Vaše příběhy

- Sny a realita -

Spánková paralýza?
    Zdravím všechny, kteří se rozhodli přečíst mé řádky, a předem děkuji za komentáře.
Už jsem sem párkrát psala příběhy o spánkové paralýze (nebo co to může být).
Dnes bych se Vám ráda svěřila s tím, co se mi děje už několik měsíců. Jsem už docela zoufalá a zároveň smířená s tím, co se mi děje, přesto uvažuju o objednání se k neurologovi...

    Spánkovou paralýzu nebo hypnagogické halucinace(?) mám čím dál častěji. Už dokonce prvních vteřinách, když zavřu oči, odhadnu, že přijde. Dospělo to do stádia, kdy ji zažívám téměř denně, někdy i několikrát za noc. Nezáleži na tom, ve které poloze usínám, jestli na boku, zádech nebo když ležim na břiše. Taky na místo se tento stav neváže. Nastane v mé posteli, na dovolené, u rodičů,... Prostě přijde.

    Nejčastěji ji mívám hned při usínání. Někdy to jsou pouze krátké zážitky - pocit, že mi "něco" sáhlo na lýtko, na vlasy,... Někdy jsou tyto krátké zážitky děsivé a jakoby vidím realitu, i když mám zavřené oči. Dnes v noci se mi například stalo, že jsem usínala, ležela jsem na břiše a najednou se na mě přítel, který spal vedle mě zády ke mně, otočil a s vytřsťenýma očima se ke mně rychle blížil. V panice jsem otevřela oči a samozřejmě jsem zjistila, že přítel spí dál v té stejné poloze - zády ke mně.

    Mívám ale i delší zážitky, kdy se mě něco dotýká, přetáči do různých poloh mé končetiny. Dokonce se mě zřetelně dotýká, dokonce na intimních místech.
Myslíte, źe je to jen výplod mého mozku?

    Na závěr bych se ráda zeptala, co to spánková paralýza je? Respektive načteno mám o ní dost, ale zajímá mě, jestli se dá vysvětlit i jinak než vědecky. Nebo je to opravdu jen výplod lidské mysli.
Omlouvám se zmatečnost. Snad jsou mé myšlenky alespoň trochu pochopitelné.

Vydáno:   13. 7. 2016

Přečetlo:  2080 čtenářů
Autor (vložil): Bobi

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Iba vedecky a nijako ináč
20. 07. 2016 20:55
Kybernaut
¤ :)
17. 07. 2016 18:07
Engai
¤ hmmm
16. 07. 2016 22:55
Dana P.
¤ Bobi
14. 07. 2016 10:42
Adanom
¤ Ahojky
13. 07. 2016 18:52
missi