Vaše příběhy

- Teorie a myšlenky -

Osvícení?
        Hodně jsem váhala, do kterého tématu mám tento zážitek přiřadit, neodpovídá totiž úplně žádné. Ale přijde mi, že může mít něco společného i se zážitky lidí v klinické smrti. Zkrátka zážitek, který se uděje ve stavu neúplné bdělosti. Není to sen, není to ale ani bdělost. Je to přesně ten okamžik, jenž se může asi udát i v transu, vytžení, kdy se otevírají "brány" jinam.

        Pár týdnů zpátky mě ráno probudilo něco nepopsatelného. Proto je dost troufalost se snažit to popsat slovy. Bude to nedokonalé, ale pokusím se...

        Najednou jsem se ocitla ve stavu absolutního poznání. Bylo to tak silné a ohromující, že jsem naráz byla naprosto bdělá. Najednou jsem věděla VŠE! Zní to divně, uznávám, ale přece to tak bylo. Vím, že jsem rozuměla vesmíru, podstatě a koloběhu života, znovuzrození... Vše do sebe nádherně zapadalo a já v duchu vykřikla: "Aha, tak takhle to tedy celé je? Jak je to vlastně prosté! Prosté ale dokonalé.." Byl to takový ten AHA moment, opravdu jsem na pár okamžiků byla u Zdroje a se Zdrojem. JENŽE- jak jsem se probrala do plného vědomí, tak to poznání okamžitě začalo padat do mého nevědomí-rychle a nezadržitelně. Zoufale jsem se snažila si nějaké informace uchovat, ale nešlo to. Naprosto jasně jsem vnímala, jak to padá někam dolů, proto asi tomu říkáme POD-VĚDOMÍ.. Zbyl mi jen omračující pocit poznání, které jsem musela zapomenout. Marně jsem se snažila něco "vylovit" zpět do současné paměti... Zbylo mi jen jakési tušení souvislostí, ale nic jasného.

        Pochopila jsem, že náš mozek není sto vše podržet, není na takové množství a sílu projektován a tak i proto nemůže trvale v tomto stavu zůstat a "unést" toto vše. Ne, naše hmotná schránka má svá omezení.. Zbyla mi vzpomínka na to, jak úžasný to byl pocit, jak jednoduché ale naprosto dokonalé je fungování VŠEHO. A jistota, že to, o čem tolik lidí pochybuje, tedy co po smrti a tak dále, existuje. Když jsem se svěřila jednomu ze svých učitelů a postěžovala si mu, jak mě štve, že si z toho nepamatuju víc, tak se zasmál a pravil: " A víš kolik lidí pro takovýto okamžik dlouhé roky trénuje a stejně to nepozná?!" Měla by sis otevřít láhev a slavit.:-)

        Láhev jsem si ještě neotevřela, ale s vděkem a pokorou tento zážitek přijímám, jakkoliv byl krátký a dočasný. A ten učitel ještě dodal něco svého. Řekl: "když jsem měl tento stav poprvé, jediné, co jsem si z něj zapamatoval, bylo to, že čas neexistuje. "Že vše se děje současně a je pořád jen teď". Jasně, známe tyto názory z různých učení, mystiky, magie. Ale věřte, že něco jiného je to někde slyšet a číst a něco jiného to sám prožít...:-)

Vydáno:   29. 12. 2018

Přečetlo:  1056 čtenářů
Autor (vložil): Garfi

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ano,
7. 01. 2019 15:29
Garfi
¤ Paráda.
6. 01. 2019 10:27
Grush
¤ Jitko,
1. 01. 2019 18:26
Garfi
¤ ahoj Garfi
1. 01. 2019 15:32
=Jitka=
¤ Taky
30. 12. 2018 16:47
Garfi
¤ Garfi
30. 12. 2018 15:43
Vehement