Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Zajímavé poznání
Vím, že mám někdy zajímavé schopnosti, ale moc se s tím nezaobírám a raději se věnuji věcem materiálním. Ale tenhle zášitek jsem měla asi před čtyřmi roky.

Byli jsme ještě s jedním manželským párem na víkend v krásné hospůdce v takové staré, německé chalupě ve vesničce Dobré, nedaleko Soumarského mostu na Šumavě. Bylo tam krásné a útulné prostředí, ale zřejmě došlo k malému nedopatření a pan majitel nám zapomněl včas pustit přímotopy na našem pokoji. Ostatně to byl pokoj hrozně veliký, měl ještě balkon a mohla by tam spát celá tlupa lidí. Spali jsme tam ale jen my dva s mužem. Pohoda, večer jsem pobrala několik dek z okolních postelí a zavrtaná pěkně usnula.
V noci jsem měla najednou pocit, že mi někdo třese ramenem, bylo to opravdu úplně jako skutečné. Probudila jsem se a úplně jako bych slyšela mužský hlas. Měl očividně radost, že ho slyším, ale tak jako beze slov. Zeptala jsem se, kdo je. Řekl, že Němec, ale nevěděl nic moc víc, jen, že tam byl dříve než ta chalupa.
Vedle na posteli spal můj muž a najednou začel vyluzovat takové zvuky, jako když ho někdo honí, škubal sebou. Vzbudila jsem ho a ptala, se co vyvádí. Řekl, že ho honil duch a že se bál...
No, nebudu to natahovat, pak už se nic nedělo, my jsme odjeli domů, ale doma můj mladší syn si začal stěžovat, že ho něco v noci budí, že nemůže spát.
Tak jsem nelenila a zeptala se. Jaký byl můj úžas, když se mi ten dotyčný ozval a zase s velkou radostí. Nechala jsem si poradit a pomoci od jednoho už bohužel nežijícího pána. Ducha prý poslal někam pryč a my máme doma klid.

Jen nevím, zda i ten duch je tam, kde toužil být.

Vydáno:   7. 8. 2006

Přečetlo:  2271 čtenářů
Autor (vložil): Jana

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ pro rk
7. 08. 2006 19:05
Jana
¤ duch
7. 08. 2006 18:27
rk
¤ .....
7. 08. 2006 10:47
mira