Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Popraviště
Se svými kamarády z vojny - Reňou, Navrošem a Kolomajzem jsme se v srpnu 1994 domluvili, že pojedeme na chalupu přítelkyně jednoho z Davidů v blízkosti Olomouce (nevím přesný název).
Po příjezdu jsme se ubytovali v malé chaloupce pod kopcem. Opékali jsme buřty, popíjeli pivo a něco málo vodky. Když se nám zdálo, že už je toho dost, tak jsme šli do chalupy spát. Já jsem šel jako první...
Po vstupu do úzké chodbičky, která sloužila jako malá dílnička (spíš skladiště ) jsem o něco zakopl a padal jsem do tmy. Ucítil jsem nesnesitelnou bolest na pravé ruce. Pořezala mi ji kosa. To by nic nebylo, ale ráno jsme zjistili, že v chalupě žádná kosa není a nikdy nebyla.
Další den odpoledne jsme se tomu jen smáli. Ale to nebylo všechno. Další noc jsem se probudil a cítil jsem obrovský chlad, což byla blbost, protože podle předpovědi mělo být v noci skoro 20 stupňů. Postavil jsem se a v přítmí jsem šel naproti kamnům, která stála u zdi pokoje. Z průzorů na kamnech bylo vidět sálající dřevo, ale když jsem přišel blíže a sáhnul na kamna, tak byla úplně studená. Okamžitě jsem se zabalil pod deku, že mi ani nos nečouhal a opět usnul. Ráno jsem hned spěchal ke kamnům. Nebyl v nich žádný popel.
Později se rozpovídala přítelkyně Davida, že chalupa je postavena na bývalém pohřebišti a že na vedlejší parcele ve středověku žil kat. Po příjezdu domů jsem zjisti, že mi chybí opasek od maskáčů. Telefonoval jsem přítelkyni Davida, at se podívají na chalupě, až tam pojedou, ale opasek nikdo nikdy nenašel.
Po několika letech jsem kontaktoval Davida, že pojedeme znovu na tu obávanou chalupu objasnit, co se tam před 12 lety stalo, ale chalupa mezitím změnila majitele.

Možná je to dobře, možná není?

Vydáno:   20. 8. 2006

Přečetlo:  3693 čtenářů
Autor (vložil): Petr

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ odstěhování
11. 09. 2006 10:30
Tom K
¤ popravi?tě
20. 08. 2006 19:02
Violet