Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Křižovatka v Českém Ráji
Dobrý den.
Tento zvláštní příběh se odehrál v létě před dvěma roky, když jsme s kamarádem procházeli Českým Rájem.

Asi v 11. hodin večer jsme spěchali po místní okresní silnici spojující vesnici Koberovy a rekreační centrum Malá Skála. Na místě, kde se ze silnice odděluje cesta na Besedice, se náhle prudce ochladilo. Přidali jsme do kroku, když jsem spatřil, jak proti nám jede po druhé straně silnice cyklista. Zcela bez hluku a bez povšimnutí nás minul. Už když se blížil, zachvátila mne naprosto iracionální úzkost a velmi se mi ulevilo, když nás minul. Ještě jsem se za ním ohlédl a zůstal zírat. Cesta za námi byla prázdná.
Tu noc (polovina srpna 2004) nesvítil měsíc a ani silnice není osvětlená, ale bylo dost vidět, abych cyklistu spatřil, když jsem se ohlédl. Kamarád jej neviděl vůbec, ale pokles teploty a pocit úzkosti zaznamenal také.
Později jsem si uvědomil, že „zjevení" samo vydávalo velmi sladé, stříbřité světlo.
O rok později jsem se na toto místo vrátil ve dne a v doprovodu jiných dvou přátel. Křižovatka se nachází v otevřeném prostoru, cesta mírně stoupá směrem k Malé Skále i k Besedicím. Opět jsem zažil nepříjemný pocit, jako bych byl někým sledován a mí přatelé měli zvláštní puzení z místa urychleně odejít.

Velmi by mne zajímalo, jestli s tímto místem má někdo další „nestandartní" zkušenosti, či má-li nějaké vysvětlení.

Také rád zodpovím případné dotazy v diskusi pod příběhem. Díky

Vydáno:   5. 8. 2006

Přečetlo:  3082 čtenářů
Autor (vložil): Jakub

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Malá Skála a okolí
5. 08. 2006 15:21
Adéla