Články

Zajímavosti

Charles Patterson - Věčná Treblinka - (komentáře)

orime
jinak,
6. 12. 2009 9:50

je to čtení pro tvrdé nátury, dost hnusné a odporné. Ne snad pro to, že by knihu autor hnusně napsal, bohužel pouze uvádí fakta o lidské zrůdnosti, která se děla a děje stále a které se ve své nevědomosti a lhostejnosti dopouští většina lidí i dnes.
Kdybych chtěla dát svojí mamince, kterou mám ráda dárek k Vánocům, určitě by to nebyla tato kniha.
Jaroslav
Orime
5. 12. 2009 16:56

Sháněl jsem knihu na netu, nenašel, nemáš na ni odkaz? nebo nevíš kde ji koupit? chtěl jsem jí dát mámě k vánocům...
Jaroslav
Grushi
27. 11. 2009 18:34

To je dobře, jedině diskuzí a výměnou názorů se můžeme posunout o krůček do předu, né neupřímným přitakáváním a pochlebováním, kdyby jsi jen věděl jak mě ty má moudra lezou někdy krkem......také to nejsou hlubokomyslné záležitosti, ale zcela obyčejné a běžné věci každodenního života, pouze se snažím o realismus a o uvědomění si toho co dělat nemusím a co nepovažuji za správné vůči ostatním, z čehož vyplívá jako jedna z věcí Veganství....
Grush
2Jaroslav
27. 11. 2009 15:19

V pohodě, však já taky nic neříkám... jen někdy neodolám učunit poznámku aniž tím sleduji kdovíco hlubokomyslného ;-)
Jaroslav
k článku a ke knize
26. 11. 2009 22:14

ale článek chválím a knihu si koupím, jistě bude obrovsky lidská a pravdivá...
Jaroslav
orime
26. 11. 2009 9:40

ale pěkně podrážděný člověk, pokud se nedokážeš povznést nad minulost a štvu tě svými názory, promiň, nebudu tě jimi obtěžovat....
orime
J.:
26. 11. 2009 9:38

doporučila bych místo slovíčkaření si nejdříve knihu přečíst. Nejsem ani vegetarián, ani vegan, jsem především člověk. Nejde mi o škatulky, ale o způsob života.
Jaroslav
Grushi
26. 11. 2009 9:33

přemýšlej prosím víc o tom co jsem tím myslel, samozřejmě že jsem se probudil, tím probuzením mi zešedivěli vlasy a vše vidím nyní jasněji, dovolím si toto o sobě tvrdit s největší skromností a pokorou, cožpak to z každé mé věty nevyplívá?
Jaroslav
Grushi
26. 11. 2009 9:20

A třeba také vidím to jaká je budoucnost toho kdo zasévá krev a bolest, prostě co když se jednoho dne karta obrátí....to co jsem napsal a na co jsi ty reagoval, že jsem to neviděl je prostě vsoucítění se do vraždícího se těla jako by bylo mé vlastní....a jestli má člověk trošku srdce, tak to prostě odmítne, způsobovat takové utrpení!
Jaroslav
Orime
26. 11. 2009 9:17

Takže s tebou vlastně v mnoha bodech souhlasím....
Jaroslav
Grush
26. 11. 2009 9:13

Je to jen metafora, ale svým způsobem mi zešedivěli a jestli to není vidět navenek tak uvnitř si tím můžeš být jistý, samozřejmě, že to vidím, zcela jasnýma a otevřenýma očima, dá se žít mnohem lépe, bez krveprolití a utrpení, mě osobně to přijde absolutně přirozené. Umím si totiž jednoduše představit na řeznickém háku sebe a své blízké a naši němou prosbu o milost, náš marný boj p přežití a o slunce, nevím jestli mne přesně chápeš....
Jaroslav
Reakce
26. 11. 2009 9:10

V tom případě, ale můžu já poukazovat na to, že pokud jsi vegetariánka tak je to také zlo, ke kterému mlčíš, protože kdyby jsi se k tomu postavila s otevřenýma očima musela by jsi být veganka, tím chci hlavně říct, že je velmi relativní myslet si o sobě že nesedím, nebo sedím se založenýma rukama stejně jako pohled na to co je zlo, proto si myslím, že způsob kterým to občas zděluješ lidi spíše odradí, vím to protože jsem to dělal a dělám často také...a kdyby to do mě někdo takhle hustil, poslal bych ho s celým vegetariánstvím do (_!_), ale jinak samozřejmě oceňuju tvou snahu, problém vidím v tom, že má každý svůj střed a prostor zájmů, svůj úhel pohledu a také svou inteligenci a schopnost posouzení, proto dokud se každý sám nedokáže vžít do toho, který jde na smrt a který přežívá ve světě "pekle"
ať už je to zvíře či člověk, či něco jiného, pokud člověku bude stále bližší košile než kabát....nepochopí tě kdyby jsi se na hlavu postavila, je to stejné jako by jsem nějaký fyzik napsal např. druhý termodynamický zákon,obecnou teorii relativity a třeba zakřivení prostoru v neeuklidovské geometrii - řekneš lidem, že v jiném neeuklidovském pohledu by mohla vypadat země jako placka a garantuji ti, že se ti všichni zde vysmějí....to je jen humorně podaný příklad, já ze sebe také nechci dělat dobrého člověka, ale mé myšlenky doufám dobré jsou a myslím si, že je lidská povinost postavit se proti zlu páchanému na slabších a také se ze všech svých sil snažit o to žít plnohodnotný život jako co nejmenší příčina utrpení a jde to, a není to vůbec těžké, pochopit to však a to nevím vůbec proč, pro většinu nemožné....
Grush
2Jaroslav
26. 11. 2009 9:08

Čtu že kdyby se lidi probudili a uviděli "to", tak by jim z hrůzou zešedivěly vlasy. Ty ses probudil a viděl jsi "to"? Máš z toho šedivé vlasy? Když ne tak proč tak usuzuješ když jsi "to" neviděl? ;-)
orime
reakce
26. 11. 2009 8:20

"K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama." Edmund Burke
...tím nechci říct, že jsem dobrý člověk, jen k zkrátka ke zlu nedokážu mlčet... o to se snažím...
Jaroslav
Reakce
26. 11. 2009 5:41

Jedna důležitá věc, také závislá na otevřených očích, je fakt, že samotné vegetariánství bohužel utrpení zvířat nezmírní, zmírnit je může jedině veganství. Každá kráva, aby mohla dojit, musí mít alespoň jednou za rok tele, a mnoho těchto telat jsou nechtění býčci, kteří jdou většinou okamžitě, nebo velmi brzy pod kudlu, z toho to telecí maso...Kráva většinou vydrží dojit tak pět let a pak rovnou na jatka, jakmile ztratí svou výkonnost dříve, jde okamžitě na jatka, je to byznys a zemědělec si prý nemůže dovolit ztráty a menší zisk, tak že ždímá krávy a narozeným telatům nedovolí ani ochutnat mámino mléko, prakticky funguje to, že nejdéle hodinu po porodu se tele matce odebere a krmí se nějakou odpornou moučkou, aby snad lidem mléka neubilo.
To samé se týká slepic a vajec, podmínky a požadavky na množství snášení jsou tak kruté, že mnoho drůbeže zemře vyčerpáním, má zlomené končetiny díky malému prostoru a často se stane, že je jich i spousta rozmačkána....
Člověk je velmi špatný hospodář, přemýšlej o tom prosím, vegetariánství může pouze povznést samotného ducha člověka a navodit mu pocit, že neubližuje, ale jak jsem napsal, je to bohužel žalostně málo.
Jinak ta kniha musí být určitě zajímavá a podívám se po ní. S necitlivostí se setkávám denně a přijde mi to absolutně nenormální, soucítím a každý den vedu svůj marný boj, kolikrát i ztráci chuť do života, všem těm kteří ignorují vraždění a jsou smíření s utrpením zvířat, všem kteří tvrdí, že živit se masem je pro člověka správné říkám, že vše se nám jednou vrátí a je mi moc smutno z toho když vidím co všechno to bude v budoucnosti obnášet,už nyní vykácené lesy, obrovský nárůst populace, továrny na smrt miliard zvířat, zničené podnebí, chaos a nepořádek, nedokonalé vzdělání, rasismus atd, atd......lidé jsou loutky omotané kolem prstu hada a hlásají to, co kdyby se probudili a uviděli to, tak by jim z hrůzou zešedivěli vlasy, a ta hrůza, která se děje ta se nás bohužel dotkne všech, konzumní společnost je entopická stejně jako slunce, které svou výkonností jednou vyhasne tak člověk svou entropií dojde ke svému sebezničení, jestliže nepochopí, že jedině obroda přírody a umírněnost a spravedlivá láska ke všem bytostem můžou trochu pomoct nemocné Zemi.
Jako příklad uvedu ještě jednu věc: víte kolik stromů se pokácí jen kvůli ubohým reklámám z marketů? většina těchto papírů se stejně vytáhne z poštovní schránky a okamžitě vyhodí, jsou to kvanta zbytečně vyrobeného papíru a toto je ten nejmenší problém lidské společnosti a přesto obrovsky důležitý, jednou se tu udusíme a když né my tak naše děti...omlouvám se za delší komentář, nemám chuť to po sobě kontrolovat tak omluva i za případné chyby, jinak nevím o co se na tomto fóru stále snažíš....stejně to prakticky nikoho neosloví....