, já s přítelem a půlroční fenkou.
Poslední noc jsme přespávali (ne poprvé) za Č. Budějovicema, za mostem ještě paneláky, napravo po proudu obrovská plocha a kolmý výstup na břeh (zde přespáváme), naproi silnice z města a neudržovaná navigace. Většina odešla do města, chtěli přespat u kamaráda. Zbyli jsme my a jedna loď, kterým se také nechtělo.
Seděli jsme u ohně, ale před třiadvacátou začlo poprchávat a tak jsme ulehli. Oni do stanu, my do spacáku a igelitu (pes měl svůj).
Probudila jsem se v noci, silně pršelo. Tak silně, že si nepamatuji, že bych od té doby něco takového zažila.
Neviděla jsem nic, než proudy vody ve tmě. A najednou jsem uslyšela zvuk kopyt. Směrem od města klusal kůň. Doběhl až k příjezdu na navigaci, spomalil a znovu se rozklusal podél břehu. Slyšela jsem, jak pod mostem přešel do kroku, otočil se a pak odklusal stejnou cestou.
Protože jsme koně chovali a chováme, nedovedu si představit tak pravidelný a cílený klus v takovém počasí u koně, co jen tak utekl.
Před několika lety jsem se v knize o tajemných místech Jižních Čech dočetla právě o těch místech, že se tam dějou divné věci.

Tak nevím a dávám k posouzení.

Vydáno:   18. 7. 2006

Přečetlo:  2868 čtenářů
Autor (vložil): Dana

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Dest
6. 08. 2006 15:11
Petr
¤ kr.
21. 07. 2006 8:42
Petr Křovina
¤ Znamení
18. 07. 2006 23:05
Symin