Vaše příběhy

Teorie a myšlenky

Osvícení? - (komentáře)

Garfi
Ano,
7. 01. 2019 15:29

byla to paráda. :-) Snad ještě někdy bude, ale nic není zadarmo.
Grush
Paráda.
6. 01. 2019 10:27

Upřímně gratuluji :-)
Garfi
Jitko,
1. 01. 2019 18:26

omezení hmoty v praxi. :-) Určitě to v podvědomí je, cítím to...
=Jitka=
ahoj Garfi
1. 01. 2019 15:32

ano souhlasim s tebou,ono si to vzpomenout proste nejde a jen sledujes jak to rychle prcha z mysli,zejo.
Nase hmota,tedy mozek je toho vseho brzda.Asi to tak musi byt,ale myslim,ze jednou toto budes mit najednou pred sebou a budes to potrebovat.Neboj,tvoje podvedomi to tam ma.
Kdysi,kdyz jsem byvala s rodici tam dal....tak jsem zazila to co pises ty a stejne rychle jako tobe me to vyprchavalo z mozku,jakoby to tam nikdy nedoslo ,je to proste stopka a dal to nesmi.
Garfi
Taky
30. 12. 2018 16:47

sleduji Igora a jeho aktivity, občas má výborné tipy na filmy či povídání-nejnověji jeden indická film, stál opravdu zato. Vadí mi ale, že pracuje pro onen časopis a silně a z mého pohledu necitlivě vede na svém profilu politickou propagaci. Nicméně v něm něco je. Myslím, že platí, že kdo se moc motá do peněz a politiky, v duchovní rovině mu to nesvědčí, ba naopak. Jinak díky, zkusím si to připomínat. No, s těmi dobrotami jsem na tom stejně. :-)
Vehement
Garfi
30. 12. 2018 15:43

To je dobré,že jsi sem dala nový příspěvek,rád sleduju Igora Chauna,ale vadí mi,že tam chodí ten streetžurnálista do komentářů a šíří,ba dokonce fanaticky vnucuje to co není pravda :-)
Můj názor je takový,že to co jsi zažila přece jen přenést do běžného života v hmotném těle tak trochu jde a sice tím,že se člověk stále a stále rozvzpomíná na ten zážitek a snaží se to znovu a znovu vnést do života.Šankara radil,že dostat se znovu do samádhi lze vzpomínáním na něj.Samádhi jsou více druhů-s neuvědomováním těla a světa,s uvědomováním si jich atd.atd.Taky jsou rozdíly v procentech uvědomování...Taky v intenzitě doprovázející blaženosti atd.atd. Všechny tyto atributy je však dobré znovu a znovu oživovat až se stanou opakovatelnými nebo dokonce trvalými...To je dost těžké :-),zvlášť v těchto dnech,kdy jsem obležen obloženými chlebíčky a vůbec se nehamuju:-) To se pak dobře hledí na videa o pránistech a souhlasně se na ně přikyvuje,zatímco tak tak dýchám:-)