Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Byl to kontakt z druhé strany?
Před třemi lety mi umřela maminka, byla nemocná a tak jsem brala její úmrtí jako něco hodně smutného pro nás, ale pro ni jako vysvobození.

Nějaký čas před smrtí, asi tři týdny, mi ukazovala složenku, na které poukazovala menší finanční částku nějaké organizaci na podporu dětí v dětských domovech. Řekla, že to chce poslat, já na to, že tomu stejně moc nevěřím, že bych neposílala nic, ale maminka mi dala poukázaný obnos s tím, at to na poštu donesu a zaplatím. Dala jsem si to do peněženky a jak už to tak bývá, vždycky jsem na to zapomněla...
Tři dny po maminčině smrti jsem v noci nemohla usnout, za oknem se blýskalo a já jsem si jen tak přemýšlela. Najednou se na verandě rozsvítilo světlo, které nesvítilo asi rok a nikomu se nechtělo do opravy. Žárovka byla v pořádku, ale v drátech byla nějaká závada. Docela mě to vyděsilo. Vzápětí mi přišla sms od kamaráda, tak jsem mu odepisovala, že u nás začalo strašit. On se ptal, kdy maminka umřela, že tři dny po smrti duše navštěvují své blízké. Opravdu to byly na hodinu tři dny. Ještě mi řekl, ať se pokusím na ni myslet, jestli mi něco nechce sdělit. Zavřela jsem oči a najednou jsem maminku viděla, napřed se usmívala, ale po chvilce začala dělat strašné grimasy, vypadala vztekle a dokonce mě jakoby začala fackovat...
Říkala jsem si, co se děje, a najednou jsem v duchu uviděla tu nezaplacenou složenku! Ráno ji zaplatím, mami, neboj, řekla jsem šeptem a okamžitě jsem usnula. Hned ráno jsem dala vše do pořádku a byl klid.

Možná to bylo jen špatné svědomí - podvědomí, ale co to světlo? Kamarád elektrikář taky nenašel vysvětlení, světlo ještě asi dva měsíce fungovalo.

Vydáno:   20. 7. 2006

Přečetlo:  2527 čtenářů
Autor (vložil): Alexandra

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ...
3. 08. 2006 14:58
Yvett
¤ asi to tak bylo,
1. 08. 2006 11:16
sasa
¤ To je mi líto ?e ti umřela mam
1. 08. 2006 10:53
Eva